İncilde genelde insanlara hoşgörüden / saygıdan bahsederken ve daha tatlı bir dille anlatırken neden kuranda bu tarz ayetler yok? Genelde kesmeli biçmeli hep, Yanlış anlamayın sadece soruyorum?

bir kaç ayetle örnek vermek isterim.
Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden eziyet gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, yumuşak davranandır. (Bakara Suresi, 263)
Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever. (Ali İmran Suresi, 159)
Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz. (Nahl Suresi, 90)
Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoşgörsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Nur Suresi, 22)
İman edenlerin, Allah'ın ve haktan inmiş olanın zikri için kalplerinin 'saygı ve korku ile yumuşaması' zamanı gelmedi mi? Onlar, bundan önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun bir süre geçmiş, böylece kalpleri de katılaşmış bulunanlar gibi olmasınlar. Onlardan çoğu fasık olanlardı. (Hadid Suresi, 16)
Ey iman edenler, Allah'ın şiarlarına, haram olan ay'a, kurbanlık hayvanlara, (onlardaki) gerdanlıklara ve Rablerinden bir fazl ve hoşnutluk isteyerek Beyt-i Haram'a gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktınız mı artık avlanabilirsiniz. Sizi Mescid-i Haram'dan alıkoyduklarından dolayı bir topluluğa olan kininiz, sakın sizi haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah'tan korkup-sakının.(Maide Suresi,2)
Ayetlerde seni iyiye güzele yönlendirmeye çalısıyor. Seçim elbetteki senin. Umarım tamamını bir çok kez okursun. Her defasında farklı şeyler idrak edeceksindir. Bir şeyin zıddını savunurken her ikisini de bilmemiz gerekli diye düşünüyorum. İncilin tamamını okumadığım için onun zıd bir özelliğini sunamayacağım.
Asil tam tersi incil değiştirilmiş ama kuran-ı kerim Tek değişmeyen kutsal kitap dir çünkü kuran-ı kerim ALLAH (c. c) tarafindan korunuyor
mübarek Kuran-ı Kerim baştan sona keramet ve iyilikle doludur, sen hangi gözle bakarsan o gözle görürsün. İncil dediğin kitap da esasında Allah tarafından zamanında inanan insanlara gönderilmiş sonradan tahrip edilmiş bir kitaptır keza Tevratta öyle. sana Kuran'da iyiliği hoşgörülüğü emreden yüzlerce ayet gösterebilirm, senin dediğin kısım ise insanları günahtan alı koymak için birer uyarıdır, Allah kesinlik yapacam buyurmuyor, ona karşı gelenlere bunları reva görüyor. lütfen dininizi iyi öğrenin bir ayette sabit kalmayın o ayetlerin surelerinin başını sonunu ve tefsirlerinide okuyun.
Ee sen şimdi hristiyan ülkede doğmuş olsaydın kendi dinini savunacaktın? Bunun neresinde mantık?
nereden biliyorsun benim diğer dinleri araştırmadıgımı? ben 3 semavi din dışında bir çok dini araştırdım, hepsinin bir insan elinden çıktıgı o kadar aşikar ki mantıklı bakan her insan bunu anlayabilir. ama Kurana bakıyorum, 2 kelime ile sana dünyayı anlatıyor, ve ayrıca bundan 1400 yıl önce arabistan çölünün ortasında okuma yazma bilmeyen bir adamın uzaydan bahsetmesi (uzay bilimi yokken) denizin dibinden bahsetmesi (denizin dibini bilen araçlar ve insanlar yokken) bu kitabın evrenin genişlemekte oldugunu söylemesi bu kitabı (ama bilim yıllarca evren sonsuzdur dedikten sonra yeni yeni evrenin bir sonu oldugunu ve genişlemekte oldugunu belirtti) bu çölün ortasında yaşayan okuma yazmabilmeyen yaşadıgı toprakta deniz bile olmayan bu adam nereden biliyordu bunları? mantık he mantık :)))
Kuran mealindede derki siz yerdekilere merhamet ederseniz g9ktekilerde size merhamet eder kim bir kardesinin ayıbını arastırmaz örtese allahda k8yamet günü onun aybını nı örter kim zerre kadar iyilik ederse karşılıgını alır kimde kötülük yaparsa onunda cezasını ceker
Cevap
10Cevap
Kuranda asla kesmekten picmekten bahsetmez
Merak ettim kac defa turkce mealini okudun Kur'anin?
Yarısına kadar okudum sonra kapattım
Kuranda zina edenin cezası bellidir incilde hz. isa kim masumsa ilk taşı o atsın der , incilde içki / başörtüsü ile ilgili bir ayet yokken kuranda vardır
Hristiyanları / yahudileri düşman belleyin de kuranda yazar. inanmayanların cezası da kuranda bellidir. Karılarınızı hafiften hırpalayabilirsiniz / hırsızların elini kesin ayeti de kurandadır.
Haklısın benim okudugum cin ali serisiydi pardon gerçekten.
incilde asmalı kesmeli yerler var aynı şekilde islamda da hoşgörü ve saygıdan bahsedilen bir çok ayet var. ikisinin ortak noktası ne biliyor musun kendinden olmayana karşı hiçbir hoşgörü uygulanmaz.
Ben denk gelmedim. Hangi ayette mesela? Kuranda zinanın cezası belli iken , incilde hz. isa hanginiz masumsa ilk taşı o etsin diye söylenir. İncilde ağza giren (içki) değil ağızdan çıkan sözler önemlidir.
Bende denk geldim ama bana göre mecazi anlamda onlar. Hristiyanlık zaten eşcinselliğe karşı
onu mecazi anlam olarak algılıyorsan kurandakileri de algılayabilirsin. ben burada islamı savunmuyorum zaten ateistim. semavi dinlerin ise ortak özelliği dediğim gibi kendinden olmayan için her şey mübahtır. zaten inanılan tanrı bile kendi kurallarına uymayan insanlar için cehennem gibi sonsuz acıyla dolu bir mekanı layık görüyor, insanları dine çekmek için her yolun denenmesi gerektiğini söylüyor. bunu birçok müslüman reddeder islam hoşgörü dinidir der ama muhammedin hayatını biraz okusalar din uğruna neler yaptığını bilirler.
incil hatalarıyla güncellenen bir dindir
ama kuran bir kaç kez güncellenmiştir bu yüzdendir modern topluma yaratış değil
yeni bir din çıkmalı doğrusu seküler de olabilir
Bu mu incildeki hoşgörü?
Bu videolar fake. Başka versiyonları da var bunların , tıklanma rekoru alıp parayı götürüyorlar siz de inanıyorsunuz :D kaldı ki %1 ihtimal gerçek diyelim hollanda'danın nüfusu ve ateist sayısından haberin vardır?
Arkadaşım video fake olsa bile incildeki ayet gerçek ne fark eder :D
Ben dindar bir Hristiyan'ım Ortodoksum Müslümanlara lafım yok ama dinimi hiç bir şeye değişmem
Sen kuran mealini kaç kez açıp okudun ya da anlamaya çalıştın
Okudum ve bana mantıksız geldi kapattım
Kuranı okudun hatim ettinmide biliyorsun olmadığını?
incil değiştirildi değiştirilmeyen tek kitap Kur'an-ı Kerim. bunu aklına sok
kesmeli biçmeli olanlara dikkat edersen ya da sana sadece onlar söylenmişse öyle düşünürsün tabi.
Tek ayete bakarsan kuranda da var
Çoğu ayet böyle genellikle ılımlı anlatılmış kuranda göremedim bu tarz ayetleri
Kurani okumadigin çok belli
Hangi incil matta markus juanna lukka? Herbirinde kesme seks içki açık açık yazıyor senin amacım sadece hakaret etmek
Bizim dinimizdede var bu tur ayetler
Incil sonradan degistirilmistir
İncil defalarca değişti
ya cahil insan ya...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar