Nur Cemaati'nin içerisinde bulunan bayanlar genellikle böyle bağlıyorlar başlarını Ama Kuranı Kerim'de Allah örtünüzü göğüslerinizin üzerine örtün buyurmamış mıdır? Topuz yapıyorlar, bilmiyorlar mı günah olduğunu? Bir çoğu pardesü giymiyor, %99'u pantolonla dışarı çıkıyor, yine ve yine günah? Fethullah Gülen Hristiyanlar cennete en sonunda elbet gider diyor, ama Allah ayetinde öyle söylemiyor? Niye körü körüne bu kadar bağlanıyorlar cemaatlerine?
kim müslüman olsun hıristiyan olsun sabi olsun allaha inanırda iyi bir iş yaparsa cennete gider eşlerine kızlarına inanan lara söyle elbiselerini üzerlerine alsınlar bu korunmaları için daha iyidir
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her halükarda cennete gitmeleri için içlerinde iman bulunması gerekiyor değil mi?
iman allaha teslim olmak demektir sonuçta yerin ve göğün yaratıcısını inkar eden kitabı yalanlayan ateşe girer ama sadece müslümanlar gidecek diye bir ayet yok hıristiyanlar allaha inananıp güzel iş yapan herkez cennete gidecek yani fakirlere yediren zina fuhuş yapmayan yalan konuşmayan tartıyla hile yapmayan herkez cennete gider
“Allah'a ve bize indirilene ve İbrâhîm (A. S)'a, İsmâil (A. S)'a, İshâk (A. S)'a, Yâkub (A. S)'a ve Yâkub oğulları’na indirilenlere, Hz. Mûsâ'ya ve Hz. Îsâ'ya ve nebilere Rab'leri tarafından verilenlere îmân ettik. Onların arasından birini (diğerlerinden) ayırdetmeyiz. Ve biz O'na (Allah'a) teslim olanlarız.” de.(Al-i İmran 84)
Biz müslüman olarak zaten bütün peygamberleri sevip inanıyoruz? Verdiğin ayetle ne alakası var? İslam dini son dindir, diğer dinler yani Hristiyanlık ve Yahudilik İsa (as.) ve Musa (as.)'a geldiği günki gibi kalmamış, insanlar tarafından değiştirilmiştir.
Senin verdiğin ayette Allah demiyor ki diğer dinlere inanabilirsiniz, diğer peygamberleri ayırt etmeyin diyor, biz zaten böyle bir şey yapmıyoruz. Ama benim verdiğim ayette kesin olarak Allah İslamı seçin diyor?
“Şüphesiz, kitap ehlinden ve müşriklerden inkâr edenler, içinde sürekli kalıcılar olmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar, yaratılmışların en kötüleridir. (98/6)
islam sadece muhammet peygamberlemi geldi sanıyorsun kitap ehli kitap okuyan kuran tevrat incil hepsini kapsar isa musa ibrahim peygamberlerde müslümandır müşrik allaha şirk koşanlara denir allaha yalan uydurmak herhangi bir şeyi ortak koşmak bir tutmak denk saymak şirke girer ve affedilmeyen tek günahtır
(O sayfalar) içinde temel, değişmez hükümler yazılı olan kitaplardır Ve kitap ehli olanlar, (onlara beyyine gelmesinden önce) tefrikaya düşmediler (fırkalara ayrılmadılar). Ancak kendilerine beyyineler geldikten sonra (tefrikaya düştüler).
Ne olmuş fethullah Gülen'e anlamıyorum. sen de mi paralelci ilan edenlerdensin o adamı? Kardeşim başlarını fotoğrafta gösterdiğin gibi örtenler, kot pantolon giyenler, vücutlarını sergileyenler cemaatçi falan değil. adamı karalamak için iftira atmayın. cemaatten nefret etmesine rağmen söylediğin tarzda giyinen insanları da tanıdım, cemaatçi olmasına rağmen edebiyle örtünenleri de gördüm. Bu cemaatle falan alakalı bir şey değil. Moda için mi yoksa Allah rızası için mi örtündüğünle ilgilidir.
Hrıstiyanlık da Allah tarafından gönderilmedi mi? Şimdi senin düşüncene bakarsak sadece müslümanlar cennet'e girebilecek. Eeee İslamiyetten önce yaşamış, İslam ile tanışamamış milyonlarca, hatta milyarlarca insan ne olacak? Hiçbiri cennete gidemeyecek mi? Her şey namaz kılmak, oruç tutmaktan mı ibarettir? Hristiyan ya da İslam ile tanışmamış biri her türlü iyiliği yapıp, adaletli davranıp, zulme, zalime karşı sessiz kalmayıp mazlumu korusa bu adam sırf Müslüman olmadığı için Cennet'e asla giremeyecek mi yani?
“Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
“Şüphesiz, kitap ehlinden ve müşriklerden inkâr edenler, içinde sürekli kalıcılar olmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar, yaratılmışların en kötüleridir. (98/6)
Arkadaşım her sevabını ahirette alacak diye bir şey yok ya? Dünyada görür karşılığını
“Allah'a ve bize indirilene ve İbrâhîm (A. S)'a, İsmâil (A. S)'a, İshâk (A. S)'a, Yâkub (A. S)'a ve Yâkub oğulları’na indirilenlere, Hz. Mûsâ'ya ve Hz. Îsâ'ya ve nebilere Rab'leri tarafından verilenlere îmân ettik. Onların arasından birini (diğerlerinden) ayırdetmeyiz. Ve biz O'na (Allah'a) teslim olanlarız.” de. Al-i İmran 84
(Kimi, ona [Resulüme] iman etti, kimi de, ondan yüz çevirdi. Bunlara da çılgın ateşli Cehennem yetti. Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanları elbette ateşe atacağız.) [Nisa 55-56]
(Sizin için din olarak İslam’ı beğendim.) [Maide 3]
(Kim İslam’dan başka din ararsa, bilsin ki, bulacağı o din, asla kabul edilmez.) [A. İmran 85]
([Ehl-i kitap] “Yahudi ve Hristiyanlar hariç hiç kimse Cennete girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: “Doğru söylüyorsanız delilinizi getirin.”) [Bekara 111]
Son din İslam dinidir. Müslümanlar her halükarda bütün peygamberlere inanırlar zaten? Verdiğin ayetle alakası nedir? Evet İslam dini hak din olmadan önce Hristiyanlık vardı. Ama sonra Peygamber Efendimiz teşrif etti ve İslam dini son ve hak dini oldu.
Arapça bilen insan o ayette baş örtüsü kelimesi geçmediğini bilir ! ayette belirtilen ziynet göğüslerdir. ve ayette bahsedilen kapanma, omus üstlerine kadar örtünmektir. dekolte vermemektir. kelime kelime tercüme edelim istersen? Ayetin arapçasınıda, arapçada geçen kelimeleride tek tek tercüme ederek te ilerleyebiliriz.
Ziynet kelimesini başörtüsüne nasıl cevirebildiğinizi öğrenebilirmiyim? ayetin tamamına bakacak olursak; Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesin, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
şimdi sondan 2. cümlede geçen kısma dikkat ederseniz, zinetlerin anlasılmaması için ayagınızı yere vurmayın diyor. tabi siz ayagınızı yere vurunca saşınız belli oluyorsa bilemem. ama benim bildigim ayagını yere vurunca zıplayınca sacınız değil göğüsleriniz belli olur. 2. cumleye bakalım birde, zinetlerini teşhir etmesin, yakalarının üstüne kadar örtsünler diyor. tabi zinet saçtı ya !!! yakanıza kadar ortun.. altı boş kalsın..
Gerçi hadi zinet olarak saçtan bahsettigini varsayacak olursak, yine yakalarına kadar örtmüş olmaları yukarıda senin paylasımını yine çürütüyor. zira oda yakasına kadar örtmüş. ben burada yine göğüslere kadar kapansın diye birşey görmüyorum.
Burda asıl bahsedilen, el ayak kafa kulak değil, vücudun yani ayak bileğinden, yaka hizasına kadar olan yani boyna kadar olan bölgelerinin düzgün ve velirgin olmayacak şekilde kapanması gerektigidir.
tabi isteyen sizin gibi istediği şekilde anlayabilir.
asıl siz çekiyorsunuz, ayeti okuyorum, tercüme ediyorum, baskalarının tercüme ve meallerine bakıyorum. açıklamalara bakıyorum. hiç bir şekilde başın kapanmasıyla ilgili birşey yok. bir kaç çeviride, başörtüsü olarak geçmiş evet, ancak kuranı kerimde okuduğumda başörtüsü göremiyorum. bahsedilen şey, zinetin örtünmesi. zineti inceliyorum. zinet diye bahsedilen şeyin insanın kafası ya da başı ya da sacı olmadıgını goruyorum. sonra bana diyorsunuzki başınızı örtün diyor! hayır efendim. zinetinizi örtün diyor. zinet olarakta, boyundan aşağısını söylüyor. araştırmazsınız, internette her gordugunuze, her duydugunuza inanırsınız, araştırmak diye, google' a yazıp ilk sayfadaki sonucu okuyup istediğinizi gordugunuzde kopyalar karsı tarafa iletirsiniz, ama bir kez olsun arapçada bu kelime ne demek demezsiniz, önceki sonraki ayete bakmaz, o kelimenin kuranda baska nerelerde geçip neyi ifade ettigine bakmazsınız sonra konusursunuz ! konuşun efendim.. ağzı olan konuşur.
Bu tarz baglamayi genel de biraz parasi olan gerizekali turbanli arkadaslar yapiyor. Bunun gibi yapmaya calisanlar ise siyasi sebeplerden dolayi baglayanlar var.
bu tür sorulara yorum yapmak istemiyorum çünkü çok uzun yazmam gerekiyor. o da hem okuyanı sıkar hem beni sıkar...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fethullah Gülen denilen zat kendi cemaat i vardır üstad bediüzzaman Said Nursi ile ve cemaat i ile ilgisi yoktur hatta ve hatta 70 lerde Fethullah adlı zat ben nurcu değilim diyerek mahkemeden beraat almıştır onların alayı bakara Suresinde dediği gibi dinini dünya ya satan bedbahttır lar biz gerçek nurcu yuz hiç böyle Kapanan yok senden ricam o zat ve cemaat ini bizim cemaat imiz nur cemaat i ile birlikte anma
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Seni Ankara ya davet ediyorum gel gör annemi dershane de ki leri fetö adlı örgütün ablaları ile giyiniş ve hareketleri benziyormu bizde iman esas para toplamak yokken onlar himmet adı altında bütün cahillerin parasını alıyorlar dahası sohbetlerinde risale i nur değil gülen in kitaplarını okuyorlar
“Şüphesiz küfredip kafir olarak ölenler, bunların hiçbirisinden, yeryüzü dolusu altını olsa -bunu fidye olarak verse de- kesin olarak kabul edilmez. Onlar için acı bir azab vardır ve onların yardımcıları yoktur.” (3/91)
Hem senin akıl mantığın alıyor mu içinde iman parçası bulunmayan birisinin elbet Cennet'e gideceği?
Hristiyanlarla yahudilerin hepsi cennete gider diyen yok. Ama hristiyanlarla yahudilerin hiçbiri cennete gitmez diyen de yok. Cennete giden hristiyanlar şunlardır. a) Bebek yaşta ölen hristiyan yahudi cehenneme gitmeyecek... Çünkü hristiyan ve yahudinin çocuğu da olsa her bebek islam fırtatında günahsız doğar. b) Hristiyanın yahudinin çocuğuda cehenneme gitmeyecek. Çünkü reşit olamyanın dini sorumluluğu yoktur. c) Doğuştan veya çocukken zeka olan özürlü hristiyan yahudilerde cehenneme gitmeyecek çünkü aklı olmayanın dini sorumluluğu yoktur. c) Yahut Hz Muhammedin daveti ulaşmamış gayrimüslümler fetret ehli sayıldıkları için cehenneme gitmeyecek. Çünkü Allah uyarıcı göndermeden azap edecek değildir. Ehli sünnet mezhep imamlarından Eşarilere göre bu saydığım kişiler ehli necat olarak kabul edilirler cennete giderler denilir., Ehli sünnet mezhep imamlarından maturidiler ise yine ehli necat olarak kabul edilip cehenneme gitmeyecekler arafta kalırlar denilir. Allah ın rahmeti geniştir
En İyi Cevaplar