Arkadaşlar bu aralar bana bişey oldu sürekli allahı var mı yok mu düşünüyorum var olduğunu biliyorım ama hep düşünüyorum aklımdan geçiriyprum yok mu yoksa diye gülüyorum felan kafayı mı yedim napıcam ben ateist bir akrabam var ateistleri duyunca ne kadar mallar felan diyodum kınıyodum ondan mı geldi başıma bunlar öyle olmak istemiyorum bir çözüm önerisi verin nolur yardım?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. çevrendeki ilahi sanatı izle.. incele.. bir kediyi.. bir bebeği.. bir kar kristalini.. gözle bile zor gördüğümüz canlıların bile iç organları olduğunu.. insan vücudundaki kusursuz fabrikayı... Allah ın, yağa gördürdüğünü ( göz ) , kemiğe duydurduğunu ( kulağın işitme duyusu ) , bir su damlasından meydana geldiğini incele.. karşı cinsi incele.. karşı cinse duyduğun arzuyu.. tam istediğin gibi yaratıldıklarını.. evreni , sonsuz boşluğu düşünmeye çalış.. suyu incele.. ellerinden kaıp gidişini.. ve madde olarak anlamaya çalış.. ellerinden akıp gittiğini.. her canlının, her ortamda nasıl olup da yaşayabildiğini incele.. sanat ı incele.. er geç tıkanıp kaldığını göreceksin.. ötesinin ilahiliğini ve kendiliğinden olamayacak kadar, muazzam ve korkunç derecede ileri bir zekanın ürünü olduğunu ve muhteşem şekilde dizayn edildiğini anlayacaksın.. bir çiçeği, çeşit çeşit kuşların üzerlerindeki renk cümbüşlerinin güzelliğini.. bir arı kuşunun, gözlerinle göremeyeceğin derecede hızla kanat çırpışını incele.. inceleyecek milyonlarca şey var önünde.. tüm bunlardaki sanata bak.. sanata sadece bakma... o sanatı gör.. idrak etmeye çalış.. bilemiyorum.. güzel bir kadının saçları bile , benim gözümde Allah ın bir sanatıdır.. o saçlarla kadını süslemesi.. ve o kadının bize çekici gelmesi.. çoğalıp neslimizi devam ettirebilememiz bile , bu arzudan geçiyor.. ve çoğalmak istediğimizde, önümüzde hazır şekilde bir üreme mekanizması bile sunulmuş.. bir bebek nasıl anne rahmine düşüp bir damla sudan gerçek bir bebeğe dönüşebiliyor.. bunları düşün.. sıra sıra.. yavaş yavaş.. aklının ve bilimin yetmediğini göreceksin.. ve bu muazzam sanata secde etmek isteyeceksin.. Hz. ibrahim , devrinde, Allah ın varlığını, kendi kendine, sırf bu sanatı inceleyerek idrak edip bulabilmiş tek insandır.. neden bir taş değil de bir insan olarak ortaya çıktığını düşün.. kendi halinde bir köpek yavrusu olarak neden doğmadın da, şu anki sen olarak doğdun.. düşün.. uzun uzun düşün bu sanatı. hayran olacaksn
136 Yorumla
Soran+1 yılAbi okurken ağladım ya o kadar güzel yazmışsınki ama neden bu kadsr düşünüyorum neoldu bana intihar edicem nasıl düzelcem düzelememekten korkuyorum ya kaderimde onlar gibi olmak varsa ben inançlı biri olmak istiyorum
- +1 yıl
intihar edersen , gittiğin yerde kimse seni çiçeklerle karşılamaz.. sana bir önerim olsun.. cübbeli ahmet hocanın teketek programlarını izle youtube da.. 4-5 tane var..4 er 5 er saatlik.. o adam salt islami bilgi verir.. ve en düzgün şekilde verir.. çok şeyi algılarsın onun anlatımıyla.. unutma ki, sen Allah a yaklaşırsan o da sana yaklaşır.. inasn hayatının belli dönemlerinde, imanında gel gitler yaşayabilir.. güçlendirecek olan yine kendinsin :)
Soran+1 yılİşe yarar mı ben çabalarsam. Çabalayıpta karşılığını bulamamaktan korkuyorum abi
- +1 yıl
akıl? peki doğuştan deli insanlara ne demeli? hangi akılli tasarim? bunca hastaliklar felçler veremler körelmiş organlar türü yok olmuş hayvanlar bir taş parçasıyla bile ölebilen insanlar. bunlar mı muazzam tasarim. tanrinin yarattiği şey nasıl tanriya karşi gelebilirdi? öyleyse bir sorun olmalı...
- +1 yıl
sen Allah a yakınlaş... O senden çok yakınlaşır sana.. sen sadece incele.. sanatı.. ve dediğim videoları izle.. ve o adamın, belli başlıklarda videoları dolu.. harika anlatır.. ve anlarsın.. sen imanın için savaşıyorsan bile, bu senin Allaha yakınlaşmaya başladığını gösterir.. bak, yukarıda foto paylaşan kardeşimizin böyle bir çabası yok, işi gücü gırgır.. sense savaşıyorsun.. savaşarak, elde edemeyeceğin hiç bir şey yok.. ve imanını kurtarmak hepimiz için gerçek bir savaştır.. sen doğru bilgiyi doğru yerden doğru şekilde öğren.. tüm sorularına cevap bulacaksın o zaman.. cübbeli hocayı izle.. hayatım boyu bir sürü ün yapmış hocayı izledim , dinledim.. bu adam kadar doğru düzgün bilgi verenini görmedim.. unutma ki , Allah , kalbinde kum tanesi kadar bile değil, zerre kadar iman olsun, seni affeder.. Böyle rahmet dolu bir yaradanın kulusun.. Çok şanslısın :)
Soran+1 yılİnşallah abi çabalıyorum çabalıcamda o fotoyı paylaşan abi ve onun gibiler gibi olmucam inşallah sende dua et bana
- +1 yıl
dualarımız hep karşılıklı :) sen sadece araştır.. ve incele.. düşün... çok iyi düşün.. ben bir kedi yavrusunu bile elime aldığımda, o akıl almaz ilahi gücü hissedip secdeye kapanasım geilyor.. sen de incele.. sadece bakma.. baktığın şeyi gör... incele.. aklı olmayan bir hayvan bile, yavruladığında, yavrularını ölümüne koruyup emzirmeyi biliyor.. bunu ona bahşeden, sadece ALLAH dır..
- +1 yıl
@yenibirnick bahsettiim hoca, eğer kızla erkek yanı sorada okuyacaksa gödnermeyin dedi.. bu islami bir şeydir.. inanışımız itikadımız budur.. uyuyyor muyuz, hayır.. ama bu saçmalıktır da demiyoruz.. sadece uygulamıyıoruz.. o adam hoca.. senin benim gibi kafasına göre yaşayan biri değil.. erkekle kız birlikte okuyor da ne oluyor? LİSELER HAMİLE KIZ DOLU.. işte bak sana bunu destekleyen bir sebep.. adam diyor ki, kızları erkekleri ayrı okula gönderin, kıza kadın hoca, erkeğe erkek hoca epğitim versin, tabi ki gödnereceksiniz diyor.. ee şimdi buna da laf edeceksin.. ve cevabı da var.. bu sitede her gün okuyorum.. kızlar evli barklı erkek öğretmenlerine tutulup onunla düşüp kalkma hayalleri bile kuruyor.. bu mu doğru olan? o kural, bu gibi şeyleri baştan engellemek için konmuş.. ister uygula ister uygulama.. ama saçmalık dersen, dinden çıkarsın.. ne lüzum var buna.. itikadımız budur ama ben uygulamıyorum Allah affetsin de geç, yine sen istediğini yap kim karışır..
- +1 yıl
cüppelının agır yanlısları da var. yanı tevhid akıdesıne ters dusen seyler. ama dogru soyeldıgı yerlerde var. bunu anlamak ıcın kısının fıkhı ve tevhidi bılgısının bellı bır duzeyde olması lazım kı, cımbızla dogruyu cekıp alabılsın.. yoksa yanlısı da dogru sanıp alabılır.. kardeşe ithafen soyluyorum, yararlanacagınız kaynaklar en basından sunlar
1. Kuran-ı Kerim meal ve kesınlıkle tefsırı. elmalılıyı okuyabılırsınız
2. sunnet, sahıh hadısler ozenle secılıp okunmalı
3. fıkıh cok fıkıh okumanız gerekmekte.. zaten nekadar hıdayete yaklasırsanız okadar ıcınız Rahmanı sevgı ile dolup tasar. vesselam.. - +1 yıl
@yenibirnick sen kendı uckurunun derdınde ol ok? mılletın yorumunun altında terbıyesızlık yapmanın alemı yok. fitne sacıyorsun burada
- +1 yıl
@yenibirnick bilmeyenler boyle senın gıbı arkalarından element uydurup fıtne cıkartırlar anca. kaale alacagım bır tıp degılsın. fıtnenı baska yerde yap
- +1 yıl
@illalazımmıki bilenleri görüyorum yorumuma gerceklere dahi dayanamayip şikayet edip kaldirtiyorsun
- +1 yıl
@yenibirnick yoo yalanlarını fıtnelerını kaldırtıyorum cunku beyın yıkıyorsun :) nekadar sacmalarsan okadar zararına.
Soran+1 yıl@barraquda abi seni takibe aldım az meaaj atabilirmisin ben atamıyorum
- +1 yıl
@barraquda abi çok güzel yazmışsın senin yazını okuduktan sonra ben yazmasam da olur dedim.
- +1 yıl
rüyamda ak sakalli bir amca gördüm ve bana sayenizde gerçeği gösterdi hâla kan ter içindeyim ne kadar da yanilmişim şüphesiz allah birdir. allahuekber
- +1 yıl
@yenibirnick sanırım uyanık bir ben varım gerçekten mi?
- +1 yıl
@atarlı_şekerpare allah yolunda hidayete vardim kardeşlerim. sonunda hak yolunu buldum. şükür namazimi kildim hemen. fakat geçmiş günahlarimdan nasil kurtulurum bir türlü bilemiyorum
- +1 yıl
ne dalgasi? inanin tir tir titredim hala etkisi üstümde.
- +1 yıl
@yenibirnick , bir şey demiyorum.. dalga geçiyorsan da ciddiysen de.. Allah hepimize hidayet etsin inşaallah.. bu konular derin ve hassas konulardır. ve ilim gerektirir.. yüzeysel görünenden çok daha derin anlamları vardır.. umarım, sen de araştırırsın.. ömrümüz boyunca araştırıp öğrenmeye çalışsak bile , asla yeterli değildir..
- +1 yıl
hıdayet aldıysan sukret. dalga gectıgını dusunmuyorumpek. almassan ısın yaş zaten.
- +1 yıl
@barraquda bende karar veremedim valla. Abi.
@yenibirnick eğer yeni iman eden biriysen daha öncaki günahlarından sorumlu değilsin. - +1 yıl
@illalazımmıki aksakalli bey bana işide katilmami allah yolunda cihad etmemi de söyledi gerçekten bie yolunu bulup allah için savasicam ancak böyle affolur günahlarim
- +1 yıl
@yenibirnick adamım, yeterince dalga geçtin.. işid, herşeyden önce, cehennem köpeklerinin ordusudur.. onlar müslümanlıktan çıkmış, kıt zekalı katillerdir.. ve madem inanmıyorsun, bizim inancımıza sataşman , ve alay etmen, başını göğe erdirmez.. inanç hassas bir konudur.. tadında bırakalım bu tartışmayı bence.. senden de tek ricam, inanmıyorsan bile, biraz araştırmandır..
- +1 yıl
@yenibirnick bence sen şu an saçmalıyorsun kardeşim
- +1 yıl
dur bakalım ruyayı anlatsın cıkar kokusu. uyarı amaclı rahmani ruya da olabılır.
- +1 yıl
ah gördüklerimi görseniz böyle konuşmazdiniz. ben anladim ki o zatın ancak rüyamiza girmesiyle anlayabiliriz. dilerm sizi de cihad için seçerler..
- +1 yıl
@illalazımmıki sen kaçırdın sanırım.. resmen alay ediyor.. rüyalarda ak sakallı dede olayları, tv lerde geçen terimlerdir.. hiç bir ak sakallı dede de çıkıp işid e katıl demez.. biraz kendinize gelin.. rüyasında işid cihadı görüp bunu savunmaya başlayan biri, ancak aklını oynatmıştır.. ya da dalga geçiyordur.. ki ikincisi sözkonusu.. her neyse.. ben bu soruyu takibi bırakıyorum..
- +1 yıl
kacırmıyorum gayet farkındayım ha alay bıle edıyorsa bana degıl kendıne umursamam yanı. sen teblıgcısın. anladınmı? zamanında musrıkler de Resulallahla haşa dalga gectı. peygemberımız naptı gene de anlattı. bence bıraz sakın ol.
- +1 yıl
fılmın devamı gelmedı ozetlen: ruya seytanı :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk önce İman artmaz , eksilmez.
Amentü imanın esasları yaratılmış bütün insanlar için aynıdır peygamberde olsa alimde olsa fasikta olsa inanılacak şeyler aynıdır. Bunu net olarak bilelim cunku eksilme ya da artmak dediğimizde ya ekleme ya da çıkartmak anlamına gelir.
Şöyle dememiz doğru olandır.
ALLAH'im imanini kuvvetlendir Yakînimizi artır.
İnanan bir insanın içi daha çok konuşur o nefsibe zor geldiği için şeytandan devrede olur, inanma ALLAH yok der, ne yapıyon sen der daha neler neler der içine gelen şeylerden mesul değilsin bunu hareketlerin ve sözlerine yapmadığını sürece.
Evet senin korkularını bizde taşıyoruz
Korkmamaktan daha çok korkmamiz lazim kimin sonunun nasıl olacağını bilemeyiz
Bunun için ALLAH'a sürekli dua etmeliyiz çok yalcarmaliyiz imanimizu muhafaza etmesi icin.
Birde dünyada yapmamız gerekenler var, ibadetlerini yapicaz, böyle sıkıntılı insanlarla mecbur değilsen görüşme mecbur kalıyorsan dini konularda yeterli bilgiye sahip degilsen konuşma konuşturma.
Seni sıkıntıya dusuren durumlarda sen gayretini göster Rabbim yardım edecektir.
Son olarak, İmanından Şüphe etme sonumuzun kötü biticeginden endişe edebiliriz ama imandan Şüphe etmeyiz.
ALLAH yardımcın olsun. Rabbim imanlarimizi muhafaza etsin.03 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkğr ederim. Bu arada din hocamla paylaştım bunu çok düşünüyorum dedim oda bu iyiye işaret dedi allah senden bişeyler yapmanı çaba göstermeni bekliyo dedi içim bir rahatladıki bana kitaplar önerdi onları okucam. Gerçekten şeytan vesvese veriyo galiba atlatıcam inşallah
Cevap sahibi+1 yılBunu atlatmanin yolu takmamak.
İçine gelen o şeylerden razı olma yeterli.
ALLAH Ayaklarını sabit kılsın.
Soran+1 yılAmin teşekkürler 😊
+1 yılAh kardeşim... Kur'an-ı Kerim meali okumalısın kesinlikle. Birde Mehmet Yıldız diye bir abim var onu dinle çooook iyi olur. Birde bir video var "Men Rabbüke" diye onu kesinlikle izle.
00 Yorumla
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılola ki soruların olursa benı izlemeye al, cekınmeden sor. tamammı.@barraquda arkadasın yorumunda da bahsettım. etrafındakı şeytanilerı ve seytanlasmıs ınsanları dınleme.
15 Yorumla
Soran+1 yılYa düzelemzsem çabalıyorum ama ya kaderimde onlar gibi olmak varsa
- +1 yıl
oyle dusunme. kalbın bundan rajatsız olduguna gore bu neymıs vesveseymıs. hidayetı ısteyene Allah verır.
Soran+1 yılİnşallah düzelmek istiyorum artık
- +1 yıl
duzelırsın canım Allahın ıznıyle. ama kotuyu dusunme.
Soran+1 yılTamam inşallah düzelcem
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
19Cevap
+1 yılÖnce derin bir nefes al ve içinden şehadet getir ardın besmele çek ve Allah dostlarını düşün
Alkol müptelası iken yerde bulduğu çamura bulanmış Allah yazan bir kağıdı temizledikten sonra kendisine gelen bir ihlas ile Allah dostları arasında yer alan ve Allaha gönül bağlandığında yalın ayaklı olduğu için o günden itibaren yalın ayaklı anlamına gelen bişr hafiyi düşün.
Bişr hafinin adı ile Allahtan rahmet dile
Kendine bak, doğaya bak, evrene bak başını kaldırıp gökyüzüne bak sonra dünyaya bak
Ashabı Kehf'in misafirleri 1000 yıldır uyuyan yedi uyurları düşün.
Allah dostlarının hayatlarını oku.
Kalbini maneviyat ile doldur.
Sakıncalı düşüncelerden ve marjinal gruplardan uzak dur.
Allah Hidayet Nasip Eylesin...06 Yorumla- +1 yıl
Kurana ve sahih olan hadislere yönel
Kuran yeterlidir, hakikate ermek için.
Kuranda çelişki yoktur.
Soran+1 yılAbi inanıyorum ama düşünüyorum kendime işkence ediyorum sanki
- +1 yıl
Anlıyorum seni benimde bir dönem aklım çok karışıktı.
Deistlik ile agnostlik arasında gidip geliyordum.
Eğer itikatın sağlamsa ve Allaha sığınır ve İslama dört elle sarılırsan.
Düzelirsin merak etme sapkınlaşan insanlar çok fazla burda onlarada kulak asma aklına takılan bir şey olur ise özelden sorabilirsin.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Soran+1 yılAmin abi çok sağol düzelicem inşallah dua et
- +1 yıl
Allahın izniyle bunun üstesinden geleceksin inşallah amin
Allahümme inni e-uzü bike min şerri ma alimtü ve min şerri malem a’lem.”
Allah’ım! Bildiğim ve bilmediğim bütün kötülüklerden sana sığınırım.” - +1 yıl
Rica ederim.😉
+1 yılCehalet aydınlamayı getirmez karanlıgı acizliği ve negatifliği getirir. İslam bunların karışıtıdr. Bunların getiren şeytandır teşvik edende. O açıdan öncelikle ateistte olsanız çevrenizi daha çok müslümanlardan seçin. Bu arada bol bol ihlas suresi ve kafirun süresi okuyun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAbi müslümanım inanıyorım ama kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum sürekli düşünüyorum
+1 yılÇözüm önerisi yok sen kendin karar verip senin için doğru olanı bulacaksın. Şimdiye kadar hep sana bir şeyler ezberlettirilip bunlar doğru dendi hiç sana sormadılar. şimdi sen kendine soruyorsun ne güzel işte herkes kendine sorsa keşke de ezbere , körükörüne inanmasa
00 Yorumlaaklın başına gelince sorgularsın sorgulaman güzel bişey çünkü ezbere inanç olmaz bende sorup sorup cevapladım ama inancım yerinde şükür mesela takıldığın bir şeyi sorabilirsin yardımcı oluyum
05 Yorumla
Soran+1 yılTakıldığım bişey yok var olduğunu biliyorum bu evrenin kendi kendine oluşmadığını biliyorum ama düşünüyorum sürekli aklıma ateistmi oldum ben şimdi diyorum gülüyorum paikoloğamı gitsem kendime bilerek işkence yapıyorum babamı kaybettim toparlanamadım galiba allahtan uzaklaştım. Mı bilmiyorum
Soran+1 yılİnşallah abi dua et bana nolur
- +1 yıl
bak başta aklın başına gelince derken kastettiğim şuydu
hani çocuklara küçük basit yalanlar söylenir ama büyüyünce çocuk gördükçe sorgular yalanı keşfeder bu aslında ölye bişey ama söz konusu din olunca insan sorgulamaya korkuyor tabi bizi bizim dinci geçinen boş tayfa yok mu bir korku salar halkın içine ama insan akllı varlık ki yaratan yaratıcı senin içinden ne geçitğini anlamazmı tabiki anlar o yüzden sorgula sonuca var islamda mantıksız bişey yok herşeyin bir sebebi tekrardan başın sağolsun Allah sana ve yakınlarına sabır versin güç versin inş zamanla düzelirsin atlatırsın ruhen bedenen tam sağlığına sıhhatıne kavuşursun
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılbeynin şüphe duydu. beynin gerçeği istiyor. beynin artik yalan oldugunu farketti. korkma gerçeği araştirmaya devam et. din bir afyondur. beynini yalanla uyutma gerçeği üstün tut
06 Yorumla
Soran+1 yılİşe yarar mı abi yaşım büyük değil neden bu kadar düşünüyorum ya doğru yolu bulamazsam
Soran+1 yılGerçek allahın var olduğı değil mi
Soran+1 yılSen bir git ya allahın malı
- +1 yıl
acele etme. olabildigince araştirip oku sakince düşün. gerçeğe ulaşabilirsin. toplumun çoğunluğu gerçeklikten uzaktir. gerçekten korkarlar bile. ama sen yapabilirsin yeter ki korkma. sadece düşün
Soran+1 yılSeni dinlemicem senin gibi olmucam uzaklaş burdan
- +1 yıl
sana sadece düşünmem gerektigimi söyluyorum ve bana beni dinlemiyecegini söylüyorsun.
Ateistlerden uzak dur sosyal medyada okuma yazdıklarını. Onun yerine güzel islami siteler videolar var onları takip et
015 Yorumla
Soran+1 yılYa düzelmezsem napcam ben
- +1 yıl
Üzülme bak ne yap biliyor musun namazlarını düzenli kıl mutlaka. Meal oku. Namazlardan sonra otur allah la konuş tüm korkularını ona söyle gerekirse ağla. Allahım beni süpheye düşürme kalbimi hep sana yakın kıl diye. Samimi yaptığın duayı geri çevirmez allah eminim bu iyi gelecektir.
Soran+1 yılAğlıyorum sürekli kafayı yedim bir çıkmazın içindeyim kurtulamıyorum napcamıda bilmiyorum korkuyorum onlar gibi olmaktan çabalıyorum ama karşılığını alamamaktan korkuyorum
- +1 yıl
suffagah.com/zayif-bir-imanin-16-isareti-ve-cozumleri yardımcı olur insallah
Soran+1 yılİnşallah
Soran+1 yılOkuyorum ama hiç bir içimde kıpırtı yok sanki hissetmiyorum nolcak bu halim okurkenn tüylerimin diken diken olması gerekmiyo mı of çok kötüyüm ya napıcam
Soran+1 yılSakin olamıyorım ya nolcak bu halim intiharı bile düşünüyorum ya
Soran+1 yılBöyle napıcam ya hiç kıpırdanma bile yok mal mal düşünüyorum sürekli nolxak bu haşim düzelemicem mi ben ya
Soran+1 yılYazarsam hesap gider 30/2 2 ekle
Soran+1 yılYazıyım ama yeni açtım takip etcem sen at bana mesaj
Vesvese bu bu tarz seyler dusunmemeye calis vesvese gelince kafani sol omzuna cevirip uc kere euzu besmele cek ve uc kere tukur. birde ALLAH a sigin
04 Yorumla
Soran+1 yılYardım edin ya düzelir miyim
- +1 yıl
shhdhdhd :dd
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılsen bu kafayla ateistlere ne kadar mallar mi diyosun? djfjdjfjdj keko seni
02 Yorumla
Soran+1 yılDiyodum önceden kınadığım için başıma geldi galiba
- +1 yıl
niye buna hastalikmis gibi bakiyosunuz
Aydınlanmaya başlamışsın fakat allahın kurduğu korku düzeni üzerinde etki yapıyor haliyle.
04 Yorumla
Soran+1 yılAydınlanma derken evet korkuyorum
Soran+1 yıl@kazaN7 ya of deliricem intihar edicem yakında
- +1 yıl
Yani bazı şeylerin farkına varmaya başlamışsın. Fakat doğduğundan bu yana devam eden süreçte toplum, ailen , çevren tarafından beynine işledikleri allah korkusu şu sürecinde gün yüzüne çıkıyor. Oysa eline geçse bir madde olarak yoketmezmi onu insanoğlu sırf bu korkulardan kurtulmak için?
+1 yılPeygamberimizin peygamberlerimizin hayatlarını hadisi seriflerini Kur'an'ın âyetlerini incele o zaman inanacaksin anlayacaksin
03 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorum zaten ama düşünüyorum sürekli kendime işkence ediyorum binevi
- +1 yıl
Sen onları dediklerimi bir incele bitanem
Soran+1 yılTamam
+1 yılÇevrenden ya da sosyal medyadan bu dinsizlerin yazılarını okumayı kes. Eğer bir sorun olursa islami sitelere sor.
07 Yorumla
Soran+1 yılHep sosyal medya yüzünden taktım kafayı sosyal mesyadan uzaklaşsam mı
- +1 yıl
Aynen uzaklaş ya da gördün mü okumadan geç. Aklına çok takılan soruları www.sorularlaislamiyet.com/
www.mumsema.org/
Sor.
Soran+1 yılİşe yarar mı düzelir miyim
- +1 yıl
Allah'a dua et. Düzelirsin inşallah :)
Soran+1 yılİnşallah dua edin bana
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=BGewVGSn6v8
Allah c. c. hepimizin imanını arttırır inşallah :) - +1 yıl
Bak cevap verenlere baktım. Ateistler bende hep engelli. Belli onların ne oldukları. Allah'a c. c. sığın...
kardess Kuranı Kerımın bır turkce mealını alıp okumanı tavsıye edebılırım
02 Yorumla
Soran+1 yılYa düzelmezsem yardım edin istemiyorum öyle olmak inançlı biri olmak istiyorum
Ne konuda şüphelerin var kardeşim? Çekinmeden hepsini anlatırsan daha iyi yardımım olur inşallah
00 YorumlaO yüzden olabilir. Bir de zikir çekersen işe yarar.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok devir değişti artık insanlar eskisi kadar kör değil
00 YorumlaAzcık kitap oku insanlık ibretlik hikayeler gerçekler belki düzelirsin
00 Yorumla
+1 yılben de son günlerde kuranın meallerini taktım. bazıları saçma geldi ama hadi hayırlısı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahtan korkarsan zaten otomatikmen herseyden elini cekersin dahada siki baglanrsin
00 Yorumla
+1 yılAllah yok Muhammed yalancı.
00 YorumlaDiğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. sanırım ibadet etmenın yanı sıra tebessüm etmek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBol bol zikretmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru bilgi yayalim allah yok :D
00 Yorumla
+1 yıltemizlik
00 Yorumla
+1 yılokumak saygı hoşgörü
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz