Down sendromlu hep annem babam yıprandı bu yuzden onu ozel egıtıme vermek ıcın hep 2. plana atıldım ve onunla hıcbıyere gıdemıyorum herkes bakıyo bazen abuk subuk hareketler yapıyor dengesizce ailemle biyere gidemez oldum artık dayanamıyorum utanıyorum kardeşimden bunun çözümü yok mu
Cevabın nedir?
Troll olabilirsin ama senin gibi düşünen geri zekalılara içimi dökmek istiyordum uzun zamandır yüz yüze gelemedik hiç senin gibilerle bari sana saydırayım. Öncelikle kardeşinin bir ablası veya kız kardeşi olduğu için şanslı olduğunu düşünmen ve onu sosyalleştirmek için elinden geleni yapman gerekirken utanmayı tercih etmişsin seni tebrik ederim. Down sendromlu bireylerin (onlar da bir birey) sosyalleşmeye aç olduklarını onların sosyalleştikçe daha sevecen, mutlu ve başarılı olabileceklerini unutma ve onlarında sanatsal alanda gayet hatta senden bile daha çok başarılı olabileceklerini sakın unutma eğer canının parçası olan o kişiye değer verseydin gelip buraya bu salakça şeyleri asla yazmazdın. Sen onu sosyalleştirmek çeşitli aktiviteler yapmaya zorlamak yerine burada bunları yazabiliyorsan sana yazıklar olsun.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılInsan ne olursa olsun kardesinden utanmaz... onun yerine sende olabilirdin veya ilerde senin evladinda ayni durumu yasayabilir. Sen daha çok ilgi gostermelisin bir cok down sendromlu topluma adapte olabiliyor ve bir cok seyi basarabiliyorlar. Böyle duygular hissettigin için kardesinden degil kendinden utanmalisin.
50 Yorumla
Utanmanız iyi birşey değil. İnsanların bakışlarını umursamamaya çalışın.
Empati kuruyorum, bence yerinize ben olsam utanmazdım, ama sizi de anlayabiliyorum. Bence sizinki utanmadan ziyade sıkılma. İnların garip bakışları, bazen kırıcı sözleri. Burda çoğu kişi sizin utanmanız gerektiğini söylüyor, ama belki de dışarıda o garip bakanlardan biri de kendileri. Çocuklarını down sendromlu biriyle oynamaya, yanında durmasına izin vermezler.10 Yorumla
- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılTatlım neden utanasın? Utanmanı gerektirecek bir durum yok ortada.
Bir insan öksürdüğü için utanmalı mıdır? Hayır çünkü isteyerek yapılmış bir şey yok ortada. Ki o meleğe ablalık yaptığın için gurur duyman gerekiyor. Herkes senin yaptığını yapamaz.
Herkes anne babanın yaptığını da yapamaz çünkü bir çok ebeveyn çocuklarını bu yüzden öldürüyorlar. Kıymetini bil onların.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
58Cevap
Diğer konusunda 327 cevap paylaştı. Biliyorim hayat zor oluyor oyle evet ozel cocugu olan ailelelerin yapabildigi hatalardan biri diger cocuga az zaman ayirmak ailende duyvusal davrnaip bunu yapmislar ama bir zihinsel engellilee ogretmen adayi olarak soyluyorum onlardan utanma onalrda insan ama farkli birr kromozom farki var sadece farkli hareket edoyorlardir cunku onlar farkli buda bizim dusuncelerimize farkli geliyor doye ayip sayma yani belkide onlar normaldirde biz toplum olarak degisik dusundugumuzden onlarin yaptiklarini degisik goruyorz
00 Yorumla
+1 yılKimse down sendromlu birini çok görmüyor, garipsemiyor.. çok sık görülmediği için herkes ona bakıyor.. Sabah kalktığında sokakta yürüyen bir aslan görsen sende bakarsın neden garip olduğu için mi? Hayıır nadir görülebilecek birşey olduğu için.. bu yüzden lütfen kardeşinden utanma ve onun eğitimi için sende elinden geleni yap.. çok uzun ömürleri olmuyor çünkü...
30 Yorumla
+1 yılsenin insanlığından utanman gerekiyo asıl.
her insanın tepesi atar bazen, bazı hareketlerine kızabilirsin sinirlenebilirsin ama bunu bu şekilde ifade etmen aşşağılıkça bir hareket.
yaptığı şeylerin farkında değil , malesef ki bunu düzeltebilmenin bir yolu da yok.
kaldı ki sen bu konuda daha bilgilisindir, herkes bakıyo diye tasalanmanada gerek yok , anormal bir durum varmış gibi bakanlardır asıl anormal olan.
bu şekilde konuşmana üzüldüm açıkçası.10 Yorumla
+1 yılYaşadığın hissin sadece utanç kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Detayda da belirttiğin gibi sen 2. Plana atıldın. Ailen seninle daha az ilgilendi itiraf etmek istemesende ilginin senden çalınıp ona verildiğini düşünüyorsun bence. :)
Ayrıca down sendromlu çocuklar çok şeyi başarabilirler. Şans sana güldü diye ezme dışarda senin şu an yaptığını yapabilecek onlarca kötü insan var zaten.00 YorumlaDown sendromlu insanlar bence bu dünyada ki en özel insanlardan ve bence sen çok şanslısın çünkü sana sedece sevgi verecek ve sevgiye ihtiyacı olan bir kardeşin var ben bazen görürüm düşünürüm eğer böyle bir insan dünyaya gelecekse kötü bir aileye düşecekse düşmesin ve benim kardeşim olsun çocuğumda olabilir ve her kesin böyle bir kişiye sahip olma ihtimali var ve down sendromlular eğitim ile sevgi aldıkları zaman çok başarılı oluyorlar bence sen çok şanslısın onla grur duy ve sevgini ver ona onu gögsünü gere gere yanında gezdir boş ver kimden utanıyorsun gerkes kendi gö tündeki kazığa baksın bu bir kusur değil asla aslada olamaz onu koru ve sev
00 YorumlaBu sesi duymuşsundur eminim ama o senin kardeşin. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok ve böyle olmak kardeşinin suçu değil, asıl sorun ne biliyor musun dışarıda kardeşine bakan insanlar. O yüzden böyle şeylere takılma. Ben dışarıda böyle ragatsızlığı olan bir çocuk gördüğümde ailesi ne güzel ilgileniyor diye düşünüyorum. O yüzden kardeşinle daha fazla vakit geçir
00 Yorumla
+1 yılSen nasil bir insansin diyeceğim ama sana insan demek insanlara hakaret olur kardeşin böyle isteyerek dünyaya gelmedi bir abla olarak onun yanida durmalosin ve ona destek olmalısın onunla gurur duymalisin ama sen ne yazık ki bunları yapamiyirusn aciyorum sana gerçekten
10 YorumlaBenimde halam down lu hic bir zaman utanmadim buyuk halam yani ablasinin ve cocuklarinin halamdan midesi bulanir masadan kaldirirlardi; utanmak ne kadar da kolayca yaziliyor degil mi, ileride evlenirsin cocugun olur yaşlanirsin birde onlar senden utanir midesi bulanir olur işte o zaman anlarsin ama iş işten geçer, 1 kromozomu fazla diye utaniyorsan daha da bisey demiyorum senin gibilere
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini kardeşin yerine koy ondan sonra hepimizin rabbi olan allaha şükür et düşünki sende aynı durumda olsak ya da vucudundan bir organın eksilse ya da zeka olarak yürüyemesen aklına gelirse ne düşünürsün?
Bence kardeşinden değilde kendinde utanmalısın. Şu an isyan ediyorsun allaha.00 Yorumla- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılBunun çözümü mü rica ediyorum böylesine ahmakça düşünen bir beyin yapın varken intihar et ya da kendini göm utanıyor muş ah ne yazık
41 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibiler etsin.
allah yardımcınız olsun öncelikle. ama kardeşin özel ilgi isteyen biri şu anda ve senin utandığın durumlarda o hareketleri isteyerek yapmıyor o emin ol. bunda utanılacak birşey de yok. kardeşin gibi olan kişiler özel ilgiyle yaşoyrlar, onu kıskanmaman gerek çünkü sen ona göre daha şanslısın. o şekilde olup başarılı olan kişiler var, ilgini eksik etme ondan, sevgini göster. sevildikçe o daha da iyi hale gelecektir.
00 YorumlaKarsesini kendi yerine koysana bir? ya da ilerde cocugun oldugunda oyle olsa? Ya nasil bir igrenclikdir bu.. O istedi zaten boyle olmayı dimi... Kınıyorum seni o seninnn canin yaa caninn
30 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Çok yazık down sendromlu kardeşinin beyinsiz bir ablası var.
Haline sukretmeyen bir ablası. Ne kadar acı.60 Yorumla
+1 yılOnun yerinde sende olabilirdin. Merhamet Allah'ın insanlara verdiği en büyük nimet. Merhamet et ki merhamet göresin. İlerde sende anne olacaksın ya Allah seni evladınla sınarsa? Evladında mı utanacaksın? Bence Allah'a şükret ve onun Allah'ın size bir emaneti olduğunu unutmayarak onu kendinden daha çok sev ve daha çok koru.
00 YorumlaŞu an yaptigin sey cok ama cok kötü. Otur bir dusun onun yerinde wen se olabilirdin. Yani onun ablasi olarak sen destek cikmayacaksan millet olarak cevrendekilerden nasil dogal davranmalarini bekliyorsun. Vallahi yaziklar olsun senin gibi ablaya.
00 Yorumla
+1 yılTroll olsan bile bu down sendromlu çocuklara çok büyük hakarettir.
Emin ol ki onun beyni seninkinden daha çok çalışıyor.
Senin beynini kuşa taksak bırak ters uçmayı uçamaz bile mk salağı. Zorla küfür ettiriyorsunuz00 Yorumlautanma söylediğin çok ayıp birşey yarın öbürgün annen babam yaşına erince ona sen bakıcaksın hemde çok iyi bakman lazım kıskançlık ve fesat dünyanın en vasıfsız ve insanları en kalitesiz eden şeydir bunuda sakın unutma
00 YorumlaSayin 18-24 yaş arası soru sahibi...
Öncelikle down sendromu bir hastalık değil bir "özel'lik " bence yaşıniza bağlı duygular yaşıyorsunuz. İlerleyen zamanlarda bunun utanılacak bir durum olmadığını göreceksiniz. Zaten hayatları bizden çok kısa ve o kısa hayatlarına sadece sevgi yi sigdiriyorlar. Hiç farketiniz mi bir down lu resmi başka bir engeli resminden binlerce fazla begeni alıyor çünkü herkes farkında.. maalesef çözümü yok bu genetik bir durum11 Yorumla- Diğer konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılTroll olmayabilir. Abim de engelli. Allah affetsin ama bazen hareketleri acayip batiyor. Yinede icten ice ozur diliyorum...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepimiz engelli adayiyiz. Atiyorum ilerde sende bir yerini kaybedebilirsin (Allah korusun) bence utanilacak bir durum degil bu bizim komsumuzun oglu da down sendromlu ama butun mahalle cocuga hayran. Cocuk o kadar sempatik, o kadar yardimsever ki. Kardesine kostek degil destek olursan o daha cok gelisir.
00 YorumlaYazık sana böyle düşünüyorsan. Kardeşine o hareketleri kendi isteğiyle yapmıyor sonuçta, down Sendromlu birisinin öyle hareketleri yapmadı normal. Asıl ailen ve kardeşin senden utanmalı böyle düşündüğün için.
00 Yorumla
+1 yılYazık.. kardeşinin bedeni engelli ama senin vicdanın engelliymiş be kardeşim..
Onda kalp var biliyomusun? Emin ol oda bunu istemezdi hemde hiç.. oda sevilmek isterdi emin ol.
Lan nasıl nankör insanlarsınız..00 Yorumlabir abla kardeşinden neden utanır ki o senin canın öyle olmak onun isteği değildi. Kardeş candır anan baban öldükten sonra tek o var
00 Yorumla
+1 yılkardeşim down sendromlu değil bir gün olsun utanmak onunla hep gurur duydum çünkü onlar çok özel insanlar sanırım affetmeyeceğim tek şey ona karşı yapılan yanlış bir harekettir cinayet bile işlerim onun için o derece
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılkendınden utanmakla basla ıse. Allah ıslah etsın. kendıne bakamayan bır cocugu kıskanıyorsun bukadar dustun yanı..
00 Yorumla
+1 yılçıkma o zaman. keşke benim de öyle kardeşim olsaydı. her gün oturur derdimi anlatırdım.
10 Yorumla
+1 yılUtamak nedir ya onun durumunda sen olabilirdin neyinde utanıyorsun Allah aşkına. Kendinden utanman tam isabet olur.
10 YorumlaBunun çözümü yok. Engelli doğmak o çocuğun seçimi de değildi. Kalbi en kara olan insan bile o çocuğun rahatsızlığının farkında olur, ezmez seni, sizi. Merak etme. Yazık yani.
00 Yorumla
+1 yılbence böyle düşündüğün için kendinden utanmalısın kardeşinden değil ya da ailenden değil senide yaratan kurban oldugum kardeşinide yaratan kurban oldugum allah kardeşine şifa versin ama seni allah nasıl biliyosa öyle yapsın
00 Yorumla
+1 yılİnsanlığın bitmiş senin yazık kardeşin o senin onun yerinde sende olabilirdin nasıl böyle düşünebiliyosunuz anlamıyorum
10 YorumlaOyle olmayi o istemedi. Benim de kuzenim down sendromlu disari cikinca dalga gecen oluyor sinirleniyorum ama asla utanmadim hem 30una kadar yasacagini soyluyor doktor asil uzen bu
00 YorumlaHayır yok. Bunu seçme şansı yok. Yipratici anlıyorum ama
10 Yorumla
+1 yılBence utanmıyorsun da insanların ona garip bakışlarını yediremiyorsun içten içe
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar baksın nolacak ki? Asıl onların Down Sendromlu birini bu kadar garipsemesi utanç verici.
10 YorumlaDiğer konusunda 470 cevap paylaştı. Kardeşine utanma asla gururla yanında gezdir engelli olmak onun seçimi değil unutma onun sana ihtiyacı var
00 Yorumlakabulleneceksin o bir can Allahın verdiği can senin suçun olmadığı kadar onunda suçu değil bırakta garip bakan insanlar utansın sen değil
00 Yorumla
+1 yılAllah da seni bununla sınıyor şükretmelisin beterin de beteri var
00 Yorumla
+1 yılAsıl engelli kardeşin değil senmissin de bunun farkında değilsin
10 YorumlaAilene söyle seni evlatlıktan ret etsinler böylece onlar senden sende onlardan kurtur
30 Yorumla- https://youtu.be/Jqxxo1hb2C0
Baska birsey demiyorum.00 Yorumla Kendini down sendromlu bir cocukla hele de kardesinle bir tutup onun yuzunden 2. plana atılıyorum diyosan yazıklar olsun sana.
00 Yorumla
+1 yılKardeşin be usta. Neden utaniyorsun bırak sana kem gözle bakanlar utansın. Onun suçu değil ki kromozom eksikliği
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşinden utanmıyorsun aksine kardeşini seviyorsun ama insanların kardeşine olan bakışlarını kaldıramıyorsun sinirini kardeşinden çıkarıyorsun
Kardeşinden utanma çünkü ondan utanman seni yüceltmez
Kardeşini sev ona sahip çık insanları takma00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardesin sakat diye utaniyorsan, hiç çekinme aynaya bakıp yüzüne tükürebilirsin
10 Yorumla
+1 yılYa ama olurmu oyle şey onun size ihtiyaci var bilip bilmeden yapiyor yaziktir bee milleti hadi ordan et umursama utanma yani 😟 allah yardimciniz olsun
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılUtanıyor musun? Bence o normal sen zihinden engellisin
01 Yorumla- +1 yıl
Ayıp ayıp cidden !
Çözümü basit annem senin de olmayan beynini aldiralim sorun ortadan kalkar
00 Yorumla
+1 yıltek çözüm psikoloğa gitmen.. zira gayet şuursuz davranıyorsun.. utanmak ne demek..
10 Yorumla- Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani canından utanıyorsun sana tek diyeceğim beyinsiz insan kardeş demek ne demek öğren iyi anla bir şeyleri kaybedince değerini anlama
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence kardeşin den utanacagina kendi cahilliginden utan
20 Yorumlavar öldür kurtul. sence ne çözümü olabilir? yabancı yurtdışında ki insanlara sor bak neler duyacaksın sonra kendinden utanırsın belki
00 Yorumla- Diğer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılben annen olsam senden utanırdım nasıl insan dışı bir çocuk yapabildik diye
00 Yorumla Kimse onu yadırgar gözle bakmıyordur. Utanmana gerek yok
00 YorumlaYanlış yapıyosun. O mu istedi böyle olmasını!! Ben senin yerine olsam hep yanımda gezdirirdim. Unutma onların bizden fazlası var eksiği yok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence onun senden utanıyor olması gerek, bunu düşün biraz.
00 Yorumla - Diğer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılAlışmak tek çözümü kabullenmek allah tan gelen bişey o
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla başında olmayan insanın seni eleştirmesi kolay beyinsiz vicdansız diye yaşadığında haksız değilsin ha rezil olurum yüzüme bakmazlar değerim azalır diye düşünüyosan yaptığın çok yanlış
00 Yorumla
+1 yılUtanma lütfen hayat bir sinav kardesim. Lutfen bu kötü dusunceden vazgec.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu utanilcak birsey mi? Çok zor evet ama sen olsaydin kardesinin yerinde hiç empati yaptin mi. İmtihan bu. Dua et.
00 YorumlaBöyle şeyler söyleme burda o senin kardeşin terbiyesızlık yapma
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı