Sen kimsin ki affetmiyosun diyesi geliyor insanın.
Allahu Teala herşeyi affederken sen neyine güvenipte affetmiyorum diyorsun?
Allahu Teala herşeyi affederken sen neyine güvenipte affetmiyorum diyorsun?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence bunu söyleyecek kadar canın yanmamış ondan böyle bir görüş paylaşmışsın. Umarım bu denli bir duruma da ömrün boyunca düşmezsin. Ama canı yanan insanın yaşadıklarını psikolojisini bilemezsin ya da bilemeyiz. Bence kullun da affetmeme hakkı var. Sonuç itibari ile kul hakkı diye bişey var.
Kimsenin canı affetmeyecek kadar yanmasın. Ama cezasını çekmesi gereken insanların da mutlaka cezasını çektiğini ya da çekeceğini bilmek önemli bence. Adalet diyoruz buna işte.
Dimi dimi aynı fikirdeym. Niye affetmiyo ki. şu an bende bekleyiş içersindeym. Affedildim affedildim. Affedilmedim :) ayrlk acısı dolu gnler beni bekliyor.
Haşa Allah ile kul kıyaslanmaz kul denizde bir damla.. Allah sonsuz rahmet sahibidir bizlere rahmetiyle muamele etsin inşallah. Kulun kendi hakkını helal edip etmemesi tamamen onun iradesine kalmış Allah bizlere böyle bir hak veriyor sonuçta. En güzeli affetmektir tabi belki onun hürmetine rabbim bizimde başka günahlarımızı bağışlar...
Belki affetse bu erdemin mukafatini alacak öyle değil mi? Neden affetmiyorsunuz ulan serepsizin evlatları?
yani bende anlamıyorum.
Cevap
30Cevap
Aslında gönülden affederiz herkesi.
Ama karşımızdakinin affolması için bir işaret bekleriz
O da o çabayı gösterdiği zaman sözde affederiz
Aslında gönülde biz zaten affetmöiştik
Hakkına gireni affetmek zorunda değilsin Allah affediyor evet ama kul hakkı için aynı şeyi söyleyemezsin o yüzden alacaklı oluyorsun o insandan yaptığının bedelini ödemesi için dikkat etmek lazım kul hakkına...
Allah'ın merhametinin 10000000de 1i bizde olsaydı dünya bu kadar kötü olur muydu? Allah insanı saf yarattı ama seytan insanın içine kin nefret haset (kıskançlık) duygusunu koydu. Ondandır :)
Kul olduğumuzu unuttuk zaman içinde. Hamurumuzu kibir oluşturdu..
Dağlara taşlara sahip çıkar olduk, elimizdeki her güç daha da ilahlaştırdı bizi..
Allah çok merhametlidir
Sen rabbinle kendini bir mı tutuyorsun
Biz çiğ süt emmişiz da
bir tutmuyorum tabiki saçmalama.
Benim anlatmak istediğim her haltı yediği halde emirlerine uymadığın halde seni affeden bir Rabbin var sen kalkmış seni affetmiyorum diyorsun.
Acizliğini görmüyor musun, sen kimsin de affetmiyosun.
İnsanlar nasıl affetmekten acizse senin bu düşüncelerini aklına getirmekten de aciz
Herkes senin gibi düşünse kötü insan kalmaz vallahi
Ama dediğin gibi biz kimiz ki affetmiyoruz
ben aciz bir kulum Dogru ama velakin insanlari affetmemem sadece bir Durus ve karardir
ne alaka :D
sen çizgini belirlersin affetmek ya da etmemek Allaha mahsustur
tamam iste ben o kisiyi allaha havale ederim hep ben affetmem bu dünyada diger dünya hesap vakti gercek sonuc orda ortaya cikacak... bu zamana Kadar kimseyi affetmedim herkesin üstü cizili
Allah ın her şeyi afetiğini nereden çıkardın şimdi teroristleridemi afedecek çocuk katilerini doğmamış bebekleri oldurenler demek bunlar hep afedilecek ha?
@MBedirhan senin dinden Allah tan haberin yok sanırım kul hakkının afı yoktur can alanın afı yoktur yok kaçırılmış yok beyni yıkanmış geç bunları insanoğlu kıvraktır çok güzel beyni yıkanılmış numarası yapar burası Türkiye zorla kaçırıldım diyenlerin 99 gönülü kaçırılmıştır 1 zorla anca
ayıp ettin bak şimdi.. bazı insanlar var, istekdiklerini cennete koyuyor, istemediklerini cehenneme koyuyor. :)
tamam ama sonuç olarak tövbe et gel ben affederim diyor
anlamadın ki
Kullar affetse de Allah sorar, neden kul hakkı yedin diye.
Çünkü bizler insanız... Nefislerimizle hareket ederiz... Egolarımız, kibirlerimiz affetmemize engel olur...
Allahta herseyi affetmiyo kul hakkini affetmez mesela
Kelimeyi şehadet getirirsen onu da affediyor ama
hadis var yapmyin kul hakki hakini yiyen kulla onun arasindadr
canımı çok yakmışsa eğer bende kolay kolay affetmem.
aman etme en iyisini yapıyosn
Niye isyan ediyon ki allah tek bir seyi afetmez oda kulhakkı
isyan ettiğim bişey yokki benım :D
İyi ne guzel
Herseyi yqlniz allah affedebilir
Bide boyle dusun 😀
Allah affeetsinde kulu bosver takmiyorum. O kadar kucuguzki evrende bir bilseler egolarina yenik dusmrzler
Kulu boşver diyorsun da Allah neden kul hakkıyla huzuruma gelmeyin diyor?
@atarlıkızzz yanlizca bagislayici ve affedici Allahtir. Simdi ben gitte kul hakkina gir diyorum
?😞
@atarlıkızzz sorun ne
"Şimdi ben gitte kul hakkına gir diyorum"derken?
@atarlıkızzz eksik olmus cumle "Şimdi ben gitte kul hakkına mi gir diyorum"diyecektim
😊 😊 😊 anlamadım şimdi kul hakkına gir demiyorsun tabi ama boşver diyorsun. insanlar kul hakkını önemsese inan dünya bu halde olmazdı.
@atarlıkızzz tabikide demiyorum. Haklisin kesjnlikle 😊
😊😊
@atarlıkızzz eyvallah 😊
Beni aldatan birini affetmemi Allah' ta istemez inan.
ben böyle durumda seni Allah affetsin derdim
Tevekkül sadece allaha mahsustur kuluna değil ve ben kulunun ne affini ne rizasini istemem
aslında affedersin ama onu bidaha istemezsin çünkü yine acı cekeceksin
evrendeki hassas ayarları vs bir sürü derin konular var
Çünku insanlar Allah kadar affedici merhametli olmayabilir demi tabiki affetmek gerekir ama biz insaniz sonucta
Allah sonsuz affedici sonuçta kul ise bu sıfatta değil
kul doyumsuzdur herşey kendi istediği gibi olsun ister
Neden affedilme ihtiyacı duyuyorsun onu anlamadım sen hatanın farkına varıp değişimi yaşadıysan
Bergenin bir şarkı sı var dinledinmi sen affet sen ben affetmem
Allah ile kulu eşit mi tutuyorsun kafir
Tanimadigina kafir demek dogru mu peki yanlis dusunuyor olabilir
Müslüman birine kafir dersen senin imanın tehlikeye girer...
Malesef oyle
Insan bu skintili:)
Cunku biz Allah degiliz.
sanane ya kul hakkı denen bişey var
hacı cevaplama soruyu ben cevaplayacak olanlara soruyorum saçma sapan yorum yapma
En bağışlayıcı o çünkü
Zor soru tebrik ederim =)
tişikkirler
Onlar kendilerini kaf dagindan inmis saniyolar
aynen bencede
O yuzden fazla tiye almaya gerenk yok
Kuldaki ego Allah'ta yok
Ee demeki baya yara almış :)
Zor soru sordun zalımın kızı
maalesef
Haşa ben Allah mıyım affedeyim?
Canım istemiyo affetmek Kim ne dicek?