Zeka genlerinin X kromozomu üzerinde taşındığı belirlenmiş. Erkek çocuklar X kromozomunu annesinden alır. Kiz çocuklar ise birini anneden birini babadan alır. Buna göre erkek çocuklar zekasini annesinden alıyor.. Kız çocuklari ise hem anne hem babadan. Kendi zekanizi ve anne babanizın zekasini düşündüğünüzde buna katılıyor musunuz?
Erkek çocuklar zekasının % 80 ini annesinden alır. Katılıyor musunuz?
o zaman demek ki güzel olup aptal olan kadınlarla evlenmemek lazım.. nitekim bunu eistein de güzel şekilde açıklamıştır.. Dünya Güzellik Kraliçesi, Einstein'a: "Seninle evlenelim, çocuğumuz da benim kadar güzel ve senin kadar zeki olsun." demiş.
Einstein ise her zamanki gibi çok mantıklı bir cevap vermiş: "Ya, benim kadar çirkin ve senin kadar aptal olursa?"
Haberi araştırdım bir tane bile kaynak yok, galiba salladın ya da feminist zırvası bir yerden okudun aksi takdirde en az bir kaç tane haber çıkardı, zaten öyle olsa kızlar bizden ortalama (sallıyorum) yüzde 30 daha zeki olurlardı, yine zaten zekanın tam olarak ne olduğu nasıl geliştiği çok iyi bilinmiyor, yine zaten zekanın genetik olmadığını kanıtlayan çalışmalar da var. Vs vs.
Zeka genetik + çevre etkisiyle gelişir. Bazı ailelerde okuma oranı çok yüksektir. Bazilarinda ise ne kadar cabalasalarda kapasitelerinin üstüne çıkamazlar. Burada akla genler geliyor.
Sosyal, psikolojik, bilişsel kuramlarda kesinlik yoktur bu yüzden bunlara kuram denir zaten, kurduğun cümle zekayı bildiğin yasa haline getiriyor ve bilim sorusunda farazi konuşuyorsun ablası. Kaldı ki zeka tek yönlü bir şey değil müzik zekası var bilmem ne zekası var. Haberin linki varsa dediğim gibi saçma sapan bir yerde görmediysen bakalım nasıl X kromozomunda taşınıyormuş görelim. Gerisi senin iğdiş edilme anksiyetenden ibaret bir bitmediniz **
Seninle bunu tartismiycam. Bununla ilgili onlarca haber var. Üniversite ve bilim adamı isimleri veriliyor. Bu kompleksli yorumlarına şaşırdım. Senin bana hakaret etmeye hakkın da yetkin de yok. Bilim teknik dergisinde de yazmıyoruz. Neyin tribindesin
Yani adamlar o kadar araştırma yapmış şimdi kalkıp desem ki annem değil de babam daha zekiydi ben babamdan almışım adamlara hakaret gibi gelir en güzeli bulasmamak 😂😂😂