Merhaba benim geceleri alt ıslatma sorunum var.Haftada 4 gün falan oluyor,15 yaşımda başladı 4 yıldır sürüyor.Bu yüzden geceleri yatarken altıma muşamba çocuk bezi bağlıyorum başladığından beri,başka türlü baş olmuyor bu sorun,annem hergün çarşaf vs nasıl yıkyim geçene kadar altını muşambayla bağlıycan bezsiz yatırmam diyor ben kendim bağlıyorum artık eskiden annem bağlardı ,her gece muşambalarla üçgen çocuk bezleriyle bezleniyorum,muşambadan başka bezde alamıyoruz mecbur kaldım her gece bezlenmeye,bezlerin muşambaların balkona asılmasından altımı ıslattığımı herkes biliyor o yüzden çok utandıran bir sorun,muşamba bezler dahada utandırıyor ama benim gibi yaşımda olup çok varmış böyle altı bağlanan ya da bez kullanan,ne yapıcam bilmiyorum 4 yıldır her gece muşambalarla bezleniyorum,denedim her yolu geçmedi işte?
Cevabın nedir?
+1 yılDoktora gitmedin mi ? Askerde benim takımımda olan bir cocuktada vardı bu sorun, her ıkı saatte bır askerlere kaldırtıyordum, tuvalete gıdıp gelıyordu. Cok zor bır durum. Onda farklı seylerde vardı ama, mesela tek basına kalamıyordu. Tek basına nobet tutamıyordu, karanlıkta kafayı yıcek gıbı oluyordu. Gecmıs olsun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl
+1 yılDr. Sagie nin Therapee ürününü kullanabilirsiniz. Her hangi bir fiziksel (şeker hastalığı, böbreklerde sorun, idrar yolu enfeksiyonu gibi) veya psikolojik kaynaklı olmadığını, DERİN UYKU ve GENETİK olduğunu düşünüyorsanız kullanabilirsiniz. Ortalama 3 ayda % 90 üzeri başarı oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbendede var aynı sorun.doktora gittim bir ilac yazdıo ilacı içtiğim zamanllar olmuyor ama içmediğim zamanlar oluyor gece 7 den sonra hiç bir şey içme saat 12-1 gibide tuvalete kalk.doktora mutlaka git
238 Yorumla
Soran+1 yılMuşamba bezimi bağladığım için yatmadan 12 gibi en son gidiyorum,muşamba bağladığım için bidaha çözemiyorum o yüzden öylede denediğim oldu yatmadan 4-5 içmeme azalma oluyor faydalı ama tam geçmesi için artırmalıyım süreyi,bezden muşambadan kurtulmam için..
Cevap sahibi+1 yıldoktor şart
Soran+1 yılEvet ama geçmedi gitmiştim o zamanda muşamba bez bağlıyorum en azından muşamba bez sorunumu kolaylaştırıyor temiz oluyorum ama,muşambayla bezlenmekte bu yaşta,muşambaların asılması kuruması için sıkıntılı ama faydası var mecburum bez kullanmaya,kız arkadaşım olsa durumumu söylesem herhalde alay eder bir daha görüşmezdi diye düşünürüm hep neyse..
Cevap sahibi+1 yılaynı benim gibi düşünüyorsun bende bu yüzden hep içime kappanık oldum sanki herkes biliyormuş gibi bilemiyorum doktorunu değiştir üroloji. ya da psikiyatriye git
Soran+1 yılAnladım ama siz sanırım bez kullanmıyorsunuz ben bez kullanıyorum hemde daha zor muşamba bez hemde yani o açıdan tabi ki,ama sizin sabahları uyandığınızda ya da haftada kaç gün uyandığınızda oluyor mu alt ıslatmanız var mı acaba..
Cevap sahibi+1 yılbenimki sonradan başlamadı kendimi bildim bileli vardır 18 yaşındayım son 2 yıldır bez kullanmıyorum utanıyorum kendimden ilacada 3 ay önce başladım yani önceki 1.5 yıl kadar geceleri uyanmaya çalıştım ara sıra bez kullandım ya da bezsiz yattığımda her taraf battı.birde onu dışarı seriyorsun evde küçük çocuk yok sanki herkes senin işediğini biliyormuş gibi geliyor.toplum içine çıktığında sanki herkes senin o halini biliyormuş seni dışlıyormuş gibi geliyor.ama değil hiç kimse bilmiyor utanmana
Cevap sahibi+1 yılgerek yok.bende yeni yeni atlatıyorum bunu , kesinlikle doktora gitmelisin.o doktoru beğenmedin mi başkasına git olmadı özele git ama mutlaka tedavi ol
Soran+1 yılAnladım doğru haklısın,ya nasıl desem muşamba bez kullanmışmıydın önceden bez kullandım dedin ya ondan acaba merak ettim aklıma takıldı,dışarı seriyorsun diye yazınca ondan yani..
Cevap sahibi+1 yılhasta bezleri falan kullandım genelde.dışarıya asma olayıda bez koymadığın zamanlarda yatak falan batıyor ya o yani
Soran+1 yılHaklısın bez kullanmayıncada olmuyor yani,o zaman 16 yaşına kadar hep bez kullanmak zorunda kaldın anladığım e hep hasta bezi mi kullandın eskidende,ya benim 15 yaşımda başlamıştı 2 sene önceye kadar annem geceleri altıma muşamba çocuk bezi bağlardı mavi ve pembe muşambalardan biliyorsun dimi muşambaları,aslında bunu söylemek bile zor ama senide samimi buldum ondan söyledim yani aynı sıkıntıyı yaşamışsın..
Cevap sahibi+1 yılevet bende ilk defa birisine anlattım.biliyorum muşammaları bir arada onları kullandım.
Soran+1 yılaynen muşamba bez kullandığım için bezlenmeyi iyi biliyorum yani yaşayan bilir yani,peki muşamba bezler evde duruyor dimi bende ilk defa anlatıyorum birine yani birde asılması bezlerin balkona nasıl sıkıntılı olduğunu iyi bilirim,muşamba bezlerden evde var mışuan duruyor mu ben her gece bezleniyorum eskiden annem bağlardı o yüzden sordum iyi bilirim yani muşamba bezlerden evde var mıkullanıyormusun sağol bende konuşabiliyorum bu sorunu senle..
Soran+1 yılbende bir sürü muşamba bez var evde alt ıslattığım için başka türlü baş olmuyor pembe ve mavi muşambalardan işte banyoda hep musambalarım oluyor annemde yıkıyıp balkona asıyor çocuk gibi altıma musamba bağlamak durumundayım yazın daha zor oluyor ama ıste.
Cevap sahibi+1 yılsen çok takıyosun kafana bu durumu bence bir psikologada git dalga geçmiyorum yanlış anlama...
Soran+1 yılanladım ama çok takmıyorum genede yanı bez kullanmadan zor yani musamba bez var mısende aynı sorunu yasadihın için soruyorum bende aynıyım yanlıs anlama.
Soran+1 yılküçüklüğünüzden beri bu sorunu yasıyorsunuz normal çok var bu sorunu yasayan ailenizin bakışı nasıl bu konuda muşamba bezleri kaç yaşınıza kadar kullandınız suanda muşamba bezlerden var mı evinizde bende aynı durumda olduğum için soruyorum bu sorunu yaşayan daha iyi birbirini anlar diye sormak istedim..
Cevap sahibi+1 yıl15 e kadar kullandım sanırım.tam hatırlamıyorum.
Soran+1 yılAnladım bende aynı durumları gördüm umarım bu konuları konustuhum için sıkıntı vermiyorumdur benimle dalga bile geçmişti akrabalar muşamba bezlerimi görünce o yüzden konuşmak istiyorum suanda muşamba bezlerden var mı odanda evde bu sorunu yasadıhın için sordum balkonda asılır muşambalarım sorun etme kimseyi takmamak lazım bezde muşambadanda memnunum faydasını görüyorum kim ne derse desin yani sağol..
Soran+1 yılŞu an nasıl gidiyor durumların alt ıslatma falan durumları.
Soran+1 yılBu sorunu yaşayınca en iyi çözüm bez kullanmak,çok faydası oluyor bence tabi geçene kadar..
Cevap sahibi+1 yılaynen zaten onları takmamak lazım takınca direk prikolojin bozuluyor
Soran+1 yılEvet kimseyi takmamak lazım şu açıdan bez kullanmak rahatlık vs için gerekli olduğu için yani kullanılıyor,ya sende şuan muşamba bez hala var mı evde,yada önceden kullanırken astığında falan ne tepkiler alırdın nasıl olurdu ben onu sormak istiyorum asıl neyse..
Soran+1 yılsenin nasıl şuan alt ıslatman var mı,muşamba bezlerin var mı benim gibi kullandığın?
Soran+1 yılsenin nasıl şuan alt ıslatman var mı,muşamba bezlerin var mı benim gibi evde falan?
Soran+1 yılbezlerden kullanıyormusun muşambalardan şuanda var mı muşambaların?
Cevap sahibi+1 yılvar.en iyi cevp seç bari bide +la
Soran+1 yılyok ya asla bu konuda hiç dalga geçme vs. olur mu hiç bende aynıyım merak ettiğim için sordum böyle düşünmene üzüldüm,dalgası olur mu böyle şeylerin benimde muşamba bezlerim var ben çevre boyutunu annen vs bu konuda destek oluyorlar mı onu sormak için ısrarla yazdım yanlış anlama belki bu konuda sıkıntın vardır gergin olduğun içinde olabilir ama asla en iyi cevap vs olur mu hiç bende aynıyım üstelik..
Soran+1 yılnasılsın istersen yazabilirsin bende bu konuları konuşmak istiyorum aslında ok..
Soran+1 yılben her gece muşambayla bezliyorum altımı yatarken,bazen muşamba bez sıkı oluyor yazın havalarda sıcak ya düşün yani geceleri,muşamba bez sımsıkı tutuyor sıcaklarda gelince daha zor birde dokunuyorsun muşamba beze elini bırakmıyor sanki yapışır gibi oluyor,o yüzden iyi bilirim bezlenmenin ne olduğunu..
Soran+1 yılNasılsın moralin mibozuk bu sorundan dolayı acaba?
Cevap sahibi+1 yılgiremiyordum bir türlü...
Soran+1 yılAnladım,ben dediğim gibi aşağıda belirttiğim gibi açık açık muşamba bez bağlamak zorunda olduğumuda belirtmiştim aşağıda sana muşamba bez var mıkullanıyormusun diye sorunca alınmıştım ondan bende çekindim yani senden..
Cevap sahibi+1 yılen iyi cevap seç :DD
Soran+1 yılMuşambaların duruyor dimi evde? rahat yazabilirsin çekinme bu konularda yani ben belirttim yani durumumu..
Soran+1 yıl:)
- +1 yıl
şu an var mı alt ıslatmanız?
- +1 yıl
Kardeşim bendede yollardır vardı bu sorun. Bu bölümle uğraşan müşterim vardı. Ona anlattım ve bana ilaç verdi. 3 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Yüzde 99 olay çözüldü. İlacın adı ( minirin melt 120 mg ) ilk bir yıl tam tablet aldım. Son iki yıldır yarım tablet kullanıyorum yeterli geliyor. İlacı yatmadan önce dil altı olarak kullanıyorsun. İlacın görevi böbrekleri yavaşlatarak idrar üretimini azaltıyor. Ve bu sayede tuvalet ihtiyacı duymuyorsun. Müşterime sordum ilacı uzun süre kullanmamın bir sakıncası var mı diye. Bir hastam var 10 yıldır kullanıyor ve hiç bir yan etkisi ya da sakıncası olmadı dedi. Bende de bir sıkıntı yok o yönden. İlacı hastanede tazdırabiliyorsun. Raporlu yazdırırsan 3 kutu aynı andada yazıyorlar ve sonraki yazdırmaları sağlık ocağındanda yapabilirsin 3 kutu olarak devam edebilirsin sağlık ocağından. Ve kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim işe gerçekten yarıyor. Bende senin gibi muşamma falan yıllarca uğraştım.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
13Cevap
+1 yılben de aynı sıkıntıyı yaşadım arkadaşım. 18 yaşıma kadar altımı ıslatırdım. geceleride bez kullanırdım. ama bir bitkisel ilaç sayesinde ve tabi önce allahın yardımıyla bu dertten kurtuldum. çok şükür şimdi öyle birşey yok. sarı kantaron yağını dene istersen arkadaşım. çok geçmiş olsun.
11 Yorumlaneden doktora gitmiyorsunuz ki? bunun tedavisi var?
ayrıca, madem durum böyle, doktora gidene kadar gece alarmınızı kurup 2-3 saat aralıklarla uyanıp tuvalete çıkın.11 Yorumla- 1 yıl
+1 yıluzmana görün. ırsi olabilir . Allah sabırlar versin annenize zor durum ama tedavisi var diye biliyorum ilerleyen yaşlarda geçer ama çocuğunuzda olma olasılığı çok yüksek :) yaşınız kaç merak ettim.
025 Yorumla
Soran+1 yıl19 muşamba bez bağladığım için temizlik için sabah kalktığımda iyi oluyor yatağım temiz kalıyor,ama herhalde muşamba bez bağladığım için geceleri bana gülerler diye psikoloji oluyor tanıdıkların bile gibisinden bezlenmem sorun değil,sadece bilinmesi sıkıntılı oluyor işte..
- +1 yıl
kimsenin bilmesine gerek yok bu iş annende bitiyor. tedavi gör unutulur böyle tanıdıklarım var ilerleyen yaşlarda geçiyor ama çocuklarında başlıyor bu sorun. ama vakit kaybetme uzmana görün.
Soran+1 yılEvet sağolun, işte küçüklüktede olan var olmayanda oluyor,birden 15 yaşındada başlıyor benim gibi, geçerse alt ıslatma sorunum o zaman muşamba bez bağlamaktan,geceleri belimi saran bezdende kurtulurum,mecburen muşamba kullanıyorum bakalım geçene kadar yani..
- +1 yıl
umarım geçer . psikolojik olabilir altında yatan bir dolu sebep vardır . sıkma kendini :) ve eminim geçicek ama uzmana görünmen şart.
Soran+1 yılEvet yani aslında böyle sorunlar yaşayan çok varmış sade ben değilmişim eskiden ben bu yaşta muşamba çocuk beziyle altını bağlayan tek benim diye düşünürdüm sonra baktım bir sürü yorumlar okudum sitelerde kimisine annesi 19 yaşında muşamba bağlıyormuş vs bunun gibi yorumlar bakalım..
- +1 yıl
evet yalnız değilsin bu açıdan canını sıkma geçer umarım.
Soran+1 yılYa bu sorun sayılmaz bile daha kötü sorunlara göre yani en fazla bu şekilde çözüm sürer geçene kadar bezle idare ederim yani..
- +1 yıl
aynen :D
Soran+1 yılAnnemde zaten bu sorunun geçerde inşallah,muşamba bezlerden evde kurtuluruz bende üzülüyorum muşamba bez kullanmana ama başka çaresi yok diyor işte bakalım..
- +1 yıl
olsun sen sağlığına bak kimseyi takma ama yani tedavisine başla bir an önce yük olma annene .
Soran+1 yılÖyle denediğim oldu daha önce gitmiştik ama herhalde artık geçicek eskisi gibi değil hafta 2 ye indiği oluyor azaldı,psikolojik falan demişti doktorda pek faydalı olmadı ama azaldı yakın zamanda geçer gibi bende kurtulurum bezlerdende alt ıslatmadanda..
- +1 yıl
umarım kurtulursun zamanla geçer tanıdıklarımın öyle oldu şimdi bir sorun yok :)
Soran+1 yılAnladım peki tanıdıklarınızda benim gibi bez kullanmamıştır herhalde yani..
- +1 yıl
yoo kullanıyordu 14 yaşına kadar sonra kendiliğinden geçti .
Soran+1 yılhımm anladım yani olabiliyor,odamı muşamba bağlıyordu acaba normal tabi ki..
- +1 yıl
evet bağlıyordu ama ne bağlıyordu hatırlayamadım :/
Soran+1 yılAnladım tanıdığınızdı yakınınız kızlardada erkeklerdede aynı fark etmiyor herkesde olabiliyor yani.
- +1 yıl
benimkisi erkek :D di olur tabi bu hastalık ne de olsa
Soran+1 yıltabi ki,yani erkek olarak daha zor tabi bezlenmek ve bu sorunu yaşamak ama işte.
- +1 yıl
evet . ama geçer zamana bırak . iyi geceler :)
Soran+1 yılsağolun iyi geceler..
Soran+1 yılSon 3 gündür altımı ıslatmıyorum böyle sürdürdürsem geçebilir, muşamba bezleri bahlarken sıkı bahlamak gerekiyor acaba alt ıslatmama oda neden olabilir belki, muşamba bezleri biliyormusunuz ben böyle yazdım belki bilmezsiniz eskiden kullanılırdı çok..
- +1 yıl
anladım bu senin açından güzel bir gelişme ama bu konuyla ilgili pek bir bilgim yok ne yazık ki :( çok geçmiş olsun sana
Soran+1 yılSağolun bakalım ama muşamba bezleri biliyorsunuzdur belki görürüşürüz..
Soran+1 yılArtık haftada bir gün alt ıslatmam oluyor buda çok iyi benim için geçti gibi sanırım nerdeyse muşambayla her gece boşuna bez bağlıyorum yakın zamanda muşambadanda kurtulucam bir iki haftaya kadar biter baya zor oldu ama olsun işte..
+1 yılgeceleri saatlerini 2'şer saat arayla kur ve kalkıp tuvalete gidip ihtiyacını gidermeye falan çalış, belki belli bi' zaman geçtikten sonra düzelebilir..
10 Yorumla
+1 yılİdrar yollarinin gevsekliginden veya psikolojikmen olabilir. Üroloji uzmanina gorun.
10 YorumlaBen 15 yaşıma kadar altımı ıslattım. o zamana dek muşamba kullandım. muşamba bez bağladım. Artık muşamba bulamıyorum hazır bez bağlıyorum.
00 Yorumlageceleri bez kullan. bezlenebilirsin. ben öyle yapardım.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun kardesim.Hastalık sonucta utanılcak birşey yok niye utanıyosun.Allah şifa versin
10 YorumlaMerhaba bende çocukluktan beri altıma kaçırıyorum yaş 30 halen kendimi bezliyorum bundan dolayı kimseyle ilişki kuramadım bir kız arkadaşım bile yok nasıl olsun ilişkim olsa bile altıma işediğim zaman ona ne söyleyebilirsin çok zor
01 Yorumlaİyi günler bende de aynı problem vardı 20 yaşındayım ürolojiye göründüm minirin melt 120 mg adında hap verdi 3 ay kullandım ve problem geçti
Gittiğim hastane İstanbul bakırköyde dr sadi konuk hastanesi10 Yorumla
+1 yılSen peki hazır bez mi kullanıyorsun yoksa muşamba falan mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldr git anlat idrar kan tahlili veriyorsun sonuca göre ilaç veriyor çilen bitmiş oluyor çekinecek bişey yok bir hastalık habercisi belli yani git doktora
10 YorumlaBobreklerinden dolayi doktora gitmelisn , gecmis olsun .
00 YorumlaSağlık konusunda 402 cevap paylaştı. bence doktora git burda yorumları okumakla zaman kaybetme
00 YorumlaMinirin melt denen bir hap var ben 20 yaşındayım 3 kutu kullandım ve geçti uzman bir üroloğa git
00 Yorumla
+1 yılgenellkle psikolojik sorunlardan kaynaklanıyo
05 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ama işte,bezlenmek tüm gece muşambayla bezli olarak yatmak durumunda bırakması kötü,iyi yanı muşamba bez sayesinde etraf temiz oluyor,ama muşamba bezli yatmak sıkıntılı işte.
- +1 yıl
hmm gçmş olsun yaa
Soran+1 yılSağolun,insanın kız arkadaşı olsa böyle sorunu söylese dalga geçer önce sonrada görüşmez diye düşünürüm ben hep işte..
- +1 yıl
ynlş dşnysun insnz snçda ?
Soran+1 yılEvet belkide,bu zamanda sanki öyle kızlar biraz eğlenmeyi seviyor,belkide ne bilim normal olunca bile beğenmiyorlar insanı gibi düşününce böyle aklıma geldi dediğiniz gibidir doğrudur..
+1 yılNefroloji, Üroloji bölümüne git
00 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun doktora falan görün
00 Yorumla
+1 yılannen haklı kardeş :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayYaş kaç?
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı