Doktor yıkayabilirsin falan dedi ama korkuyorum. Bir kaç yerde okuyup baktım çok tehlikeli olduğu yazıyor. İlk defa kullanacağım. Korneam genetik olarak ince ve hassasmış bu yüzden görmede problem oluyor. Kontakt lens takacağım 1 yıl. Lens varken yüz yıkanır mi? lensle yüz yıkanır mı?
Kontakt lensle yüz yıkanır mı ya da duş alınır mı?
Selamlar. Yine bir duş soruna cevap vermek için koşup geldim :) Lens resmen bir mucize. Gözlük derdinden kurtarıyor bizleri. Eskiden bir süre gözlük kullanmıştım. Çok hafif olmasına rağmen burnumda ağırlık yapıyordu ve baş ağrısına sebep oluyordu. Sürekli bir yerlerde unutuyordum. Bu gibi dertlerden bıktığım için lens kullanmaya karar verdim. Tabi lens kullanmanın da kendine göre zorlukları var ama gözlüğe göre daha kolay bir kullanıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle lens gözdeyken yüz yıkanır mı? sorusuna cevap verelim. Daha sonra ayrıntılarıyla lens ile ilgili başka bilgiler de vermek istiyorum.
Lens takılıyken yüz yıkanır mı?
lens varken yüz yıkamak
İlk defa lens kullananların en çok sorduğu soru Lens varken yüz yıkanır mi yoksa yıkanmaz mı? Bu kadar endişe etmenize gerek yok. Lens gözünüzde takılıyken yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Gözünüzü hafifçe çok sıkmadan kapatın ve yüzünüzü yıkayın. Havlu ile yüzünüzü kuruturken de gözlerinize çok bastırmayın. Havluyla hafif tampon hareketler yaparak kurutun yüzünüzü. Bu şekilde yaptığınız taktirde hiçbir sorun yaşamazsınız. Lensle yüz yıkanır mı? sorusuna doktorunuzun da aynı cevabı vereceğine emin olabilirsiniz. Çünkü ben bunu doktorumdan öğrendim.
Lens takılıyken duş alınır mı?
lens varken yüz yıkanır mi?
Lens varken yüz yıkamak kadar lens varken duş alınıp alınmayacağı da oldukça merak ediliyor. Gözünüzde lens varken duş alırsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Eğer gözlerinize su girmezse korkacak bir durum yok. Lens gözdeyken gözünüze su girerse bulanık görmeye başlarsınız ve görüş açınızı yitirirsiniz. Bu da banyoda kayıp düşmenize sebep olabilir. Lens gözünüzdeyken hafifçe gözünüzü kapatarak duş alabilirsiniz. Ama gözüme kesin su girer, engel olamam diyorsanız lensinizi çıkararak duşa girmenizi tavsiye ederim. Çünkü yüzümüzü yıkarken gözümüz çok fazla suya maruz kalmaz. Yüz yıkama daha kısa süreli bir eylem ama duş sırasında büyük ihtimalle gözünüze su girecektir.
Lens takılıyken denize girilir mi?
Deniz suyu tuzlu olduğu için gözleri yakar. Bir de üstüne gözünüzde lens varken denize girerseniz deniz tuzunun etkisi ile lensleriniz zarar görür ve gözünüze de zarar verir. Bu yüzden gözünüzde lens varken denize girmeniz tavsiye edilmez.
Lens takılıyken havuza girilir mi?
lens gözdeyken yüz yıkanır mı?
Lens takılıyken havuza girmek de denize girmek gibi bir durum. Havuz suyunun içerisindeki klor gözünüze ve lensinize zarar verir. Bulanık görmeye başlarsınız. Bu yüzden havuza girerken de lenslerinizi çıkarmanız tavsiye edilir.
Kısacası yüzünüzü yıkarken lensinizi çıkarmaya gerek yoktur. Ancak duş alırken tedbir amaçlı çıkarmanız da fayda var. Deniz ve havuza girmeden önce de kesinlikle lenslerinizi çıkarmalısınız. Ayrıca gece yatmadan lensinizi çıkarmayı sakın unutmayın. Gece boyunca gözünüz kapalı olacağı için lens korneaya zarar verecektir. Hatta yapışacaktır. Böyle bir durumda sabah gözünüzü açarken zorlanabilirsiniz. Hatta gözünüze ciddi derecede zarar vermesine sebep olabilirsiniz. Ayrıca gün içinde 8 saatten fazla lens takmamaya özen gösterin. Lenslerinizi sık sık yenileyin ve steril bir şekilde muhafaza edin. Lens kullanmak çok avantajlı ama bu avantajı zarara çevirmemek için tedbirli olmakta fayda var. İlk kez lens kullanmaya başlayacaklar doktorlarına akıllarındaki tüm soruları sorarak tüm bilgiyi öğrenmeli. Bizlere en iyi cevabı doktorlar verecektir.