Merhaba Arkadaşlar, kin,nefret ve öfke sizce iyimidir? İnsanlar neden barışmak için çareler bulmak yerine nefrek edecek bahaneler arar dururlar?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle affetme huyum yok!
Acımasız,sabırlı ve zekice hareket ederim.Her detayı ayrı ayrı inceler yerine göre intikam metotları uygularım.Bu metotlar arasında başta rencide etmek,canını yakmak,üzmek,özür dilemesini sağlamak,pişman olmasını sağlamak ve ağlatmak en çok kullandığım yöntemlerdir.Fare çıtırtısını kırk yıl unutmayan ve deve kini, keçi inadı olan bir insanım...
Keşke yapmasaydım dedirtmeyi severim!
"İntikam soğuk yenir" derler ya hani.Külliyen yalan.İntikam donduktan sonra yenilir, karşınızda ki belki aylar belki yıllar sonra aldığınız intikamın acısını unutabilecek ve ömrünün geri kalanında kimseye yamuk yapmayacak.Ömrünün geri kalanında çok iyi bir insan olarak yaşayacak!
İntikam karşınızda ki size yaptıklarını tamamen unuttuğu zaman alınmalıdır.Alındığı zamanda yaptıkları hatırlatılmalıdır!
Aldığınız zevk inanılmazdır, hiç bitmeyen lezzetli bir çikolata yemek gibidir!
Yukarıda bahsettiğim çikolata var ya, işte onu uyuşturucu gibi hayal et.Bir kez tadına baktığın zaman bağımlılık yapar ve ömrünün geri kalanını intikam almaya adarsın :D
Haksız yere laf yedim 10 kişi den dayak yedim eski eşimden darbe yedim bu beni acımasız kinci intikam sahibi yaptı bunların suçlusu ben değilim yapılan yanlışları hataları ihanetleri asla ve asla unutmam kara listem kabarık pusu atmam şart oldu benim için. (Planlı)
Kinci değilim pek aslında ama yine de bir insanın yaptığı iyiliklerden çok kötülüğü unutamayan bir yapım var . İlk zamanlar belli etmem eğer dostumsa sevdiğim insansa yaptığı kötülükleri görmezden gelirim. Ama öyle bir zaman olur ki o yaptıklarına yüzüne çat çat vururum. Ve hiçbir zamanda geri dönüşü olmaz benim için. Öyle biri var mesela ona yapmadığım iyilik kalmadı. Bu hayatta hep onu korudum onun yanında kimse yokken hep ben vardım. Ama o naptı devamlı iftiraları attı bana kötülükten başka hiçbirşey yapmadı. Bütün bunlara göz yumdum. Ama en sonundada patladım. Geldi özür diledi bütün yaptıkları için. Ama ben affettim mi ? Asla ! Aksine özür dilemesi bile nefretimi arttıran etkenlerden biri oldu. Çok sabır ederim ama birgünde terkedersem işte o zaman geri dönüşü asla olmaz. Bahane felan aramam. Sevdiklerime çok değer veririm haketmeyene de böyle.
duruma göre değişir
eğer biri kolay affedilmeyecek bir hata yapmışsa ve sen affedip hiç bir şey yapmamışsan
kullanılır atılırsın değer görmezsin,kandırılırsın vs vs
kimse aptal yerine konmak istemez o yüzden kızar, nefret eder, unutmaz affetmez
basit şeyler de büyütülüp olay yapılıyorsa o zaman kişi de sorun var demektir
Kendi farkındalığın olumlu yönde gelişsin istersin değilmi güzel insan? Neden en kolayı değilde en zoru seçiyor insan o zaman? Affedip sevgi ile terk etmek en kolay olandır. Ve senin gibi güzel insanlarda sivrileşecek yerine törpülenmiş olurlar. Unutma ki aslında karşımızda olumsuz olarak gördüklerimiz aslında kendi içimizdeki olumsuzlukların yansımasıdır..
kaç kişi tecrübe sahibi olmadan herşeyi böyle anlayıp biliyor
zaman gerekiyor işte, farkındalık artıyor, öğreniyorsun sonra boşuna eziyet etmişim kendime
yaşadıklarımı kabullendim teşekkür ettim tecrübeler için diyor ve bırakıyorsun
ama bunlar şak diye oluvermiyor onu diyorum illa ki zaman alıyor işte, insan bu devamlı öğrenen canlı
Cevap
4Cevap
Hayatta yediğim kazıkları hiç unutmam,kazık atanı asla affetmem evet kinciyimdir,insanlar kötülük yapmasınlar kin tutumayalım değilmi?Kin tutmayıp affedersem,aynı kazığı tekrar yerim neden böyle bir riske gireyim?Bana kötülük yapan insanı affetmek,barışmak için çareler aramam,10 yıl geçse bile öfkem hep aynı kalır..Kimse kimseye durduk yerde kin beslemez zaten..
Güzel innsan, eline 5 kg patates al ve o patatesleri nereye gidersen oraya götür 1 ay boyunca da sürekli taşı. Bir ay sonra o patatesler kokmaya başlayacak ve sen de rahatsızlık duymaya başlayacaksın o pis kokudan. Etrafında kimse kalmayacak sen sürekli pis kokan patatesler ile gezdiğin için. Dışlanacak duruma kadar düşeceksin. Bence tekrar düşünürmüsün?
Şimdi arkadaşım bana öyle bir kazık atan insanlar oldu ki bunları affetmemin imkanı dahi yok,görsem suratlarına tükürürüm o kadar nefret ediyorum,ben 5 kg patates falan anlamam,ben yalnızlıktan da korkmam,yanımda beni satacak,benim kuyumu kazacak insan olduktan sonra hiç olmasın ben yalknız kalayım sorun yok,bana yapılanı asla unutmam ben,çevremde insan yok değil ben çürükleri hiç acımadan ayıklarım,umrumda olmaz..26 yaşındayım hayatta hiçbirşey kaybetmedim bu davranışımla..
Kötülük yapanı affetmem kardeşim,bilerek isteyerek insanın canını yakanı asla ne bu dünyada ne de öbür dünyada affetmem..Kinmiş evet tutarım,ama herkese,her hata yapana değil bu sözüm Allah bile affederken bana affetmemek düşmez,ufak tefek şeylerden bahsetmiyorum,ama affedemeyeceğimi de affetmem.Amin hepimize hakkımızda hayırlı olanını nasip etsin inş teşekkür ederim..
Iyi değildir tabiki..sadece karsindaki icin zararli değil..kendin icinde zararli..belki karsindaki yaptigini unutamazsin ama afedebilirsin ki hayatina huzurlu bir sekilde devam edebilesin
kendine yapılanı unutmamak önemli .. iyiyi de kötüyü de
ben kinci olmak ya da affetmemek tarafından ele almamıştım olayı.. sadece sana yapılan iyiliğide kötülüğüde unutmamak gerek bana kalırsa hocam
Kinci değilim, daha doğrusu kim şimdi kin tutacak modundayım...
çabuk kızarım ama kin, nefret bana göre değil. İyi bir davranışta değildir zaten.
Haklısınız. Rica ederim.
kin ettigin seye bagli fazla kin insana bela getirir zarar verme ihtimali buyuk
hayır insan o duygularla yaşayamaz
Kimi zaman iyidir kimi zaman kötüdür.
Kin kötüdür ama hayat toz pembe değil güzel insan..
Yapılan kötülük unutulmamalı sonra ne derler bilirsin 'Kendi düşen ağlamaz.
İyi iyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar