Merhaba. Ben iki üç sene kendi isteğimle kapanmıştım. Baskı yok, annem açık mesela. Her neyse dinimi öğrenmek istedim, insanlar soğuttu. Daha sonra benim mantığıma da aşırı ters gelmeye başladı. Zaten din dogmatiktir. Yaklaşık dört bin din var. Kafam karıştı ama tek sebep insanlar değildi tabii ki. Ya öyle bir şey ki inanmıyorum, inanmak istiyorum gibi. Bazen dalga geçiyorum bazen düşünüyorum, olmaması fikri beni boğuyor. Korkaklık diyorum bazen, bazense var beni bırakmıyor diyorum. Bu yüzden kapalıyım. Beni bu dine bağlar belki diye. Ama içim dışım bir değil kendimi rahatsız hissediyorum. Açıldığımda da huzursuz. Ne yapacağımı şaşırdım. Öneriniz varmı? Bilgisizce yargılayacak olanlar da buyursun.
Cevabın nedir?
Sağlık konusunda 627 cevap paylaştı. Anladıgım kadarıyla sen şu anda iki yolun ortasındasın bir taraf8n iyiligi. Uygula diyor diger tarafında seni kötülüge yönlendiriyor huzursuz bir ortamdasın kendini denizde yüzen bir geminin kaptanı olarak düşün azgın dalgalı birdenizdesin ve o gemide insan dolu geminin kaptanı olarak okadar insanın sorumlulugu sende bir yanlış hareketinle gemiyi ala bora edip onca cana kıyacaksın sakin bir kafayla düşünüp o gemiyi sasalim limana yanaştırıp o insanları kurtarman lazım yani senin bedenin senin gemin aklında kaptanındır sen tüm bedenindeki organların ve hücrelerin sorumlususun azgın dalgalı olan denizde senin nefsindir ya o nefsine teslim olacaksın her istegini yaparak beden gemini onun emellerine isteklerine teslim edecek ya da aklını kullanarak iman olan limana sasekin gemiyi yanaştıracaksın nefsiyin isteklerini engelle icmek istiyorsa istediginini verme acık gezmek istiyorsa gezme namaz kılma diyorsa kıl allaha inanma diyorsa birligini ve varlıgınını tastik et inanki nefis senle ugraşmaktan vazgececektir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah katında tek din İslam-dır. Aslında her şey sadece perdelerle gizlenmiştir. İnsanoğlu o perdelerini yırtamadıkca gerçekleri asla göremez. O perdeler ki her biri insan nefsinin bitmek bilmeyen arzu ve heveslerinden dünyaya bağlılıklarından başka bir şey değildir. İnsan dünya ile olan bir bağından kurtulabildiğin de o perdelerden birisi kalkar gider ve en son perdeye kadar bu devam eder o en son perde ise şeffaf arkasını gösteren bir perdedir. O insanoğlunda son nefesi vermeden önce tek kalan perdesidir. Yani son anlarında bütün insanlar ayan beyan gerçekleri görür ve ruhu bedeninden geçip giderken o son perdede sonsuza kadar yırtılmış olur. Şu an yaşadıklarımızdan , hissettiklerimizden daha da gerçek olan bir aleme yolculuğu başlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılBu perdeler bu oyun niçin.. Açlık oyunlarındayız da haberim mi yok :( Daralıyorum..
- +1 yıl
Sadece imtihan için. Her şey tamamen açık olsa zaten inanmayan kalabilir mi o zaman. Ve imtihanın dünyadaki varlığımızın bir sebebi olabilir mi? Bizler her zaman nefsimiz ve şeytan ile savaş halindeyiz. Seni daraltanlar senin içinde olanlar bunu yenecek olan sadece senin imanındır. Bu dünyaya sakın aldanma inan o kadar kısa ki hayat. Bu varlığımız bunca harikulade varlık asla boşuna yaratılmadı ve bizler de sadece bu kısacık dünya için yaratılmadık.
Bende senin gibi bir donem boyle düşüncelere sahibim hatta şimdi bile biar var o düşünceler biliyorum. Bence içinle dışının bir olmasina izin ver kapanmak seni dine bağlayamaz . inancının zayıf olduğunu düşünüyorsun galiba onun için kitaplar okuyabilirsin. hatta biliyor musun inanmasan bile inan çünkü din kavramı pisikolojiyi etkileyen birşey bir dayanak . kapanmak zorunda değilsin namaz kılmak zorunda değilsin içenden gelmediği sürece hiçbirşey yapmak zorunda degilsin akışına bırakmak en iyisi bence. ve böyle sorgulayıcı düşünceler içinde olman ve bunu dile getirebilmen çok güzel bence:)
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Haklı gibisin..
Allah'a tevekkül etmeye devam etmelisin. Kur'an tefsirlerini oku, faydası olur inşallah ama sakın dalga geçme... En dogru din Islam dinidir, asla vazgeçme. Şeytan seninle uğraşıyor kov onu, onun himayesinde yaşamayı düşünme bile. Allah yardimcin olsun..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
38Cevap
Bence bu bizim cahilliğimizden dinimizi yeterince bilmememizden kaynaklanıyor. Bilmeden mantığımızla çözmeye çalışıyoruz ve bazen yetersiz geliyor taşlar yerine oturmuyor. Bu defa sorgulamaya başlayınca mantıksız geliyor. Aklımızla içinden çıkamıyoruz. Sonra kalbimiz devreye girince inanmak bize huzur veriyor. Bence çok fazla düşünme. Dinini gerçekten doğru ve detaylıca öğren. Birde yaşadığımız hayatta zannedersem birileri bizim tam olarak bunları yaşamamızı istiyordu ve bu şüpheyi içimize ekmeyi başardı. Ben kalbimizle inanmamız gerektiğini düşünüyorum. Aklımıza oyun oynuyorlar belki ama kalbimize müdahale edemezler. En doğrusuna o karar verir. Yaşadığın şeyleri bazen bende yaşadım, düşündüğüm zaman yerine oturmayan şeyler vardı. Ama sonradan anladım ki bu benim bilgisizliğimden kaynaklanıyor. İmkanın varsa maddi olarak 1 hafta bile olsa umre'ye gitmeni öneririm. Sana çok faydası olacağını düşünüyorum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda başörtüsü yoktur. Bunu bana Kuran ayetiyle kimse kanıtlayamaz ayetleri ezbere bilmesem de birisi okuyunca devamını hatırlayabiliyorum yani tam hafız dedikleri değilim hadislere inanmam zaten onlara inanan ayrı bir din oluyor. İslamda bahsedilen kıyamet mezhep ayrılıklarıdır ve şeytan bunu başardı islam altında adam katleden örgütler vs. Kıyamet yakın hesabı sorulacak Allah yardımcımız olsun kafana takma hem mecazen hemde gerçek anlam ile. Takma gereksiz ha ne zaman sahra çölüne gittin tak orada yoksa ayvayı yersin 😆
00 Yorumla
+1 yılBu bence biraz beynini kullanmakla alakalı. İnsanların seni yönlendirmesine izin vermede sen kendi kendine yönlendir. Al dini kitabı , düşün , felsefe kitapları al, günlerce düşün, araştırmalar yap , hem ateistik hemde teistik görüşlere bak.
Bakda bak. Sonra kararını ver.
Hayatta hiçbir zaman hiçbirşey için insanların yönlendirmesiyle bir işe girişme.07 Yorumla- +1 yıl
Ve birde deistlik..
Soran+1 yılEn mantıklı fikir deistlik gibi geliyor. Ama işte kopamıyorum.
- +1 yıl
banada nedense deistlik mantıklı gelmiyor. Tanrı var ama dünyaya karışmıyor. Amaçsızca yarattı bizi. çok saçma geliyor.
Aslında benim şu yönde kafa karışık.
Ateistlik desen, kusursuzluğu görüyorsun geri çekiliyorsun, deistlik desen, Tanrı var ama amaçsızca yarattı bizi , buda çok saçma geliyor geri çekiliyorum,
Din diyorum, yani hem amaç hemde tanrı varlığı , herşey iyi rayına oturuyor derken, dünya üzerinde binlerce din. E bide üstüne her dinin aynı kalıplar üzerine oturması buda geri çekiyor hafiften seni.
Geriye kalan sonuç? Nötr. İşte bu yüzden milyonlarca parçaya ayrılan insanlar var, çünkü nötrsün ya , çözülmüyor.
Soran+1 yılOy ben nerelere gideyimmm :((
- +1 yıl
Öldükten sonra herşey anlaşılır.
- +1 yıl
@Nokturn doğru söze ne denir.
+1 yıl4000 din yok. 1 Din var: İslam. Diğerleri ya felsefe ya da düşünce. En fazla ritüel.
Biraz okusan veya bilen birilerine danışsan sorunun kolay çözülür. Diyelimki senin tıbbi bir hastalığın var; miden ülser... Ne yaparsın? İşin uzman doktoruna gidersin. Bu da öyle bir şey. Uzman bir teologa gitmelisin. Kendi kendine enfazla süt içerek mideni korursun. Sonuçta hiç bir şeyden şüphe etme. Tanrı vardır ve 1 dir adı Allah'tır; Hz Muhammed onun kulu ve elçisidir.
Tanrının varlığını neredeyse tüm Batılı Filozoflar, ontoloji (varlık) soruşturmasında " zorunlu varlık" olarak tepit emişler; yani tamemen akıl yoluyla varlığı açıklamak için tanrı zorunlu varlıktır. Modern astronomi bilimi de zaten bunu artık söylüyor. Bu konuyu düşünme artık; kabul et ve yürü.00 YorumlaÖncelikle bu yaşadığın normal bir durum ama çevrendeki insanların çok etkisinde kalıyorsun bu yazdıklarından belli. Başkalarını at kenara önce kendini sorgula ben bir yaradanın var olduğuna inanıyor muyum diye bir düşün. Bunun cevabından sonra ilerlemen gerek. Dinlerde bazı şeyler saçma gelebilir sana ama biraz detaylı araştırarak bir çok şeyin aslında ne demek istediğini anlayabilirsin ve etrafta ben müslümanım kafa kesin kadınları kapatın öldürün yok edin diye gezinenlere hiç bakma bile.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bu anlattığın duruma bazen bende dusuyorum sonra etrafima bakıyorum dünyaya insanlara hayvanlara doğaya bakıyorum ve gordugumde şey su oluyor. Hiç bisey durup dururken kendi kendine oluşmuyor herşeyin bir yaratıcısı olduğu belli ayan beyan ortada. Sonra dinime (İslam) bakıyorum sadece iyiliği ve ibadeti emrediyor bu şekilde bende yaratıcıya ve dinine bağlı kalabiliyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum. Yaratıcı kesinlikle var. Ama din konusuna gelince orada her sey karışıyor... Şansa bağlı olması bile başlı başına fiyasko. Genele bakarsak nerede doğduysak oradaki dini benimsiyoruz. Ben mesela acaba yahudi mi olsam diye hiç düşünmedim.
Soran+1 yılMesela dedim. Biz de duvar taşlıyoruz:) Şeytan diyerek. Objektif bakmak lazım
+1 yılÖncelikle neden kapanıyorum ya da kapanmamın bana ne faydası var allah neden bunu emretmiş bu soruları sor kendine. Açıkken kendini huzursuz hissetmen bile aslında içinde allaha olan saygı ve inancından bu iyi bir şey. Ama kapanacaksanda öncelikle sebepleri iyi kavraman gerek...
00 Yorumla
+1 yılYardım edebileceğim konu var mı yani sorun olur ya da bazı konularda konuşmak istediğin birşeyler sorabilirsin ya da sana kitap önerir ya da birileri ile konuşman için yönlendirebilirim yorumumu dikkate alırsan yardım etmek için elimden geleni yaparım
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok sevinirim
- +1 yıl
Bende sevindim özelden ya da burdan soru sorabilirsin
- +1 yıl
Bilinen 4300 din ve mezhep bar dünyada bunların istersen başlıca araştır bir kaçını islamıda araştır ama İslamı başkasına bakarak değil Kuran'a bakarak araştır
Gizli Üye(36-45)+1 yılşeytan bir kulunu kaybetmemek için uğraşıyor seninle
Araf 16. Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım."
17. "Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse) ler bulamayacaksın."02 Yorumla
Soran+1 yılAllah niçin kendi yarattığı bir mahlukatla bahse giriyor? Koskoca ilah?
Cevap sahibi+1 yıl14. Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."
15. Allah da, "Sen süre verilenlerdensin" dedi.
Bir bahse girme yokki şeytan Allahtan kıyamete kadar kullarını yoldan çıkarmak için süre istiyor Allahta bu süreyi veriyor
18. Allah dedi ki: "Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum
+1 yılDini akılda sorgulayıp kabul ya da reddetmedikçe uygulamalarını yapmak eziyettir.
Önce bir dine inanıyor musun inanmıyor musun? diye sor kendine ve bu konuyu hallet sonrası zaten gelecektir.00 Yorumlatasavvuf kitapları tefsir meal bunları oku çünkü müslüman olupta müslüman gibi yaşamayn düşünmeyen çok insan var
10 YorumlaNasil hissediyorsan oyle yasa insanlarin ne dusundugunu onemseme. Hayat senin. Acik mutluysan oyle ol kapalıyken huzur buluyorsan oyle kal.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle de olmuyor işte.. Mesela iki gün önce taksimde içiyordum, yarın dışarı feraceyle çıkacağım. Çok saçma geliyor. Mutlu olamıyorum yani..
Bence sen Allah'ın yolunda devam etmek istiyorsun ama yanında bir yoldaş yok. İmanlı özü sözü bir bayan arkadaş bulursan daha İyi olur
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHristiyanlik ekoldür, kisiye tapinmadir, yahudilik bir IRK'tir, budizm puta tapinmadir ve diger sacma inanislari saymaya gerek yok.
ALLAH katinda tek bir DiN vardir o da iSLAM'dir. Din sadece emirler/yasaklar olarak algilama. Din insanin fitratinda, kainatin yapisinda mevcut.
www.hayatinanlaminedir.com/.../b-185774-allah.jpg00 Yorumla
+1 yılKapalı bir ateist olmak (estetik olarak çok iyi duran türbanlar var onları araştırın) ya da direkt açılın gitsin
00 Yorumla
+1 yılaçık olanlar dinsizdirler demek değil gene dinini yaşarsın açık olup. ha bir yaratıcı varsa da takdirine bağlı artık ölünce ne olacağımız.
00 Yorumla
+1 yılBaşkan sende ölüm korkusu var gibi doğru muyum? Bence kendine şunu sor korkmasaydım ne yapardım?
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama ölünce petrol olacakmış gibi hissediyorum. Sorayım bakalım..
- +1 yıl
E o zaman kolay gelsin zorlu bir süreç
- Sağlık konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHicbisey yokken seytan vesvese yapmiyordu artik dinine yonelince seytan "eyvah bu dinine baglandi" deyip vesveseye basladi. Sende dogru yolu bulmusken seytana uyma.
01 Yorumla
Soran+1 yılHicbir bilgim. olmadan hatta kitabımı bile okumadan kendimi master müslüman sanacağıma böylesi daha iyi yine de :)
Sağlık konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yanlış kişiler sizi sogutmuş umarım karşınıza dogru kişi çıkar
10 Yorumla- Sağlık konusunda 694 cevap paylaştı.
+1 yılİster inan ister inanma ama korktuğun zaman ve zor durumda kaldığın an Allah'a yalvarmaya başlar insan.
01 Yorumla
Soran+1 yılO Allah olacak diye bir şey yok işte. Kim hangi dine inanıyorsa o dinin tanrısına veya tanrılarına yalvarıyor. Bu yüzden de kafam karışık işte.
- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıltamamen uyum sagliyamiorsan acilman en dogrusu olur diye düsüniorum kendi zorlamis gibi hisediorsun bence icinden nasil geliorsa öyle yap ama yarim yamalak yapma derim
00 Yorumla Kyran tefsiri varsa oku yoksa temin et. en iyi ogrenme sekli bilgiyi kaynagindan ogrenmek
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım dalga mı geçiyorsun? Dinimi öğrenmek istedim ve mantığıma uymadı diyorum. Tabii ki okudum hem de farklı müfessirlerden. Okumasaydım belki kendisini çok imanlı sana bir müslüman olabilirdim. Teşekkür ederim yine de.
+1 yılVesvese yapiyosun. Vesvese seytandandir. inanmak icin bile binlerce sebep var. Inanmamak ise tam bir korluk. Allah hepimizi hidayete erdirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılKime göre neye göre işte. Umarım kitabını baştan sona okumuşsundur.
- +1 yıl
Kitabimiz diyecektin sanirim 😁 evet okudum defalarca hemde.
Sorularınız nedir? Saçma gelen her sorunuza cevap vereceğime inanıyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah niçin yarattığı ile bahse giriyor? Niçin yalnızca ona ibadet etmekle görevli melekler yaratıyor. Bu kadar egoist mi? Ol dediğinde oluyorsa neden ihtiyac duyuyor? Kime gösteriş yapıyor? Veya neden bizlere işkence ediyor buraya kapatıp bizimle oynuyor? Bana kimse sormadı gelmek istiyor musun bu dünyaya diye. Söz verdiysem ve unuttuysam bu sözün hükmü yoktur. Ben birisine yarın saat 8de kapının önünde olacağım beni bekle dedim, ve kafamı bir yere carptım, hafızam gitti. Ailem de ona haber verdiler. O beni yarın saat 8de kapının önünde bekler mi? Veya neden burada değildin diye hesap sorar mı?
- +1 yıl
Unutkanlık bilmediğiniz şeye girer ve o şeyden mesul olmazsınız. ne için yarattı ona ibadet edelim diiye egois terimini kullanmak pek doğru değil o zaten çok rahmetli kendini öven biri değil kurana bakarsanız her zaman biz der ben demez ihtiyaç duymaz sadece ibadetimizden hoşnut duyar burada sadece bizi bir sınava tabi tutuyor yarattığı kulların bilinçli hareketlerine göre ödül veya ceza alıcaklak. son olarak kimse sormadı diyorsun peki yokluk güzel bir şey mi :)
Soran+1 yılİnsan kelimesinin unutan anlamına geldiğini söylemişti akaid hocam. Her neyse unutuldu deniyor. O zaman mesul değilim :) Varlığı icin nakli deliller bana yeterli gelmiyor. Bir varlık var ama bu islam dininin ilahı mı? yoksa evrensel kimsenin adını bilmediği bir güç mü? bu tür sorular ama iddialı yazmıştın ve ben dediklerinden tatmin olamadım. Sevinmiştim
+1 yılinandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanmaya başlarsın
04 Yorumla
Soran+1 yılamacım oydu ama olmuyor :)
- +1 yıl
inanç mı sıkıntılı. senin de benim başıma gelen gelmeli ama benim ki kadar ağır olmasın.
Soran+1 yılAğır veya hafif. Bence bunun için değer.
- +1 yıl
2 defa birer sene yataktan kalkama da bak gör bakalım
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu şekilde çok var buralarda.
Kapalıyım der amaç dikkat çekmemek korkunç makyaj yapar. parfüm kokusu 100 metreden duyulur. Davetkar bakışları vardır.
Dar etekler ve pantolonlarla dikkat çeker.
(Neden insanlar dinini içinde yaşamıyorlar !!! )00 YorumlaIyi yoldasin. Bence kapan tabi başkasını değil eşini memnun edersin
01 Yorumla
Soran+1 yılBu ne demek?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4000 din var demişsin ama islam gelince onlarin hükmü kalkti bil istedim 😊 o yuzden yuzyillarca Haçlı seferleri yapildi 😀
12 Yorumla
Soran+1 yılBunu sadece İslamiyet böyle kabul ediyor. Dediğin gibi olsaydı evrensel. olarak yani, herkes müslüman olurdu çok bilmis vatandaş. Bil istedim ne yahu? İslamiyetten sonra kaç tane din çıkarıldı haberin yok sanırım? Canı sıkılan din atıyor ortaya, yersen.
Cevap sahibi+1 yılValla sen bilin git ateost ol o zaman hec yaa.
Sen kendine şunu sor. Allah'a ininaniyormuyum ben diye. Ona inaniyorsan imanin sartlarinada inanmam gerekiyor demi?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeytan dürtüyor namaz kil bir kere huzurlu hissetmezsen bilmiyorum ama inanarak bir kere namaz kıl Rabbim insallah yardimcin olur huzurlu hissedersin namaz kildiginda
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok denedim.
Cevap sahibi+1 yılHuzur oldu mu
Soran+1 yılHayır kendimi robot gibi hissediyorum. Neden buna ihtiyacımın olduğunu sorguluyorum. Diğer dinlerin ibadetlerine bakıyorum o kadar benziyor ki.. Mssela şeytan taşlama olayı uzaktan bakınca aklıma gelen tek şey put oluyor yani. Ve ne paralar kalkıyor ordan. Kabenin etrafinda koca koca gokdelenler ama cok degil biraz uzakları kan aglıyor. Kimseye sesleri çıkmıyor. Hep sessizler. Neyse tesekkurler onerin icin :)
Cevap sahibi+1 yılPeki Allah'a inaniyo musun
Soran+1 yılBir yaratıcı var ama bu Allah mı bilmiyorum. Adı değişiyor dinden dine sürekli malum.
Kuran meali oku ya da said nursi nin kitaplarini oku Allah insallah doğru yolu gosterir sorgulayarak inansan inancin daha kuvvetli olabilir
00 YorumlaTavsiyem islam hakkinda daha bilgili ve gercekten bunu hayatina yansitan birisi ile konusman ve ondan yardim alman
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşiyor mu oyle insanlar
+1 yılBlim Aklın çocuğudur. Bilime bak (Fen) ne diyor onu izle o seni doğru yere götürür.
00 Yorumla
+1 yıletrafın kafanı karıstırıyo bence sen dogru olanı bılıyosun kapanmanın huzuru felan bunu goremesende vıcdanen yasıyosun ama cevren kafanı karstryo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa Ali demişler ya böyle bişey yoksa yahepsini boşa yapıyorsak Ali cevap verir;sen yapta birşey kaybetmezsin. Yoksa zaten yoktur ya varsa? Demiş.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü şeytan 😈 vesvese veriyor ve seni dininden uzaklaştırmak istiyor. Unutma şeytan boş insanlara vesvese vermez. Çünkü onlar zaten sapmışlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamiyet doğru ama müslümanlığı doğru yaşayan azaldı.
00 Yorumla
+1 yılSözler köşkü - serkan aktaşı dinlemelisin
00 YorumlaBeyler soru troll amaç belli yıpratma cabaları
00 Yorumla
+1 yılBilgili insanlardan yardım almayı dene.
00 Yorumlaİşte bunlar hep şeytan.
00 Yorumla
+1 yılateistim ama konuyla ilgili fikrim yok
00 YorumlaYa bence açılmalısın bunlar hikaye
00 Yorumla- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılsenin için eşşek alıp beygir satıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynen bende senin gibiyim :)
00 Yorumla
+1 yılKafan karışmış...
00 YorumlaKafani rahat birak
03 Yorumla
Soran+1 yılO nasıl olacak..
Soran+1 yılbundan daha önemli bir şey olsa keşke..
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası