20 gündür bizimle sürekli ilgiliyoruz ama bizden kaçıyor hep parmağı uzattığımda sanki ona zarar verecekmisin gibi kendini ordan oraya vuruyor sizce ne yapmalıyım
3 yaşında sultan papağanım var. Yaklaşık 35 günlük olduğundan beri benimle. İlk 1 hafta ortama alışması için elimi bile sürmedim. 1 hafta sonra cibinlik dediğimiz sineklerin geçişini engelleyen bir kumaş gibi bir şey. Onun küçük metrajda olanını odaya serdim ve kuşu serbest bıraktım, bende yanında sabırla bekledim. Arada kendisine dokundum, arada elimle besledim bu şekilde bana güvenmesini sağladım. Bu şekilde 1 haftada kendime alıştırdım. İlgilenmen çok önemli, kuşun yapısınında buna uygun olması lazım.
Kaçsa bira abartmadan ısrarcı ol ısırırsa parmağını çekme sakın olduğu yerde kalırsa gagasının altını sevmeye çalış bir süre sonra kaçmayı bırakıp sevdirmeye başlayınca 5 gün sonra kafesten sal
Açık kafasin kapağını çıksın kendisi bi odaya alışsın elinde yem ver hatta kafesteki yemleri al aç bırak bir süre sonra avcuna yem al yesin avucundan sonra yemleri tekrar geri koy