Kaçan kovalanır mı gerçekten?
... ama o zaman insan sevgisini tam gösteremiyor haksız mıyım?
... ama o zaman insan sevgisini tam gösteremiyor haksız mıyım?
Kaçan bir kişiyi kovalamam gerektiğini şimdiye kadar hiç hissetmedim ben. Ama elimden istenmeyen sebeplerle (sevdiğim kişi değil bu sebep) kaybetme durumuna düştüğüm aşkımı ve mutluluğumu kovaladım zamanında. "Kaçan kovalanmalı mıdır?" diye kendime sorduğumda "evet kovalanmalıdır" cevabını verdim şimdi :)))
Soruda bahsedilen yani sevgisini göstermeyen, bence özellikle peşinden koşturma-süründürme düşüncesi olandır. Ben bundan bahsetmek istemiyorum. Çünkü sadece evet haklısın demem gerekli.
Neden kovalanmalıdır?
İnsan olarak zor elde ettiğimiz şeylerin değeri her zaman kolay elde edilenlerden fazla olmuştur. Piyangoda büyük ikramiye kazananları düşünürsek, her zaman gazetelerde, tvde görüyoruz ki kolay kazanılan bu para hiç kimseye mutluluk getirmemiş. Ama çalışıp zor kazanan insanlar, bedavadan geçinenlerden daha mutlu olmuş.
Aşk da bunun gibi birşey. İki taraf başlangıçta birbirlerini tam tanımadan, taraflardan birisi bu ilişkiyi istemediğini düşünürse (peşinden koşturmak maksatlı olarak özellikle kaçanları anlatmıyorum burada) ve diğeri aslında kaçan kişinin kendisi için doğru kişi olduğunu düşünür, onu buna inandırmak için elinden geleni yaparsa, çaba gösterirse ve kaçan kişi de bunları görüp bir şans vermeye karar verirse ortada bir emek olacaktır. Bu emek neticesinde kaçan diye nitelendirdiğimiz taraf da eğer verdiği şans neticesinde, kovalayanın kendisi için uygun olduğuna kanaat getirir ve doğru kişi olduğuna inanırsa bu aşkın tadına doyum olmaz. Üstelik kavuşmak için birlikte bazı zorluklara katlanırlarsa, sevgileri de katlanır. Bu şekilde başlayan aşk daha uzun ömürlü olur ve sıkıntıya girdiklerinde bu emekler hatırlanır, zorluklar ve sorunlar daha kolayca atlatılır, SEVGİNİN DEĞERİ çalışılarak kazanılan para gibi bilinir.
Başlangıçta yani tanışma aşamasında sorunu olmayan, fakat birleşebilmek için bir çok zorluğu atlatan çiftler de aynı bu şekilde, aşkları için ortak çaba gösterdikleri için daha uzun ömürlü birlikteliklere imza atmaktadırlar.
Çaba göstermek önemlidir. O yüzden kaçan, inanıyorsak kovalanmalıdır :)))))))
@459732 yıllar öncesinden bir paylaşım. Paylaşım yapmış üyelere bakıyorum da, en az 4 sene geçmiş üzerinden.
Ben “kovalarım” diyorum, EİG seçilmiş olan üye “kovalamam” diyor. Demek ki soruyu soran da “kovalanmamalı” diye düşünüyormuş.
😃
Ben sevsem dahi kovalamam tabi kapiyi aralik birakmadigi surece
Direk kapi kapanirsa suratima sevgi farketmez ne kendimi rahatsiz ederim ne karsi tarafi.
Kacan bana gore egoist biridir.
Bu sekilde ona karsi davranilmasi hosuna gidebilir.
Oyun oynuyodur.
Dedigim gibi kapi kapali ise zile basarim acmasini beklerim.
Acmaz Kapi araligindan konusursa bir muddet acmasini saglamaya calisirim ama uzun sure olmaz
Zile basip kimse kapiyi acmiyorsa ne zile tekrar basarim ne kapiyi zorlayarak iceri girmeye calisirim olmasi gerekende bence budur
kaçma kovalama işi bana hep saçma gelmiştir. ne gerek var böyle şeylere zaman kaybından başka birşey değil bence . seviyorsan seviliyorsan neden kaçasınki . seven birini bekletmek arada bırakmak üzmek kimin hoşuna gider sizce.. bence onun ruhsal durumunda bir problem vardır .içten içe mutlu oluyor acı çektirmekten bence .
Doğrudur. Pasif-Aktif olarak düşünürsek, pasif olduğu yerde sabit, fakat aktif olan, merak eder, etrafında dolanır, koşar, konusur, sorar sorurturur.. vs. Eğer inadına pesimden kossun diyorsa insan, sevgisi elbette göstermez. Ama inadına değil gercekten kacansa, olmayan sevginin neyini gösterecektir ki
Cevap
15Cevap
Aşk imkansızların peşine düşer, gözler herzaman ufukları yoklar, yakınındaki ile isteklerin cazipliği önde değil geride kalır ve kaçak balığın büyük olduğu düşüncesi ise ona karşı sevgiye aç bir duygu yüreği sarması demektir
Bunun eş düzlemi "ısıran kazanır". Yani dişinizi gösterirseniz de sonuç geliyor. Kaçsanız da ısırsanız da karşı taraf savunmaya geçiyor.
Acı ama insan doğası bu.
Aslında biraz da zor kız olmayı bırakıp karşındaki sempatik biriyse ona şans vermeli ve peşin hükümde bulunmamalısın.Kim bilebilir belki milyonda bir bulabileceğin ve çok iyi anlaşabileceğin biridir o.
Kaçana ve kovalayana bağlı. Karşındaki insanın sevgisinden eminsen (eğer öyle olsaydı kaçma kovalama derdine düşmezdin) kaçınca kovalar ama sevgisi çok yoğun değilse uğraşmaz ve sonsuza kadar o kaçar.. Yani bu da kişinin elinde patlar. Bence gerek yok böyle oyunlara herşey açık olmalı bi ilişki de. Çocuk oyuncağı değil ki bu bi kaçın bi kovalayın. Neyse sorun konuşarak halledilebilir. İlgisizse ve seni biraz daha umursamasını istiyosan başka şeyler de yapabilirsin.
kaçan kovalanır bu herzaman böyle olmuştur niye diye sorusuna gelince kaçanı bişey sanar insan değerli hissederiz oysa kaçmasa ona değer vermeyiz
sürekli kuyruğunu yakalamaya çalışan yavru kediye babası şöyle demiş: Yavrum ben kuyruğumu yakalarsam mutlu olacağımı düşünüp yıllarca kuyruğumu yakalamaya çalıştım. Sonunda vazgeçtim. bir de baktımki ben nereye gidersem kuyruk peşimden gekiyor.
kacan kovalanır tabıkıde kacanda kısıde cazıp bısey ldugunu dusunuruz yakalayıncaya kadarda devam eder kovalamaca ıste... ama yakalayıncada eskısı gıbı etkısı kalmaz...
haklısın ama kaçmadanda birinden biri fazla sevgiden şımarıyor,şöyle düşün mesela çok ilgi goren bişi düşün sende hemn almak istersin sana sıra gelince biter hep peşine düşer ne pahasına olursa olsun almak istersin gibi .
kaçan kovalanır da kovalayan kaçanı elbet bir gün yakalar ve o an yakaladığı şeyin değersiz bir şey olduğunu anlarsa da orada bırakır ...o yüzden her daim kaçmak pek işe yaramaya bilir sanki...
kovalıyorlar gerçekten..ama ben kaçıyorsam kaçmak istediğim içindir..peşimden gelince daha bi sinir oluyorum. istemiyorsam istemiyorum derim zaten.
Her zaman değil.İlişkinin başlarında bu taktik işe yarıyo.Daha sonra kaçmaya devam edersen soğuk nevale olarak adlandırılabilirsin...
genelde kaçan kovalanır evet. bence kaçan sevmediği için kaçıyodur karşısındaki seviyorum dediği kişiye eziyet çektirir gibi işlere gerek yok bence
gercekten seviyorsa kisi kacani kovalayabilir ama fazla naz da asik usandirir ha bi de kacan kisi istiyor mu boyle bisey var.
Kaçan kovalanır tabi ki ama insandan insada sevgi göstermesi farklı olur bu yüzden sevginin gösterilişi farklı olur...
Ama dediğiniz gibi genelleme yaparsa sevgiyi tam olarak gösteremezler
Amac birini pesinden kosturmaksa o iliskinin anlami yoktur bende. Amac onemli, amac:) Dogal olarak kacma-kovalama varsa bu cilvedir..
Kovalanır..
Ama kaçarsan da kesinlikle yalnız kalırsın..
Kaçan kovalanmaz. Saçmalamasınlar ! Kaçan da anca gider.
Sevgi bu değildir arkadaşlar. 1 adet hayatımız var ve bunu oyunlara boğmayalım..
Haklısın. Onu kendinden soğutma endişesiyle ona tam bağlanamıyoruz. Ama kovalayan dozunda yaparsa bu işi sevdiği insan kaçmaz diye düşünüyorum.
Kovalanır.
Ama hep kaçmamak lazım 1 adım atacaksın arada bir
Fazla naz aşk usandırır. Ayrıca katılıyorum, insan sevgisini kaçmakla nasıl gösterebilirki?
Kovalanır. Ama bazen biri gurur yaparsa , cidden kaçarsa veya kovalamazsa birbirlerinde buyuk iz bırakırlar..
kovalınır...doğa kanunu sadece. sevmek ile ilgisi yok yani
yok.ben kovalamam...
kaçana güle güle...benden daha iyisini buldu ise hayrını görsün derim...
Kaçan kovalanır çünkü her zaman ulaşılmaz olmak daha ilgi çekici olmuştur kolay kazanılan şeyler için extra bir çaba gerekmez.
haklısın ne desen haklısın ben denedim ve bir b*k çıkmıo :)
Evet . Tecrübeyle sabit :))
kaçan hızlı koşmazsa kovalanır
kaçan herzaman kovalanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar