Ağrıdan sızıdan çok sonrasından korkuyorlar. Vicdan azabı çekmek, ömür boyu hatırlamak, pişman olmaktan çekiniyorlar. Toplum denen illetin asla ağzını tutamama bilip bilmeden konuşma huyu gözlerinde büyüyor. Hayır bir insan neden ağzını kapayıp oturamaz ki zaten? Beyni daha oluşmamış bir şeyin acı çekeceği efsanesini kim uydurdu? Bir de sanki bebekken alınmış da biliyormuşçasına anlatmıyorlar mı, milletin işinden sanane arkadaşım? Kısacası şaşkınlık, şok, ne yapacağını bilememe acı çekmekten korkmaya bine bine büyüyen şeyler aşırı korkuya kapılmaklarına neden oluyor.
Ben anlamıyorum bu durumları. Ne bu aşırı duygusallık, ne bu herkesin işine karışma isteği. Eğer bir bebek sahibi olmak istemiyorsan, olmaman en doğrusu. Üzerine büyük bir sorumluluk alıyorsun. Ki bu sadece manevi bir şey değil, maddiyat da gerekli. Bir bebeğe bakabilecek maddi, manevi gücün yoksa doğurmayacaksın tabi ki. Hatta açıklamaya bile gerek yok, beden senin, irade senin. Bu zihniyetler yüzünden mahvoluyor bebekler, çocuklar. Anne olmaya hazır olmayan birisi nasıl alsın bu sorumluluğu? Yok anne olmak, yok annelik hissi, yok ben bebeğimi hissediyorum. Öyle bir yüklüyor ki bunu insana, hamile olmasa da hissedecek neredeyse. Bir deneyelimlik bir konu mu bu, olmadı üç yaşında bırakırım ben diye mi düşünsün. Karısını döven komşuya karışmazsın, çocuklarını döven insana karışmazsın, yolda bir olay görsen aman bana bir şey gelmesin diye bulaşmazsın sonra aman katil, aman şöyle. Sinirlerim bozuldu yine bak.
Evlilik mi? O ne? Benden birkaç adım uzaklaşsın derhal. Ay güldürdün. Gece gece duygu karmaşası yaşadım. Kürtaj fonu var mı bir yerlerde, bu hırsla gidip destek çıkacağım artık.
çocuklarını terk etmek canlarını acıtan kürtaj değil .. annelik başka bişi. kusura bakma ve kişiselde alma ama bir hata sonucu bile olsa evlat farklı bişi...
bebek rahme düştüğü an anne hisseder anneliği. olmayan bişey diyosun ama içinde bir canlı oluşturmak kutsal ve mucizevi bişi. bazen bunu erkeklerin yaşayamayacak olmalarına üzülüyorum. bak babalar kucaklarına aldıklarında hisseder babalık hislerini. ama kadınlar öyle değil . daha düştüğü an annelik hissi oluşur.. yani canılarının yanması boşa değil ..
En İyi Cevaplar