Bulun duğun ortama göre değişir Eğer bağcılarda sıradan bir lisede okuyorsun muhafazakar, düz fikirli, hande yener dinleyen tiplerle okuyup entelektüel olmak zordur Ama eğer anadolu lisesinde okursan arkadaşların siyasi tartışmalar yapıp hord rock dinleyen arkadaşınla müzik tartışması yapıp ateist arkadaşlarınla din taetışması yaparsın. Ve bu ortam sabit fikirli giripte fikrinde kalan yoktur. Anadolu liseleri ülkede üniversteye hazırlık gibidir Liseden örnek verdim üniversteden vermedim çünkü zaten üniverste enteleltüel insanların kamp yeridir. Ortam bilen adam kendini yalnız hissetmez
Yani bulunduğun ortama göre yanlız kalıp kalmayacağı değişen benimde içinde bulunduğum bir guruptur
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Entellektüel olmanın etrafındaki insanlar ile alakası yoktur. okulların hiç alakası yok. üniversitedeki insanlarda sandığın gibi entellektüel değil aksine çoğu cahil.
Öylemi Hade lan ordan Ben 4 tane lise deiştirip üniverste okuyan biriyim Evet üniversteye 300 puanla giren tipten çokda bişey beklemem Ama üniverste kulüplerinde kulüplere kıx için değil bilgi için giden çok arkadaşım vardı Bulunduğun ortam entellektüelliğini tabiki etkiler imamhatipte okumakla anadolu lisesinde okumak arasında dağlar kadar fark vardır Ki bunu en iyi ben yaşadım Liseye muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak başlayıp liseyi ateist ve çok kitap okuyan gelecekte çok büyük işler yapma potansiyeli olan biri olarak bitirdim Son yılımda anadolu lisesinden taşındığımız için bağcılarda bir okulda grçirdim Ve gerçektende arada dağlar kadar fark var
olay özgüven konusu değil tecavüze uğrayan kızın gece dışarı çıkma hakkını savunuyorsun diye 10 kişiyle tartışmak ve bu konuda farklı olma çabası güttüğümü sanmaları sinir bozucu toplumun ne halde olduğunu görmekte öyle. bu gibi insanlarla tartışmaman lazım onu bile bile dayanamakta.. neyse.
En İyi Cevaplar