Bence evlilik dışı da olsa hayati bir tehlike olmadan yapılması doğru değil. Bir cana kıymak günahtır.

12 Aralık, 2023 Salı 15.17
Bence evlilik dışı da olsa hayati bir tehlike olmadan yapılması doğru değil. Bir cana kıymak günahtır.

12 Aralık, 2023 Salı 15.17
Tecavüze uğrayan bir kadının hakkıdır diye düşünüyorum. Ne kadın o travmayı yaşamak zorunda, ne de çocuk boynunu eğmek zorunda. Hangi çocuk babasının tecavüzcü olarak anılmasını ister?
Anladım
Yorumuna yorum yapayım haklısın
Farketmez.
Eyvallah başkasının yorumunda tartışmayı sevmem
Evet günah ama sadece evlilik dışı olarak bakma, normal çocuk sahibi olacak ama doktor doğarsa büyük hastalıkları olma ihtimali yüzde 95 falan dedi mesela, aldırmasını tavsiye etti diyelim ki, bence doğurup çocuğa bunları yaşatmaya hakkı yok. Aldırsın ki hastalıklarla dünyaya gelen bir çocuğu olup hem çocuğuna hem kendisine acı çektirmesin
Kesinlikle katılıyorum yani hastalık ölüm tehditleri olduğunda elbette ki ama keyfi olarak diyorum. Ama sence engelli diye aldırmak doğru mu
Haklısın katılıyorum sana yani iyi ne güzel annem beni doğurmuş
Teşekkür ederim soruya geldiğin için
Yok alınganlık değil olanı dedim ☺️
Tamam seni en iyi cevap seçeceğim zaten ayda yılda Bir geliyorsun soruma 😂
Rica ediyorum zaten beni fenomen yapmıyorlar senin işine yarasın☺️
Gayrı meşru yollardan ilişki yaşayıp gayrı meşru çocuk istemeyen, kimde çocuk istemediği için veya erken olduğu için ama ne olursa olsun Allah’ın verdiği bir cana kıymak günahtır
Bende onu diyorum
Tecavüze uğrayan bir kadın düşün... o şerefsizin çocuğunu doğururmusun... ben olsam hamile kaldığımı anlar anlamaz aldırırım
Sen hamile kalmazsın korkma
Kesinlikle.
@Kılıçkıran o konuda zaten hemfikiriz 🙂... tezim konusunda düşüncelerin nedir dostum
Kendine göre doğru ben dinî boyutunu öğrenmeden bir şey diyemem 🙂
Sırf din yüzünden insanlar hayatı boyunca travmatik bir şekilde yaşasın yani?
@DedektifMinnie ben sizin yorumunuza yorum yapmıyorum arkadaşla konuşuyorum iyi geceler
İyi geceler.
@Kılıckıran dini boyuta bakacak olursak neyimiz doğru ki böyle bir olay konusunda sağlıklı karar verelim... zaten tamamen İslâm ı yaşasak böyle bir olayı araştırmaya gerek bile kalmaz... tecavüz belli başlı bi kul hakkı ve günahı büyük
Kesinlikle katılıyorum iyi geceler uzatmaya gerek yok arada başka yorumlar var bildirim olmasın
Anladım 👍 iyi geceler
Cevap
6Cevap
Allah yardım etsin , her halde olana.
Teşekkürler aynen
Ömür boyu bakmayı göze alamıyorlar. Çocuk sorumluluğu zor çünkü.
Bence yanlış Ne olursa olsun hayati bir tehlike olmadığı sürece 4 aylık bebeği aldırmak günah
Kötü bir hayat yaşayıp ömür boyu anne babasından nefret etse daha mı iyi? Bakamayacak insanlar çocuk doğurmamalı zaten.
Ama korunmak diye de bir şey var eğer bir kişi korunmuyorsa bir çocuk dünyaya geliyorsa onun da canını kıyma hakkına sahip değil
Ne demek bu hakka sahip değil. O bakacak bu hakka sahip tabi. Mesele dünyaya getirmek değil bakabilmek. Cana kıymasın diye dünyaya getirsin sonra ne b@k yiyecek? İnsanların hayatlarına saygı duymak zorundasınız. Çocuk konusu zaten kimsenin eleştirebileceği bir konu değil.
İyi ne yaparsan yap bana ne 😂
Yapmayı sevip bakmaya üşendikleri için (hepsi değil)
Bebeği istemiyorlar ondan yaparken çok kolay onlar için
Ne olursa olsun hayati bir tehlike olmadığı sürece 4 aylık bebeği aldırmak günah
Doğurup çöpe atarlar o zaman da...
Cidden ya nefret ediyorum onlardan
çünkü herkesin kendi vücudu ve kendi kararı?
Tamam sen de haklısın herkesin kararı ise korunmak diye de bir şey var
ya orası öyle ama o da bi tercih sonuçta insanlar yanlışlıkla da hamile kalabiliyor illa dogurmak zorunda degil ki
Kendine göre doğru
Çünkü yapıp yapıp sonunu düşünmeyen nesil var
Gram anlamam vala gereksiz
Çocuğu istemiyorlar
Nefes nefese iken öyle demiyorlar 😂
Orası öyle
Yavaş devam et derken hiç 😂
😅
😂😂
Erkekler zorluyor
Evlilik dışı birlikte olmasın insanlarda kadın içinde yanlış erkek içinde
katiller