Saygılı olun
Fakat kız arkadaşım a mahcup oluyorum. arkadaşlarıma mahcup oluyorum. sürekli bağırıp çağırıyor çığlık atıyor konuşamıyor da. dili dönmüyor.
Artik napicam bilmiyorum.
Allah için bana hakaret etmeyin. soruyu sorduğumda pişman ettiniz ya.
Kardeşim çevrende olan insanlar bugün var yarın yok gelip geçici insanlar yüzünden ailenden utanma onlarla birlikte görünmenden utanma bırak millete nasıl göründüğünü düşünme milleti mutlu etmek için aileni üzme ayrıca anne annedir baba babadır ikisininde yeri çok farklıdır sevgiside onları asla çirkin güzel diye kıyaslayamayız çünkü kaybettiğinde değerini anlıyorsun anneni allah korusun kaybetsen keşke millet bizi beraber çirkin görseydide annem vefat etmeseydi dersin kıymetini kaybedince anlama kardeşim bu ara otizmli bir arkadaşım var o yüzden neden rahatsız olduğunu anlayabiliyorum ama bide şöyle düşün o rahatsız bunları bilinçli yapmıyor empati kur hasta olmayı o seçmedi aynısı sanada olabilirdi merhamet etki merhamet bulasın bu dünyada ve öbür dünyada...
şu an işsizim annem kendi ihtiyaçlarından kisip bana veriyor kimseye mahcup olmuyayim diye. sigaramida alıyor herseyimi yapıyorlar.
Fakat kız arkadaşım a mahcup oluyorum. arkadaşlarıma mahcup oluyorum. sürekli bağırıp çağırıyor çığlık atıyor konuşamıyor da. dili dönmüyor.
Artik napicam bilmiyorum. :(
işte kadın olan parasınıda sana harcıyomuş sana fedakarlık yapan anneni dış görünüşü ile yargılama. Otizmli çocuklar bir sözü tekrar ederler bağırır çağırırlar tabi ki sen gözmezden geliceksin iyi ki bir kardeşim var diceksin onu hasta diye ayırmıcaksın ozamanda allah senin günahlarını görmezden gelir...
Haklisin :(
İleride evlenince bile sorun olacak ama napim :(
Belki de kardeşim yüzünden sorun yasiucam evlendigim kisiyle
Seni yargilamak istemiyorum , senin yerinde olsaydim senin gibi dusunmezdim hic bir zaman ne ailemden utanirim ne de bu sekilde konusurum ama bnce senin ciddi anlamda psikolojik sorunun olabilir. Bunu dalga gecmek veya elestirmek icin soylemiyorum. Bunalimda olabilirsin.
Tskler, umarim iyisindir.
Her sabah kalktığımda besmele ile beraber şükür ediyorum annem iyiki var diye o benim dayanağım nefesim ALLAHa nefesimi kesme diye yalvarıyorum onun ömrü uzun olsun diye.
ALLAH sana kardeşini örnek vermiş o kendi derdini anlatamıyor ama sen kendine bir sevgili bile yapabiliyorsun kardeşine destek olmak yerine ondan utanıyorsun aslında utanman gereken ALLAH şükretmiyorsun ki seni sağlıklı yaratmış
diyorsunki annem sigaramı bile alıyor ama çok şişman çirkin eğer oda bilseydi ona böyle hislerin olduğunu ya da olacağını evlat olduğun için senden yine vazgeçermiydi? Asla ama sen ondan geçmişsin ALLAH ıslah etsin
Sen nasıl bir insansın? İnsan ailesinden utanır mı. Ne olursa olsun senin ailen onlar. Sakın ailenle böyle şeyler konuşma. Başlarına kaynar sular dökülür. Anneni birine beğendirmen mi gerekiyor. Adriana Lima olsa ne olacak? Otistik kardeşin üzerine de girmişsin. Ben senin adına utanıyorum.
Cevap
11Cevap
Merhaba! Öncellikle sana Kolaylıklar diliyorum. Utanmak için sebepleri olabilir. Seni anlıyorum. Sadece otizm ile yaşayanlar veya savaşanlar bu olayı anlayabilir gerisi boş. Senin kız kardeşi konuşamadığı için kendini sesli ifade etmek istiyor çünkü o da insan bu yüzden bağrıyor çığlıklar atıyor. Ayrıca otizmli olan birey her zaman davranış bozukluğu var bu yüzden istediği kadar davranabiliyor. Bu duruma alışmak veya kabul etmek çok zor kolay olsaydı her yerde bu çocukları görürdük. Nedense onları görmüyoruz görse bile toplum geveze gözlerle bakıyor haklısın. Sana bu durumu kabul etmek gerek öncellikle, çünkü değişecek bir şey kalmadı, 5 yaşına kadar konuşma çıkmasa illerdeki yaşta zor çıkar. Bu yüzden kendini ifade edemeyince ne yapsın yavrucuk sesler çıkartıyor. Yoğun özel eğitim ve aile eğitimi bazı tuhaf ve garip davranışları azaltabilir.
garip davranışları azaltabilir. Yani imkansız bir şey yok bu konuda başarırsınız. Ama bu başarı emeği sonucunda çıkar. Annene gelince kadın stresten ve sürekli baskıdan dolayı kendini belki yemeklere verdi veya metabolizma bozuldu, kolay değil bir düşün sana tüm hayat boyunca muhtaç bir çocuğu var ve nereden başlasak nasıl ilerlemek bilmeyen bir annesi. Çok da haklı özel eğitim çok geride Türkiyede, daha çok ebeveynlere bu görevi düşüyor. Aile eğitimi alıp bu sorumluluğu ailecek paylaşabilirsiniz, annen senin da insan, dinlemek hakkıdır. Durumu kabul ettikten sonra, böyle da düşünebilirsin, onun yerinde sen olsaydın abinin utanmasını ister miydin? Onun günahı yok, annenin da günahı yok. Otizm çoğalıyor gelişiyor çünkü Dünyamız kirli, gıda güvenli değil. Herkesin başına gelebilir.
onları öyle kabullen. önemli olan içi dışı değil ki insanın. sana emek veren biri olarak gör anneni. kız kardeşin ise utanmana neden olmasın, herkesin hayatında böyle hastalıklara sahip insanlar olabilir. insanlar seni yanındakilere göre değil sana göre değerlendirecekler 'gerçekten' insan olanlar.
Utanıyorum ya hic bir arkadaşım bize gelmiyor kardeşim yüzünden. bağırıp çağırıyor çığlık atıyor mahcup oluyorum
sizde görüşmeyin o zaman, dışarda görüşün. ve gerçekten bu yüzden psikoloğa gidip yardım alabilirsin. bu yaşlarda böyle şeyler hissetmen çok normal. hislerini eleştirmiş insanlar, evet doğru değil bunları söylemen belki ama sen de bunun farkında olduğun için bu soruyu sormuş olmalısın. ayrıca onları önce sen oldukları gibi kabullen ki arkadaşlarına da kabullendir. sizin elinizde olmayan şeyler bunlar, bu yüzden senden uzaklaşan bırak gitsin zaten.
Kız arkadaşım ailemle tanışmak istedi
Kardesim yüzünden bahane uyduruyorum bize gelmesin diye. hep kardeşim yüzünden
Einstein belli bir yaşa kadar düzgün konuşamamıştı adam atomu parçaladı..
Kısaca sen sınavı kaybetmişsin..
İkide bir sevgilimi getiremiyorum utanıyorum diyorsun ya bırak sevgiliyi felan kardeşin annen için birşeyler yap hayatta olduklarına şükret benim ailemin bir bireyi kalmafı şu hayatta...
İleride çok kötü pişman olacaksın kardeşinin yüzüne bakamayacaksın böyle düşündüğün için...
Evet utanman gerekiyor ama kendinden.. Diyorsun ki annem kendinden kisip bana veriyor lüksün olan sigarana kadar aliyor. Kardesinin otistik olmasi Allahin emridir, onu kabulleneceksin zaten o senin kanindan, nasil boyle dersin anlamista degilim. Annenin ve kardesinin senden utanmasi gerek, uzgunum. Umarim bu cumlelerin bedelini agir bir sekilde odemezsin bir gun, umarim bu soru trolldur.
kardeşinin o canım sevgilinden daha çok ihtiyacı var ilgiye. o tür hastalıklar ilgiyle şefkatle düzeltilir belki o yzden ağlıodur. derdini anlatamadığı için kendisini dinliyen saygı duyan kmse olmadığı için. baban yoksa evde senn o eve baba olman lazım onlara kol kanat germen lazım. sonra diolar cinayetler arttı. al işte gelde cinnet getirme. mal dolu etraf!!!
İleride eşim ne tepki vericek sence kardeşim için?
sen saygı duyarsan kardeşine sahip çıkarsan oda aynısını yapar ama sen dışlarsan oda dışlar.
Çok hayırsız birey olmuşsun. Bu yaşına kadar arkanda olanlar kimlerdi senin? Bu yazdığın telefon/bilgisayar'ı kimin emekleriyle aldın?
Bence sen kendinden utanmalısın.
Eğer bu troll bir soruysa, ciddi söylüyorum senin psikolojik sorunların olabilir.
1- herşeyi babam aldı şu an işsizim annem kendi ihtiyaçlarından kisip bana veriyor kimseye mahcup olmuyayim diye. sigaramida alıyor herseyimi yapıyorlar.
senin karekterini... bilmiyorum burda yeniyim ama insan ailesinden utanırmı hayırdır la küfür yazılsa beni atarlamı üyelikten onu da bilmiyorum o yüzden pc basından sana neler dedigimi bir düşün
Yaşamayan bilemez. küfür etmek kolay zaten
şu an işsizim annem kendi ihtiyaçlarından kisip bana veriyor kimseye mahcup olmuyayim diye. sigaramida alıyor herseyimi yapıyorlar.
sen adam degilsin kız arkadaşına mahçup oluyormuş adi sen da sdas mı geçiyorsun da yazma birşey saldırcam artık sana delirttin beni nedemek kız arkadaşın kim lan kardeşin mi önemli yanımda olsan bogardım seni ben birde annesi sigarsını alıyormuş asıl engelli sensin adi köpek
Uza..
Utanılması gereken kişi ne annen ne de kız kardeşin. Utandığın için sensin. Bir insan ailesi için nasıl böyle bir şey düşünebilir ya. Hayatta oldukları için şükretmen gerekiyor. Ayrıca senin gibileri gördükçe insanlardan bir kez daha nefret ediyorum.
Benim yerinde sen olsan ne yapardın?
Şanslısın bir ailen var kimse annesiçirkin veya kardeşi otistik diye dalga geçmez hor görmez umarım bu hatanın farkına varırsın ve düşüncelerini ailene yansıtmazsın
Seni çok iyi anlıyorum ama Öyle düşünme kardeşim benim. Yazık. annen ve kardeşin onlar.
Ya hic bir arkadaşımı bize cagiramiyorum kardeşim çığlık atıyor bağırıyor arkadaşlarım bana bakıyor tuhaf tuhaf noluyor diyorlar. yerin dibine giriyorum
Diğer yorumlara bakıyorum da seni gömmeye çalışan, sosyal mesaj veren kahramanlarla dolu. :) Sen onlara bakma kardeşim.
Aslında biliyor musun sorun nerde?
Sorun ailende değil. Sen de benim gibi biraz mükemmeliyetçi bir insansın. Bu yüzden utanıyorsun. Ama emin ol, eve çağırdığın ve belkide gözünde büyüttüğün arkadaşında o kadar mükemmel bir insan değil diğer insanlar gibi.
Zamanla bu düşüncenin yersiz olduğunu anlayacaksın. Nasıl mı? Bir çok farklı ortama girerek, insanları tanıyarak ve empati kurarak.
Hiç aileni de üzme kardeşim. Onlar sence bu hayatı ister miydi? Bir de öyle düşün.
Bardağın boş olan kısmında takılı kalma yani kardeşim benim :)
Üzülme hepsi geçer, anneni ve kardeşlerine sevmeye çalış.
Kal sağlıcakla :)
Otistik olan kardeşin değilde sende olabilirdin otistik olmayı o seçmedi annene gelince çirkin bir anne neyi değiştirir ki Allah utanılacak dert vermesin onun kadar seni kimse sevemez bunun utanılacak bir tarafı yok şükretmelisin.
Kardeşinin öyle olması eşini ilgilendirebilecek bir durum değil ki ne diyebilir.
Benim psikoloji daha kötü. küçükken babam beni hortumla dövüyordu :((
İnsan ailesinden utanır mı bee ne kadr çirkin olursa olsun dünya güzeli gbi görünür ailesi insana
Ya peki kız kardeşim
Onun içnde geçerli , onu uysallaştrmak sizn elnizde güzel davran
Annen ölünce mezarına bir çiçek bırakırsın, gücüne gider.
O sizin kendinizle barışık olmayışınızdan ailenizdeki bireylerde eksiklik aramayın.
Çok barışık ve ozguvenli biriyim
Merak etme
Ailen senin değerlerin arasında özdeğerlerinden utanmazdın dışarı çizdiğin portre nasıl bilmiyprum ama üzgünüm kendinle barışık değilsin.
Detayi okurken aslinda derin bir oh cektim biliyomusun? Utanmak icin sebep degil aslinda.
Utanmasi gereken biri varsa ozaman annenle kardesindir. Allaha herkes hayirli evlatlar versin.
Ben hayırlı yım laflarina dikkat et
Cok hayirlisini Masallah
Annen ve kardeşin senden utanması gerek hayırsız evlat.
Objektif bakmaya çalışıyordum da yok olmuyor.
Yapma Allah aşkına
Ya insan ailesinden ne olursa olsun utanir mi ya?
Bunlar utanilacak seyler degil ve asla ailene arkani donme onlar yasiyorken kıymetini bil yoksa cok pisman olursun.
Hocam kız arkadaşım ailemle tanışmak için bize gelicek sürekli bahane buluyom gelmesin diye kardeşim yüzünden. çok mahcup oluyorum onun yüzünden. sürekli ağlayıp bağırıyor , konuşamıyor
Kız arkadaşın kardeşinden ötürü seni kınayacaksa sanada sevgilininde karakterine tüküreyim lan ben nasıl insansınız lan siz.
Utanılacak bir şey değil kardeşim kardeşini bir doktora göstermelisin
Öyle düşünme onları veren ALLAH bizim seçme gibi bir durumumuz yok sukret ailen var diye
Şu dediklerini duysalar onlarda senden utanır. Yazık sana..
Beni Anlamıyorsun
Ne anlamıyorsun insan annesinden utanır mı? Kardeşin, hasta olmayı kendimi seçti? Onun yerinde sende olabilirdin. Utanılcak biri olmayı istermiydin?
Ben senden utaniyorum ! Beyin özürlüsü !!
Saygılı ol
Benim annemde babamda sakat ki psikolojik olarksa bozuk kucuklugumde bile bir kez utanmadim aklimin ucundan gelmedi annemin altindan kucuk yastan tuvaletini alip temizledim ama asla senin gibi OLMADIM bana aana anlayisli ve saygili yaklasmami bekleme cunku ben bu konularda katiyim asil utanilacak sensin kendimden ve bu dusuncelerinden utan
Benzin dök yak. hiç çekilmez öylesi.
Aklıma gelmiyor değil
Trol olduğunu söyle lütfen
Değil maalesef keşke öyle olsa.
Hayatının en büyük yanlışını yapıyorsun.
Böyle düşündüğün için kendinden utanmalısın
Benim yerinde sen olsaydın. seni görürdüm !
Sen neden sagliklisin hic düşündün mü kardeşim
Allah seni ıslah etsib
Dicek bisey bulamadim sana
Ben de senden utanıyorum şu an
Ne alaka?
Saygısızlık yapmayın
çocuksun daha saygı mı öğreticen bir de
Yaşın benimle ayni.
o yaştan bahsetmiyorum
sen insan değilsin bende senden utandım şu an.
Bende seni "insan" yerine koymalarindan utanıyorum
Saygılı mı olalım sen başkalarına saygılı ol önce
evi terk et o zaman
Yazıklar olsun.
Utanma, yanarsın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar