Bir insanı unutmak aklından cıkarmak icin ne yapılmalı unutanlar nasıl beceriyor cok sevdigi ve unutmak zorunda kaldıkları insanları cevaplarınızı bekliyorum
Cevabın nedir?
Bağlanmayacaksın!Can Yücel
https://www.youtube.com/watch?v=cS6o6WWJ9xo
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam" demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni, senin o'nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim" diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi hem de hep senin
kalacakmış
gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim sevgilim vefat ettiği için unutmakta çok zorlanmıştım. Bu bir ayrılıktan öteydi. Sonu olmayan bir ayrılık gibi. Kızlarla tüm alaka mı kestim. 4 yıl geçti üzerinden. Hala unutmadım ama hatırlamıyorum da diyebilirim. Zaman galiba. her şey zaman diyebiliriz.
010 Yorumla- +1 yıl
Alıştım artık. Bu soruyada alıştım. Çünkü şu ( :( ) ifade bile moral bozukluğuna yetiyor. Hani sevdiğim için değil insan olduğunu bilmek bile ölüm için üzülmeye yetiyor. Bu yüzden üzülerek kendimi hasta ettiğimin farkına vardım ve gülümsemeyi hiç bir zaman eksik etmedim. Bazen kendi içimde üzüntülü oluyorum ama buda hoşuma gitmiyor değil.
unutamıyorsun ama acın diniyor, alışıyorsun. Varlığına alıştığın gibi yokluğuna da alışıyorsun. Yokluğunu kabulleniyorsun. Aslında unutamamak dediğin çocukça bir şımarıklık düşününce. Unutmak istememek. Unutmak isteyince çok da güzel unutuyorsun. Sana yaptıklarını, çektirdiklerini, yaptığı haksızlıkları düşününce ve haberini almayı kesince hayatının her köşesinden tamamen silip süpürmeye başladıkça onun yokluğunu kabulleniyorsun ve bu durum seni artık acıtmıyor. Unutmak sorun değil aslında yeniden aynı şekilde sevemeyecek olmak sorun. Çünkü bidaha kimseyi o şekilde sevemiyorsun.
34 Yorumla- +1 yıl
valla evlenmediğim için henüz bu soruna bişey diyemem ama bunca sene geçmesine rağmen hala tekrar aşık olamamış birisi olarak sana bunu gönül rahatsızlığıyla söyleyebilirim. Sevemiyorsun, değer veremiyorsun ola ki değer verir gibi oldun en ufak hatada gözünden düşüyor siliyorsun kimseye kör kütük aptal aşık olmuyorsun bir daha yani.
sadece zaman.. ;) hiç birşey unutmaya yetmiyor. sende olan neyi varsa silsen bile onunla aynı adı paylaşan birini gördüğünde, mağazalarda onun isminin baş harfiyle başlayan bir isim gördüğünde bile dibindeymiş gibi canın yanıyor. nefes almak yetersiz kalıyor. ölüyorum diyorsun ama ne ölebiliyorsun ne yaşayabiliyorsun. o ikisi arasında illet bir durum yani.. sonra zaman herşeyi sildiği gibi onu da siliyor. unutuyorsun..
25 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
43Cevap
Unutamayacaksın Eger gerçekten seviyorsan hayatında ilk ise ve alışkanlık yapmış bir hastalık gibi olmuşşsa onunla yasadıkların unutamazzsın sadece zamanla yokluğuna alışacaksın aşk hiçbirseyi unutturmaz zamanla yalnızlığa alıştırır.. yani en azından eger içindeki acı biraz gececek bişey istiyorsan arkadaslarınla biraz daha gez (ama içine kapanık birisi isen asosyal ) sporyap eger çalısıyorsan birazdaha işine odaklan dahafazla haşırneşir ol işinle ve en önemlisi yeni birisini bul seni mutlu edecek en azından iyi geliyor be arkadas ...
13 Yorumla- +1 yıl
Bende oyle diyorum ama bulmak gerek oda ayri sıkıntı bulamadigin her dakika telefona bakarsin ask nede olsa umit ediyor ve bekliyorsun ama öfken daha öne gecmeli mesela ben bunu hak edecek ne yaptim demelisin ve seni hak edecek birini bulmalisin veya beklemelisin arastir yahu ;) burasi var en azindan gecmise takilma gelecege bak new life new love
Unutmak zorunlulukdeğilki eğer hayatını doldurursan zaten aklına bile gelmez.NAsıl dolar hayat evliysen çocuk yap çalışıyosan işine dahada odakaln ya da il değiştir gibi ama hayatı dolduramıyosan zaten aklına mutlaka gelir o zmanda hiç değilse esirş olma anlık meşgaleler bul
12 YorumlaBaşka şeylerle ilgilen hobi falan edin yeni arkadaşlar bul kafanı dağıt en sevdiğin şeyleri yap hayatın sadece 1 kişiden ibaret olmadığını düşün arkadaşlar onun yerini doldurmaya başlar eğer zamanın unutturması beklersen çok beklersin iyice yıpratır seni yani biraz da kendin uğraş unutmak için farkında olmadan çıkar o hayatından tabi hiç bir zaman unutamazsın tam olarak çok sevdiysen eğer ama en güzeli körü körüne bağlanmamak lazım geçici şeylere dünya fani zaten kendini 1 insanla yıpratmamak en güzeli hayatını yaşa gitsin ya Can Yücel en güzelini söylemiş şiiriyle..
00 Yorumla
+1 yılsewgi söyle bişeydir.. olur yaa sen sewersn o sewmez, osewer sen sewmezsın baktın yuz wermıyr ilişki sürmüyor daha fazla acı cekmememk için karsındakınıde uzmemek için ayrılmayı dusunup unutmaya calısıosun bras zor oluyr ama unutuyosun zamanla..
14 Yorumla- +1 yıl
yaklasık 1 ay bilemedn 2 ay tabi bu 2 ay içerisinde hc konusmıcaksn mesaj atmıcaksn atarsada cewap wermıceksn werdıgın an tekrar baglanr barısırsın emn ol
- +1 yıl
Rica ederm ne demek :) en iyi cewap secersen sewinirim ;)
sence unutmak ıcın yapılacak bı eylem olabılır mı? mantıgına uyuyo mu yanı bu senın? unutmak ıcın yaptıgın o eylem her neyse, her yaptıgında ıyıce hatırlamayacak mısın?
zamanla alışırsın ona bısıy dıyemem ama unutmak ıcın bısıy yapmak mantıken yanlış bı kere..00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Unutamıyorsun ama zamanla alışıyor insan bir süreden sonra acı cekmiyorsun hayatına devam edebiliyorsun ama hergün her gece yanlız kaldığında sorguluyorsun neden biti diye ama sonunda bittiği icin ve kurtuldugun icin Allah'a şükür ediyorsun.Her zaman kalbinin bir köşeşinde onu hissediyorsun.
02 Yorumla
+1 yılUnutmak kelimesi saçma gelir hep bana. Unutamazsın ki ? Teninin sıcaklığını, nefesini, gözlerini unutamıyorum, unutursam ben olamam zaten. Yaşananların bana kattıkları ile devam ediyorum hayatıma, arkama bakmadan ama. Yeniden sevebilirim belki, kim bilir ?
12 Yorumla- +1 yıl
bilemiyorum, 8 ay oldu daha kimseye ilgi bile duymadım. yaralar kolay kapanmıyor ne yazık ki.
bu duruma göre değişir eğer ki ona olan hislerin hoşlanma onu beğenme durumundan ibaretse zaten zamanla ya da bir başkası karşına çıktığında unutacaksın. Yok eğer onu hakikaten sevmiş ve ona değer vermişsen unutmak diye bir durum söz konusu değil. sadece onun yokluğuna alışacaksın ve zaman zaman aklına geldiğinde biraz burulup sonra yeniden hayatına kaldığın yerden devam edeceksin..
02 YorumlaDiğer konusunda 528 cevap paylaştı. Unutmak bence çok çok zor. Şöyle açıklıyım nasıl onunlayken mesajlaşma , arama, görüşme falan olup bu biralışkanlık haline geliyorsa ayrıldıktan sonra onunla hiç görüşmemekle bu alışkanlıklarını bitiriyorsun. Unutamazsın sadece onsuz olmaya alışırsın.
00 Yorumla
+1 yılunutulmuyor ama üzerinden zamn geçtikçe eskisi gibi acı vermiyor. yine aklına geliyo ama ilk başlardaki gibi kötü hissettirmiyor. zaten insan kalbi çok garip birşey. yani anne baba kardeş eş dost sevgisini bu kalp taşıyabiliyosa aynı anda, bn birdaha asla başka birini sevemem demek pekte mantıklı değil bana göre. illaki unutuluyor. illa ki başka birisi de seviliyor.
00 YorumlaNaz tek çare var. Yeni yaşanmışlar unutturur eğer kasdettiğin bir erkek arkadaş ise...
14 Yorumlaunutmam zor oldu ama mantıken düşünmeye başlayıp kalbini bastırmayı öğrenınce unutmayada başlıyorsun
13 Yorumlavalla elin adamı ile evlendi gitti unutmayıp napacam
14 Yorumlaadını almam anılarımızı hatırlamam hani onu düşündürcek ne varsa onu yapmam...
ben erkegim siz bayansınız size göre olmayabilir ama ben oyun oynuyarak hiç bişiyi takmam sevdiğimi unutma meselesinde bana cok yardımcı oluyor.10 Yorumla
+1 yılUnutmadıysanız unutmanız neredeyse imkansızdır. Unuttuysanız nasıl unuttuğunuzu hatırlamanız imkansızdır , çünkü unutulmuş olan zaten yoktur :)
12 Yorumla- +1 yıl
eh artık o sizin takdiriniz ,yada görüşünüz. Bana göre gerçek bu.
bu, genelde anlaşılmaz. birgün bakarsın unutmuş olursun ama bence en büyük etken sosyal olmaktır ve içine kapanmamaktır çünkü ne kadar çok karşı cinsle muhabbet içinde olursan onlara ilgi duyma ihtimalin artar ve diğerine ilgin de o denli azalır
01 YorumlaAslında sorundaki en can alıcı kısım "unutmak zorunda olduğunuz" yeri. Böyle durumlarda o kişi asla unutulmuyor bence. Sadece bu ayrılık kabulleniliyor ve alışılıyor. Unutmak zorunda kalacağımız ilişkiler yaşamamak dileğiyle...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltam anlamıyla unutmak için başka birisiyle olman gerek bence ve boşlukta olduğun zaman takıntı gibi aklına gelir insanın. ama birisiyle olup eskiyi unutacam diye de hata yapma acele etme hayatı akışına zamana bırak düşünmemeye çalış, arkadaşlarınla ve ailenle bolca vakit geçir. başka uğraşlar bul. kafan başka bişeyle meşgulken onu hatırlamazsın
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılseni çok iyi anlıyorum bende hala rüyamda bile görüyorum ama yaşanmışlığı geçmişi silemeyiz ama unutmak elimizde. geçmiş geçmişte kaldı diye düşünüp geçmişten ders almak ve yolumuzda ilerlemek lazım
Cevap sahibi+1 yılunutmak için koş demedim. tam anlamıyla unutmak, sadece hayatına yeni birisi girdiğinde olur dedim
Ben unutamıyorum ama o kendini unutturuyor ucuz hesaplarıyla
11 YorumlaUnutmak istedikce kazinir beynine.Bosver hayatini yasa gecer gider zaten ;)
18 Yorumla
+1 yılUnutmak mı ? Bu mümkün değildir sanırım. Sadece biraz pansuman yapılır o yaraya. Sonra her kanamasında yeniden pansuman yapılır. Hep açık kalır taki bir tane doktor gelene kadar. O da milyarda bir dir sanırım.
00 YorumlaAt binmeye giderim ve kum çuvalında antrenman yaparım.. Bu bana öz güvenimi ve gücümü tekrar hatırlatıyor.. ve bir süre sonra iç dünyam sakinleşiyor..
00 YorumlaYeni bir arkadaş edin. Markete gidip pardon eczaneden en azından sağlıklı olur eczanedeki. Çabuk unutursun. 23 gun içerisinde unutursun merak etme. 23 gun.
00 Yorumla
+1 yılhayat bazen her zamandır, bazen hiçbir zaman.. bazen dersin geçsin bu zaman, bazen dersin biraz daha zaman.. ama hayat zamandır, hem de her ZAMAN !
11 Yorumlabaşka birini bulma sakın böyle bir hatayı yapma.çünkü bu seni basitleştirir.unutmak zordur ama imkansız değildir unutmak hayatın bir gerçeği elbet bir süre sonra unutursun.
12 Yorumla
+1 yılunutmanın bir çaresi yok. unutanlar sevmemiş demektir ardan 1.5 yıl geçmesine rağmen unutamadım.sadece eskisi kadar acı vermiyor.
00 Yorumlabi başkasıyla hayatı dolu dolu yaşayarak, ismini bile unutuyosun emin ol :)
01 Yorumla
+1 yılİnsanlara anlam yükleyerek, sizden birşeyler katarak değil; onları oldukları gibi hayal edin. Tiksintiden unutamayacağınız insan kalmaz ..
00 Yorumla
+1 yıl4 Sene oldu hala zorlanıyorum ama unutucam yaa.. Bak abi yine hatırladım yaa..
01 YorumlaDiğer konusunda 630 cevap paylaştı. bir gün o rüyadan uyandığında artık gerçekleri gördüğün zaman unutmak ya da unutmamak diye bir düşüncen kalmıyor zaten artık
10 YorumlaInsan akli baska hic biseye benzemez, yazilan hic birseyde silinmez.. Ozlemimi hic unutmadim ama eskiden cektigim acinin yerini simdi bir tebessum aldi. Onemli olan bence kabullenmek ve anilarin keyfini yasayabilmek...
00 Yorumladüşüncelerimden kaçarak yani düşünmeyerek unuttum yani en azından unuttuğumu sanıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 397 cevap paylaştı. Çivi çiviyi söker derler ya doğru ama o çivinin deliği hep o duvarda kalır.
01 Yorumlaunutmak diye bişey yok unutmak için bunamak lazım.ama herkes gibi olur
zamanla olur.zaten o ayrılık da boşuna gelmemiştir değil mi.02 YorumlaDiğer konusunda 433 cevap paylaştı. zamanla unutuyorsun.yıne kalbının bı kosesınde oluyor ama eskısı kadar sevmıyorsun olmasada olur dıyorsun
01 Yorumla
+1 yılKimse unutamiyor ki.Sadece alisiyor ya da soguyor o kadar
10 Yorumla
+1 yılunutamazsın ki illa ki bir şekilde hatırlarsın ama alışırsın...
10 Yorumla
+1 yılUnutmuyorsun sadece hatırlamamaya başlıyorsun ...
00 Yorumlatek kelime ile ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER ;)
15 Yorumla- Diğer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılzaman gecince nasıl unuttugunu bile unutuyosun hayat işte
03 Yorumla- +1 yıl
bilmem bu kişiden kişiye degişir eger hayatın hareketliyse hemende unutabilirsin ama kapatıp kendini evde odaya cakarsan bir kac yılda sürebilir sana baglı
+1 yılSevdiğiniz birisini unutmak mümkün değil.
Elinizden geleni yaparsınız ve sonra hiç düşünmenize gerek bile kalmaz.00 YorumlaUnutulmuyor maalesef, nefret etsemde hep aklımın bir köşesinde
02 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıleczaneye git unutturma haplari var. ben kullandim 3 günde unuttum tavsiye ederim.
01 Yorumla
+1 yılBaska biriye cıkmaya basladım.Zamanla ona aşık oldm
03 Yorumla- +1 yıl
Mantığımla hareket ettiğim zamanlarda diyorum.Hele de baska birine bağlandığım zaman eskisi için diyorumki hiç de yakışıklı değilmiş hoş değilmiş ne iğrenç adammış diye
başkalarıyla unutabilirsin
23 YorumlaDiğer konusunda 531 cevap paylaştı. unut demek çok kolay gelde bana sor birdee :( unutulur mu ? unutulmaz .
00 Yorumlakim ne derse desin tek çaresi zaman başkada bişey değil
00 Yorumla
+1 yılyeni biriyle unutacaksın ya da unuttum sanacaksın başka yolu yok
00 Yorumla
+1 yılzamanla neler unutulmuyokı ..
12 Yorumla- +1 yıl
unutulur canım bırak zaman ...
+1 yılaklına unutmayı koydun mu unutursun, ama hala umut beslersen olmaz
00 Yorumlacoktan unuttum ogrettıler sonucta cınslerınız unutmayı
00 Yorumla
+1 yılunutulsa kolay kolay keşkeee :(
110 Yorumla- +1 yıl
ıh ıh çok uzun süre sonraa unutmaya çalıştıkça resmen daha çok aklına giriyor
- +1 yıl
vallahi biz ayrılalı 6-7 ay olucak hala aklımda yani
- +1 yıl
kalpten silmek kolay akıldan silmek imkansız öyle diyim sana :( bir süre sonra insan alışıyor zaten
- +1 yıl
evet hemde nasıl birde bana sor !
- +1 yıl
nasıl basarıcağımı bilsem çabalıcamda :(
Bali tiner ne bulursam 2-3 saatliğine unutturur kesinlikle
00 YorumlaUnutamazsın canısı o hep kalır orda bir yerlerde sadece geriye atarsın.
02 Yorumla
+1 yılUnutmanın formülü yok .
12 Yorumla
+1 yılzaman herşeyin ilacıdır...
00 Yorumlaüzerinden 3 yıl geçti :)
02 YorumlaYenisi gelmeden kimse ikincil veya üçüncül olamaz.
10 Yorumlaçivi çiviyi söker derler
11 Yorumla
+1 yılinsan unutmak icin sevmez.
01 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?