Sultan papağanımız var 1 ay önce aldık yavru değil
Sürekli hapşırır gibi bir hareket yapıyo acaba hastalık mı?
Sürekli hapşırır gibi bir hareket yapıyo acaba hastalık mı?
Benim de sultan papağanım vardı, sürekli öyle değişik bir ses çıkarırdı, Tomris'ti adı da... :(
Hastalık değil, ama neden yaptıklarını ben de anlayabilmiş değilim. :)
Bizim ki Summer cok fazla hareketli oldugundan adini boyle koyduk 😬
Umarim degildir 😒
Hapsirirken degil ama diger seslerde evet kimse onu tinlamayinca kafese filan vuruyo degisik 😁
Normal kendini yalayıp temizledikleri için boğazında tüy kalmış olabilir önemli bişey değil yani
Yok boyle tuy kalmis gibi degil surekli yapiyo 😐
Mevsim değişikliklerinde, evin havalandırmasında bir değişiklik olduğunda, sıcaklık farklılaştığında hapşırabilirler. Diyor internette Papağanlarda hapşırma; burun iltihaplanması, tüylerin sürekli kabartılması, halsizleşme, tünekte durmakta zorlanma, yere tüneme, uzun süreli uyku hali ve/veya yem yememe gibi durumlarla birlikte olursa şayet bir hastalığın belirtisi olabilir; Buda alternatif hepsi birlikteyse bir veteriner şart gibi
Tuylerini arada kabartiyo ama digerleri yok devam ederse oyle yapayim o zaman tesekkurler 😐
Üşütmüşte olabilir ama sanmıyorum genelde olur ben de sultan papağanı var o da arada yapıyor.
Cok sık yapiyo benim ki o yuzden
Boyle hasta gibi degil gayet hareketli ama bunu surekli yapiyo
Evimize 1 ay once geldi ve dokunmaya veya yaklasmaya kalktigimizda cok korkuyo tisliyo boyle o yuzden hic cikarmadik
Kafesinin kapisini aciyoruz ama cok kucuk elimizle alip cikarmamiz gerek ona da o izin vermiyo
Büyük kafes alın ve dışarı çıkması gerekiyor sürekli toz gibi tüyler üretiyor bu sebepten hapşırıyor olabilir. Uçtuğu zaman bu küçük toz gibi olan tüyleri atıyor üzerinden.
Elinizi uzatmadan ses ile konuşarak güven verin ve salın kendi haline bırakın sadece ses ile ilgi gösterin size güvenmesi gerekiyor ufak ufak yaklaşacaktır.
Cevap
6Cevap
Papağan bu taklit ediyodur evdeki birinden kapmıştır
Yok taklit gibi degil bu normal hapsiriyo yani bildigin 😂
Hastalık değil o meraklanmayın..
Hastalıklı gibi degil boyle surekli duydugu sesleri taklit ediyor otuyor ama bu hapsirma hareketini cok sık yapiyo o yuzden 😒
alerjik bişidir. veteriner çözüm olabilir
Peki tesekkur ederim 😐
Merhaba benim sultan papağanım da şu anda sürekli hapşırmakta sizin kuş hala yaşıyor mu acaba?
grip ilacı var :D dfdfd
Değil merak etme. Bol bol kafesinden çıkar
Cok urkek kapisini acsakta cikmiyo
Sen çıkar yanınızda gezsin zamanla alışır
Elimi koparmasindan korkuyorum 😂
Yaklasinca resmen kedi gibi tıslıyo 😂
Tıslar onun ısırığı gıdık gibidir gagasına aldanma :D
Muhabbet kusunu bildigin kedi gibi besledim ben elimden dusmezdi ama internette okudum baktim herkes elimi kanatti filan yazmis korktum 😂
Kuşu çok alma eline. Otururken üzerine oynayabileceği bir şey bırak ip vs. Çekirdeği çok severler mesela. O zaten sana alıştığında üzerinden inmeyecek merak etme :D
Benimki kafese sokunca isyan çığlıkları atıyo
Keske oyle olsa ya yemini suyunu bile zor degistiriyorum resmen saldiriyo 😂
Sende amma korkak çıktın yahu :D
Ya ne bileyim korkuyorum tislayinca 😃
Korkma sokmaz :D
İns 😬
Anlamak ben
Veterinere gotur
1 kaç güne gider maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar