Arkadaşlar ben sadece bunu cara delevinge de gördüm birde sınıf arkadşm var oda birazcık yapabiliyo. Sağ gözümü doğuştan şaşı gibi baya şaşı yapıyorum onu şaşı yaparken diğer gözümü ise normal tutabiliyorum. Aynı aşağıdaki gibi ama şaşı olan göz daha bir şaşı nerdeyse sadece ucu gözükecek kadar filan. Sizde bundan yapabiliyo musunuz? Yababilen varmı?
Onu yapabilen bir kişi vardı biz bunu derste işledik :D Normalde kasların beraber çalışmasına bağlı olarak böyle bir şeyin olması imkansız. Ama o yapabiliyordu. Hatta hocamızda ilk defa bir sınıfta bunun yapıldığına şahit oldum dedi. Ama bu patolojik bir şey. Yani derste de tartışmıştık. Şöyle ki bizim kafamızdaki işlerden sorumlu kranial sinirlerimiz var. Bunlar arasındaki bağı sağlayan bir de MLF (fasiculus longitidunalis medialis) yolu var. Bu yolda bir sorun olabileceğini düşündük biz. Amma velakin burda olan bir sorun başka belirtilerde gösterirdi. Ama bunu yapabilen arkadaşımızda başka bir şikayet yoktu. İşte tıp bu konuda çaresiz kısacası :D :D
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesala ben hem solak hemde sağlağımdır. İki elimle aynı anda yazabiliyorumda
Bende doğuştan var görme bozukluğu sadece sol gözümde. Birebir aynısını yapabilirim 😄 Ama sol gözünü sabit tut, sağı kaydır dersen mümkün değil. Eminim bu resimdeki de, sınıf arkadşaında her iki gözünü de bu şekilde yapamaz.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben yapabiliyorum hem ikisini bayaa şaşı hemde fotodaki gibide
En İyi Cevaplar