Avrupa Yakası bana fazla beton geliyor, Anadolu'yu daha çok seviyorum ben... +İstanbul'u genel olarak sevmiyorum. Karşılaştırma yapınca Anadolu daha cazip sadece :)
İstanbul'un Anadolu Yakası mı güzel Avrupa Yakası mı?
Her iki yakada da, birer sene yaşadım. Taşdelen tarafini da gördüm, Çatalca tarafini da.. Süleymaniye çevresi ile Kısıklı çevresi... Sanırım bu ikisinden birisi olurdu seçimim. Çamlıca'nin bu tarafta olmasi, bir adım öne çıkarıyor sanki, Anadolu yakasınini...
Trafik olmasa İstanbul güzel, ama bir Çankırı/Ilgaz'ım ın havası kadar değil. Avrupa yakasının tarihi yerleri ( ki eski ve asıl yerleşim merkezlerinin çoğu oradadır genellikle) Asya'nın da doğası ve bozulmamış yerlerinden dolayı yaşanabilirlik daha güzel ( ama yapılaşma ile o da yavaş yavaş bozuluyor ve kimsenin kimseden haberdar olmadığı yaşam grupları ortaya çıkıyor / sanki modern ghetto lar gibi 😅😅)
istanbul'dan bahsediyoruz degilmi? Avrupa yakasida Anadolu yakasida birer cennet, Napolyon demiski, dunya bir ulkenin olsa İstanbul o ulkenin bas sehri olur, Baska soze gerek varmi? her kosesi cennet benim vatanimin, asigim ben bu ulkeye, var mı dunyada bir esi, bir benzeri, bu ulkenin insanlarininda dunyada bir esi bir benzeri yok , bu millet secilmis ozenle yaratilmis Yuce peygamber efendimizin metnine ovgusune layik olmus bir millettir,
Ben Anadolu yakasında kartal ugurmumcuda oturuyorum ormanimiz var sahilimiz var yaşadığım yeri çok seviyorum geniş sokaklaarimiz var avrupa yakası çok kalabalık sokaklar küçücük
her yerini karıs karıs gezdim her iki tarafında bence anadolu daha güzel ya da yok avrupa güzel aslında düşündümde anadolu galiba yani sonuç olarak İstanbul güzel
En İyi Cevaplar