Bir siteye gireyim dedim. 66 tane bildirim, taktım raybanı, yaktım sigaramı, bacak bacak üstüne attım.
Entel moddayım şu an okuyorum şimdi yorumları. :D

Ne kadar doğru bilmiyorum ama o zamanın koşullarına dayanmak için mantıken olabilir bir durum. Fakat fizikte dayanıklılık diye bir konu vardı. İnsan ebatlarını eğer büyütür isek bu dayanıklılık azalır ve hareket etme vb. yaşam koşulları için uygun olmuyor. Hatta dini olarak insan ebatlarının bu dengeli ölçüsü gibi bir şey vardır. Tabi bu dev ebatların uygunluğunu araştırmak gerekli. Belki de uygundur.
Yav yok, yalan bu fotoğraflar. Niye viking savaşçı mezarlarında bile boylar 1.80-1.90 arası değişiyor acaba?
Böyle göze/kulağa ilginç gelen herşeye kanmayın, yok öyle bişey.
@Ragnar_Lodbrok İnandım demedim ki zaten doğruluğu için araştırma lazım ve gerçekçi gibi durmuyor.
Evet doğru bilgi taş devri diye bir çağda yok.. Allah ozaman ki yaşam tarzlarına göre yaratmış, dinozorların olduğu bir dünyada 1.70 boyunda bir adamın yaşamasının imkanı yok. Hersey belli düzen ve izanda yaratılmıştır.
Kesinlikle aklımdan geçenleri yazmışsın.
abla dinozorlar yaşarken insanlar henüz dünya üzerinde değillerdi sen ne anlatıyon :d
30 metrelik bir insanın vücut kitle endeksini normal hesaplarsak 21600 kg. bu insanın günlük ihtiyaçları ne olabilir. Koyunu leblebi diye atıyor herhalde, çam gürgen vs. ağaçlardan da yeşillik salata falan yapıyordur. Günde üç öğün su içse zaten dereyi kurutur bu, ama Arabistan'da dereyi bulup da kurutmak da zor iş olsa gerek
saygıyla ayakta alkışlıyorum bu detaylı yorumunu
@prenses_1903 YÜCE RABBİM MİN GEÇMİŞ TE DEVASA DİNAZOR LARA BİLE RIZKINI VERDİĞİ Nİ İNANİYORSUNUZ DA İNSANLARAMİ VERDİGİNE İNANMİYORSUNUZ YAZİK KAFANİZA ALLAH EL REZAK TIR HER CANLIYA RIZKI VERENDİR KURBAN OLDUGUM RABİM
Yok kardeş onlar titan yanlış söylenmiş aha bak animeye uyarlamışlar
www.e-anime.com.br/.../Shingeki+no+Kyojin[1].jpg
Aha başlarıda bu yaşanmış bir olay yani
İşte bunlar hep Japonya.
Cevap
41Cevap
bir zamanların trol photoshopçularının yaptığı çalışmaları yeniden görmek nostalji rüzgarları estirdi :)
Vaov :)
Düşünmek zor, inanmak kolay.. Siz inanmaya devam edin bence.. Ne gerek var o hassas beyninizi yormaya?
Dinsel anlamdan bakarsak Kuran'da büyük ve iri oldukları geçiyor.
Gaziantep gezisi olsun bir çok peygamber kabirlerine gittiğimde ise gördüğüm tabutlar değişmiyor oldukça büyükler.
Yargısız infaz yapıp da o hassas beynini yorma, bilir kişi.
Azıcık araştırırsan o kabirlerin neden büyük yapıldığını anlarsın.. Günümüzdeki zenginlerin kendilerine 80 metrekare ev yeterli olacakken 500 metrekare evde oturmaları gibi bişey o dediğin. Ama senin kafa basmaz bu işlere.. Bak bakalım en büyük bilimsel kaynak kuran ne diyormuş bu işe?
mantıklı düşünecek olursak bu mümkün değil zira Mısır medeniyeti çok daha eski dönemde insanları mumyaladı ama mumyalanan insanlar 20 30 mt boyunda değil normal insandı hurafe
Yanlışın var normal insan boyutunda değiller.
Yaklaşık 10 metre idiler.
Emin misin? o mumyalar sergileniyor şu an 😂
bütün yiyecekler de mi 30 kat büyüktü? elma ağızlarına göre susam gibi gelirdi o zaman :D hayvanlar da öyle
O zamanın ağaçlarıyla bizimkiler bir mi allasen
Senin yediğin elma ağaçlarının tohumlarını insanlar yapıyor. :D
nuhun gemisi denizden 20metre yüksekteydi galiba niye insanlar gemiye biniyor o zaman
Gitgide küçülüyoruz işte... ebedi olmadığımızın bir kanıtı daha... birgün bu dünyadan yokolup gideceğimiz genlerimize yazılmış adete...
Daha ne kadar küçülebiliriz, dünyanın en uzun insanı 3 metre.
O en uzun insanin hayatı baki mi? o ölünce en uzun kaç m olacak?
O da öldü digeri de diğeri de derken ne kalır geriye?
doğru insan nesli gittikçe küçülüyor
bknz:örnek nil nehrinin yaratılış amacı
+1
.
Tabiki doğru hz. Adem insanligin en uzunuymus diye hatirliyorum
Aynen bu konudan yola çıkarak paylaştım soruyu.
kanıtlanmış fotoşop resimleri doğru değil
bulunan kıyafetlerden belli zaten uzun oldukları ama 30 metre fazla değil mi
Aynen bana da abartı geldi.
çünkü o kadar büyüklerse dünyaya nasıl sığdılar? Evlere nasıl sığdılar? Şu anda gidip görebiliyoruz mekke'de medine'de evleri. Büyük değiller.
Kanadlı bir grafikerin yaptığı fotoşopu bu kadar dallandırıp budaklandırdılar ya ne diyim. Allah akıl fikir versin.
Adem aleyhisselamın boyu okadar uzunmuş ki bulutlara değiyormuş sonra biraz kısaltmış Allah celle celaluhu ama yine çok uzunmuş sonra nesilden nesile kısala kısala bu hale gelmişiz.
Yalandır. Peygamberlik dönemi değil antik çağlardır. Çünkü peygamberi ayak izi olan taş var. Normal bizim ayak ölçümüzde
Oh oh biraz daha salla.
2 ayak büyüklüğünde. :)
lut kavmi insanlarından bahsedilmektedir iri olanlardan. mısırdaki yapılara da pek akıl sır erdirilemiyor. belki de bunlar yapmışlardır...
O deviri geçtim bu devirde yapılması bile zor o piramitlerin.
aklıma şener şen geldi almanya da aslanı çakıynan öldürmüş aslan 10 metreymiş... :D bir de destekleyip onaylayanlar yok mu dilime sigara basıp balkondan aşağı atasım geldi kendimi :D
Bu fotoğrafların yalan olduğunu bir yerde okudum ama nerede okudum hatırlamıyorum
Neyse isteyen inansın veya inanmasın tartışacak değilim
Evet cok uzunlarmiş kabeyi altlarina kucuk bir taş koyarak yaptiklaruni duymuştum
Peygamberin 28 metre boyunda hırkası falan bulunmuş, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama.
Evet o zamanlar insanlar cok daha büyüktü ancak
bu zamana kadar kemiklerinin erimeden kalacağını sanmıyorum
Olabilir. O dönemde beslenme sağlıklıydı. Radyasyon vs yoktu. Ayrıca bu eski insanların 200-300 yıl yaşadıkları söylenmekte...
kısa bir araştırmadan sonra fotoğrafların Worth1000. com sitesinin 2002 yılında düzenlediği photoshop yarışmasına katılan birinin yaptığı fotoğraflar olduğu öğrenilebiliyor.
Yanlışş
Adem as ve ıbrahim as dönemlerinde öyle insanların olduğu rivayetlerde var
Ama rasulü ekrem sav bizlerle aynı ölçülerde idi. yazılmış olan hılyesinde ayrıntılar mevcut
aynen 👍
Bunların Photoshop olduğu anlaşıldı. İnananlar var mı hala?
Konu resim olmaktan çıktı dostum konumuz o değilde daha çok eski dönemlerde böyle bir şey olabilir mi?
hımmm. Farklılıklar varmış ama bu boyutta değildir.
O zaman ki insanlar evet uzunmuş ama 30 metre abartı geliyor birde ne kadar doğru ecüş ve yecüş var birinin çok ufak birinin de dev olduğunu okumuştum özellikle yeçüş insanoğluna kemik yapısı nın benzediğini duymuş okumuştum
Öyle birşey yok kardeş yanlız uzun ömürlü bazı insanlar ve hala aramızda yaşayanlar olduğu doğrudur.
Eskıden 1000 yıl 1500 yıl yasayan insanlarda vardı zamanla evrim geciriyoruz
Evrim teorisi doğru ama anlatıldığı şekilde değil.
Hayır ya maymundan gelmedık tabıkı oyle evrımden bahsetmıyorum
Evet hem ömürleri hemde boyları uzunmuş eskiden sanırım..
Büyüme hastalığına yakalanmış hastalar olabilir mi?
Dogru zaten nesil hala kucukuyo ben ortaokuldayken liseli gibiydim simdiki ortaokullara bakiyorum ergenlige giren yok
Evrimi kabul etmeyen tipler buna inanıyor, şaka gibi.
bunlar fotoşop kanıtlandı yok böyle bişey evrime ters tabi kulaktan dolma masallara inanların bu resimlere inanması doğaldır
O haberlerin yalan olduğu da o dönemlerde çıktı yalnız.
Evlerine nasıl sığıyorlarmış? : D
Uydurma bir bilgi, inanma. : )
Bu kadar büyük mü bilemem ama, eski bir mezar vardı en az 4-5 metre boyu vardı mezarın.
Hz Nuh da nerdeyse 1000 yıl yaşamış.
Evet ömürler çok uzunmuş. Bir ansiklopedide okumuştum ortalama 900 ila 1200 yıl arası yaşıyorlarmış.
Azıcık mantıklı düşünürsek o zamanın şartlarına göre bizim boyutumuzda ki insanlar hayatlarını sürdüremezdi.
Evrim gerçek ama gelişmedik. :)
Yav siz manyak mısınız? Ciddi ciddi inanarak mı yazıyorsunuz bunları?
mahale dedikodusu hepsi sümerlerden kalma tek tanrı gelenekleri tek fark isimler değiştirilmiş böyle kulaktan dolma bilgilere inanmayı çok seviyorsunuz kanıtlanmış gerçeklere değil tabikide
bunların photoshop olduğu belgelendi canım, önce bir araştır :)
Evet doğru peygamber efendimizin ayak izini gördüm de şaşırmıştım bayağı büyüktü
bilemedim şimdi bu resmler gercekmi film falan olmasın
ad kavmiymiş gazaba ugramıs
fake fotoğraf bunlar kaç kere açıklama yapıldı yeter artık ya
Öyleymiş zaten. Zamanla ömürler ve boylar kısalmış.
Yok öyle bir şey boylari uzun doğru ama bu kadarda değil
Yok ya 10 cm falandık.
Çok azmış. :D
Ben bu konularda guvenilir bir bilgiye ulaşamadım. Bu fotoğraflar da gerçek değil
Yüce rabbim geçmişte devasa dinazor Lara riskini verdiyine inanıyorsunda insanlara verdiğinemi inanmiyorsunuz yazık kafanıza Allah el rezak tır Allah her canlıya rızkını verendir
Ahirette bir insanin disinin agri dagi buyuklugunde olcagini dusunursek normal😃
Evet ben merak edip arastirdim yani 30 metre kadar olduklarini bilmiyirdum ama cok uzunlarmis
Kabirleri oldukça büyük, bacak kemiğini görmüştüm bir keresinde benim iki katı büyüklüğümde idi.
30 mu biraz fazla sallamışlar bence
Aynen abartı geldi banada.
Yalan yanlış haber anasını satyım ben arkelogum oyle bir saçmalık ilk senden duyyorum. Yok öyle bir şey, fotoşop.
Hala böyle saçmalıklara inanan mı kaldı?
Şaşırtıcı enteresan 😮
Demekki attack on titan gerçekmis eren rumbling yapınca devler gg
boylari 30 metreyse... seyleri :))
Sahte bu resimler. 😂
troll diye düşünüyorum
Bu resimler photoshop gerçek değil ki.
hastayim herseye inananlara...
Bunlar gercek degil ki.
Yalanlandı bu iddaalar
hz. ademin boyunun çok uzun olduğunu duymuştum
bişey diyemeyiz cunku ne desek yalan olur yanii
vay anasını inanılmaz.