Ateist oldugumu söylemedigim zaman müslümanlara ayak uydurmak zorunda kalıyorum. Ateist oldugumu söyleyincede bana direkt eglenmelik kız muamelesi yapılıyor. Ne yapacagimi şaşırdım. İnançsızlıgımı gizliyim mi gizlemiyim mi? Hangisi daha dogru?
Cevabın nedir?
+1 yılBir kere en başta, inançlı bir dünyada (dünyada inananların oranı %95'tir) ve müslüman bir ülkede (%99u müslüman -deniyor ama aslında %90'dan fazla değil, bu ayrı bir konu) bir ülkede yaşıyorsun hayatım.
Ne demek bu? Şu demek: İnsan temelde sorunlu, sıkıntılı bir evrim aşamasıdır. Ruh olarak, gen olarak, karakter olarak vs. ne dersen de kusurlu, aciz, b. ktan bir hayvandır insan. İnananlar gibi, tüm insanlığın %95'i zaten her zaman yanılgı, kusur, hata, aciziyet içindedir. Dinlere bu kadar ilgi, sevgi, bağlılık insanın aciz ve zayıf bir varlık olduğunun ilk ispatıdır.
Bu gerçeğe ek olarak inananların çok büyük çoğunluğu inandıkları dinin kitabını okumamışlardır, esaslarını bilmezler, dinleri hakkında bildikleri her şeyi sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle edinmişlerdir. Buradan yola çıkarak söyleyebiliriz ki, bilmediği şeye inananlar da salaktır. Tüm dinler için geçerli bu. Yaratıcının yarattığına saygı duyması gerektiğini düşünmez çoğu inanan. İlk maddeye bunu ekle.
Bu ikisi sana zaten, dünyada ne kadar çok salağın var olduğunu ispatlar. Salak insanlar da normal olarak çoğunlukla ezik olur. Ruhta, karakterde eziklik, dünya insanlarının %90'ında görünen birşey. Bu nedenle sen, milyarlarca eziğin tutunduğu tek dal olan gökteki adama inanmıyorsan haliyle onlar sana öfke duyar.
İnançlı olup da pek nadiren ezik olmayan insanlar da zaten, senin onların inandığı yaratıcıya inanmamana tepki göstermez. Dünya üzerinde, nereye gidersen git "yaratıcı yok" demek inançlılara hakaretken "yaratıcı var" demek inanmayanlara hakaret değildir.
Baştan sona kusurlu bir varlık olan insanla, baştan sona kusurlu bir yol olan dinin birleşmesinden bir tutarlılık, mutluluk, sevgi, renk, saygı vs. beklemen senin saflığın. Sana arkadaşın olarak önerim, ne sakla ne itiraf et. Bu ne demek? Yorum yapmamak demek. İstediğin gibi yaşamak, konu üzerine konuşmamak ve yorum yapmamak.
Ek olarak, berbat bir ülkeye dönüşmüş canımız Türkiye'miz için normal görün. Bu kadar...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAteist olduğunu söyletyince sadece yatmak istiyorlar :) tipik Müslüman erkek kafası. Evlenene kadar her haltı yap ama bakire kızla evlen. Midem bulanıyor bu mallardan artık. Ateist olduğunu söyle böyle düşünen beyinsizleri de şutla. Düşünme fazla.
51 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist olduğunu gizleme eğer sana "eğlenmelik kız" muamelesi yapanlar hele ki Müslümansa asıl işin trajikomik yanı orada... Onlara "İslam'da zina haram, hadi işinize" de ve sen ateist, yakışıklı bir çocukla yoluna devam et. :)
03 Yorumla
Soran+1 yılGizlemeyince çok iftiraya ugradim. Bakireyim elime erkek eli degmedi. Ama arkamdan dedikodulari ile yatmadigim erkek birakmadilar
Cevap sahibi+1 yılAman salla gitsin. İftiranın önemi yok, önemli olan gerçekler. Zaten lütfen müslüman bir herifle de beraber olma. Müslümanım deyip de zina peşinde olan erkekler acayip mide bulandırıcı. Söz konusu din olunca ahkam keser, kız bulunca o pis çükünü kullanacak diye maymun olur... Bunları müslüman bir kız olarak diyorum. Müslümanım ve eğer bakir bir müslüman erkek olmazsa asla evlenmem.
Sen neden ateist oldun bakim? Kurani kerim okumani tavsiye ederim yok yine ateist olcam diyosan senin tercihin.
03 Yorumla
Soran+1 yılOkudum tesekkur ederim
Soran+1 yılDunyadaki tek ateist ben miyim :) milyonlarca ateist var illaki birinin kimliginde eskiden musluman yaziyordur. Tesekkur ederim yorum icin
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
40Cevap
Benim kardeşim de aynı senin gibi.
Ama bir ortama girince selamun aleykum diyor.
Diyorum hani inanmıyordun inanan adamların kalbini mi kırayım diyor
Demek ki ne olursa olsun her ortama göre ayak uyduracaksın yoksa yargılamadan kurtulamazsın.
Örneğin ben inanıyorum inanmayana da hoşgörü ile yaklaşamam gerekiyor ki oturup konuşup inanmasını sağlayabileyim. Ama dalga geçersem seni yargılarsam sen uzaklaşırsın ve bu da benim inancımın zayıf olduğuna işaret eder. Gerçek bir müslüman hoşgörü sahibi olmalıdır00 Yorumla
+1 yılBu yüzden hayat görüşü olarak yakın insanlarla beraber olun diyoruz :)) Hep yadırgayacaklar çünkü. Tecrübe ile sabit.
15 Yorumla
Soran+1 yılBunlari soyleyen insanlar sevgilim degilki. Zaten hic olmadi cunku butun erkekler beni yargiliyor
- +1 yıl
Sevgiliyi kastetmedim zaten. Beraber olmak ; "beraber vakit geçirmek" Bu arkadaş da olur, akraba da, aile de..
Soran+1 yılPardon yanliş anladim kusura bakma. Haklisin ama dindar bir sehirdeyim, mezun olmadikca ayrilamam
- +1 yıl
Zor bir durum. Umarım kısa zaman da daha rahat ve özgür yaşam şartlarına ulaşırsın.
Soran+1 yılUmarim tesekkur ederim
+1 yılYasaya göre kimse kanaat ve düşüncelerinden ötürü suçlanamaz, kınanamaz. Bundan dolayı, kimsenin seni yargılamaya hakkı yok ancak ateistim diye şov yapma. Dini sohbetler de ben ateistim diye konuya girme, gerekmedikçe konuşma. Sorulduğunda söyle sadece. Kimsenin ateistlere "eğlenmelik" kız diye bakmaya hakkı yok, unutma.
01 Yorumla- +1 yıl
unutma ki gangbanglerden, hardcore'lara koşan türbanlılardan daha namuslusun, çok dertme.
+1 yılMüslümanlarla takılma. Bende ateistim. Kimseye de ayak uydurmuyorum. Senin ki iyi yine sadece eğlenmelik kız olarak görüyorlar. Ben Van gibi muhafazakar bir ilde ateizmi yayıyorum hiçbir yerde korkmadan düşünlerimi anlatıyorum onlarca kişi kafamı kesmekle tehtit etti. Takmadım.
00 Yorumla
+1 yılGüzel arkadaşım, olmadığın şeyi üstüne alinman için hiçbir sebep yok. Eglenmelik degilsen olay biter. Insanların ağzını kesemezsin onlar hep konuşur
14 Yorumla
Soran+1 yılAma bu basit bir mesele degilki. Eskiden dedigini yapiyordum. Ama ateist oldugumu duyunca bana direkt seks teklif eden, Birde yuzume, erkekleri reddetmek biktim. Direkt vatan haini ilan edilmekten de biktim
- +1 yıl
Seni kıran insanları def edebilirsin
Soran+1 yılYalnızlıgımın icinde bogulmaya mahkumum yani. Tesekkur ederim vakit ayirdigin icin :)
- +1 yıl
Kız niye yalnız kalasın adam mı yok arkadaşlık edecek
yedigin elma nerden geldi. senin damak tadını nerden biliyo. diyelim ki kendi kendine meydana geldi diyelim.. aklı fikrimi var.. ? nerden biliyo senin damak tadını. toprakta akıl fikir var da biz mi bilmiyoruz. eger akıl fikir varsa.. toprakta ki akıl kadar yok mu sen de.. akıl fikir
04 Yorumla- +1 yıl
Damak tadını nerden biliyor derken shshshj
- +1 yıl
@Scarlet-Witch meyvelerin hepsinde yediginde agız tadını bozacak herhangi bir kimyasal birleşim içeriyo mu. yediginde mutlu bir haz oluşmuyo mu. bunu nerden biliyo diyorum. aklı fikrimi var diyorum ama sen bunu anlıyacak kapasiteye sahip olmadıgın için ateistligi inanmamayı seçmen islamı reddetmen pekte yadırganacak bir durum degil
- +1 yıl
Kivi yediğimde haz falan oluşmuyor. Ayrıca o meyveleri tadı güzel olduğu için yiyoruz zaten, bir o kadar da yiyemediğimiz meyve var.
Soran+1 yılKızma ama cumlelerin cok karisik anlamadim. Ama tesekkur ederim yorumun icin
+1 yılGizleme tabiki senin düşüncen. Sen nasıl müslüman diye onları yargılamıyosan onlarda seni yargılayamaz. Onların dediklerini üstüne alınma sen kendini biliyosun sonuçta milletin görüşü önemli değil
20 Yorumla
+1 yılBende atmıştım aynı şeyi erkeklerde yaşıyor. Ülke olarak müslüman olmayan vatan haini hırsız sapık bacım vb karaktere sahip insan gibi görülüyor. Ve bunların hepsini kendileri yapıyorlar. Yapacağın şey umursamamak. Isteyen istediği gibi düşünsün sen dusunce ni saklama onlar gibi başka görüşlere hakaret etme saygılı insanlarla arkadaşlık kur
00 YorumlaSen önce benim Sonum ne olacak diye düşün? Sonra da deki bana bunları düşünebilecek aklı veren bir Gücün, bir Yaratıcının olmadığını (haşa) nasıl kabul ettim de... Sonra da acziyetlerini düşün? Kör olsaydın, sakat olsaydın, ya da Down sendromlu olsaydın ne düşünecektin bunları bir düşün ve halen ateistsen Allah seni Islah etsin! Ha bu arada aklının olduğunu kabul ettin değil mi?
05 Yorumla
Soran+1 yıl:) çaban icin tesekkur ederim ama hala ateistim
Soran+1 yılSen bilirsiniz :) siz bilirsiniz demek istedin sanırım
Soran+1 yılO zaman türkçen ölmüş :) başka aciklamasi yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılbundan çekinen ateist varmış demek ki benim gördüklerim tanrı varsa gözüyle görse sen yoksun ya dicek kadar eminler olmadığından bunu da söylüyolardı rahatlıkla. sıkıntılı bir durum yargılanmak halbuki sanane tanrı varsa sen inanmayınca yok olmucak yoksa da inanınca var olmucak. var mı yok mu bunu asla bilemeyiz. çünkü yoksa zaten yokluk kanıtlamaz varsa da fizik yasalarını maddeyi oluşturan güç kendini gizlediği sürece bulamazsın.
00 Yorumlaonlar inançlı olduğunu gizlemiyor sen de inançsız gizlemek zorunda değilsin sana davranışları değişiyorsa düzgün bir şekilde uyarırsın veya arana mesafe koyarsın.
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede maalesef düşünceye saygı asla yok İnsanları yargılamak sanki kişilere kalmış ama sen yinede ne olursa olsun bu polemiklere toplum içinde asla girme acısını çekersin üzerler seni.
10 Yorumla- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnancını gizlemen gereksiz.
Öyle bir muamele yapsalar da duruşunla öyle olmadığını zaten belli edersin.
Zaten eğlenme niyeti olan kişi din ayırt etmez. Her kıza eğlenme amacıyla bakar.20 Yorumla Ateistlerin her seyi rahatlikla yapabilecegini saniyor bazi cahiller. korkular endiseler butun insanlarda var sonucta.
10 YorumlaMüslüman müslümanla evlenmek ister haliyle , herkesle yatıp kalktığını düşünüyorlardır belkide yapıyosundur bilemeyiz :)
14 Yorumla
Soran+1 yılHayir yapmiyorum. Ben benimle evlensinler demiyorumki. Ben henuz ogrenciyim ne evliligi.
Soran+1 yılBen zaten cinsellik yasamadim. Haklisin
Ortamina gore soyle ortamina gore soyleme. Kararini ver. Ben oyle yapiyorum. Bakiyorum cahilce konusuyorlar dinliyorum sadece. Azicik akilli kisilerse konuya girilebiliyor. Cahilligin yogun oldugu bir ulke. Ayak uydurmak gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzellikle Türkiye'de söyleme. İnsanlar birini dışlamak ve ötekileştirmek için elinden geleni yapıyorlar daha da kötüsü sırf bu yüzden işinden bile olabilirsin burada maalesef. Her tanıştığına söyleme sen de
00 Yorumla
+1 yılBende hristiyanım ama deist olarak biliyor ailem aile dışı islamcı biliyor bende gizli yaşıyorum çok zor geliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem biliyor ama işte arkadaslarim..
- +1 yıl
Benimde öyle benzer boşver deme gerek yok ispat etmek zorunda değilsin asla birşeyi kimseyi müslüman türkler farklılıklara açık insanlar değiller
+1 yılGizleme ama tutup da durduk yere ben ateistim diye açıklama yapma. Çünkü gerek yok.
He sen bu açıklamayı yaptıktan sonra sana gereksiz tepkiler geliyorsa, gerekirse tüm arkadaş çevrenle bağını koparacaksın.00 YorumlaGizleme bir kız tanirdim ateistti ama bir erkek den daha erkek ti bir arkadaş yavsadi ona hemen küfür etti sen bana mı yavsiyon dedi :) sonunda da sıktır git dedi çocuğa :D
00 Yorumla
+1 yılBeyinsizleri yargılamak bana göre değil ne yaparsan yap
25 Yorumla
Soran+1 yıl:) haha al işte
Soran+1 yılBende sizi seviyorum tesekkur ederim eger dalga gecmiyorsan :)
- +1 yıl
Dalga geçmek biz müslümanlara yakışmaz güZel kardeşim 😊
Kaldıki hadimemi dalga geçmek.
Sende bir insansın bende
Farkımız sen bayansın ben erkeğim sen ateist inancına mensupsun ben müslümanım elhemdüllillah.
Aslında duğarken her insan müslümandır ama sonradan inanç değişiyor işte.
😊
Soran+1 yılDuğarken? Tesekkur ederim
+1 yılaşağıda at6eist olmana rağmen bakire olduğunu söylemişsin bence sen IQ seviyeni bir ölçtür derim.
08 Yorumla
Soran+1 yılCevabimi tekrar oku. Bakireyim buna ragmen yattigimi idda ediyorlar dedim.
Soran+1 yılMusluman bakiredir ateist degildir demedim
Soran+1 yılNe alakasi var?
- +1 yıl
tanrıya bile hayatını yargılama hakkını vermezken millet ne der diye hayatın en büyük zevklerinden kendini mahrum bırakıyorsan pek de senin hakkında olumlu düşünemem zeka konusunda.
Soran+1 yılHenuz 20 yasindayim ve hayatima bu tarz özel seyleri yasayacak adam karsima cikmadi. Napiyim genelde muslumanlar var etrafimda beni direkt yataga atip kacmak istiyorlar
- +1 yıl
olabilir gerçekten beğendiğin arzuladığın bir kaç erkele yaşayabilirsin seks başka şey sevgi başka şey bunları karıştırma birbirine.
Soran+1 yılBen bunu tercihediyorum yorumun icin tesekkur ederim
- +1 yıl
boşe geçen hayat.
ne gizle ne gizleme sana sen Allah'a inanıyormusun diye her gün soranmı var? bana soran yok şahsen... normal yasamayı beceremiyosan napalım?
00 YorumlaDiğer konusunda 705 cevap paylaştı. Görüşüne saygı duyarım ama düşünsene evreni yaratan nasıl yaratmış. Bunca şeyler var illaki bişeylere yön vermelisin hangi din olursa olsun araştırma yap
00 Yorumla
+1 yılSana hangisi daha dogru geliyor? İlk aklına geleni uygula. Ayrıca ateistlikle eglenmelik kız olmanın bir bagı yok. Senin davranışlarından kaynaklanıyordur.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) bir erkegin yanina gidip merhaba bile demiyorum davranislarimla alakasi yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla bende öyle bakıyorum ateist kızlara kusura bakma ama rahat oluyorsunuz. Sonuçta zorla bir şey yapılmıyor alan razı satan razı.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sapıkca seyler yapmiyorum yapandan banane
- Diğer konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılGizlemenin sana ne kazandırıp, kaybettirdiğini değerlendir. Ayrıca tavsiyem ateizm derneğinin buluşmalarına katılabilirsin, daha net olacaktır kafan.
00 Yorumla Diğer konusunda 757 cevap paylaştı. Gizleme, neysen osun insanlara inanca ırka mezhebe göre değwr biçmemek gerektiğini, saçmaladıklarını öğretmek gerek
00 YorumlaSen doğru yoladısın devam et böyle nereye varacaksın bakalım.
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. sorana söyle illa belli etmek zorunda değilsin her ortamda
02 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyince cok yargilandim ve kırıldım..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılgizlemen daha doğru. çünki diğerleri kendilerinden olmayanlara karşı hiç iyi şeyler düşünmüyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden Ateistsin ve neden boyle bir dusunceye kapildin?
00 Yorumla- Diğer konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılneysen o ol kimseden bişeyini gizleme ama vatana millete ateistliğini ilan etmene de gerek yok tabi
00 Yorumla
+1 yıltercih senin ama yanlıştasın
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim ama hayir ben dogrudayim
- +1 yıl
peki
Kim nederse desin. Kimden çekiniyorsun !
02 Yorumla
Soran+1 yılYargılanmaktan.. Herkesten
+1 yılKaç yaşındasın? Ve neden ateist oldun?
00 Yorumla
+1 yılDeizmi arastir pampa metaryalizmden iyidir
00 Yorumlagizle gitsin kimene inancından
00 Yorumla- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence olduğun gibi görün :)
00 Yorumla
+1 yılNe gizle ne gizleme. Ortama göre davranmayı öğren.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyin hayırlısı be gülüm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılailenden sakla geri kalan herkes bilebilir bence
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem biliyor
Cevap sahibi+1 yıleee daha ne derdin var yav :)
- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yoksa bu dağları kim yarattı he
00 Yorumla Doğru yolu bulmaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu veriyor diyorlardır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinine dön
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir :) tesekkur ederim
+1 yıltürban giy
00 YorumlaDiğer konusunda 353 cevap paylaştı. bence de gizle
00 Yorumla