Neden gercekten merak ediyorum? Ben gercekten ilk olmak isterdim benim en buyuk hayalim :) Peki neden yok bizden bir Rihanna,Lady Gaga,Lana Del Rey,Beyonce veya Justin Bieber, cikmaz mi cikmazsa neden cikmaz ?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 805 cevap paylaştı. çıkar da yatırım yok boru değil arkasında yüzmilyonluk büyük bir güç olmalı onu pazarlamak için unkapanı bile kurtkapanıyken dünya piyasasını düşün artık "büyük balık küçük balığı yer" hesabı arkası kuvvetli olmazsa yer bitirirler ... çok yetenekler var ama işte sermaye sahiplerinin bu büyük riski almak istememelerinden kaynaklanıyor. kendi çabasıyla çıkanlar var Tarkan, Hadise ... ama dünyaya müzik olarak Türk katkısı yapacak, damga vuracak ürün çıkması için yatırım şart, büyük bir ekiple çalışmak gerek, meyveleri alınana kadar sabırla ... şimdilik bu varlık içinde yok yok larla geldik bundan sonra da pek değişecek gibi değil. ülkemizde kariyer yapan sanatçılar dışa açılıyor ama onlar da temkinli nihayetinde ne zorluklarla tırmanmışlar risk almak istemiyorlar haklılar. ama hepsi bir araya gelse iyi iş çıkarırlar, maliyet de paylaşılmış olur "nerde o ortak akıl" diyesim geldi ) aslında Dünya'ya hitap edecek özgün projeleri olsa çıkacaklar dünya piyasasına bizim ünlüler ama o yok. her yapılan iş birbirine benziyor. Zaten önemli olan fark yaratmak, Amerikan ve avrupa popüler kültürüne hitap etmek. Gangnam nasıl rüzgar gibi esti geçti, ama bitti fos ... hep medyanın büyütmesiydi gangnam ... arkasına büyük bir sermaye koydular yıllarca korede çalıştılar gangnamla dünyada nam salmak istediler ama sonuç: istedikleri karı ettiklerini de sanmam kalıcı da olmadı zaten. KAr etmiştir ama harcadıları paraya karşılık düşük bir kar oranı elde ettiler. ticaretsin olmuyor bu işler. Sanatta lazım. Sonra cesaret. Azim. Kararlılık. İrade. Sabır. Özveri. ... prayı bulanlar risk alıp girmek istemiyor niye . zaten doyuma ulaşmış niye risk alsın . öyle olunca üretkenliği yaratıcılığı bitiyor. dünya çapında çalışma yapamıyor. arkasında desteği olmayan ama özgün çalışmalar yapan umut verici çalışanlar da daha yurtdışına açılmayı bırak yurtiçi piyasaya giremeden eriyip gidiyor.
Dünya çapında iş çıkran yerlerde müzik yapanların hedefi dünya çapında meşhur olmak, dünya çapında turneler yapmaktır. ama bizim ülkemizde malesef yurtiçi piyasada belli bir yer kazananlar dünya ya açılmak yerine geldiği yeri korumanın derdine düşüyor, yurtiçi piyasadaki pazarını korumaya çalışıyor. hal böyle olunca da ne ürettikleri artık tat veriyor ne de alttan yetişen geön yeteneklere yol açılabilitor. yetenekler altta heba oluyor. neden. artık özgün müzik yapma yetisini yaratıcılığını kaybetmiş, bir zamanların sevilen, özgün sanatçıları koltuk tutar gibi müzik piyasasında ticari pazar payı tutsun diye. ülkenin müzik kültürü yerinde saymış, gerilemiş kimin umurunda ...
neyse çok uzattım "bu memleket adam olmaz demek" istemiyorum ama henüz umut verici gelişmeler yaşanmadı.415 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin ama Icimi kararttin,bütün hayallerimi söndürdün valla :P
Soran+1 yılPiano calmaya basladim ve evet ingilizce yazip soyluyorum ..
Soran+1 yılHayir mlsf yok ama Lana del rey bilirmisin ona benzetirler tarzimi ses tonumu felan..
Soran+1 yılSesimi hala cozmus degilim parcalari duyunca anliyorum soyleyebilirmiyim soyleyemezmiyim diye ama slow parcalar daha iyi lana del rey'in,adele'nin Lady gaga'nin ..
Soran+1 yılDelimisin :D Bigun soylemeden,dinlemeden duramam ve kendi kendime soylemek cok hosuma gidiyo :)
Soran+1 yılMlsf hem kayitta sesimi dinlemekten nefret ederim cok cirkin cikiyo :)
- +1 yıl
mikrofonunun gürültü giderme özelliği yok galiba bir de kendi sesimizi kayttan duyunca tanıyamayız normaldir )) farklı çıkar genelde. ama sesinin karakteri aşağı yukarı belli olur kayıtta. mikrofon ne kadar kötü olsa da.
peki arkadaşlar arasında ya da küçük de olsa tanımadığın insanlardan oluşan bir grubun karşısında şarkı söyledin mi hiç?
Soran+1 yılKayidi iphone'dan yapiyorum ..Aile ve arkadas ortaminda soyledigim var ama utaniyorum .. :)
- +1 yıl
sen bilirsin ama eğer gönderirsen cahilce yargılayacak kadar düşüncesiz değilim eğer istersen en azından bir dinleyici olarak katkım olsun isterim aile haricinde birilerine de dinletmenin vakti gelmiş de geçiyor bile bence ) gerçekten duymak isterim :) hem utanarak sadece aile arkadaş ortamında kalman star olman için kendi kendine koyduğun bir engel. bunu aşmalısın ) tabi yine de sen bilirsin ben dinlemeye gönüllüyüm. Her profesyonel sanatçı çalışmalarını seçilmiş bir dinleyici grubuna dinletir
En İyi Cevaplar
+1 yılçok komik bir konus olmuş gerçekten :) bizin nene hatunumuz var bizi 600 sene dünyaya hükmetmiş islami yaymış 7 düvele meydan okumuş atalarımız analarımız bacımlarımız kardeşlerimiz var. fatih sultan han , sultan süleyman , gazi mustafa kemal atatürk , kutsal toprakları müdafa etmiş fahrettin paşamız var bizim bir bacımızın baş örtüsünü düşman asker çıkar diye ölümü göze alıp düşmana saldırıp şehir olan sütçü imamımız var bizim alemlere rahmet hz.muhammed (s.a.v) peygamberimiz var . varsın dünya starımız olmasın be kardeşim. özümüze dönelüm . sen türkmüslümansın.
33 Yorumla
Soran+1 yılCok guzel soyledin.. ama konuyu saptirmassak :) Ben sadece sordum ..
- +1 yıl
Tamam . Peki :)
Türkiyeyi o kadar umursamanı önermiyorum. Allah vermişse yeteneği geriside gelir.Yeter ki çabala bende çok çabalıyorum.Eğer bir grup kurup düzenli çalışırsanız,organizasyon şirketlerinden çok teklif geliyor.Konserler falan yaparsınız... Hayko Cepkin,Şebnem Ferah... sağlam müzisyenler mesela.Büyük lokmayı parça parça bölerek yersen daha iyi olur... Olmaz deme olur... Lana Del Rey,Beyomce,Justin Bieber,Avril Lavigne vs... Bunlar bizden üstün değiller.Bizdeo nlardan...Hepimiz aynı frekanslara sahip insanız.Eğer büyük düşünürsek ve çabalarsak neden olmasın ? Amerikaya yerleşip bir yerlere girebilirsin. Türk olman Abd'de birşey yapamazsın anlamına gelmiyor ki :) İsteyen yapar...
20 Yorumla
Var ama rahmetli oldu link onu dünyada tanımıyan yoktur.
31 Yorumla
Soran+1 yılCol severdim rahmetliyo..
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
26Cevap
Çünkü bu insanlar New World Order dediğimiz olayın piyonları olmayı tercih etmiş kölelerdir. Sen sanıyor musun misal hepsi bileğinin hakkı ile youtube'dan ortlama 200 300 milyon tıklanmaya ulaşşın. Illumunati bir araştır derim. The Arrivals - Gelenler'i izlersen tam olarak ne demek istediğimi anlayabilirsin...
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet illuminati biliyorum biraz .. Evet rihanna,lady gaga,madonna,justin bieber felan o gruptan
Soran+1 yılTamam bakicm tsk ederim ..
yaa allasen justin nedir lady gaga nedir bir sezen aksu olabilmişler mi? zeki müren ? bunlardan daha iyi bir sürü türk 'Sanatçı' var popüler kültür soyunmayı maymunluk yapmayı gerektirdiğinden bunlar dünya starı
40 YorumlaRihanna'nin cakmasi kibariye
Lady gaga'nin cakmasi Gulsen
Jennifer Lopez cakmasi Hadise
Hadi bul bakalim neden yok?22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın..
Soran+1 yılHadise = Beyonce ..
Sebebi fazla türk bilim insanı olmaması ile aynı. Öte yandan dille de alakalı. Örneğin cem yılmaz gibi bir adam amerikada doğsa neler olabileceğini tahmin edebiliyorum...
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılO saydıklarını keşfedenler ile ülkemizdeki yapımcılar arasında uçurum var. Yerel takılıyor bizimkiler. Dünyaya açılmaları için bir kere evrensel olarak genel kullanılan İngilizce dili olmalı. Büyük yapımcıların yanlarında olmalılar keşfedilmeliler ve dolayısı ile reklamları bolca yapılabilir büyük kanallarda kendilerini gösterirler. Kral tv ile yerel takılmakla olmaz o dediklerin. Dünyada ne cevherler var hepsini rihanna yapamazlar bu arada. talih kime gülerse artık.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin sans ve kader isi sanirim ..
çünki bizde gelişim yok ondan götü boklu hadise star oluyorsa bu ülkeden bişe çıkmaz
114 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin .. Turkiyede hersey 250 gr.
Soran+1 yılBu sene bereketli :D
Soran+1 yılValla ya aynen oyle ..
Soran+1 yılZaten kasarlar orasini burasini acmasa erkekler kudurmaz..
Soran+1 yılEvet oyle ..
Soran+1 yılZaten sabah oldu ya :D
Soran+1 yılBende bende :D simdi gidicem :P
+1 yılBacım bizimkilerde gavur hayranlığı var.Anamız belli babamız belli kabuğumuzu beğenmiyoruz resmen.Star çok ama değerini bilen yok.
21 Yorumla
Soran+1 yılDogru soyluyosun iste turk dunya stari ciksada onu sevsek :)
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılönce sanatçı lazım gerçek sanatçının değerinin bilinmesi lazım mesela taklit etmek yerine orjinal fikir lazım şuan sanatçı diye geçinen kişilerin türk olmasa da star olma gibi bir şansı yok olmaz da zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ?
+1 yılbizdeki bu özentilik bittiğinde bizdende dünya starı çıkacaktır eminim yeter ki şu el şeyi tatlı gelir felsefesinden uzaklaşalım :S
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ahh o ozentilik yokmu :/
Biz ne kadar Tarkanla dalga geçsekte, taklidi yapsak ve hafife alsakta bir çok yerde Tarkan dinleniyor :)
13 Yorumla
Soran+1 yılOyle tabi ama bir justin,usher,chris brown degil :) ?
Soran+1 yılEvet bencede var :D
+1 yılçünkü sanat bizim ülkemizde lüks sanat a kültüre para ayırmak aklımıza en son gelen şey bir çoğunun aklına gelmiyor bile en son ne zaman cd aldın ? ya da cd alıp sinemaya ve tiyatroya aynı zaman diliminde ne zaman para verdin ?
01 Yorumla
Soran+1 yılFarkli bakis acisi.
tarkan varya kızım :D adamın peru da bile hayran kitlesi var daha ne olsun. :D
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden grammy'de Mtv'de yok :) ?
Soran+1 yılHayir mtv'de olmadi :D:D Valla ya ulke bildigin dislaniyo neden ki ne var bu turklukte :P
Soran+1 yılHemde baya yavass :))
çünkü
anadilimiz ingilizce değil,
müziğimiz batı müziğinden farklı
imkanlarımız batılılar kadar yok
bizim dünya starlarımız yok ama ortadoğu starlarımız var.10 Yorumla
+1 yılolur mu ya serdar ortaç var,demet akalın var,bengü var,hande yener var.bence haksızlık ediyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz olsunlar ..
Çoğu kişi bilmese de bizim Pentagramımız var. Yaşayan efsaneler. Metin Türkcan yeter be :)
04 Yorumla
Soran+1 yılBilinmeyenlerden bahsetmiyorum :/
Soran+1 yılHii Su grup evet duymustum ..
Bu biraz ülkenin dünyayla olan ilişkisiyle alakalı kabul edelim Osmanlı İstanbulu feth ettiği için biz Türkleri sevmiyorlar habide Çanakkale var yazık çocuklar küsmüş bize
00 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Onlarla aynı dinden olman gerek öncelikle ve çok büyük bir handikap daha var türk olmak
01 Yorumla
Soran+1 yılZayn malik musluman ve muslumanlardan sadece o en cok taninan dunya stari ..
Star yok ama nam salmış var savaş menteş paris hilton,cristiano ronaldo,michael jackson gibi yıldızların yakın korumalığını yapan kişiydi kendisi.
01 Yorumla
Soran+1 yılIyimis ..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılinternatyonal dil olan ingilizce söylemedikleri icin olmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani international derken ?
Az kaldı sabredin kardeşlik...
Yakında güneş gibi doğacam15 Yorumla
Soran+1 yılYok o gunes ben olucam :.
Soran+1 yılAnlastik :P
- +1 yıl
bunu ne zaman yazdın bilmiyorum, görünmüyor ama aklımı okumuşun. :D
google danda baktım gerçekten yok , bence ilk önce google bulan adam gibi adam çıkarsa ondan daha kolay olur
118 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama nerdee :)
Soran+1 yılHaha haklisin ama herseyi yabancilar buldu bile gec kaldik :P
Soran+1 yılAma ben dusun dusun bulamiyorum o basamaklari ..
Soran+1 yılNasil bisey ?
Soran+1 yılZor bir icat sanki ..
Soran+1 yılHicbisey imkansiz degildir yeterki iste :)
Soran+1 yıl20 yil gidebilecekmiyiz ki derdim :)
Soran+1 yılBen gelecege bakiyorum sen onceye bakiyomussun :D 20 yil geriye gidersek 3 yasimda olucam haliyle soyleyemezdim :D
Soran+1 yılHayir sanirim .
+1 yılçünkü hepimizde maalesef yabancı hayranlığı var.. oyun havası dinlemekten utanan ve bunu kroluk olarak gören bir toplumuz.. bu kafayla zor..
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle tabi..
Gizli Üye(30-35)+1 yılbi kere ajdar TÜRK degildir bunu kafaniza sokun.!
ikiniciside senin o saydigin yabanci o...lari biz TÜRK'lerin ((tabii sen ve senin gibileri haric)) Tirnagi bile olamazlar..
ulan bu kadar özenti olmayin
nasil olurda sen o yabancilari kendi insanindan yüksek görürsün ki ?
nedir bu özentilik ?04 Yorumla
Soran+1 yılOzaman bizimkiler yükselsinde onları yüksek göreyim.
Cevap sahibi+1 yılbizimkilerin o kadar cok yüksek oldugu konular var ki, o yabanci salaklar bizimkilerin yaninda bir hic kalir.. yazik sizin gibilerine..
Soran+1 yılNeymiş onlar merak ettim :P ?
Cevap sahibi+1 yılsöyleyenler olmus zaten
bide uyuz uyuz soruyosun
demek ki bir yerlerde hala eksik oldugumuz seyler var..
01 Yorumla
Soran+1 yılBene cogu yerde eksigiz..
Çünkü, Türkler barbar.
21 Yorumla
Soran+1 yılSayilir ..
- Diğer konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılbız ureten degıl taklıt eden bır mılletız
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ..
+1 yılharbi ya neden yok hiç acaba ?
00 Yorumla
+1 yılTarkan'in hakkini yememek lazim.
11 Yorumla
Soran+1 yılYemiyorum ama dunya starida sayilmaz ..:/
+1 yılbizim ajdarımız var yahu :D :D
05 Yorumla
Soran+1 yılHii oyle :P
- +1 yıl
onun tvye girdiği güne ben varya ... :D
Soran+1 yılOnu unlu yapanda biziz :P
- +1 yıl
evet :D oyüzden dünyaca ünlü starımız yok çünkü hakedene gereken ilgiyi göstermiyoruz :)
Soran+1 yılAynen oyle :))
+1 yılAjdar'ı duymadın galiba sen.
01 Yorumla
Soran+1 yılDuymam mi ..
Bizim dünya yı takip ettiğimiz kadar Dünya nın bizi takip etmemesinden .
111 Yorumla
Soran+1 yılTakip ederken bu haldeysek bide takip etmeden dusunemiyorum ..
Soran+1 yılOyle tabi zaten bizde demet akalin,hande yener gibiler varken dinlemezler tabi .. Mide kaldirmiyo
Soran+1 yılEyvahlar olsun lady gagac? geld? :D
Soran+1 yılBen sana soylemistim :D
+1 yılajdar var ya daha ne istiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılDogru ..
türkün nesi var ki starı olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru :)
+1 yılVar TARKAN
11 Yorumla
Soran+1 yılTarkan yandan yemis biraz :p
+1 yılAjdar var ya
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu unutmusum ..
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. ne büyük eksiklik
02 Yorumla
Soran+1 yılEksiklik tabi turklerin muzik yapamadigini ortaya sergiliyoruz iste..
Gizli Üye(36-45)+1 yılbecerikli değiliz
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet hemde hic ..
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri