Diğer konusunda 329 cevap paylaştı. osmanlıyla islamı yapılan inkılaplarla sindirdi dercesine sadece islamla osmanlıda değil orda yukarda bide asya türkü var
039 Yorumla- +1 yıl
ben ona islam demiyorum, islamı kullanan sömürücüleri sindirdi diyorum, karikatürde bunu demek istemiştir
- +1 yıl
bak güzel kardeşim, atatürkü düzgün araştırırsan dine karşı olmadığını görürsün, adamın tek amacı din sömürücülerinin ülke yönetimine karıştırılmaması, istiyor ki halk kendi kendini yönetsin, isteyen istediği gibi yasasın, bunun kötü yanı ne? din çok başka bir şeydir, insanın kendine has bir olgusudur, git namazını kıl ibadetini yap ama bunu politika haline getiremezsin!
- +1 yıl
peki oyle diyorsunda arkadaşım şapka kanunu neden çıktı camiler neden satıldı ahır yapıldı ezan neden türkçeleşti madem din özgürlüğü neden başı kapalı olanlar üniversiteye alınmadı hatta tutuklandı rize neden bombalandı madem dine karşı değil neden ayasofyayı bize bırakılan bu büyük tarihi eseri müze yaptı ve neden hilafeti kaldırdı neden osmanlı hanedanı sürgün yedi en yakın arkadaşı kazım karabekir neden ev hapsinde vefat etti ve arab kralına gönderdiği sölenen mektup nerde neden arşivlerde yok en önemliside neden atatürk hakkındaki bilgilerimiz sadece resmi işlerle sınırlı kimdir soyu nedir dedesi kimdir torunları kimlerdir hani halası amcası ve neden onun ile ilgili tarih kitaplarında yazanlar yavaş yavaş asılsız oldukları ortaya çıkıyor en basit misal gizlice bandıra vapuruyla samsuna gitti yazıyor ama ingilizlerden imzalı ve muhurlu çıkış belgesi var
- +1 yıl
tarih bilgini sorgulayacak değilim ama pek bir şey bilmiyosun gibime geldi, bandırma vapuruyla samsuna ingiliz mühürlü çıkış belgesiyle gitti, çünkü görevi buydu, ordaki örgütlenen halkı zapt altına alam ve silahları toplamaktı görevi, ben samsuna çıkıyorum direniş başlatacam mı dicekti? ülkeyi kurtacam mı diyecekti? bu süper bir oyundu ve Atatürk başarılı oldu, tekkeleri zaviyeleri kapatmasının tek sebebi bunların siyaseti çıkarları için kullanmalarıydı, günümüzde hala var görmüyor musun? Allah kitap diyenler başımızda ve ülke ne halde? şu an atatürk olsa emin ol pkk nın P si olmazdı! son olarakta ezan tabiki türkçe okutulacak, kuranın türkçesi olacak, Allah aşkına müslüman ülkeyiz güya, kaç kişi okunan ezanın anlamını biliyor? arap mıyız biz arapça okuyoruz? Kuran okuma kitabı mı?
- +1 yıl
Ezan turkce okutulurken ulke osmanlıdan kaldığı icin tum halk arapçayı biliyordu zaten ve benim dedigim o degil anlamamışsın tarih kitaplarında gizlice çıktığı yazıyor ama belgesi cıkıyor vede tekke ve zaviyeler degil rum patrikaneleri asıl fitneyi çıkaranlar idi ama hiçbirine dokunulmadı ve müslümanlıkla alakan yok anladık ezan ve kuran aslına uygun degilde turkce dokunulduğunda yapılan imla hataları manaları cok farklı yapıyor ki dinden cıkmaya kadar kusura bakma arkadasım ama tarih resmiyette okuduğumuz kadarla degil bak benimle ters düşüp tartışmayı sürdürmek yerine sordugum soruları araştırmalı yeğlerim benden daha fazla bilgi edinir ona gore kararını verirsin
- +1 yıl
yok kardeşim sorun değil, efendi gibi yazdın efendi gibi bildiklerimi söyledim, ben her şeyi bilirim veya benim her dediğim doğru diyecek kadar hadsiz değilim, fikirlerim bunlardır isteyen benimser, çok fazla okuyan araştıran biriyim, emin ol ki islamı ve diğer dinleri çok çok çok iyi bilirim
- +1 yıl
Araştırmak bilgi edinmek beyni güçlendirir arkadaşım ve şu bir gerçek yakın tarih bize öğretmenlerden çok daha karmaşık çok daha derin ve dini veya kemalist olarak değil objektif olarak bakmak mantikli olmak gerekir ki gerçeği bulabilme yolunda ilerleyebilelim ya ben burda ne insanlar gördüm dine türke osmanlıya vs. Sovuyor keşke ingiliz olsaydim filan diyor yemin ederim aağzım açık kaldı ya biz kurtuluş savasini boşunami verdik dedelerimiz boşunadır şehit oldu ıngilizlere avrupaya özenelim onlar gibi olalım diyemi vatani korudular günümüzde bazı kesim o kadar ileriye gitti ki artık ben bile utanıyorum bak arkadaşım herkesin fikri farklıdır ama sencede ne kadar arastirdin yakın tarihi bilmiyorum ama muslumanlara eziyet cektirilmemismi asilan alimlerin hepsi müslüman bir tane yahudi hristiyan din adamı yok ahir yapılan satılan yığınla cami var iken bir tane böyle bir duruma maruz kalmış kilise sinagog falan yok dini gerektirdiği için başörtü takanlara nasıl engeller koyduklarını unutmadik
- +1 yıl
güzel kardeşim müslümanlıkla dinle alakası yok bunun, en kolay sömürülen din islamdır, bunun sebebi bu, Işid i görmüyor musun Allah Muhammed diyip kafa kesiyor, bunlara o hakkı kim verdi? Allah 1 insan öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi sayılır demişken üstelik, dini sömüyorsan bedelini ödersin, atatürkünde yaptığı tam anlamıyla bu, tarihi iyi araştırırsan atatürkün din içinde bir çok şey yaptığını görürsün, tam anlamıyla karşı bir insan değil, varsayılım ki din düşmanı ama bu ona minnet borcumuz olduğu gerçeğini değiştirmez, vatan sayesinde kurtulmuştur
- +1 yıl
Ilkolarak ülkeyi kurtarma işini bir kişiye yüklemek tamamiyle saçmalıklar bu halk bu millet sayesinde vede din düşmanı ise çoğunluğu müslüman olan bu halk neden hiç atatürk karşılık vermemiş resmi olarak karşı gelen birkaç kişiden söz eder ama hepsinde öldürülmüştür vede din düşmanı ise benim dedikleri tamamiyle üstün konuma gelmiyorum yani müslüman halka gerçekten haksızlık etmemişmi ıslama gelirsen az buçuk bilgisi olan herkes işinin ıslam değilde tamamiyle avrupa ve abd gudumlu olduğunu bilir isindin kurulma amacı zaten muslumanlari kotulemektir bu yüzden halk dahada galeyana gelmesi içinde kendini müslüman gösteren ajanların kiside gitmesi ve müslüman gibi sakallı ve giyinimli sahislarin bomba atlatmasi falan çoğu insan gerçeği biliyor ve ıslama inanan yığınla insan var vede halifelik makamı ıslam bu tür şeylere alet olmaması için vardı ve kaldirilmasaydi böyle şeyler olmayacağı gibi muslumanlardan eziyet olmazdi ülkenin çoğunluğundan bahsediyoruz yani vede din için atatürk ne yaptı
- +1 yıl
bak işte benim lafıma geliyosun, islam en kolay sömürülen din işte, adam sakalı takkeyi yapıyor müslümanım diyip adam kesiyor, bunların kökünü kazımazsan atatürk gibi sonun felaket olur, ülkeyi kurtarma işini bir kişiye yüklüyorum tabi, tayyip her yaptığına ben yaptım sayemde oldu derken ne oluyor? o normal değil mi?
- +1 yıl
Kuran yasaklandi orjinal dil değişti camiler ahir oldu satıldı muslumanlar birçok zorluklarla karsilasti ıslam önderliği bizde iken halifelik kalktı ve dediğin gibi isid tarzı gruplar istediği gibi dini somurerek teröristlik yaptı ıslam alimleri asildi ve araştırırken bircogu sudan sebeplerle asildi misal saçlı bacı sapka takmadigi için asildi mezarından cikarilip asilan alimler şeyhler ama ne hristiyan ne yahudi başka hiçkimse yok sadece müslüman kuran öğretilmesi yasaklandi peki din için atatürk başka ne yaptı arkadaşım
- +1 yıl
güzel kardeşim tekke ve zaviyeler kapatıldı iyi güzel, mesela imam hatipi kim kurdurdu? atatürk kurdurdu, ayırdı bu okulu, hatta bana kalırsa din okulları kapatılmalı komple, din nedir Allah aşkına? okulu mu olurmuş bunun? özel bir şeydir bu, isteyen kendi öğrenir, çağ dışı kaldık ya
- +1 yıl
biz kelimesi kuranda geçer, Allah biz diye hitap eder insanlara, tayyipte bunu yapıyor, biz diyerek ben demek istiyor
- +1 yıl
Imam hatipler ne için kuruldu biliyormuş cenazeler için koca müslüman ülkede cenazeyi def edebilecek zerre bilgisi kalmayan insan doldu alimler asilinca dinin okulu dersen müslüman bir ülkelerden olur senin kazanda dusunelim iyi hilafet kalktı ve din herşeyde kullanilir istismar edilir oldu sonrada öğrenmek yasaklandi baktılar cenazeler gomulemiyor okullar sırf bu iş için açıldı sonrasında kuran öğrenmek yasaklandi iyice yüklendiler şimdide okullarını kapatalım diyanet kapatalım para bunlara boşuna gidiyor ülkeden gitsinler vs. Arkadaşım bu yaptiginiz nedir sizin geri kaldik diyorsun modern olarak avrupayi baz alıyorsunuz savaştığımiz düşmanı hadi onuda geçtim avrupada bile ufacık kız çocukları kiliselere gönderiliyor dini olarak yetistiriliyor kalkıp bir kiside laf etmiyor ama güya müslümaniz ülkede liseli gençler cumaya gitti diye feryat ediyorlar sözlerinin arkadaşım bu nasıl bir saçmalıktir
- +1 yıl
Bak sana en güzel şekilde söyliyeyim tayinin bunu düşünerek biz dediğini nerden biliyorsun velevki öyle size atatürkun yaptığı gibi ateistler dinsizler asılacak sarık kanunu geldi takmayan asılacak gece kulüpleri genelevller vs. Kapatılacak ataistim diyen ve öğreten cezalandıracak dese siz ne yapardınız
- +1 yıl
güzel kardeşim, bak lafımı iyi anla, din kişisel bişeydir, seni bağlar, bu hayata sadece din için gönderilmedik biz, öyle olsa ilk emir OKU olmazdı! din bir meslek değildir, din üzerinden para kazanılacak bir şey değildir! insanlığa faydalı olacak işler yapın, gidin namazınızı da kılın, ibadetinizi de yapın, her peygamberin bir mesleği vardır, şimdi bakıyosun cami hocasına 5 vakit namaz kıldırıyo, ölü defnediyo falan filan, iş mi bu şimdi?
- +1 yıl
atatürk asılması gereken adamları astı ve çokta güzel yaptı, şu an bile dinciyim diye geçinip kellesi alınması gerekenler var, ben müslümanım ateist falanda değilim, dini hepsinden iyi bilirim, benim inandığım Allahla sizin ki başka, ben böyle okumadım kuranı, herkes özgürdür benim gözümde, isteyen terliğe tapsın beni ilgilendirmez
- +1 yıl
Bak arkadaşım bu hayata biz ne için gönderildik bizi gönderene inanmak ve sınavı geçmek için bana din için gönderilmedik deyip yine dinden örnek veriyorsun farkindamisin şurada haklısın din meslek değildir üzerinden para kazanmakta helal değildir ama dini ogretmek ve yaymak her müslümanın boynunun borcudur okuluna gelirsek din sadece seni baglamaz ole olsaydı herkese şahsi din inerdi din toplum topluluk sahis devlet dahil birçok şeyi içine alan geniş bir kavramdır puanda imamhatiptir ilahiyatdir zamanında asilan ve cahil bırakılan muslumanlari tekrar bilgilendirmek ve yıllarca zulüm gördüklerinden ötürü bir nevi teşvik içindir faydalı iş diyorsun bir imamın sadece ezan vaktinde ezanı okuyup muslumanlari ibadet için uyarısı bile fayda değilimdir bu küçük birşey sana daha buyugunu soliyeyim ıslam ülkeleri arasındaki prestijimiz artıyor her geçen gün vede bak arkadaşım din gerilir vs. Diyorsunuz ve avrupaya bakıp özeniyorsunuz ya araçtır osmanlı zamanında iken bilim fen ve matematik..
- +1 yıl
... avrupalı kat kat katılacağı gibi birçok buluş muslumanlar tarafından yapılmıştır misal mimar sinanin bugün bile yaptığı sanat eserlerinin nasıl yapıldığı tartışılıyor siz muslumanlari yakın tarihten beri hor görüp geldiğinizi ne zaman kabulleniceksiniz bu yapılanlar zencilere yapilmadi arkadaş bir insanın inancıyla ezmek nedir alimlarini aşıp cahil bırakmak nedir
- +1 yıl
ne demek din bana özel değildir, özeldir tabiki, inanırsam cennete ben giderim, inanmazsam ben yanarım, kimi bağlıyor bu? her insan kendi için gelir hayata, kıyamet günü anne kucağındaki çocuğu bırakır kaçar, kendini düşünür o gün diyor kuran, din devleti yaratmak aptallağın daniskasıdır! osmanlı vardı da ne oldu? çok mu iyi yaşıyordu dini? çağdaş bir toplum olacaksın önce, dünyaya sadece din için gelmediğini bileceksin! öyle olsa Allah o kadar ilimleri yaratmazdı, matematik fizik kimya olmazdı, bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
ben dinden çıkalım dinsiz olalım mı yazıyorum ayrıca, herkes dinini yaşasın, müslümanlarda başımın tacıdır olmayanlarda, kim neye isterse ona inanır! tayyip gibi hepiniz müslüman olacaksınız yoksa yok olup gideceksiniz dememek lazım! din ona mı kalmış? adamı peygamber gibi görmek ne demek?
- +1 yıl
Arkadaşım Allahın yolladığı din ile dinle bir bok olmaz diyorsun hala farkında degilmisin din hakkında bilhiliyim dedin ama görüyorum çok derin değil din sadece seni ilgilendirmez seni komsunu akrabalarini aileni içinde bulunduğun devleti bile kapsar osmanlıya gelince dünyayı titreten vatandan bahsediyorsun dinin matematiğin fenni tavan yaptığı sonradan bazı sahislarin ajanların oyunlariyla cahillestirildigi osmanlı'dan bahsediyorsun ufacık yurdu kurtaran atatürke nerdeyse yapılırken dünyayı titreten osmanlıya fis diyorsunuz hala anlamıyorsunuz
- +1 yıl
ben fıs mı dedim osmanlıya, kardeşim sen benim yazdıklarımı anlayamıyorsun sanırım ya da düzgün okumuyorsun! tekrar okursan anlarsın ne demek istediğimi, ben dine laf etmem, haddimde değil ama her şey din değildir diyorum, sonra geri kalırsan işte osmanlı gibi yok olursun
- +1 yıl
Birincisi tayyip peygamber değil fakat muslumanlar açısından düzgün şeyler yaptığı için seviliyor ikincisi eğer müslüman isen senin dinine düşman olan adamı nasıl seviyorsun madem din şahsa özek evleneceğim kadın kafır olursa evlenicekmisin nasılsa özgür diyerek bilmemisin peygamberimiz hadisinde sizlerden bir kadın kafir ve hur bir erkekle evlenmek yerine müslüman bir koleyle evlenmesi daha hayirlidir aynısı erkek içinde geçerlidir madem muslumansin peygambere neden uymazsin senin yıllarca müslüman kardeşlerine acı çektiren bir adamı nasıl seversin vede peygamberin övgüsünü kazanmış fatihin devletini nasıl curuk görürsün kusura bakma ama arkadaşım dini kendine göre yorumlamış gibi duruyorsun
- +1 yıl
çok güldüm buna bak, birincisi hadislere ben güvenmiyorum, bu benim fikrim, peygamberin söyleyip söylemediğini bilemem, kurana bakarım ben, ikincisi varsayalım ki dedi, ne demiş orda bak, müslümanla evlenirseniz sizin için daha hayırlıdır, dememiş ki kafir kadınla evlenmeyin! diyorumya sende okuma problemi var, önce okuduğunu anlamayı öğrenmelisin
- +1 yıl
Arkadasim din mi gerikalmis onun icinmi ilk emir oku eger musluman isen hersey dindir arkadasim anlamiyormusun yasayis tarzin kisisel sorunlarin hatta bakimin ibadetin baskalrina olan davranislarin herseyin din herseyi kapsar herseyi yaratan Allah dini sahsimi kilar yoksa herseyi kapsiycak sekildemi bir duaun istersen
- +1 yıl
çok basit soru soruyorum, hergün keşfedecek bir şeyler buluyoruz değil mi? madem her şey din, o zaman bu potansiyel neden var, ben sana kuranla cevap veririm her sözüne, bana hadisle falan gelme, bak gene kuranla cevap vereceğim, Allah der ki gezip dolaşıp bakmaz mısınız nasıl yaratılış olmuş? aklınızı kullanmaz mısınız? bu ne demek, git araştır bak ne nasıl oluyor diyor, Allah zeki varlıklar olmamızı emrediyor, diyorumya ben kuran okuyunca bunları görüyorum ve uyguluyorum, takkeyi geçirip Allah diyip her türlü boku yiyenlerden değilim maalesef, öyle olunca müslüman oluyoruz ama bu da tuhaf
- +1 yıl
Arkadasim seni hala anlayabilmis degilim muslumanim diyorsun ama hadislere guvenmiyorum deyip ben kurana bakarim diyorsun arkadasim kuran dinimize gore dedikleri farzdir peygamber ise onlari uygulamali olarak gosteren ve ogretendir sadece kurana bakarak birsey anlayamazsin hadislere guvenmem diyorsun ama zamaninda islam alimlerinin beraberce toplanarak tartisarak sahih oldugunu kabul ettikleri hadis kitaplari var bilmiyormusun vede peygamberin dedigi hadisi uygulamak varken neden yapmayasin misal peygamberimiz bir devlet yonetmis bir millet yonetmis buradan bile anlamalisin sahsi olmadigini ve devlete kadar buyudugunu
- +1 yıl
Sen cok yanlis yorumluyorsun arkadasim hersey dindir evet suanda bile kuranda bahsedilipte bilinmeyen birsuru sey var ve kuranda adi gecipte indikten cok sonra bulunan seylerde var dedigin uzere bu yaratilisin nasil oldugunu dusunmezmisiniz derken bu bize degil Allaha inanmayan kafirlere hadisle gelme diyorsun kuranda demiyormu ben bu kainati senin icin yarattim diye peygambere sen bana onun sozleriyle gelme nasil diyebiliyorsun
- +1 yıl
peygamberden 300 sene sonra toplamış buhari, ben inanma demiyorum, hadis Allahın emri değildir diyorum, ben Kurana bakarım, gökten inen kurandır! okuyuncada anlıyorum çok şükür zekamda sorun yok, insanlığa bir zararım yoksa on numara müslümanımdır! kuranı bir kereyorum katmadan oku bak bakalım farkı gör, kendin bulursun eğriyi doğruyu, her alim geçinen bir yorum katmış, O onun doğrusu beni bağlamaz! hadise inanamayanı da kafir ilan edeceksiniz utanmasanız
- +1 yıl
sana çok basit bir soru, internet mesela var mı kuranda veya hadislerde, helal mi haram mı? neye bakacaksın peki kaynak olarak? al hadi cevapla bakalım, yine aklın çözer bu işi gördün mü, bir alime gerek yok!
- +1 yıl
Oncelikle buharinin o hadisleri nasil buldugunu bir arastirsan agzin acik kalir ikincisi kuran namaz kil diyor peygamber gostermeseydi nereden bilecektin namazin kilinisinin oyle oldugunu oruc tut diyor zekat ver diyor hac yap diyor peygamber gostermeseydi nasil bilip bulucaktin onlarin yapilislarini ve herkes kendi akli ve kafasina gore dusunup fetva vercek olsa din neye yarar misal biri sigarayi sever ve bana gore haram degil der digeri sevmez haram der kuran vucuda zararli hersey haramdir der bak sana cok basit bir ornek yagmurun yagmasi icin noluyor bulutlar toplaniyor karariyor.. en sonunda yagmur yagiyor peki istese Allah bulut olmadanda yagmur yagdiramazmiydi gayette yagdirirdi ama yagmurun yagmasi icin bulutu vesile kiliyor aynibsekilde kurani indirmis herkes kendi kafasina gore karar vermesin diyede uygulamasini peygamber vesilesiyle gosteriyor ve sen arkadasim kuranda o olmasaydi bunlari yaratmazdim diyor Allah peygamber icin ve sen bana onun sozleriyle gelme diyorsun
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğrudur binlerce ajan , islamı kullanan boşuna asılmadı
10 Yorumla
+1 yılYa of yanlış anlarlar şimdi. "Dini yok etti"ye kadar gider konu kanka. Anlamazlar bu karikatürü
13 Yorumla- +1 yıl
o sefillere cevap bile vermem
- +1 yıl
Ben üzülüyorum öyle olumsuz yorumlar görünce ama :(
- +1 yıl
hiç takma bence, herkesin görüşüne saygı duyma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
helal olsunn
10 Yorumla
+1 yıliyi olmuşşş
10 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat