Müzik & Etkinlik konusunda 2,3b cevap paylaştı. "Bilimsel olarak tespit edildigine göre kaş almak beyinde şok dalgalarına sebep oluyor." burada ki şu bilimsel kaynağı gösterebilir misiniz?
Kur-an'da kaş almanın açıkça "günah" olduğu ayeti gösterir misiniz? Hayır, bizim sorumlu olduğumuz şey, Kur-an da o yüzden. Kur-an'ın mealini okumaya devam ediyorum ve şuana adar karşıma böyle bir şey gelmedi de.48 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca, buyrun, buradan da biraz okuyun lütfen :)
www.diniyazilar.com/.../ - +1 yıl
www.islam.info.tr/.../#axzz45kpX8lyA Kur'an da açıkca verilmemiş olabilir fakat hadis var. Peygamberin sözleri Şer'i hüküm olduğu için kesin olarak doğru kabul edilir.
- +1 yıl
Şurada şimdi, bir şey yazsam ve altına Hz. Muhammed yazsam hatta yanına da parantez içinde sahabelerden birinin adını yazsam bu sözü Hz. Muhammedin değil de benim olduğunu nereden anlayacaksın? Anlayamayacaksın.
Allah, İslam şekilci değildir. Şekilci olan şeytandır. Ve nedense şu an şekle dair bir şeyin İslam'da olup olmamasından bahsediyoruz.
Allah peygamberinden:
-Kur-an ile öğüt vermesini (Kaf 45)
-Kur-an ile hükmetmesini (Maide 49)
-Kur-an ile uyarmasını (Enbiye 45)
istedi. Başka bir kitapla değil, Kur-anla.
Şimdi, açıkçası ben peygamberimizin gidip de bu durumda Kur-an'da olmayan bir şeyi söyleyeceğini sanmıyorum.
Helaldir diyemem. Ama haramdır da diyemem. Çünkü dediğim gibi, Kur-an da açıkça bir bilgi yok.
İkincisine gelirsek, dediğim gibi lütfen bu yukarıdaki "sözde" bilimsel verinin linkini verebilir misiniz? Ben bulamadım da. - +1 yıl
Kafamdan uydurmuyorum. Çünkü bu hadis sahih. Bunu rivayet eden sahabi de cerh edilmemiş yani. Bu kesin bilgi. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden araştırabilirsiniz. Bu paylaştığım resimdeki yazanlar hakkında herhangi bir bilgim yoktu. İnanıp inanmamak da özgürsünüz. Net olarak sadece peygamberimizin kaş alanları lanetlediğini söyleyebilirim..
- +1 yıl
Sizin inancınız, bir şey diyemem.
Ancak, kendi adıma konuşursam, o kadar çok saçma hadis var ki artık inanmak için çok çaba harcamam gerekiyor.
O kadar çok hadis var ki, Hz. Muhammed'in bunları söyleyebilmesi için 40 yıl yemeden içmeden konuşması gerekirdi. Mümkün değil yani.
Açıkça Kur-an'da belirtilmeyen hususlarda şüpheciyim kısaca. Ve, 1400 yıl önce peygamberimiz eğer bu sözü söylediyse bile, kaşlarını alanlarını lanetlediyse, ne ben ne de siz oradaydınız, net olarak doğrudur diyemeyiz hiçbir şekilde o halde. Bir de şunu ekleyeyim, kendisine taş atan, onu öldürmek isteyen bir kavim için dahi "Belki ileride içlerinden bir tane mümin çıkar." diyerek lanet etmeyen peygamber neden bu konuda lanet etsin?
Din alimi değilim, ama bazı şeylere biraz mantıkla yaklaşmak gerekiyor. Allah'ın Kur-an'da "Hiç düşünmez misiniz?" dediğini yapmak lazım yani. - +1 yıl
Bakın bu hadis mevzuları cidden derin. Ve zaten sahabe ve tabiin döneminden sonra çok fazla yalan hadis çıktı haklısınız. Bu nedenle sahabileri zabt ve adalet yönünden araştırdılar. Yani mesela bir sahabe adaletli mi? Yalan söyledi mi? Hafızası iyi mi? Bunlar hep araştırıldı. Ve böylece yalan hadislerin önü kapatıldı.
- +1 yıl
teşekkür ederim azmin ve düşüncelerin için. iyi ki düşünerek inanıyorsun.
En İyi Cevaplar
Arkadaşım beyne yakın olma ihtimali dahi yok arada kafatası ve sinüs boşluğu var ama şunu diyorsa bilemem kas diplerinde ki sinirler hassas olduğu için milyonda bir ihtimal yüz felci geçirme riski bulunabilir bu diğer yüzde bulunan kıllar içinde gecerlidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaşlar teri tuttuğu için gözümüze gelmesin diye var Allah bu yüzden yaratmış sacma sapan inanmayın be
00 Yorumla
+1 yıl"Kaşlar beynimize çok yakın" gibi saçma bir açıklama yazıyor, bunun nesine inanalım?
12 Yorumla- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
saçma sapan bilimden fenden çok uzak uydurma bir yazı senin kafandan koparttığın kılla beynin arasında kaç tane tabaka var biliyor musun?
02 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 8,4b cevap paylaştı. Kıla tüye takılmak yerine telefonla konuşmayı biraz azaltsanız çok daha iyi olur..
Beyin hücrelerini en çok öldüren şey cep telefonu sinyali..00 Yorumla
+1 yılPeki bu makine ile yapıldığı taktirde; sonuçta öyle yapınca hiç acı vermiyor.
Aynı etki olurmu.
Tabi tekkaş olmamak için?00 YorumlaBeyinle arasında kemik var ayrıca birisi saçımızı çekince kopuyor ölelim o zaman :D
10 YorumlaSinir sistemi ile alakalı birşeyi nasıl Allah a bağladın gözünü sevem.
14 Yorumla
+1 yılAllah c. c. bir şeyi yasak kıldıysa bizim iyiliğimiz içindir !
10 YorumlaKadınların beyni bu yüzden yavaş çalışıyor 😱😱elde cımbız yapmayın artık bak grizekali olursunuz kadınlar
00 YorumlaKaş almak ölüme neden oluyorsa ben kaşlarımı seve seve alırım o zaman
01 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok , her şeye inanmayın. Kas almaktan kim ölmüş :)
00 Yorumla - Müzik & Etkinlik konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılkatılıyorum tabiiki Allah bize faydalı şeyi yasaklamaz ama kaş kısmı ilginç :/
10 Yorumla arkadaş saIak saçma şeylere hiç kafa yormadan inanmayın böyle saçmalık mı olur
020 Yorumla- +1 yıl
Deve çobanı dediğin insan Allah'ın peygamberi ve gelmiş geçmiş en zeki insan. Allah'ın yokluğunu araştırdığın kadar İslamiyeti, peygamperleri araştırsaydın şu an kendini zeki, aydın bir insan sanmak yerine gerçekten sandığın kişi olabilirdin. Sen ne düşünmek istiyorsan düşün özgürsün, asla umrumda değil. Ama benim inandığım inancı ve peygamberi aşağılamak, küçük görmek haddine degil..
- +1 yıl
ben hiçbir zaman tanrıların neden olmadığını araştırmadım zaten zihnin bir yansıması olan kavramın yokluğu önemli değil asıl önemli olan neden böyle bir kavram ortaya çıktı, araştırmalarım hep bu yönde olur. muhammed zeki bir insan ama sandığın kadar değil kendinden önce ön plana çıkan kişilerden çok iyi kopya çekiyor ve yürürlüğe koyuyor, takdir edilesi bir özellik aslında. senin inancın hakkında istediğimi söyleyebilirim çünkü senin inancın benim hakkımda istediğini söylüyor hatta sen o inanç yüzünden benim kendi fikirlerimi belirtmeme karşı çıkıyorsun. ayrıca deve çobanını aşağılama ifadesi olarak değil bilimle alakası olmadığını belirtmek için kullandım zaten böyle bir ifadeyi istesem bile aşağılamak için kullanamam.
- +1 yıl
Benim inancım "senin dinin sana, benim dinim bana" diyor Kafirun suresine bir bak derim. Ve 'İnancın' diyemezsin çünkü benim inancım kusursuz. Senin inancını müslümanlar eleştiriyor ya da aşağılıyor olabilir ama bunu İslamiyet'e yıkamazsın. Ben senin düşünceni aşağılamam çünkü umursamıyorum. Net! Eminim sen aklının da bir tür zihin yanılması olduğuna inanıyor ve olduğuna inanmıyorsun. Ki bu konuda haklısın 😊
Ve dediğim gibi eğer İslamiyetle ilgili azıcık bilgin olsaydı peygamberlerin insanların en zekileri olduğunu bilirdin. Ben asla bağnaz bir insan olmadım. İncili de okudum Tevrat'a da baktım. Diğer dinler ve ateizm, deizm vs. Sözlerimin altı boş değildir. Araştırmadan da bir düşünceyi kabullenmem. Ama benden sana tavsiye, herşeyi bildiğini sanıp benim dinimi yargılıyorsun ya, yapma... - +1 yıl
senin dinin herkesin dini kendine demiyor arkadaş dünyada herkesin islama geçmesi gerektiğini müslüman olmayanların ne olursa olsun cehennemde yanacağını söylüyor senin peygamber dediğin adam da bunun için savaşlar açıyor on binlerce kişinin ölümüne sebep oluyor. fetih ve nisa suresinden bazı bölümleri okursan -kaçıncı ayetler olduğunu hatırlamıyorum- söylediklerimin kanıtını görürsün. sözlerinin altı çok boş çünkü bilimsel bir konu hakkında inancınla konuşuyorsun, son derece alakasız olaylar bu ikisi. ayrıca merak etme islamı yeterince araştırdım.
- +1 yıl
"Ve o Allah hakkında kötü zanda bulunan münâfık erkeklere ve münâfık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük onların başlarına gelmiştir. Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir!" (Fetih suresi 6. ayet) Sen işlememen gereken bir suçu işlediğinde en basitinden hapse girersin değil mi? Sen seni yaratana iman etmediğin sürece de cehenneminde ebedi olarak yanacaksın. Bu kadar basit bir şeyi anlamak neden bu kadar zor? Benim peygamberim hem savaş hem barış peygamberi. Bizi o beyni fokurdatan ateşlerden korumak, kurtarmak için savaştı. Cidden ben hala senin gerçekten araştırmadığını düşünüyorum. Son kararım!
- +1 yıl
istediğini düşünebilirsin hatta istersen ben de sana burada söylediklerimi destekleyecek ayetler sıralayabilirim hiç sıkıntı olmaz benim için. kitapta yazdığı için kadına şiddet uygulayan erkek ödüle uygun görülürken sizin inancınızı kabul etmediğim için ben niye sonsuz acıya mahkum biri olarak görülüyorum. şu gösterdiğin ayeti okuyup sen günahkarsın her türlü cezayı hak ediyorsun diyerek kafamı kesen biri çıksa ki böyleleri çok çıkıyor nasıl karşı koyabilirim bu duruma.
- +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...-veriyor-mu.html Nisa 34. ayetten bahsediyorsun. Ben de bu ayeti ilk okuduğumda böyle düşündüm. Yalan söyleyemem. Ama birçok farklı kaynaktan araştırdım. Sen olaya anlamak istediğin gibi bakmışsın. Hala da bakıyorsun. Ben sana ne söylersem boş. Zaten sana inancımı benimsetmek gibi bir amacım yok. Benim dinime dil uzatmadığın sürece umrum dışısın.
"Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir ve gözlerinin üzerinde de gerçekleri görmeye engel bir perde vardır; böylelikle gerçeği görmezler, en büyük azap onlara hazırlanmıştır. (Bakara/7)" - +1 yıl
İslam asla kadını aşağı olarak görmez. Cennet ayağımızın altına serilmiştir. Ben değerliyim, tüm kadınlar değerli.. Aşağılık yaratıklara örnek olarak sadece ona bu kadar nimetler vermişken, onu yaratılanların en üstünü kılmışken nankörlük eden, yaratıcısına isyan edenler verilebilir. Hatırlatırım şeytanda secde etmediği için lanetlenmişti.
Bence de sen daha fazla bilmediğin, ya da yarım yamalak bildiğin konular hakkında yorum yapma.. Birdaha karşılaşmamak üzere.. - +1 yıl
Anneler kadın değil mi? Cahiliye döneminde de kız çocukları diri diri gömüldü. İslam kadına nazik, narin davranmayı öğütler. Cahiliye döneminde ki bu vahşiliğe son vermek için bu şekilde ayetler indi. Sen ayetleri devamlı kendine göre yorumluyorsun. Gerçekten bu konuları tartışmanın senin üzerinde hiçbir şekilde faydası olmayacak. Bu yüzden daha fazla polimiğe girme yani. Parmaklarımı yoruyorsun çünkü.
- +1 yıl
Birşey bilmeden bunu nasıl sağlamayı düşünüyorsun? Tuhaf. Ben kafamı yormam gereken şeylere yeterince yordum. Zaten sana Ateizmi de araştırdığımı söyledim. %1 bile mantıklı bulmuyorum. Çünkü bana göre Ateistler bilimsel, ve mantıklı şeylere inandığını savunan ama aslında sadece nefsine kul köle olmuş, Allah'a ibadet ağır geldiği için varlığını yok sayan kimselerdir. Anlatabiliyor muyum?
+1 yılO halde gt kılı kesmek te cinsel gücü azaltıyordur..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman bacakta alinmasin ozel bolgelerde alinmasin kaynak gosterin bu tur seylerde her okudugunuz dogru degildir
00 Yorumlayüce rabbim recep ivedik gibi kaş verirken acımıyor bir de alıyoruz diye bizi salak ediyor na kadan güzel
10 Yorumlabende diyorumki kaş almanın kime ne zararı var altı üstü bir kıl yani daha bugün aldım ah gitti hücreler
00 Yorumlaİnsanlar hayatının belirli dönemlerinde kafalarına okadar çok darbe alıyor ki bence bu bilgi biraz abartılmış geldi
00 YorumlaDemek ki ondan unutkanım. Ergenken suratımın yarısı kaşı ido gibi.
00 YorumlaSimdi sazanlarin hepsi atlar buna. yok yobaz yok cahil
02 Yorumlao zaman g-öt kol altı falan, bu kıllara cevabın nedir?
00 Yorumla
+1 yılKil iyidir cok abartmamak kaidesiyle kalin kas iyidir
00 Yorumla
+1 yılAllahın zamanında kaş aldırmak mı vardı mk.
11 YorumlaOndan dolayı erkekler daha zeki :D
04 Yorumla
+1 yılAh o beynimdeki dalgalar
00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 1,5b cevap paylaştı. gercekten ilginç miş :D
13 Yorumla
+1 yılKanka orta kaşları almak da yasak mı ya :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz kızlar neden geri zekalıyız belli oldu 😄😄😄
20 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yıldöküldüğünde ne oluyor peki?
02 Yorumla- +1 yıl
@powersön gene de mantıksız
Beyni yaksada bırakmaz çoğu
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe yani kezban gibi mi dolaşalım yahu
00 Yorumla Yok annenin ağzı kim uyduruyo allsen asdf
01 Yorumla
+1 yılkaş almanın caiz olmadığı nerde var krdesim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah'in yasakladığı nerede yazıyor?
00 YorumlaBenbunu kac yıl onceden biliodun
00 Yorumla
+1 yılo yüzden gerizekalısınızz :D
00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 4,2b cevap paylaştı. İhtiyacım yok almaya 🙀
00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 1,1b cevap paylaştı. mı acaba?
00 Yorumla
+1 yılYav heea
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen aldirmiyorum😏
00 Yorumla Duymamıştım
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılIlk defa duydum
00 Yorumla Evet
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılBen sok ben manset
00 Yorumla :D güldürdü
10 Yorumlakomik :D
00 Yorumla
+1 yılaynen
00 Yorumlailk defa duydm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDuydum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?