Bilecik 9. Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı.
Bilecik'te yaşayan var mı?
Bilecik'te yaşayan var mı?
Sn. @KışGüneşiyim 'in yazdığı şeylerden sadece birisine katılıyorum. O da havasının pis olduğu... Daha kaba ve ağır bir tabirle (...) gibi havası var denilir.
Halkın askeri sevdiği falan palavra! Resmen ve fiilen askeri sömürüyorlar. Sivile 3TL olan çorba askere gelince 6TL'den fiyat buluyor.
Sabahı, öğleni, akşam üstüsü ve gecesi apayrı bir hava değişimi barındırıyor.
Çarşı denen şey birbirine bakan iki caddeden ibaret.
Ayrıca şu da var, Bilecik'e düşen bir askerin usta birliği %99,9 Doğu'nun en ücra köşesidir. Batı'ya düşen asker sayısı oldukça nadirdir.
En düşük rütbelisinden en yükseğine kadar alayı su katılmamış muhteremlerden oluşur ve bunlar bende dahil olmak üzere tüm asker arkadaşlarım tarafından itina ile anılır.
Geçmişte her yeri yağan yağmurla çamur deryasına dönüştüğü için tonlarca çakıl taşı ile sarılıdır.
O çakıl taşlarında istikametler bir hayli sövdürücü olmaktadır.
Bunun yanında paranızı iyi biriktirin ve iyi bir birikimle gidin. Yemek hanesinde çıkan bazı yemek vb. şeylerin kokusu kimyasal silah misali insanı alt üst etmekte.
Muhtemel kilo kayıplarına karşı hazırlıklı olun.
Dahası her şey yemin törenine kadar garip seyretmektedir. Yemin töreninde milli duygularınız tavan yaptıktan sonra akabindeki birkaç gün sonra yaşanacaklar insanı yer, bitirir ve soğutur askerlikten.
2500 km'lik tam techizatlı koşular, oraya buraya yapılan intikaller, bol bol istikametler, eğitim adı altındaki küfür ve hakaretle bezenmiş saçmalıklar dizisi insan psikolojisini sınar.
Dahası hasta olduğnuz halde revire bile öyle keyfi gidemezsiniz. Başınızdaki okuldan yeni çıkmış asteğmen bozması hastalığınızın derecesine göre sizi seçip gönderiyor.
Daha yazacak çok şey var. Ama terbiyemi bozmamak için susuyorum. Son diyeceğim şey:
Sabır ya sabır!
Abi ne yaptın sen yahu, adamı hayattan soğutacaksın :)
Esnafın askere bu daha fazla para alma durumu ne yazık ki çoğu yerde aynı. Özellikle tek kazancı askeriye olan bazı küçük yerlerde bu çok daha bariz.
Ben Bilecik değil, ilçesinde kaldım diye söylemiştim, orada halk askeri seviyordu, bilemiyorum ama kesinlikle doğuya veriyor usta birliğini ki zaten bu jandarma komando olmasından beklenen bir şey.
Ama cidden oraya gidipte bronşit olmayan asker sayısı çok azdır, yaz veya kış.
Neyse Hüseyin'i korkutmadan daha fazla gidelim :)
@KışGüneşiyim
Bunlar yetti bana sağ olun. :D
@KışGüneşiyim Öğrensin ki, önlemini şimdiden alsın.
Ne yazık ki ben de o ciğerlerini üşütenler arasındaki yerimi zamanında aldım. Günler ve geceler boyunca ağzımdan ciğerlerim sökülüp çıkarcasına öksürdüm.
Yaşadığım ani kilo kaybı, çektiğim sıkıntı da cabası...
Hayırlı tezkereler şimdiden kardeşim. :)
Eyvallah reis
Askerlik yapmadım ama :D Abim orada yaptı acemiliğini.
Sonra oradan meslekçi ayrılıp Söğüt ilçesine şoförlük eğitimi almaya gitti / azıcık torpilliydik biz.
Güzel yer Bilecik, yeşil, bol zeytin ağaçlı ama pis bir havası var, abim orada 40 günde bronşit olmuştu, gerçi şimdi bahar da :D Askeri seven bir halkı var genel kanıda gerçi çok çarşı görmezsin ama amaaan neyse hayırlı teskereler :)
Teşekkür ederim :)
Evet halkı cok sevdigi icin hafta içi ücretler ile hafta sonu ücretleri 2 katı fark koyuyorlar :) hafta ici 50 kurusa aldığın sey haftasonu 1 lira :D
küçük yerlerde kolay olur askerlik. hayırlı tezkereler şimdiden, ben beklerim:))
Ben başka birini bulacağım. :D
yemeklere şap atıyorlarmış, bulamazsın :))
:/ :/
Cevap
124Cevap
Var kardeşim aslen bilecikliyim ama nufusa kayıtlı olduğum yer İstanbul bilecik güzel biryer ama esnafı kurnaz paracılar biraz asker cok gelyor diye ama yinede anlayıslılar yazları güneş yakıyor ama havası güzel yinede biz 18 ay yaptık bende bilecikte yaptım bu arada 15 kişilik tim deydik time katılırsan rahat edersin devrecilik görmezsin usta birliğinde
Hayırlısı olsun reis.
Aynen öyle hayırlısı olsun
Bilecik bir mahalle kadar kücük şehir. Abartmıyorum. Havası berbat bir günde 4 mevsimi yasarsın. bronjit veya zatürre olacağın muhtemel. askerliği zor bayağı zor. şöför felan olarak çıkmazsan kesinlikle doğuda ve jandarma tim olacaksın. Acemilikte çok yoracaklar seni emin ol.
Valla kardes bilecik güzel yerde o düştüğün yer biraz seni yorar 6 yıldır orada yaşıyorum 5 ay önce bir kardeşim orada yaptı acemiliği ni de beya bir eğitim yönünde den zor olduğu nu söyledi hee insanları askeri sever zaten fazla büyük bir yerde değil bilecik önceki zorluğu da yok diyor lar oranın şimdiden allah yardım cin olsun şimdiden hayırlı teskereler kardesim
Atarsa 94 zoruna gitmesin torun.. :))
Şaka bir yana hiç sıkıntı yapmayın ilk bir ay disimizi sikicaz, ben Ankara'dayim sivil elbise sivil araba makama bakıyorum... Aileden uzakta gurbette en çok insan sevdiklerinin sesini duymayi görmeyi istiyor. Bol bol konuş ailenle ve sevdiciginle moral olur hakkınızda hayırlısı olsun.
Sapasağlim bitir ve hayatına dön güzel insan... ben şırnak - cizre'de bitirdim görevimi ah.. neler göremedik oralarda hayatın her "An"ı gibi o "An"larda iz bıraktı hafızamda... herşey gelip geçicidir güzel insan hiç canını sıkma oralarda yüreğini rahat tut... bir an önce bitirip dönmen dileğiyle...
Bende acemi birliğimi orda yapmıştım. Çok küçük yer. Yemekler çok güzel değildir. Yanında hiç birşey götürme benden demesi. Orda zaten çok ucuza satın alıyorsun. Herkesle arkadaş olma. Onlar seni değil sen onları arkadaş olarak seç, yani seçici davran.
Çağ kebabı çok güzeldir. Bir yer vardı orda hep yiyorduk. Ucuz ve lezzetli tavsiye ederim...
Usta birliğim Ankara'daydı o yüzden çok bişi söyleyemeyeceğim canım benim...
Bilecikte yaşamıyorum fakat çok iyi bilirim. Gideceğin yer ana yol kenarı şehrin girisinde. Yakınında üni var nöbetlerde canın sıkılmaz :)
Nöbet tutulmaz diye biliyorum. Sadece koğuş nöbeti vardır. :)
Teşekkür ederim. :)
Bilecik'te geçti hayatımın çoğu. Çok severim kendisini. Güzel yerdir benim için de havasından solu. 😊
Peki. :)
Hayırlı olsun reis , bilecikte asker ve öğrenciden başka birşey yok bildiğim kadarıyla :) Önemli olan usta birliğin
Ayrıca alt devreyken kendini ezdirmemeye çalış
Eyvallah reis :)
Ohh be torun bot bağlıyor :D bilecikte yaşamıyorum ama alay ile ilgili soruların varsa bana özelden yaz, öğrenip sana cevaplayayım. Arkadaşımda orada yapmıştı acemiyi ondan bilgi alırım
Çok sağol kardeşim. :)
Haa bu arada atarsa 89 :P
Bitirdin en sonunda. Hayırlı tezkereler :)
Darısı başına kardeşim.)
Inşallah :)
benımde acemı bırlığım. ufak bı yer. askerı çok sevmezler orda havası çok kötü bir günde 4 mevsım yaşarsın. jandarma olarak geçıyor ama tım eğitimi alıyorsun ve ordan % 90 doğu-güneydoğu görev yerı. o zamanlar bölükte ılk 20 tım tim olarak dağıtım görürdü şimdi nasıl bılmıyorum. ALLAH yar ve yardımcın olsun
Jandarma komando eğitim alayı sadece Manisa Kırkağaç ta var şu an Bilecik asayiş jandarma yetiştiriyor üstat Bilgin olsun
Komando yanlış bilgi hocam. Ben heyecandan yazmışım. :)
Hahahaha :DDD çok rahat diye duydum kayersi komando tugayında öyle diyorlardı Bilecik için.
Hayırlısı olsun kardeşim :)
Eyvallah kardeşim. :)
Ben jandarmayım reis
Gideceğim zaman ararım seni :)
Kayseri deme bana aman aman 😅
Yasamiyorum ama gitmistim, sessiz sakin bir yerdi, hayirli teskereler simdiden. :))
Teşekkürler :)
Hayırlı olsun kardeşim, güle güle git, kazasız belasız geri dön ınş.
İnşallah.
bro bu askere gitme olayi hangi zaman da oluyor. belli dönemlerde mi? ben şimdi tecili bozdursam gider miyim hemen bilgin var mi?
Şubat Celbi 16 Ağustos – 30 Kasım
Mayıs Celbi 1 Aralık –29 Şubat
Ağustos Celbi 1 Mart – 31 Mayıs
Kasım Celbi 1 Haziran – 31 Ağustos
Şubat 1 devre kasım 4 devre
4 celp dönemi var. Tecili bozdurursan orda sana hangi celp döneminde gidecegini söylerler zaten.
@Bırakpeşimi sağolun brolar
Orda komando okulu yok ki. Jandarma er eğitim alayı var. Yenimi o.
Bilmiyorum öyle yazıyor.
Bilecikte hala komando yok. Jandarma olacak arkadaş.
Bilecik Jandarma, ulaştırma birliği idi, Komando mu olmuş orası? Hayırlı teskereler şimdiden.
Komando yanlış oldu hocam. :)
Teşekkürler :)
sorunun cevabı değil ama ben de jandarma olarak yaptım askerliğimi o konuda yardım istersen bilgi verebilirim :) hayırlı tezkereler şimdiden
Teşekkür ederim. :) Jandarma rahat değil mi?
genel olarak bir karacıya göre daha eğlencelidir öyle diyebilirim. Rahatlık tamamen bulunduğun karakola göre ve komutana göre değişir ben baya rahat yaptım ama çok sıkıntı çeken arkadaşlarım da vardı.
Hayırlısı neyse o olsun. :)
Hayırlı olsun kardeşim, nizamiyeden girerken sağ taraftaki boş kutuya telefonu vb., sol taraftaki kutuya mantığını bırak :)
Mantık yok zaten ben de :D
Hayırlısıyla kazasız belasiz git gel kardeşim bende acemiyi İskenderun da
Usta birliğini Hakkari de yaptım gerçi Hakkari de 1 buçuk ay kaldım sonra çürük verdiler.
Eznora asker oluyor demek hayirli tezkereler :) allah yardimciniz olsun
Amin. :)
Ahahahha 😂😂 Geçmiş olsun gençler.. Oranın çok bir olayı yok zaten, küçük şehir. İlk muayenede şikayetiniz olursa Eskişehire sevk ederler, bir gün de orayı görürsünüz. Oradan doğuya.
bilecikte askerlik yapan arkadaşım vardı onun anlattığına göre askere gidene denir mi bilmiyorum ama uzun dönemse sıkıntı yani acemiliğin oraysa kısa dönemse nerde yaparsan yap rahat edersin
Yaşamıyorum ama gezmişliğim var. Güzel bir yer. Küçük, kendi halinde, insanları da gayet sıcak kanlı oluyor. Zorluk çekeceğini sanmıyorum. Şimdiden hayırlı teskereler (^_^)
güzel bir yer..
ufak yer her zaman iyidir askerlikte ;))
Acemilik ama. :)
Allah sabır versin Insallah sağ sağlım gıdıp donersın kuzenim orda yapmıştı ama o zamanlar bıraz daha ortam bu kadar karısık degildi
Hayırlı teskereler ben de orada yaptım ufacık şehir. İzmir'den arabayla gittim Eskişehir ve Bursa dışında o şehire başka ulaşım yok. :(
Kardeş ordan genelde hep şöför çıkar haberin olsun 😁Güzel yere düşmüşsün Allah kırkağaç, safranbolu, foçaya düşürmesin.
hayırlı teskereler...
kızlarsoruyor sayfası asker yuvası
ben bilecikliyim we iyi bilirim orayı hemen hemen hergün yolum da düşer..
geldiğinde arayabilirsin başkan yardımım olursa ne mutlu
Teşekkür ederim ilgin için. :)
rica ederim başkan ne demek
şimdilikten sana hayırlı teskereler hesap ne olcak?
Aynı şekilde kalacak. :)
Bende oraya askerlik yaptım :D
Sen nohut yedin haberin yok :)
:/ :/
Zor bir eğitim süreci seni bekliyor allah kolaylık versin.
Gule gule gidin ve gule gule gelin. Allah sizleri korusun basimizdan eksik etmesin.
ben gittim bileciğe çok küçük ölü kasaba gibi hayırlı olsun :)
Bilecik ten sonrası daha önemli, hayırlı tezkereler dilerim. Allah yardımcınız olsun.
Bilecikte kimse yaşamıyor, bomboş bir şehir bilecik.
Ben okuyorum Bilecikte. Askeriye hemen karsimda. :D
Bilecikte yaşayan olsa nolacak komanda oluyosun yorgunluktan çarşıya çıkamazsın sen :)
doğu seni bekliyor kardeşim allah kolaylık versin sana şimdiden.
Allah hayırlı gidip hayırlı döndürsün. Kötü haberin gelmesin de. Yolun açık ola paşa 😊
İyi yer kanka allah korusun sizleri hayırlı tezkeler
Amin kardeşim. :)
Amcam komutan ismin ne hemen nöbet yazdıralım sana 😄😄
Türkiye nin en büyük köyü zaten insanların yarısı asker yarısı öğrenci orada
Orda mı yaşıyorsun?
Yok biliyorum ama ablamdan dolayı gidip gelmişliğim çok
bilecik güzel yer tcdd hızlı tren inşaat çalışırken gördüm güzel nezih yer
yaşnacak yer hayırlı teskereler
Kısa mı uzun mu? Kardeş adı üstünde komando yani komando eğitim merkezi fena bir eğitim ne sıkıntı ne zorluklar ama bitince çakı gibi olucan sonrası güneydoğu maalesef savaşa gidicen
bilecikteysen rahat olursun annemin memleketi hep görüyorum jandarma üssünü. hayırlı tezkereler
Kardes mayıs askerinin herhalde nasıl bakıyorsun e devletten bilgi verir misin
Asal'a gir, er sınıflandırma ve sorgulama var. Ona tıklayıp oradan görebiliyorsunuz.
Allah yar ve yardimcin olsun kardesim rabbim sag saglim insallah gidip gelmek nasip etsin.
yadın dostum allah kolaylık versin :D
12. taburda dim ben orda çünkü :D
Öyle bir yer mi varmış 9. jandarma eğitim alayı olmasın o dediğin yer :) ben orda yaptım acemiliği :)
Kardeşim Bilecik doğuya atıyo direk abim orda yaptı ankaradan bu tarafa adam yok
Rahat bir yer ama eğitim yönünden cok sıkıntılı degil
benim acemi birliğim 7. bölük can komutan var şakacı bir tip bileceğin havası kötü bir sıcak cir soğuk esnafı dolandırıcı küçük bir şehir
Kardeşim üniversiteyi orda okudum. Allah kolaylık versin çok bok bir yere çıkmışsın. Ağırdır eğitimi doğuya gitme ihtimalin yüksek.
Hayırlısı ile git gel kardesim askerlik her yerde aynıdır
Hayırlı olsun yasamıyorum ama kucuk bır yer sessız kendı hallerınde pek para harcamazsın :)
güzel yere düşmüşsün eskişehirde okuyorum bende yarım saat burdan orası
Uzun dönem askersin. 3 ay eğitimden sonra doğuya gidersin.
Orası Jandarma ulaştırma birliği olmasın?
Komando değil. Ben orda yapmiştim askerligi
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar