Arkadaşlar para konusu dışında başka neler gerekli amerikada üniversite okumak için?Lütfen bilgisi olanlar yardım ederse çok mutlu olurum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılamerika da hukuk var hakların var para haricinde aklını kullanmaktan başka bişeye ihtiyacın yok para varsa sorunsuz yaşarsın. kendin ol öyle türk kültüründen uzaklaşmana falan gerek yok. orada kimse burdaki gibi seni kendi düşüncelerine uymaya zorlamaz. kültürünü inancını yaşamana kimse karışmaz. etnik kimliğini reddetmeni istemezler senden. başka grupların başka kültürlerin peşine takılanlar sadece "aşağılık psikolojisine kapılmış, zengin bir kültürel birikimi olmayan insanlardır sadece" abd de herkes kendi kültürel tercihine göre çevre edinir bunun anlamı kendi doğduğun büyüdüğün kültürü unutmak, reddetmek, inkar etmek hatta utanmak değildir. aksine herkes kendi kültüründen güzellikler sunar farklılığını, özgünlüğünü ortaya koyar yaşam tarzı ve kişisel kültürel birikimiyle. Türkiye'de nasıl çağdaş, açık fikirli, saygılı, hoşgörülü, haklarını savunabilen, özgünlüğünü, farklılığını ortaya koyabilen biriysen abd de de kanunlara uyduğun sürece kimse sana karışmaz üniversitede zaten danışmanın ve bir öğrenci karşılaması olur gündelik yaşama hemen alışırsın türkiye'de tanınmış yıllardır bu işi yapan yurtdışı eğitim şirketlerini araştır daha rahar edersin onlarla. ayrıca gidince türk öğrenci derneklerini, türk lobisini bul git tanış. Orada herkesle kaynaşmak kadar geldiğin yeri unutmamak da önemlidir. yoksa başka kültürlerin içinde ezik ezik erir gidersin.
kendini bişey zanneden havalı görünmeye çalışan tiplerden uzak dur seni çok pis kullanırlar.
üniversite hayatında eğlence, partiler, cinsel deneyimlerinin olmasını istiyorsan gideceğin üniversiteyi iyi araştır hristiyan üniversiteleri var onlarda pek özgürlük yok
zaten şirket aracılığıyla gidersen çoğu kişi hep başka ülkelerden gelmiş olur hepiniz aynı şartlarda olursunuz yabancılık çeksende kolay kaynaşırsın öyle.
birilerinin dediği gibi Türk kültüründen uzak olmaya gerek yok Türkiye öyle küçük geri bir kullanılan arap ülkesi değil. Bu düşünce amerikalıların cahil olan dünyadan bihaber halkına ait, okumayan, araçtırmayan, medyanın her söylediğine inanan bir cahil amerikalı kitlesi malesef çoğunlukta. ama sen onlarla takılma cahilden değil düşman dost bile olmaz. cahil olan kesime göre abd dünyanın en özgür en ileri ülkesi dünyayı kurtaran abd onlara göre. tartışma kimseyle anlamazlar çünkü. sen zaten halkla muhatap olmayacaksın üniversitede çoğunlukla aklıbaşında başka ülkelerden gelen insanşar vardır, onlarla arkadaş ol popüler kültürün özenti tipleri genelde kendilerini ve çevrelerini uçurumdan aşağı sürükler orada. steve jobbs bill gates gibi bir kaç örnek hariç hippilikten vs kazanan kimse çıkmamıştır. onların da arkalarında sermaye desteği vardı. abd kazananların ülkesidir, nasıl kazandığına kimse bakmaz. Kaybedenler kaybolur orada. Özünden utanarak başarılı olunmaz. ingilizce bilmiyorsan intermediate seviyesine kadar öğren en azından gitmeden. orada ayrıca kursa gitmen gerekir yoksa dersleri anlayamazsın. hazırlık sınıfları var yabancılar için çabucak öğrenirsin anadilin gibi10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversiteye başvuracaksın. Üniversitesine göre ağır koşulları olabiliyor, değişkendir bu. İstedikleri şeyleri yapacaksın, onaylanırsan gerekli belgeleri(sana bildirecekler) hazırlayacaksın. Onlar sana I-20 belgesi yollayacak. ABD devletine SEVIS ücreti ödeyeceksin I-20 göstererek. Onlar da sana başka bir belge yollayacak. Vize için yeni gelen belge ve I-20 ile ABD konsolosluğuna başvuracaksın. Vizeni cebine koyacaksın. ABD'ye gidekceksin, gümrükte I-20 belgeni ve pasaportunu göstereceksin. Artık içeridesin, hayırlı olsun...
00 Yorumla
Sağlık konusunda 452 cevap paylaştı. Bende bunu merak ediyordum :D Toelf sınavı gerekli . Birde SAT sınavına girilmesi gerek sanırım.
Bende tiyatro okumayı istiyorum yurt dışında ama bakalım.Julliard school falan. :))00 Yorumla
Hangi üniversitelerini düşünüyorsan yardımcı olabilirim ona göre.
161 Yorumla
Soran+1 yılcommunity college lar varmış sanırım hiç biyer olmassa oraları düşünüyorum
- +1 yıl
Olabilir notlarını yüksek tutup geçersin bir üniversiteye. Onlar için SAT almana da gerek yok sanırım TOEFL alsan yeter. Senelik fiyatı da kısmen daha ucuz olur oranın. California öneririm oradan direk uc berkeley gibi iyi okullara rahatlıkla geçebilirsin. Oranın öğrencileri bile öyle yapıyor genelde. Bana sorsan ben önermem community college olayını çünkü 2 sene süper bir eğitim alabilecekken vasat sayılabilecek bir eğitim alıyorsun.
- +1 yıl
Bu arada para sıkıntın varsa burs veren özel okullara başvurmalısın. Liberal arts colleges ı araştır, Franklin and Marshall gibi. Tabii community'den geçersen hiç burs alamazsın. Bunu yapmak için 1. sınıf olmak için başvuru yapmalısın. Uzun bir yorum oldu ama kusura bakma :)
Soran+1 yılçok teşekkür ederim yardımın için peki buralardan burs almak için ne yapmak gerek?
- +1 yıl
Ek yapabileceğin bir şey yok financial aid e başvurmak dışında. Gelir giderine göre karar veriyorlar ve kabul edilirsen özel okullar büyük ihtimalle verecektir. Fakat unutma devlet okullarına başvuruyorsan kesinlikle böyle bir yardım isteyemezsin. Yabancı öğrencilere vermiyorlar.
Soran+1 yılben burda ted kolejindeyim ama gelir olarak zengin değiliz annem hemşire babam da müteahit ama durum vahim diyebilirim :)şimdi okulda %50 bursluyum normalde %100 burslu olcaktım ama ted de okuduğum için ilk okuldan beri vermiyolar.durum böyle.devlet okuluna değil özelde olabilir zaten şuan çok belirgin değil nereyi istediğim ama şehir olarak yatıp kalkıp gitmek istediğimi söylediğim biyer var :)yapıcağım şey not yüksek tutmak değil mi?şimdiye kadar okul hayatımdaki en düşük not ortalamam 92,34
- +1 yıl
Ben de aynı şekilde maddi durumum orta halliyken amerikayı çok istiyordum. Okul da kazanmıştım hatta hayatta türkiyede kalmam diyordum :D En son aşamada kabullenmiştim ödeyemeceğimizi. Gerçi ben devlet okuluna başvurmuştum. Valla umarım tam burs verir özel okullar yoksa hani ne kadar gitmek istesen de bu kadar para bir okula mı gidecek diye için acıyabilir :/ Gerçekten pahalı çünkü. Neyse para meselesi hallolur umarım :) Not ortalaman gayet yüksek. Okulda sıralama yapılıyor mu? İlk kaçtasın?
- +1 yıl
Lise sonda mısın? 3'te misin? 3'teysen şimdiden başlamalısın SAT sınavına bu sene çalışıp iki defa gir mesela. Ted'de olduğuna göre ingilizcen iyidir TOEFL'dan 100 üstü almaya bak ki alırsın ona çok kasmaya gerek yok. Notlarını yüksek tutmaya devam ve lise sonda aralık gibi başvurularını yapmaya başlayacaksın. Aa bir iki sosyal aktivite de yaparsan iyi olur. Okuldaki kulüplere falan girebilirsin.
Soran+1 yılgitar ve piyanoyu çok iyi çalıyorum bide şimdi kemana veya yan flüte başlamayı düşünüyorum ama daha belli değil.okul kulübündeyim zaten.9.sınıfta yağlı boya ya gitmiştim basketbola gitmiştim.yani daha bir sürü var gerektiğini bildiğim için herşeye girmeye çalıştım.sence 92,34 not ort düşük mü?ingilizce açısından evet okul baya yardım etti 1. sınıftan beri.lise 3 ün başında amerikan kültüre başladım.belki bir dile daha başlıycam.toefl ve sat zor mu peki?
- +1 yıl
92 düşük değil kesinlikle ama sıralaman da önemli. Atıyorum okulda 100. kişiysen o 92'nin değeri azalır. Kulüplerin yeterli aktivitelerin de. Toefl'ın zorluğu gerçekten sana bağlı tamamen. İngilizcen iyiyse hiç çalışmadan yapabileceğin bir sınav. Sat daha zor ona birkaç ay öncesinden ciddi hazırlanmalısın. Çalışmak için princeton review kitaplarını öneririm :)
- +1 yıl
Sat'de üç kısım critical reading, writing ve math. Math yaparsın ortaokul matematiği zaten sadece pratik gerektiriyor. Nasıl sorular çıktığını oturtursun kafanda ve hep aynı tipte sorular çıkıyor zaten :) Kolaylığına çok şaşıracaksın matematiğin. Neyse critical reading kelime bilgini ve paragraf okuyup nasıl yorumladığını ölçer. Bu kısım biraz zor ve bol bol kelime ezberlemen gerekir. Son kısım writing'dir. Burada belli cümle yapılarını öğrenmen gerekiyor ve bir essay yazman gerekiyor .
- +1 yıl
Bu essay çıkan soruya cevap şeklinde. Mesela soru başarıya giden yolsa her şey mübah mıdır diye bir şey :D Senin de cevabını belirlemen ve bu cevabı destekleyecek gerek tarihten gerek edebiyattan iki örnek vermen gerekir. Tek önerebileceğim bol bol bol bol pratik devamlı deneme sınavları çözeceksin. Ancak öyle oluyor.
Soran+1 yılbitanesin sen yaa :) umarım en büyük hayalim buydu gerçek olur.bide burs işi olursa tadından yenmez yeminle :) ama istediğim yer çok zor new york :( ölürüm oraya gitmek için hayatımda tek bir hayalim oldu o da bu
Soran+1 yılaynen hem de o kadar süper olur ki :) üniversite olarak çok bilmiyorum yani orası olsunda :) bir new york üniversitesine bakmıştım o da çok fazla pahalı başka böyle var mı hiç bilmiyorum.ben hala şu burs işini pek anlayamadım beynim basmadı :) sen aldım mı demiştin burs? mesela kafadan atsana ne kadar bir gelir olması lazzım diye saçma bir soru sorucam :)
- +1 yıl
Evet new york taki okullar genel olarak aşmış zaten :D Pahalı eyalet olunca herhalde. Ben burs başvurusu yapmadım bile çünkü devlet okullarına başvurdum. Özellikle university of minnesota var toplamda 35 bin dolardı ki bu en ucuz seçeneğimdi gerisini düşün :D Sanırım ne kadar gelirin varsa aynen yazmalısın çünkü zaten okul parasını ödemeye yetmeyecektir. İşte o yetmeyen kısmı kadar okul burs veriyor
Soran+1 yıloh oh iyiymiş o zaman :) annem zaten memur olduğu için 2.000 lira civarı oluyor en fazla hatta o zamana emekli olur belki.babam da inşaatlardan baya alıyomuş gibi gözüküyor ama aslında çektiğimiz skıntıyı bir biz bir de allah bilir.aldığı para da işçilere falan gidiyor zaten.verirler heralde burs yaa versinler yani cimrilik yapmasınlar :D
- +1 yıl
haha aynen versinler o kadar para dönüyor :D işte varsa yoksa amerikan öğrenciler yabancılara cimrilikleri tutuyor tek :D gelirden dolayı alırsın büyük ihtimalle tabii yanlış bilmiyorsam bankada da büyük miktarlarda para olmaması lazım. basşka sorun olursa sor beni haberdar et :D
Soran+1 yılbenim amerika için biriktirdiğim 25.000 tl civarı para vardı bankada demekkiiiii neymiş onu hemen alıyorum bankadan direk eve kasaya :) valla verirler mi dersin yaa?benim gerçekten burs almam lazım yoksa bütün hayallerim fıss söner ve benim hayatta en çok istediğim şey orası allah korusun olmassa benim halim harap :) haa bide bizim okulda MUN diye bir şey var uluslararası biliyo musun?ona da 10. ve 11. sınıfta katıldım bir artısı olur mu?
- +1 yıl
yok alma o parayı dursun çok büyük miktardaysa yani okulun parasının çoğunu ödeyecek gibiyse olmazdı. böyle şeylere garanti verilmez ki amerikada burs sıkıntılı iş :/ bence öyle deme yedek planlar da yap. ben neye olmazsa ölürüm dediysem olmadı o kadar bağlanmamak gerek :D mun ne bilmiyorum ama uluslararasıysa ayrıca bir artısı vardır tabii ki.
Soran+1 yılpeki community ler hakkında ne diyosun?
Soran+1 yılburs alamadığım taktirde oraya gitmem gerekicek sonra 4 yıla uzatıcam
Soran+1 yılvarya seni o kadar sevdimki +1 verdim ama gönül ister +10000 vermek :D
- +1 yıl
Bence yeteneklerinin, çalışmanın boşa gitmesi demek community e gitmen açıkçası bana git diyenler olmuştu ama şiddetle reddetmiştim. Çünkü gidip gördüm öyle bir okulu ben sat dersleri almak için gidiyordum. Ama dersleri oradaki hocalar veriyordu ve tek kelimeyle berbattılar, ben gitmeden önce tahtada yaptıkları konuları görüyordum aşırı basit lise 1 konuları falan yapıyorlarmış. Açıkçası vereceğin 10 bin dolar çöpe gidecektir :/ Ama bu benim eyaletimde böyleydi umarım diğerleri daha iyidir
- +1 yıl
haha canım ya :) ben de bu yollardan geçmiştim ve bana yardımcı olacak çok kimsem yoktu o yüzden yardım etmek istiyorum gerçekten kafan karıştığında direk sor bana :D tek burs konusunda çok bilgili değilim gerçi ama okul başvurularında ya da sat çalışmanda kafana takılan bir şey olursa bana gel. okul seçimlerinde de belki yardımcı olabilirim :)
Soran+1 yılya şöyle özel okul olmasını istiyorum normalde zaten ama en kötü ihtimal community diye düşündüm.özel okulu da paradan dolayı istememeye başladım burs olursa tabi oraya giderim allahın izniyle ve istediğim yer de normal değil.new york.ordakilerde parayı maşallah yani baya abartmışlar ben nasıl veriyim o parayı?
Soran+1 yılberkeley üniversitesi hakkında bişey biliyomusun canım yaa
Soran+1 yılen sevdiğin okullardansa iyi heralde :) parası ve bir de bölümlerini ha bir de seçilme şartlarını sorucaktım
- +1 yıl
çok iyi okuldur :) fiyatı 35 bin dolar ama yurt ücreti 10 bin dolar. 50 bini rahat bulur toplam. amerika'nın diğer okullarından farklıdır uc lerin sistemi. başvurunu yaparken ilk üç bölüm tercihini sıralarsın ve hangi bölüme girdiysen değiştirmesi zordur. yine diğer okullardan farklı olarak 30 kasımdır son başvuru tarihi. sen hangi bölümü istiyordun? seçilme şartları konuştuğumuz gibi. bir de bu sene mi başvuracaktın?
Soran+1 yıloff 50 bin mi?ben şimdiden vazgeçiyim bari oradan :D
Soran+1 yılnere ora? :o
Soran+1 yılay yok yok boşver oraları ben yine community lere kaldım :D
- +1 yıl
haha :D daha öyle kısmen ucuz yerler var. university of maryland ve uni. of connecticut ı (başka üniyle karıştırmıyorumdur umarım connecticutı ama c'li bir yerdi) bir araştır :D onların eyaletleri de iyidir. university of north carolina-chapell hill süper ünivversitidir ve sanırım 40-45 bin olur
Soran+1 yılbi tane buldum aslında tam da istediğim şehir new york ta hem de ucuz sanırım ama yahudilerinmiş bea :)
Soran+1 yılaziz john mu neydi öyle bir yer :D adından belli zaten töbe yarabbi
Soran+1 yılsonra orda ne hale gelirim bilemiycem :D
Soran+1 yılSen nasil bir ogrenciydin peki ?
Soran+1 yılYani neler yapiyodun gitmek icin :D
- +1 yıl
Ben sat'ye çalışmıştım 2 ay kadar sonra toefl a girmiştim. lise boyunca barınakta ve kliniklerde çalışmıştım, lisanslı sporcuydum onun haricinde çok bir aktivitem yoktu. lise 3'te amerikaya gitmiştim değişim öğrencisi olarak. notlarım yüksekti öyle :) ucla, penn state, university of michigan ve virginia ya kabul edilmiştim :)
Soran+1 yılBen sat ne onu anlamadım kitap falan alıyorum çalışmak için ama neye caliscagimi da bilmiyorum haa :D bizim burda da barınak var ben de gidip çalışsam mı acaba ama ne diycem oraya ben çalısmaya geldim mı :D
Soran+1 yılgönüllü hayvan severler derneği var ona da katılsam mı acep? :D
Soran+1 yılhayvanlar için canımı veririm zaten bu üniversite işi olmasaydı bile giricektim ama bu konu hızlandırdı tabi :D
Soran+1 yıltoefl da çok yüksek puan alınırsa burs imkanı sağlarlar mı acaba?
Soran+1 yılyani diyosunki ''sana hiç bir şekilde burs vermiycekler allahın salağı'' :D
Soran+1 yıloooo salaklıgımı kabul ediyosun yani :D
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
düşünürsen bu işlere bakan aracı firmalar var. ama lisans eğitimi için düşünüyorsan lise notların hocalarından alacağın referans mektupları önemli. tabi birde ingilizce yeterliliği sanırım onun içinde toefl istiyorlar.
ama avrupa eğitimi düşünüyorsan millet takır takır viyana'ya gidiyor. burda hangi bölümü kazandıysan orda o bölümü okuyormuşsun.00 Yorumla
+1 yılMerhabalar, Community College eğitimine
başvurmak için 25.000$ gibi bir meblağın banka
hesabımızda olması gerekiyor mu?00 YorumlaSağlık konusunda 8,5b cevap paylaştı. Amerikalilara fazla takilma orda IrkcILIk cok fazla her yIL yuzlerce insan hayatini kaybediyor bu sebepten ( sozde ozgurlukler ulkesi ) amerikada
07 Yorumla
Soran+1 yıloraya gidersem zaten amerikan vatandaşı olmayı düşünüyorum en kısa sürede
- +1 yıl
Amerikan vatandasi olunca onlardan birimi olacanigi saniyorsun? yine yabancisin yine parmak ile isaret edilen turksun, bu hep boyle olur.
Soran+1 yılayrıca tipten de kurtarıyormuşum herkes öyle diyor.litvanyadan almanca hocamız var okulda sen yurt dışından mı geldin falan diye soruyor.bana melez misin sen diyorlar
Soran+1 yılnoldu
- Sağlık konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman mesele yok. Başka engelin de yok. Rahat bir yaşam tarzın varsa tam yerinde olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılnormalde lisede 1 dönemliğine kanadaya gidicektim.ama orası daha pahalıymış.amerikada üniversitenin seneliği 20000 tl falanmış öyle deiş kadın aileme.bizde bütçe olarak her seneye 30000 tl ayırdık zaten iki senelik okumak istiyorum
- +1 yıl
Aslına bakarsan daha rahat ülkelere gitmek kalite açısından daha güzel. Norveç,avusturya, israil, kanada nüfusları nispeten daha az olduğu için eğitim kalitesi daha yüksek ve ayrıca abd'den daha ucuz. Ama üniversite sıralamasına göre bakarsak abd tabiki lider.
Ingilizce, para para para, turk kulturunden uzak olmak
05 Yorumla
Soran+1 yılingilizcem çok çok iyi.1.sınıftan beri ingilizce görüyoruz.yani toplam 12 sene oldu.bir de okul dışında amerikan kültüre yazılmıştım o da çok iyi oldu.ayrıca ispanyolcam çok iyi.para konusu önemli değil.türk kültüründen uzak olmak derken?
Soran+1 yılorada çok yakın aile dostumuz var onun oğlu çok yakın arkadaşım.onunla konuştuk hiç kötü bişey demedi aslında gttiğinde gayet iyi anlaşmışlar bir sürü arkadaşı var orda zaten bende oraya gidersem en kısa zamanda amerikan vatandaşı olmayı düşünüyorum.tipten de kurtarıyorum.herkes bana sen melez misin?yurt dışından falan mı geldiniz buraya diye soruyor
- +1 yıl
Tiple alakasi yok ozellikle Chicago, NY gibi buyuk sehirlerde her etnik kokenden insan oldugu icin kotu birseyle karsilasmazsin, yani ne bileyim abdye yerlesecejsen turk aklini birakman gerek cunku abd gundeminde turkiye kullanilan dandik bir arap ulkesi, her arkadasin boyle dusunurken onlara ayak uydurman zor olur bence.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHangi universiteyi dusunuyorsun, ona gore bir seyler yazalim.
04 Yorumla
Soran+1 yılyani daha belirlemedim ama harvard falan da istemiyorum tabi ama diplerde de bişey istemiyorum
Cevap sahibi+1 yıl+2.5 ortalaman olsun.
Soran+1 yılortalamam en düşük 80-85 olmuştu
Cevap sahibi+1 yılTamam o zaman sorun yok.
GRE/GMAT'e gir.
+1 yılNe oldu şu an okul işin peki gidebildinmi?
00 Yorumla- Sağlık konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılEmeklemeden biraz daha ileride olan bir ingilizce.
01 Yorumla
Soran+1 yıl12 senedir okulda ingilizce görüyoruz.ted kolejinde okuyorum.ayrıca 3 senedir amerikan kültür derneğindeyim.onun sayesinde profesyonelleştim.ayrıca ispanyolcam da çok iyi biraz da almanca var
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım