bana yardım edebilir misiniz?
İman da vesvese yaşıyorum 😭😭?
bana yardım edebilir misiniz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir matbaa makinesi sadece bir kitabı seri bir şekilde yapıyo deistlere göre bir ilah olsaydı her insan aynı olurdu yani misalde bugün 450 bin çocuk doğdu bir gunde ama hepsi farkli farkli yani ALLAH aynı anda hepsini farklı suretle yaratiyo ama deistlwrin misaline uyarsak bir matbaa gbi kurulu bir düzen olsaydíve ilahları herşeyden elini ayagını çekseydi bir düzende olurdu herşey ve herşey aynı olurdu bizim onları yalancı çıkarttığımız nokta bu eger ki ALLAH herşeyden elini ayğını çekseydi her nesne birbirinin aynısı olurdu ama her nesne birbirinden farklı ve her insan da birbirinden farklı ve herşey yenileniyo bunları onlara gostermek ALLAH ın bizim üzerimizde hala etkisinin olduğunu ispatlamaktır
Yani bir deist matbaa gözüyle bakıyor ve tüm insanların evrimleştiğini düşünüyorlar galiba,,,
Mü minler evrenin herşeyin yaratıcısı , Evrendeki herşeyi yenileyen bir Rabb olarak tanımlıyoruz.
Mü minlerde matbaa dese idi herkes için ayrı bir matbaa ya da ayrı bir kitap yazıp ayrı bir profil yazılıp dağıtılacaktı zaten.. Bunları belirleyende yine Allah tır.. Allahın her şeye gücü yettiği için bir yardımcıya yani matbaaya asla ihtiyacı yok!
Allah her saniye evreni yenilemekte ve en güzeli doğum ölümlerin olması ,,, Allaha inanılması için çok büyük bir neden,,
BÜTÜN HERŞEYİ OLACAKLARI RABBİMİZ bildiği için ,
O ezelden sonsuza kadar var,, bizde sonsuza kadar yaşayacağız. Ölüm ölecek çünkü,,
Bizim sonsuza kadar ne yapacağımızı biliyor,,
Allah zaman kavramınıda yarattı.
Aklımda hani 10000000 yıl öncede dünde bugünde ne olacağımız ezelden beri belli olduğu için , burada bir şüphe oluştu bende,,,, ezelden beri ne olacağını bilen Rabbim bu gün de görüyor,, Haşa bütün varlıklardan uzak değilmiş , insani özelliği gibi sıkılmak gibi olmayacak şeyler aklıma geliyor ,,,,
durmadan tövbe ediyorum,, İmanımı kaybetmekten veya Münafıklıktan çokkorkuyorum :((
Oh beeee anladın dimi
Tskkrler
bak Peygamberimize s. a. v. bir grup sahabi aynen senin gibi sormuşlar biz öyle şeyler düşünüyoruz ki bazen yerin dibine geçmek istiyoruz diye Peygamberimz ne demiş onlara biliyor musun : "İmandandır, takılmayın" şunu çokça söyle bir de "Allahumme inni euzu bike min hazamatiş şeyatin ve euzu bike en yuhdurun" (Allah'ın şeytanın bana vesvese vermesinden ve yanımda hazır bulunmasından sana sığınırım) bunu çokça oku. Takmamaya çalış vesvesenin ilacı budur. Bunlar tüm müminlerin başına gelen şeylerdir. Sakın yes'e düşme, ibadetlerine devam et. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim 😊
rica ederim :)
dua et. vesvese hepsi. önem vermeyip sil bu düsünceleri baska seyle mesgul et kendini böyle seyler gelirse. herkese gelir aptal aptal vesveseler.
Aynen bendede var şeytan yoldan çıkarmak için yapıyomuş nihat hatipoğlu na sormuşlardı imanını güçlendirmek gerekirmiş
Doğrudur
Cevap
9Cevap
Allah senin bu kaygını görüyor korkma. İnsan aklı sınırlı yaratılmıştır. Allah'ı düşündüğümüz zaman ister istemez şekilsiz de olsa hayalimizde bir görüntü canlanıyor ya da görünmeyen bir boşluk yani hava gibi. Bunun sebebi akımızın sınırlı olması, çünkü aklımıza gelebilecek herşeyi O yarattı, hatta aklımıza gelemeyecek şeyleri de O yarattı. Sen Allah'ı şekilsiz düşünmeye çalış çünkü onu hiç görmedik sadece biliyoruz, hissediyoruz. Onun sonsuz kudretini, merhametini, sevgisini, bağışlayıcılığını düşün, sonsuzluğunu düşün. Allah senin kaygılarını biliyor sen yeterki samimi ol O seni sever. :)
Seyranin vesvesesinden Allah sigin yeter gormezlikten gel.
Vesvese gercekten yapmadikca gunah degildir
Biliyorum bu konuda geniş bilgiye sahibim. Ama bir olayı unutumca başka olay geliyor
Iste vesvesedir. Vesevese aklinda geliyor kalbi kabul etmezse sorun olmaz
bu sende olan durum aslında imandan biliyomusun... peki gusul falan alırken geliyomu vesvese normaldeon dakkada alınan guslu bir saatte aldığın oluyomu
abdestlerde titizliğim oluyor ,,,
evet kesinlikle
Busefer su isra oluyo ☺ bunlar vesvese dusunme dusundukce buyur.. Oram buram kuru kaldimi acaba diye dusunuyon zaten kuru kaldimi acaba diye dusundugun yerlere kac defa su tuttun ama ikna olmuyosun bida su tutayim diyosun ama oraya zaten su gitti.. Sen oraya su gittimi acaba dedikce bu vesvese buyur bunu buyutme ehemmiyet verme o vesveselerin zamanla azalip kaybolcak insallah.. Ayni durum Allahi insan sekline koymak ya da herhangi bir vesvesende uygula bu dedigimi
sanki şu anda kader var,,, kaderi biliyor herkesin sonsuza kadar,,
sonsuza kadar ne olacağımızı biliyor ,,, burada kafam karışıyor
Senin yaslarda dinle ilgili her kesin aklina gelir bu tür şeyler. Said nursi vesvese bahsinda bu tür düşüncelerin önemsiz olduğunu aynadaki yılanin isiramayacagi önemsedikce büyüdüğünü nasilki gece karanlikta az ışıkta esyalari bişeye benzetirsin. onemsersen yaratik gibi algilarsin onu. Bunun gibi vesvese gelince yawvhehe deyip gec zihnine. Hepimizin başına gelmiştir
Namaza basla bence dini kitaplar oku kendini temiz tut pis şeyler izleme ilahiler dinle
ben namaz kılıyorum
dinine uymaya çalışıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=QaLe0SRAiaM
bu videoda yarısından sonra verdiği örnek kafamı çok karıştırdı,,,
yarısına gel öyle izle ,,
Matbaa kağıt ve insan ilişkisini anlayamadım :(
deiste bunu paylaşacaktım,,, kendi aklım karıştı ,,
anlamaadım üzgünüm :(
Allah herkesi farklı yaratıyor ve herkesin sonsuza kadar durumunu biliyor,,
herşeyi o yarattı...
matbaa olayını anlayamadım
ne ise ,,, teşekkür ederim...
İnşallah bu takıntıyı silerim aklımdan
Tek bir makinayla binlerce tek bir kitapmi basmak kolay ve kudretli
Yoksa tek bir makinayla binlerce farklı binlerce kitap basmak mi?
Bu kıtaları insan olarak dusunuyor videoda insan olarak düşündüğünden daha bir Allah mucizesi gözüküyor şahsen ben videodan etkilendim çok güzelmiş :)
ne mutlu sana :)
ben ayrıntıyı fark edemedim ,,,
BÜTÜN HERŞEYİ OLACAKLARI RABBİMİZ bildiği için ,
O ezelden sonsuza kadar var,, bizde sonsuza kadar yaşayacağız. Ölüm ölecek çünkü,,
Bizim sonsuza kadar ne yapacağımızı biliyor,,
Allah zaman kavramınıda yarattı.
Aklımda hani 10000000 yıl öncede dünde bugünde ne olacağımız ezelden beri belli olduğu için , burada bir şüphe oluştu bende,,,, ezelden beri ne olacağını bilen Rabbim bu gün de görüyor,, Haşa bütün varlıklardan uzak değilmiş , insani özelliği gibi sıkılmak gibi olmayacak şeyler aklıma geliyor ,,,,
durmadan tövbe ediyorum,, İmanımı kaybetmekten veya Münafıklıktan çokkorkuyorum :((
İzlediğime pişman oldum
Güzel kardeşim suç sende değil şeytandan öyle dusun Alla yardimcin olcak şüphesiz
Rahatla tövbe et korkma bende senin durumundaydim ama kendimi hiç boş bırakmadı m film falan izle etkilendigin güzel filimleri
Hadi saglicakla kal benim gitmem lazım
Ne zaman istersen benimle. İrtibata geçebilirsiniz her zaman yardımcı olurum gerçekleri gor sadece iyi geceler
teşekkür ederim,,, küfre girmiyorum değilmi
Yani bir deist matbaa gözüyle bakıyor ve tüm insanların evrimleştiğini düşünüyorlar galiba,,,
Mü minler evrenin herşeyin yaratıcısı , Evrendeki herşeyi yenileyen bir Rabb olarak tanımlıyoruz.
Mü minlerde matbaa dese idi herkes için ayrı bir matbaa ya da ayrı bir kitap yazıp ayrı bir profil yazılıp dağıtılacaktı zaten.. Bunları belirleyende yine Allah tır.. Allahın her şeye gücü yettiği için bir yardımcıya yani matbaaya asla ihtiyacı yok!
Allah her saniye evreni yenilemekte ve en güzeli doğum ölümlerin olması ,,, Allaha inanılması için çok büyük bir neden,,
Sonuca vardım. İyice saçmalamışım dün. Allah affetsin 😊
teşekkür ederim :)
Beynimi bir süzgeçten geçirip kötü düşünceleri süzmem lazım
kitap okuyamıyorum yaa ,, verilen örnekler kafamı karıştırıyor :)
bu hataya düşmemeliyim...
detaylarda boğuluyorum,,
bunun sonucunu bile anlarken çatladım resmen,
akıl ile tahmin edilmez,, bizi ona kulluk edelim diye yarattı dünyayı
Odaklanamıyorum..
İnternette varmış sanırım indirebilirim..
Kitap okuyanıyorum... ama pcden okuyabilirim..
Beynin sayfa çevirneyi çok zor olarak algiliyor
Tamam teşekkür ederim ,,,
taktıgından oluyo cok ciddiyse bir anti deprasan al kanka
Dine çok önem veriyorum,,,
bir video aklımı karıştırdı :(
dünden beri rahatsızım çokkk , zaten takıntılıydım :(
bacım biz pek tekin insanlar değiliz burada din sitesi değil git bir hocaya sor ne takıyon
sağol ,,,
E var zaten kendi ruhundan üflemiyor muydu Allah?
nasıl yani?
Ben inançsızım ama islam inancına göre zaten Allah insanlara kendi ruhundan üflüyor. Hatta bu yüzden insanları diğer kullarından (melekler, cinler, şeytan vs) üstün kılıyor ya.
neden inançsızsın?
Seni dinden uzaklaştıran şey nedir?
ya ahaha :D
ne oldu yani komik olan nedir?
Bıktım bu sorudan. Bak ciddi ciddi cevapladım zaten komik bulduğum bir şeyi. Daha da zorlama yani :D
Allah hidayet versin ,,, ne diyim?
@KucukFilozof bastaki videoyu izle belki faydasi olur
Şizofreni başlangıcı.
Kış kış şeytan de
Tövbe est
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar