Bu başörtüsü takıyor ama ben takmasını istemiyorum çünkü irtica ve tutucu yaşam tarzından öyle bir nefret ediyorumki anlatmaya kelimeler yetmez ve onunda başörtüsü gibi dini ve siyasi elbiseleri giymesini istemiyorum bunu ona nasıl izah edip ikna edebilirim?
Cevabın nedir?
Gizli'nin izah etmeye çalıştığı konu ne din ne de siyaset ...
Tanıdığı kabul ettiği alıştığı ve bu şekilde içine aldığı karşı cinsteki kimlik değişiyor ve anladığım kadarı ile bu baştan da konuşulan birşey değil . Gizli din ya da siyaseten bir duvardan söz etmiyor antipati derken , eşi sanki başka bir insan gibi geliyor bence ve o kadar yıl evli kaldıktan sonra böyle bir ani değişimin verdiği şok sadece.
Kapandı ise din içindir siyaset içindir tartışmasını ve öyle kabul et tavsiyesinin duruma hiç bir faydası olmaz . Giderek gizli nin antipati dediği duygu kemikleşir ve evliliğin bir sürü alanına da bulaşır, çünki tanıdığı kimlikten çok farklı bir kimlikle karşı karşıyadır ve şimdi neyin suç neyin günah neyin siyaset olarak değerlendirilmesi ve davranılması gerektiği konusunda bocalıyordur. Bir başka düşünce ise , bu bocalamaya ne sebepten dolayı katlanmak zorunda olduğu veya olacağıdır, zira tüm çevre bir tarz öğrenmişken tüm çevre şimdi başka bir tarz ile yeniden alışmak ve kabul etmek durumunda olacak , bunun da pozitif ya da negatif kültürel rüzgarları da gelecektir. Bence gizlinin hissettiği böyle bir şey, din ya da siyaset değil. Önceki insanın herşeyini bilirken , şu an bazı konularda eşi dahi olsa o kim ne yapmam ya da yapmamam lazım tartışması var beyninde.
Evlilik ortak yaşamdır, kararlar ortak alınır . Bir sabah içimden geldi kapanıcam diye , dini de kalkan edip şekil değişikliği yapılırsa bunun hidayet tarafı olmaz, aksine , boşanma sebebi dahi olur. Ben yaptım oldu diye aniden birşeye kalkışmak , karşı tarafı katlanmaya iter ve sürtüşmeler tartışmalar evliliği bitirir. Din ayrı evlilik ayrı insan psikolojisi ayrıdır . Başörtü zaten din emri değil örfi bir tasavvuf şeklidir ve yapılan da sevap artırmaz . Koruyan zaten iffetini koruyor açık saçlı da olsa, ya da korumayan zaten korumuyor kapalı saçlı da olsa.
Bu yüzden , hidayete erme konusmaları değil arkadaşın durumunu anlamaya çalışın biraz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnanç meselesidir. Başörtüsünü yakıştığı için takanlar vardır elbette. Ancak başörtüsü bir inanç meselesidir ve bunun akabinde bir cezai hukuk meselesi vardır ki bu ahirettedir. Eğer başörtüsünü çıkarması akabinde Allah'ın ona vereceği cezayı geri çekebileceğine dair bir senet, garanti verebiliyorsan bu isteği iletmeye hakkın vardır. Ancak yine diyorum bu bir inanç meselesidir ve cezasına da inanmanın getirdiği bir mecburiyettir. Eğer bu cezayı geri çevirecek bir gücün yok ise, bunu istemeye de hakkın yoktur.
26 Yorumla
Soran+1 yılSen cok derinlere indin bu kadar buyutmeye gerek yok
- +1 yıl
Derinlere inmek zorundasın. Mesela desen ki " Ben eşimin siyah cola içmesi yerine, sarı içmesini istiyorum. " bu zevk meselesidir. Aranızda halledebilirsiniz. Ama inanç boyutunda olan ve akabinde bir ceza sistemi olan işlerde derinlere inmek gerekir. Çünkü bunun bir nedeni vardır. Meşrubat gibi basit ve sıradan olan zevk meselesi yoktur.
o onun inancı ve inanç her şeydir.inanç insanın hayatıdır, hayata bakış açısıdır, karakteridir.neden onu olduğu gibi kabul etmek yerine değiştirmeye çalışıyorsun?evlenmeden önce bu tarz sorunları konuşmanız gerekirdi.senin benimsediğin bir fikri o değiştirmeye çalışsa, senin o halini yadırgasa ne hissedersin?baş örtüsü onun doğrusu, onun fikri, onun hissi..ondan vazgeçmesini istemekle ona haksızlık ediyorsun.eşinde düşünebilen, eleştirebilen bir varlık.kapalı olmayı tercih etmesine saygı duy.ayrıca baş örtüsü ne kadar dinsel bir sembolse açık olmakta o kadar dinsel bir semboldür.baş örtüsü siyasete her zaman alet edilmiştir ancak hiç bir zaman siyasi bir simge olmamıştır, buna indirgeyemezsiniz.yanlış değerlendiriyorsunuz.kadın açık saçı bob marley saçı, gözünde john lennon gözlüğü, üzerinde che tişörtü.asıl siyasi simgeler bunlardır.kapalıların üzerinde siyasi simge bulamazsın ve insanı dinden ayrı düşünemezsin.din hayattır.islam ya da hristiyanlık ya da başka bir din farketmez...
23 Yorumla
Soran+1 yılDogru soyluyorsunda bir antipati olustu bende bu tur konulara karsi ona karsi degil ama ne zaman onu oyle gorsem dahada depresiyor bu antipati ne yapayim o halde
- +1 yıl
sende kabul ediyorsun sorun sende eşinde değil. "antipati" oluştu diyorsun.eşini değiştirmeye çalışmak yerine sendeki "antipatiyi" yenmeye çalışmalısın.eşin kapalı ancak açık bir kadından farkı var mı?kültür seviyesi v.s. açısından bir açıktan belki daha ileri düzeydedir.olumlu taraflardan bakmaya çalış.bence eşinle çıkıp güzel bir alış veriş yapın.onu daha şık daha bakımlı gösteren kıyafetler alın.kültürünü, düşüncesini yansıtan onun istediği gibi ve seninde gözüne hitap edecek kapalı kıyafetler
Soran+1 yılKulturu ya da giyim tarzi ile ilgili bir sorunum yok zaten ona su kiyafetleri giy ya da kulturunu artiralim gibi seyler dersem bunlarinda turbani cikart demekten farki kalmaz bu dediklerin 1 olan sorunu 10 a cikartir birisi bana bile dese bozulurum yani bunu diyemem ama turban farkli bir konu takilmasi yasak bile olsa yeridir yani sag partilerin bir numarali kadin giyim simgesi oldu
Kultur seviyesi ortalama bir turk kadar iste
+1 yılSana bu konuda yardımcı olabilirim sanırım. öncelikle eşine bütün mükemmel yaratılmış sistemlerin, yerlerin ve göklerin, mükemmel oranların tesadüf olduğunu ispatlamakla başlamalısın. daha sonra incirin tohumunu bile muhafaza eden bir şeyin olmadığını kanıtla ki kendi de başıboş olduğunun bilincine varsın. bu bilinçle de kendi istediği gibi hareket etsin.
zaten eşin yaz sıcaklarında türbanı muhtemelen hobi olarak takacak değil mi? mini eteklerle askılılarla dolaşmak kimin hoşuna gider ki? biraz bilinçlenmeli eşin.. düşünsün bunları =/11 Yorumla
Soran+1 yılSimdi basortusu takmayan darvinistmi oluyor bunumu ima etmek istiyorsun?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
16Cevap
Senin karin Islami bilmiyor ve bu nedenle kapaniyor. Ona Islami ögret o zaten sonra kendisinden acilir.
Acilmasa gid kendi gercek bir kadin bul ve o canavari barak.
/watch?v=mYDN4csCm-w (Bunu kopyalican ve Youtube Linkin yanina koycan.)
Suriydeki "Özgürlük savascilari" tarafindan yapilan daha fazla seyler var, ama insanlara.
Bunu burda göstermek istemiyorum cünkü herkesin gözü icin iyi degil.
Söyle karina bu Türkiyeden haric HER Islam ülkesinde standart ve gercek Islam bu.
(Dogru olanda zaten bu)
Gidip gercegi görsün ve ona Hocalarin güzellestirdigi seyleri degil.
Saygilar00 Yorumlasizden kaldı mı daha ya madem bu kadar düşmansın niye baştan evlendin siyasal olduğunu nerden biliyon açıp kafasının içine baktın mı velevki siyasal bir simge olsun bu ülkede herkes kendi siyasi görüşüne göre yaşayabilir giyinebilir engellemek kimin haddine
00 YorumlaDiğer konusunda 397 cevap paylaştı. Sen buna karışamazsın, beğenmiyorsan ayrıl...
Başörtüsü irticacılık değildir unutmaki Mustafa Kemal ATATÜRK'ün karısıda kardeşide kapalıydı, hatta Zübeyde annemizde kapalıydı.
Bende hoşlanmam başörtüsünden ancak bu inanç meselesi sen karışamazsın bırak hanımefendi dini özgürlüğünü yaşasın Tanrı ile kul arasına girmek kimsenin haddine değildir.01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada eğer siyasi simgeciler gibi kapanıyorsa yani Hz.Muhammedin tabiriyle deve hörgücü bizim tabirimizle sıkma baş kapanıyorsa bu konuda hadis var eşinize bu hadisi göstermelisiniz.
“Ümmetimin son zamanlarında açık ve çıplak kadınlar bulunacaktır. Başlarındaki saçlarının kıvrımları develerin hörgücü gibi olacaktır. Siz onları l?netleyin. Çünkü onlar mel’un kadınlardır.” (Taber?n?, Mu’cemu’s-Sağ?r)
Baş örtüsüyle siyasetin ne alakası var saçma sapan konuşma istersen. Bu konuda bilgin yoksa araştır ona göre konuş.
Hem kapanması hiçbir şekilde zarar değil bilhassa senin yararına bunu anlamayacak kadar kafasız mısın ?44 Yorumla
Soran+1 yılKapanmasi bana ne yarari saglayacakmis ya sacma sapan konusuyorsun
Soran+1 yılBana ne sevabi yazilacakmis benmi tak dedim ona basortusunu hem bas ortmekle sevapmi kazanilir etmeyin ya tipki hacca gidince tamamen aklandigini sanan insanlardan ne farki var bunu yapanlarin ya da kilisede gunah cikartanlardan
- +1 yıl
Ya senin beyninde bir lop mu yok yoksa hiç mi yok. Git bir araştır eşinin sevapları sana da yazılır sen demesen de onu. Tabi bu beyinle gidersen sana sadece günah yazılır. Hacca gidenlere gelince hacca tamamen aklanmak için gidilmez Allah emrettiği için gidilir 5 farz bilirsin belki :)
Açık açık söyle,kasacak bir şey eşisin sen onun ama o bunu yapmak istemezse zorlayamazsın. Sen fikrini ve onu nasıl görmek istediğini dile getirirsin,gerisi eşine kalmış bir şey.
12 Yorumla
Soran+1 yılCikartirmi sence?
Yaptığı baskıcı hareket yüzünden eşini kendinden soğutabilirsin .
Karışmamalısın ne taktığına ne giydiğine .
Hem yadırgama ama Allah ' ın emrettiği ne zaman tutucu bir yaşam tarzı oldu ?16 Yorumla
Soran+1 yılSiyasi simge haline getirip surekli irtica yapanlar bu hale getirdi tutuculugu
Soran+1 yılHayir ben tum kapalilari ayni kefeye koymuyorum benim annemde kapali ama turban takmiyor gencken yemeni falan takmis simdide esarp falan takiyor turban farkli biraz takanlar eskiden az iken simdi cogaldi kadinlar tek tip oldu ve siyasi birde amaci var bilmeyerekte olsa takmayacaksin bunu yoksa elbette onlarida ayni kefeye korum ben nasil bilebilirim bunu bilincli takanla takmayani
Soran+1 yılTürban:İnce kumaştan yapılmış, başı sıkıca kavrayan bir başsargısı.(TDK)
Kelime oyunu yapma bana neyin ne oldugunu biliyorum
Diğer konusunda 921 cevap paylaştı. kendi isteyiyle kapndıysa hiç bir kuvet açtıramaz bence bnde kapalıyım başımı kesseler acmam
32 Yorumla
Soran+1 yılSen turbanmi takiyorsun yoksa yemeni falanmi?
Diğer konusunda 722 cevap paylaştı. Siz nasil evlendiniz ki... Nasil bir açık kıza kapan deyipde kapatiramasan ayni sekil kapalı bir kıza açıl desende yapmaz çünkü onun isteği o!
16 Yorumla
Soran+1 yılNormal evlendik sorunsuz ama simdi ben basi acik olmasini istiyorum part diyede soyleyemiyorum sorun cikartir diye izah etmenin baska bir yolu yokmudur?
Soran+1 yılyani evlenirken onemsememistim bu konuyu yine kapaliydi ben her giyimine falan karismak istemem evdede disaridada istedigi gibi giyinsin ama yalniz bu turban meselesi zamanla benim neredeyse kirmizi cizgim oldu
Soran+1 yılTabiki oyle ya ben onu zaten yargilamak falan istemiyorum herkes vurun kahpeye tarzinda beni elestirdi ama ben ne baski ne zorlama yapmadim yapmayacagimda sadece nasil cikartmasini saglayabilirim dedim geri kalani elbette dedigin gibi
- +1 yıl
Rahatsız olduğun birşey varsa (mantıklı olam) Esinle konuş, mesela modern giyiniyordur istemiyorsundur bunu eğer normel dersen sade giyinmeyi kabul eder. Ama sadelikten modern giyinmesini istiyorsan sen göstermelik bir eşmi istiyorsun demeden edemedim. Bide su var, onu sevdiğin icin olduğu gibi kabul etsen niye yapamıyorsun anlamıyorum.
+1 yılkardeşim evlenirken aklın nerdydi madem sevmiyorsun evlenmeseydin senin kararınla onun hayatına böyle müdehaleler yapamazsın onun seçimi o din öyl oyuncak değildir senin istediğnle açılıp kapatılmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılBen onu seviyorum sadece o ortuyu sevmiyorum
- +1 yıl
niye sewmiyorsun
Soran+1 yılBu kadar cok gundeme gelip iki yuzlu kadinlarin bununla siyaset yapmasindan dolayi
- +1 yıl
yaa boşver onları senin eşin böyle değilse sorun yok
alırken aklın nerdeydi, kapalı olduğunu bilerek evlendiğine göre saygı duymak zorundasın
24 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim ya boyle olacagini bilemezdim
Soran+1 yılKapaliydi zaten kendisi bunu yapmazsa kabullenecegiz zaten bosanacak halimiz yok ortu yuzunden bosansak el adama sover degilmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynen bende,başörtüsü,türban vs..nefret ediyorum,tutucu yaşam tarzı bana göre değil,çok açık giyinmem ama başörtü de takamam zaten imkansız bulunduğum yer gereği,eşine fazla baskı yapmadan çıkarttırbilirsin,istemediğini söyle,soğuduğunu söyle
02 Yorumla
Soran+1 yılSoyleyecegim bakalim ama yaparmi bilmem
- +1 yıl
Eşi de hemen dinler. Acınası yaratıklar sizi.
+1 yıltek bir söz bile etmeye hakkın yok bu konuda. kendi özgür iradesiyle karar verir ancak. hem sonradan mı kullanmaya başladı bunu?
14 Yorumla
Soran+1 yılCocukluktan cikinca ailesi taktirmis zorla iste bumu ozgur irade sence?
- +1 yıl
şimdi zorlayan var mı? alışkanlık haline gelmiştir uzun yıllardır bu durum onda belki. ya da şu anda kendisi istiyordur böyle olmayı.
dikkat ettiysen sonradan mı başladı diye sormuşum,tanştıgınızda da böyleydi yani. hiç hakkın yok bu konuda birşey söyleyeme.
Soran+1 yılTurban yerine yemeni ya da esarp tak desemdemi olmaz en azindan bunlar bir kultur siyasi simge degil
- +1 yıl
mmm öyle diyebilirsin belki,bu düşüncelerinden bahsedebilirsin. ne yapacağıya ona kalmış. gerisine karışamayız.
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. 00 YorumlaEşin dinini gerektiği gibi yaşıyosa yobazlıktan uzaksa deme böyle bişey
11 Yorumla
Soran+1 yılNe dini ya namaz falan kilmaz sadece basi kapali iste
Türban sevmem ama içinden gelerek takıyorsa karışma ama özel politik bir nedeni varsa bu yönle ilgili eleştirilerini ona sun derim
01 Yorumla
Soran+1 yılBen onu kirmadan cikartmasini saglayacak bir yol ariyorum ya da en azindan turban denen seyi cikartsada yemeni ya da esarp gibi siyasi tarz olmayan seyler giyse yine olur
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılevlenince söz hakkına sahip olduğunu düşünme evlenmeden önce dile getirecektin sonradan bir şeyler çıkarmak ikiyüzlülüktür her konuda
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince hersey bitemez bitmemeli ya
Bi kapalıyı açtıramazsın ki kardeşim hem psikolojik olarakta o kadar zaman kapalı açılınca toplum içersine çıkmaya bile çekinebilir yani sen karışamazsın buna kendi seçimi
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum artik
Sacmalama birak nasil istiosa oyle giyinsin.gunaha girme durduk yere.bizimki mini etekle gezio ben daha kapali giydrmeye calisiom sen acilsin dion aklada dine de aykiri bu dedigin.basini kapatti diye irticaci mi oldu tarikatcimi oldu sanki...
00 YorumlaSenin zihniyetine ne desem bilemedim yani..En ağır küfürleri söylediğimi düşün.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe varmis zihniyetimde
+1 yılmillet kapanmasını ister sen acılmasını hasta mısın nesin sen?
01 Yorumla
Soran+1 yılBen acilmasini istiyorum
bunu evlenmeden söylemen gerekirdi artık böyle birşey isteme hakkın yok
31 Yorumla
Soran+1 yılEvlenirken aklima gelmedi hi c boyle olabilecegi biranda oldu hersey
+1 yılben seni açık halinle seviyorm kapalı olnca kendimi rahat hissedemiyorm de
20 Yorumlanasıl bir zihniyet bu millet kapansin diye ugrasir senin yaptigina bak yzık cok yazık
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyobaz olan sen ve senin gibi düşünenlerdir.. eşin dini kullanarak siyaset mi yapıyor?
bazıları yüzünden tüm kapalıları aynı kafada görüyorsunuz bu büyük bir haktır.. eşin adına çok üzüldüm22 Yorumla
Soran+1 yılBunu asla kabul edemem siyaset yapmiyorsada onlari ornek aliyor ya da onlarin kafasinda olan ailesinin baskisiyla takmaya zorlanmistir zamaninda
Cevap sahibi+1 yılkendiaklını iradesini kullanmak diye bişey var çok takıntılı ve yanlış düşünüyorsun
+1 yılona karışamazsın madem nefret ediyon neden evlendin kapalı biriyle.
12 Yorumla
Soran+1 yılSiz beni neden yargiliyorsunuz sevdik evlendik iste ne yapalim
Madem siyaset sevmiyosun siyaset yapıp eşinin özgürlüğünü kısıtlama kapanmak irtica ile ilgili değil Allah ile kul arasındaki bişeydir tabi ona inanıyorsan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanane kadının başörtüsünden ! kadını bırak senle uğraşmasın !
01 Yorumla
Soran+1 yılugrasmaz o ya
pardon ben sorunu okumamıştım bence karışma derim kadın en iyisini yapmış bence mani olma
01 Yorumla
Soran+1 yılTurbanmi en iyisi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılgönlünü al ve açık açık konus baktın olmuyor trip at :D tripcandır aşktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha birsey demedim ilk kez size dedim gonul almaya falan gerek yok sadece bir yol ariyorum
Cevap sahibi+1 yılo zaman açık açık soyle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana tek bir şey söyliyim ona hasanı izle ben arkadaşıma izlettim okadar etkilendiki namaza bile başşladı düşün artık youtuba hasan full izle yaz zaten 30 dk bişeyyy
01 Yorumla- +1 yıl
takmasını istemiyormuş,yanlış anlamışsın canım
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. evlenmeden önce konuşmalıydınız bu konuyu.
14 Yorumla
Soran+1 yılKonusmaya firsatim olmadi ya da aklima gelmedi o zamanlar
Soran+1 yıl2,5 yil falan oldu izin vermeme soz konusu degil
Diğer konusunda 10b cevap paylaştı. O senin giyimine karisiyormu ?
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim giyimim normal mevcut giyimimden daha iyi bir giyim tarzi oneremez
O istemiyorsa ona zorla yaptırmaya hakkın yok
24 Yorumla
Soran+1 yılEslerin birbirleri uzerinde bazi haklari vardir diye biliyorum
Soran+1 yılZaten saygi duyuyorum aksi halde ultimatom cekerdim ya cikar ya da bosanirim diye ben sadece nasil ikna ederim diye soruyorum bir baski ya da zorlamadan bagimsiz olarak
Evlenmeden önce de kapali miydi?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama evlendik bir kere ne yapalim
Başörtü takan biriyle niye birlikte oldun o zaman
00 YorumlaDiğer konusunda 408 cevap paylaştı. Başının örtüsüne karışan Allah in emrine karışır.
00 Yorumlaateşe koşar adımlarla yürümek bu olsa gerek...
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir hakkı görüyormusun kendinde?
11 Yorumla
Soran+1 yılZorla acil demiycem zaten izah etmeye calisacagim
Zorla güzellik olmaz derler
00 Yorumlabirak nasil istiyorsa öyle yapsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana diyecek hiç bir söz bulamıyorum.
41 Yorumla- +1 yıl
ben de bulamadım.. Allah doğru yolu göstersin.
+1 yılSaçmalııık .
00 Yorumla
+1 yılKendi secimi
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?