Mesela namaz kılmak , tanrının ne gibi bir amacı olabilir bunda? Neden yani neden böyle birşey istesin? Hadi oruç kısmen mantıklı aç insanların halinden anlamak / nefis ile ilgili fakat başörtüsü , namaz gibi şeyler bana değişik geliyor. Veya neden her din'in uygulamaları / kuralları farklı. birinde içki haram iken diğerinde kırmızı şaraba ekmek bandırarak hz. isa anılıyor. O zaman Allahın katında tüm insanlar eşit değil mi? Neden farklı farklı dinler gelmiş.
Cevabın nedir?
+1 yılCevabım zaten uzun olacak, o yüzden daha fazla uzamaması için sadece sorulara cevap vermek istiyorum.
- Tanrı, hiçbir ibadeti bir çıkarı veya kazancı olduğu için istemez. Bunu da zaten kitabında söyler. Eğer kendisi "ne amaçla emrettiğini" söylemiyorsa kitabında, Tanrı'nın ne düşündüğünü bilemeyeceğimiz için bu soru cevapsız kalacak. Namaz kılmanın farz olduğunu kabul ettikten sonra bir açıklama istiyorsa, herkes kendi mantıksal çıkarımlarıyla başka insanlara empoze etmeyecek şekilde bir sebep düşünebilir. Tanrı buna da karışmaz. Yeter ki inkar edilmesin.
- Yukardaki şey bütün ibadetler için geçerli. Hani derler ya "Allah bilir" diye. Tanrı'nın bunları neden istediğini yine kendisi bilir. Bazı şeyleri o bilmeden bilmemiz mümkün değil. Bir laboratuvar deneyinde bu sorunun cevabını bulamıyoruz malesef.
- Her ne kadar aynı Tanrı'nın gönderdiğini bilsek de, Tanrı'nın bozulmuş olduğunu söylediği bir din üzerinden karşılaştırma yapmak yanlış olurdu. Hristiyanlar kırmızı şaraba ekmek banarak İsa'yı anıyorsa, o hristiyanların bileceği iş. Ama bunu gerçekten Tanrı'nın emriyle mi yapıyorlar yoksa kendileri mi böyle bir adet edinmiş, onun tartışması Din Bilimi çerçevesinde incelenir.
- Tanrı, kendi katında tüm insanların eşit olduğunu söylemiyor kitabında. Tüm inananların eşit olduğunu söylüyor. Ama kimin inanmış kimin inanmamış olduğunun kararı bize ait değil. Biz kendimize bakalım.
- Farklı dinler gelmiyor aslında. Aynı söylem art arda tekrar ediliyor. Bazen de ekleme/çıkarmalar yapılıyor, dönemlerin şartlarına göre. Bu dinlerin farklı görünmesine sebep olan şey, Tanrı'nın söylediği gibi, kutsal metinlerin insanlar tarafından bozulması. Tanrı izin vermeseydi bunlar bozulamazdı. Demek ki izin vermiş. Son kitabı bozdurmayacağını da söylemiş. Bildiğimiz ve inandığımız kadarıyla da bozulmadan 1400 yıldır devam etmekte.
+1 yılBu fani yerde bir günün 24 saat olduğu bir kavramda zamanının ne kadarını kendisine ayırıyorsun. İhtiyacı mı var. Elbette hayır ama burdaki amaç sanırım hepimizin birer yarış içerisinde olmamız. İnsanlar içinde en çok ibadet yapan en iyi ya da dini vecibelerini yerine getirmeye iradeli insanlar ödüllendirilecek. Niye yerine getiriyoruz. Amaaan dünyanın güzellikleri , zamanımı daha güzel şeyylere harcamak varken şimdi üşenmeden kalk git ibadetini yap. Ben hala üşenenlerdenim. Umarım siz değilsinizdir.
Bana uymayın sakın...10 Yorumla
+1 yılNamaz kılmak yaratıcıya olan saygıyı ifade eder. Ve yaratıcının varlığını nefsine hatırlatma na yardımcı olur. Nefis unutur çünkü. Nefis en büyük benim der.
Baş örtü sü nü şöyle anlatayım. Saçlarını yaptığında ve bir de makyaj eklendiğinde çok hoş oluyorsun dimi :) gerçekten hoş oluyor. Çünkü kadını guzel gösteren ilk şey saclaridir. :) yanlış anlama açıklara bisey dediğim yok herkesin kendi tercihi.
İslamiyetten önce gelen bir dindir hristiyanlık. Ve her papaz İncil i kendi düşüncelerine gore tekrar yazmıştır hristiyanlık yayilsin diye. Şarap konusunu tam ayrıntılı olarak bilmiyorum ama domuz eti Hıristiyanlıkta da haram. Fakat papazın bir tanesi İncil i eline alıp "yeryüzünü Tanrı bizim için yaratmıştır. Öyleyse yer yüzündeki bütün nimetlerden faydalanabilir" mantığıyla düzenleme yapınca köklü değişiklikler olmuş.
Son din İslam dinidir. Kıyas yapman için bozulma olup olmamasına bakman gerekli. Saf halleriyle karsilastir.
Saf haliyle bakıldığında ana konular benzerlik gösterir zaten.10 Yorumla
Bence mantıksız olan oruç. Belli bir saat kendini aç bırak, akşamında kuş sütünün eksik olmadığı sofralarda iftar yap. Sonrada ben aç insanın halinden anlıyorum. Çok afedersin de nah anlıyorsun. Geçen gün haberlerde bir çocuğa et sever misin diyorlar severim ama ayda bir, iki ayda bir kez falan yiyebiliyoruz diyor. Bence 10 saat kendini aç bırakıp sonrasında çorbasından tatlısına ziyafet çekmek yerine, ihtiyacı olana, 2 ayda bir evine güç bela et giren insanlara, açlıktan soğuktan ölen insanımıza yardım edilmeli.
08 Yorumla- +1 yıl
Çok konuşup boş konuşmak bu olsa gerek binlerce insan oruç tutup iftarı sadece corbayla açıyor durumu iyi olup zengin sofra kuranlarda var elbet onların yardım etmediği ne malum etmiyorlarsada bu onların günahı sen kmsinki Allahın farzına mantıksız diyorsun hangi dinde zekat vermek var islamda yani Allah ihtiyacı olanlara yardım edilmesini emretmiş uygulamayan müslümanlar yüzünden islamı kusurlu bulmak senin gibi cahillere yakışır..
- +1 yıl
Birincisi ben kendi fikrimi söyledim. Buna kimse karışamaz. Sen kimsin ki benim fikrime karşı çıkıyorsun, inancımı sorguluyorsun? İkinicisi iftarını sadece çorbayla açmayıp, kuş sütüyle açanlar oldukça fazla. Hatta sadece çorbayla açanlardan daha fazla. Herkese cahil demişin de senin cahilliğin paçalarından akıyor onu ne yapacağız? Seninle aynı fikirde, aynı dinde olmayan herkes cahilse olur kabul ediyorum ben cahilim. Şimdi sesini kes. @Cr7onaldinyo
- +1 yıl
Bana bak amip dinsiz de olsan umrumda değil ama benim inandım dine mantıksız diyemezsin dersen seni ayrı fikrini ayrı sssskerim..
- +1 yıl
Çoçuk dediğin eline çocuk vericek yaşta..
- +1 yıl
Senin zekanda hala ortaokul seviyesinde cahillini aklınca bana laf söyleyerek kapatmaya çalışıyosun rahatsız etme beni bak işine..
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
40Cevap
+1 yılTanrı (Rab) senden ibadet istemiyor, İhtiyacı yok müslümanmısın namaz mümine fazilettir, boşalan kalpleri doldurmak kirlenen kalpleri temzilemek içindir...
Namaz; kul ile Rabb’i arasında gizli bir bağ, esrarlı bir iletişim vâsıtası, sırlı bir köprüdür.
Namaz; kulun Rabb’ine en içten, en samîmî, en nazdâr, en niyazdâr, en feyizdâr, en bereketli, en sevaplı, en nitelikli, en değerli, en kâmil yönelişidir, müteveccih oluşudur, sığınışıdır, ilticâ edişidir.
Namaz; kulun kendi acziyetini, fakrını, kusurlarını, noksanlıklarını, çâresizliğini, mahviyetini, bir hiç oluşunu idrâk ederek, mutlak kudret Sahibi, mutlak zenginlik Mâliki, mutlak kemâl Sahibi, mutlak rahmet ve merhamet Sahibi, mutlak varlık Sahibi olan Kadîr-i Zülcelâl’in, Ganiyy-i Kerîm’in, Rahmân-ı Rahîm’in, Vâcibü’l-Vücûd’un, yani Cenâb-ı Allah’ın rahmet kucağına kendisini atmasıdır,
Namaz; sonsuz nîmetlere muhtaç olduğu halde, sermâyesi “hiç” hükmünde; nihâyetsiz musîbetlere mâruz olduğu halde, iktidârı hiç hükmünde; emelleri, arzûları, elemleri ve belâları hayâl dâiresi kadar geniş ve sonsuz olduğu halde, sermâye ve iktidârının, güç ve kudretinin dâiresi eli nereye yetişirse o kadarcık “dar” olan insanoğlu için bütün emellerine kifâyet eden, bütün arzûlarına cevap veren, bütün elemlerini dindiren, bütün acılarını söndüren, bütün belâlarını yok eden büyük bir kâr, azîm bir saadet, bulunmaz bir nîmet ve yüksek bir uhrevî ticârettir.12 Yorumla- +1 yıl
Namaz; hiç sağa ve sola sapmadan ve bir saniye bile oyalanmadan sür’atle kabre, haşre ve ebede doğru baş döndürücü bir hızla koşan insanoğlu için, şimşek gibi ve hayâl sür’atinde en hızlı bir ulaşım aracı; Cennet gibi en güzel ve eşsiz bir saadet kaynağı; rûha, kalbe ve akla büyük huzur veren ve diğer mubah dünyevî işleri de ibâdet rengine boyayan, fânî ömrü ibkâ eden, yani bekâya mal eden, yani bâkîleştiren, âlem-i bekâ tarafından açtığı pencerelerle ebediyet nesîmi ve kokusu alıp getirerek rûhu ve kalbi doyulmaz sevince ve huzûra gark eden benzersiz bir mutluluk, esenlik ve emniyet kaynağıdır.
Namaz; nefis ve hevâ, cin ve ins şeytanlarına karşı etkin bir mücâhede ile, insanoğlunun kalp ve aklını, rûh ve cismini günahlardan, ahlâk-ı rezîleden ve ebedî helâk olmaktan kurtaran muazzam bir tâlim ve tâlimâttır. - +1 yıl
Allah Cc mümine namazı farz kılmıştır...
- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılAzıcık din bilgin olsaydı Allah katında geçerli olan tek dinin İslam dini olduğunu ve bütün insanların eşit olduğunu üstünlüğün ancak takvada yani ibadet etmedeki seviyene göre olduğunu bilirdin. Neden namaz kılmak diyorsun Cenneti veya cehennemi hak edebilmek için sana bazı şartlar konulmuş üstelik konulan bu şartlar ne zor ne de insana herhangi bir zararı olan şartlar aksine insan bu emir ve yasaklara ne kadar bağlanırsa o kadar ilerleyebileceğini de söylüyor hangi alan olursa olsun. Bilim, sanat, dini ilimler, gizli veya yasaklı ilimler bilinen bilinmeyen bütün yaratılanlar hakkında ne ararsan. Sen sanıyor musun ki Kuran el yazması bir kitap eline kuran dışında herhangi bir kitabı al oku ne kadar acizce ve insan eliyle yazılmış olduğunu anlarsın ama kuran öyle olsaydı 1500 yıldır ve kıyamete kadar da böyle devam edecek insanlar bu kitabı sayısız defa okumalarına rağmen 1500 sene öncesinde indirilen kitap bugünün bilimine yol gösteriyorsa ve diğer her şeyine demek ki bu sözler Allah' a aittir ve Allah sana neyi emrediyorsa onu yapman gerekir. Tabi ki kendi iyiliğimiz için yoksa Allah' ın ne bizim ibadetlerimizi ihtiyacı var ne de herhangi bir şeye. Her şey O' na muhtaçtır O ise hiç bir şeye muhtaç değildir!
00 Yorumla
+1 yılsana göre oruç mantıklı, ama başkasına göre saçma gelebilir. bence namaz mantıklı çünki günde 5 kere yaradanı hatırlıyorum ve hareketlerime dikkat etmeme yardımcı oluyo. Ama sana görede bu mantıksız. yani ibadetleri mantıklı veya mantıksız diye ikiye ayırmak biz kullara düşmez. Evrende ki ufacık ayrıntılar nasıl varlıkların yaşamasına sebep oluyo değil mi? Allahın huzuruna bu kadar sık çıkan bir kulun günah işleme şevki kırılır. eli ve gözü harama değmez. değse bile canı acır. Allahın hiçbir dininde alkol caiz kabul edilmedi. hz. isanında bu konuda görüşü bellidir. başörtüsüne gelince, kendimden örnek veriyorum; azerbaycan bakü'de yaşıyorum ve burası müslüman bir ülke. ama dışarıya çıktığımda gençlerin nasıl giyindiğini gördüğümde başörtüsü ve islami giyinişe şükür ediyorum. ben kimsenin bacaklarını vs görmek zorunda değilim. ama ''moda'' başlığı altında yahudilerin, gençlerimizi nasıl soyduğunu gördükçe başörtüsünün değerini tekrar tekrar anlıyorum. kısaca toparlarsak gizli kullanıcı kardeşim evrendeki eşsiz dengenin aynısı ve belkide daha fazlası din ve ibadet kurallarında da geçerli. beni anladığını umuyor, iyi akşamlar diliyorum :)
00 Yorumla
+1 yılher din azan bir kavim yoluyla insanlığa gelir. zamanla insanlar saptırır yine sapkınlaşır tekrar gönderilir. tekrar peygamber geliyorsa öncekileri tastik edip insanların saptırdığı kısımları düzeltmek için gelir.
namaza gelince sen insansın ve para verdiğin hizmetçine sırf para verdiğin için günde en az 8 saat her işini yaptırıyor ve hürmet etmesini bekliyorsun. Allah'ta sadece 23 saat 20 sakikanı kendine ayır 40 dakikanı bana ayır. verdiklerim nimetler ve rızık için şükret diyor. bence çok makul insanla kıyaslayınca.
kapanmak kadını korumak için. haramlar toplum düzenini ve insan sağlığını korumak için.
insanlar kral olduğunda bile insanlık kaosa savaşa sürüklenirken bu kadar merhametli bu kadar mütevazi ve bu kadar cömert bir yaratıcın olduğu için mutlu olmalı ve şükretmeli insan. ya yaratıcın bir insan olsaydı. 23 saat ibadet ister 1 saat senin derdi emin ol.
Allah Yüce ve Büyüktür emin ol. Ondan başka ilah yoktur. O doğmamış ve doğurmamiştır. yerdekini ve göktekini gaybı ve bilinmeyeni bir tek O bilir. O sana şah damarından daha yakındır. günde 40 dakika seni ebedi bir saadete götürecekse ve bunu Allah söylemişse o 40 dakikayla gidersin. sen Allah'ın kulu ol O mükafatını verir...00 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılsorun her bakımdan yanlıs. Allah=el ilah kelımesınden gelır ve Allah bızın kendısı ıcın Tanrı kelımesını degııl, Allah kelımesını kullanmamızı ıstemıstır. kendı kıtabınızı acıp okumassanız boyle dagbasındaki ılkel ınsandan daha cahıl olursunuz. bılerek cahıl kalana kızıyorum ne dersen de. dınını ogrenmen sana farz Muslüman kımlıgı tasıyorsan. o kucuk gordugunuz hayvan bıle zıkrederken kendı dınınızı tanımaktan acızsınız ki, Rabbınıze zan ısnad edıyorsunuz.
bayan, Allah noksan sıfatlardan munezzehtir. kımsenın ıbadetıne ıhtıyacı yoktur. zaten olsa ıdı, bu Allahın yaratıcılık sıfatına ters duserdı. yaratıcı muhtac olamaz. ıbadetınızı ahiret ahvalınızın ıyılıgı veya kotulugu ıcın yaparsınız. sonuc bellıdır. ıradenızde serbestsınız. dınler farklı degıldır. her dın Islam fıtratı uzerıne ınmıstır. sonradan tahrıf edılmıstır.21 Yorumla- +1 yıl
İbrahim ne Yahudi, ne de Hıristiyan idi. O Allah'ı tanıyan doğru bir Müslüman idi.) [A. İmran 67]
(İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunları [Müslümandır], onların Yahudi veya Hıristiyan olduğunu söyleyenlere de ki, siz mi iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı? Allahın bildirdiğini gizleyenden daha zâlim kim olabilir.) [Bekara 140]
Allahın adalet anlayışı ile insanlığın adalet anlayaşının aynı olmasını beklemiyorum. Özelllikle de günümüzde insanların herşeyi kendi işlerine geldiği gibi yorumladıklarını düşünürsek bu böyle. Allahın gönderdiği kutsal dinlerden sadece bir tanesi gerçek olan bana göre. Doğru olanı seçmek insanlığın tercihi. Allah eğer sadece 1 tane kutsal kitap göndermiş olsa idi insanları nasıl sınava tabi tutacaktı? Bunların içinden doğru olanı bulmak insanlara düşüyor. Bunu yapabilmek içinde objektif olarak dinleri yorumlamak şart.
10 Yorumlaİslamdan önce gelen ilahi dinler belirli bir zamanda yaşayan belirli bir kavme gelmişlerdi. Yani onların uyması gereken yasaklar o zaman için geçerliydi. ama İslamın yasakları artık evrensel ve Kıyamete kadar olan zamanda tüm insanlar için gecerli. İbadet ise yanlızca bizim ibadete ihtiyacımız olduğu için var. Örneğin öldükten sonraki yaşamda ibadet yok, yani sadece geçici ve kısa olan dünya hayatında var. Namazda seni bir an olsun dünyayı düşünmekten alıkoyar. Günde 5 kez rabbinin huzuruna çıkan insan dünyanın geçiçi olduğunu, asıl olanın ölümden sonraki hayat olduğunu aklından çıkarmaz, ve böylece yaratılış amacına uygun haraket eder.
00 Yorumla"Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet ediniz ki takva mertebesine nâil olasınız."(Bakara, 2/21)
ayetinde bu sorunun cevabı verilmektedir.
İbadetle ortaya çıkan bir netice var: "İnsanın takva mertebesine erişmesi." İnsan o ibadetle "takva mertebesine", yani Allah'tan korkma, yasaklarından sakınma, haram kıldıklarından kaçınma makamına eriyor. Demek oluyor ki, ibadetin faydası insana ait. Bu makama ermeyenler ömürlerini günahla, isyanla ve şirkle, küfranla geçirirler. Bunlar ise insanı cehenneme götürür.
Demek ki takva mertebesi, cehennemden ve ona götüren her türlü kötülükten olanca gücüyle kaçınma makamıdır. Cehennemden kaçınma ise insanı Cennete götürür. Cennete muhtaç olan ise biziz. Oradaki sonsuz nimetlerden biz istifade edeceğiz. O halde böyle bir soruyu nasıl sorabiliyoruz?01 Yorumla- +1 yıl
İslâm dininin hükümleri, geçmiş dinlerin hükümlerini nesh etmiştir. Bütün bu nesihler, temel ve itikadî hükümlerde değil, ibadet ve muamelata dair fer’î hükümlerde gerçekleşmiştir.
“Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda, kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtem-ül Enbiya’dan sonra şeriat-ı kübrası, her asırda, her kavme kâfi geldiğinden, muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır. Fakat teferruatta, bir derece ayrı ayrı mezheblere ihtiyaç kalmıştır. Temel hükümler bütün peygamberler için aynıdır; değişmez, nesh olmaz. Meselâ, imanın rükünleri bütün hak dinlerde aynıdır ve ibadet bunların hepsinde vardır.
+1 yılAllah’ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur ki bizim ibadetimize ihtiyacı olsun! İbadete muhtaç olan biziz. Şefkatli bir doktor, bir hastaya onu iyileştirecek ilâçları içmesi için ısrar etse, hasta da o doktora dese: “Senin ne ihtiyacın var ki bana böyle ısrar ediyorsun?” Onun bu sözünün ne kadar mantıksız olduğunu herkes anlar.
İnsanın ibadete ihtiyacı vardır; çünkü acizlik ve fakirliği onu sonsuz güç sahibi bir zatın himayesine muhtaç kılar. Yani Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok bizim onu anmaya, ona ibadet etmeye ihtiyacımız var.00 Yorumlaşimdi namaz kılmak Allahın yaraına değil senin yararına yarın birgün öldüğün zaman seni kabir azabından kurtarır bir nevi VIP olursun. hz isanın şarap içtiği nerde görülmüş hiç duymadım saçmalık her duyduğuna inanma. bsşörtüsü namahrem erkeğin ilgisini çekmemesi için çünkü erkekler hayal mayal kuruyor sana şehvetli nazarlı bir şekilde bakıyorlar kadın çok hassastır nazenin bir yapısı vardır bu bakışları sevmez katlanamaz zaten ilerki yaşlardaki açık kadınların çirkinleşmesi bu yüzdendir başörtüsü değil sadece tesettür yani başörtüsü+pardüse gibi şeyler
00 Yorumla
+1 yılAllah insanları sınamak istiyor kim nefsine yenik düşmeyecek diye ibadetler insanı günahtan alıkoyar Allah'ı hatırlatır, dünya insanlık bir gelişim oluşum içinde Allah bir düzen sıra yaratmış Allah o zamana göre temel kuralları aynı Allah'a iman meleklere iman gibi ama zamana göre bazı kurallar değişmiş mesela Hz Adem zamanında kardeş evliliği kuralları farklı idi çarprazlqma evlilik oluyordu şimdi ise tamamen yasak bazı konular zamana göre değişmiş ve İslam gelmiş son din olarak ve sonsuza kıyamete kadar olacak İslam'ın da bazı temel kuralları var ama zorlaştırmayınız kolaylaştırınız hadisine dayanarak ve İslam ın tüm Dünya'ya gelmesinden dolayı mekana göre esneklik olmuş bazı konularda ve bu durum sonucu hak mezhepler çıkmıştır
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılbizim için tabiki Allahın senin yatıp kalkmana aç durmana ihtiyacı yok 5 vakit namaz demek günde 5 defa elini yüzünü ayaklarını yıkamak temizlenmek demek pislikten arınmak demek namaz da vicuda faydalı olan tüm hareketleri yapıyosun okuduğun duaların anlamını biliyosan benim bişey söylememe gerek yok oruç tutmak sadece aç durmak değildir açın halinden anlayıp aç kalanlara yardım etmek içindir ve sadece ramazanda değil tüm yıl boyunca sen aç kalanlara yardım etmedikten sonra oruç tutman sadece akşama kadar aç kalmaktan ibarettir ibadet değildir kurban kesmek paylaşmayı yardımlaşmayı yiyemeyenlerin et yiyebilmesini sağlamayı amaçlar sadece kan akıtıp eti dondurucuya doldurmak için değil bu şekilde yapılırsa kurban değil hayvan katliamı olur zekat yani malının fazlasını paylaşmak Allahın vereceği rızka inanmaktır mal biriktirmek Allaha güvenmemek ona inanmamaktır. yani herşey bizim içindir hepsinin bize faydası vardır
10 Yorumla - Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılFarklı sosyokültürel yaşantılarda farklı etkiler bırakmıştır ve farklı üsluplar kullanılmıştır dini kaynaklarda mesela İncil'in skolastik düşünce döneminden sonra bir kısmının dejenere olduğunu ve buna bağlı olarak birkaç tane farklı tefsirinin çıktığını duymuşsunuzdur. Ayrıca her çağın dönemin insana getirileri götürüleri olduğu gerçeği yadsınamaz. Kısacası imkanlarımız ve bilgimiz dahilinde coğrafyamız dahilinde farklılıklara ihtiyacımız vardır. Bence durum bu teşekkürler iyi günler
00 Yorumla Cunku tanri ilgi bekliyor ilgilenmezsek cehenneme atar hani simarik bebek misali :D
Saka bir yana cunku ibadet dini duygulari pekistirir ve duyguyu artirir.. Bu dinleri uyduran kisilerde insanlari rahatça yonetebilmek için o duyguyu hep diri tutmak zorunda..21 Yorumla- +1 yıl
mmhhh burası genç bir gafil kokuyor..
Gizli Üye(25-29)+1 yılTÖVBE ET TÖVBEE SON , TEK VE HAK DİN İSLAMDIR. SENİN YAPTIĞIN HİÇ BİR İBADETE ALLAHIN İHTİYACI YOKTUR AKSİNE SEN ONA MUHTAÇSIN SEN O İBADETLERİ YAPMAKLA YÜKÜMLÜSÜN BU SENİN YARARINADIR. BAŞ ÖRTÜSÜNÜDE HİÇ BİŞEY OLRK DŞÜNEMİYORSAN EDEP OLARAK DÜŞN KADININ SAKLANIŞI DIŞARDAN BAŞKA GÖZLERDEN KENDİNİ ÇEKİŞİ OLARAK DÜŞÜN.. BUNLARI SORGULAMAK SENİN HADDİNE OLMADIĞI GİBİ HİÇ BİR ACİZ KULUN HADDİNE DEĞİLDİR.. RABBİM HİDAYET VERSİN.
20 Yorumlaçünkü insan eğilip kalkmaya bile eriniyor
bu baasit hareketleri bile onun için yapacak mıyız yapmıyacak mıyız
hiç bir dinde insanı kendinden geçiren bir olaya müsaade edilmemiştir Alkol esrar falan filan bozulan tozutan dinlerde bir çok ironi ve hata görürsün doğaldır00 Yorumla
+1 yılOkulda sınavlardan aldığın notlara öğretmenlerin ihtiyacı var mı? Niye seni sınav yapıyorlar? Aynı hesap : ) Allah2ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok. Bizi bir sınava tabi tutuyor ve buna riayet edenler cennetle müjdelendiyor. Riayet etmeyenler ise cehenneme gönderiliyor : )
20 YorumlaBirincisi Allah diyoruz. Ikincisi bunu ogrenmek icin dunyadasin. Kimse burda sinirli karakterler ile bunu sana anlatamaz. Kulluk et diye yaratildin, ihtiyaci oldugundan degil yani. Ibadet edeceksin ahiretini ona gore kazanacaksin. Ölüm var, ahiret var. Cennet cehennem hani..
Annenin karnindaydin buraya geldin ve burdan sonra bir alem daha var. Gercekten merak ediyorsan arastir. Burasi seni doyurmaz10 Yorumla
+1 yılAllahın 99 ismi arasında tanrı diye bişey yok
dinler dünya düzeni içindir, kültürlerle karışınca insanlar da eksik bilince yanlış anlaşılmaktadır.
Allaha bağlılık ve kurallara itaattir. Hristiyanlıkta da namaz vardır ve bedenleri sergilemeleri haramdır. victorianın melekleri diye geçen mankenlerden birisi podyumlara mayo ile çıkmayı bırakmıştır. bedenimi sadece kocam görebilir demiştir. ve hristiyanlığı yaşamadıklarını açıklamıştır.00 Yorumla- Diğer konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yıldin tektir azizim, din geldiğinde insanlar kafasına göre, çıkarlarına göre yıprattıkları için, ahlakını yapısını bozdukları için birçok peygamber gönderilmiştir ve tekrar tekrar aynı din hatırlatılmıştır, lakin insanoğlu bu, yine çarpıtıp yine bozuyor, yoksa dinin emirleri de yasakları da bellidir uyarsan nefsini terbiye edersin ve kazanırsın, yok uymazsan cezanı çekersin, hiç kabul etmezsen de ömrü billah iflah olmaz kül olur gidersin azizim.
00 Yorumla - Diğer konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılaslında dinlerin hepsi evrenseldir allah bütün dinlerde kendisine ibadet edilmesini ister ve bunda da hiç haksız sayılmaz.. fakat yahudiler ile hristiyanlar kendi dinlerini işlerine geldiği gibi yorumladıkları için sapıtırdılar kitaplarını değiştirdiler onun için kuran ı bu konuda incelemek ve okumak lazım diğer kitapları değil ve ne diyorsa harfiyyen uymalı...
00 Yorumla
+1 yılabooowwwww Dinini sosyal soru sitesinde arayın varlık var burada yadaaaaaaa buldummmmmmmmm mesele din değil!
sazan scan sonlandırıldı bulunan sazan sayısı : 23
sazanlar sayesinde alınan xper puanı : 32
tebrikler...00 YorumlaDiğer konusunda 577 cevap paylaştı. Tanrı böyle bir şey istemiyor, bunlar eski insanların kafalarından tanrıları nasıl mutlu ederiz de bize iyi davranırlar diyerek uydurdukları hareketlerdir.
10 YorumlaDiğer konusunda 5,3b cevap paylaştı. Allah tarafından gönderilen dinlerin hiç birinde şarabın helalliği söz konusu değildir değiştirilmiş dinler onlar gerçek dinde öyle bişeyle karşılaşman imkansız Allah tarafından gönderilmiş her dinin amacı aynıdır, mesela gerçek bir Hristiyan Hz. İsa nın tanrı olduğuna değil de Allah tarafından gönderilmiş peygamber olduğuna inanır Hz. İsa da peygamberimiz gelmeden yıllarca önce Hz. Muhammed'in geleceğin haberini vermiştir eğer gerçek bir Hristiyan ise bunlara inanır
00 YorumlaO elinden düşürmediğin telefonu bilgisayarı da ilk yapıldığında bu ne işe yariycak ki demişlerdi tutmaz bu demişlerdi. Bunları bile görmek vizyon gerektirirken bu sorularla Allah'a ulaşacağını ya da cevap bulacağını sanmıyorsun heralde?
00 Yorumla
+1 yılçünkü ibadet ederken Allahı düşünüyosun. düşünmüyosan zaten pek bir anlamı olmaz. ibadetler olmasaydı kim bu kadar sık hatırlayabilirdiki Onu?
00 YorumlaNe diyelim simdi seni buna "ALLAH"a ikna etmek icin...
Cok kafana takildiysa ki boyle bir sitede cevap aranacak sorular degil
Gidersin bir hocaya inanmak istersen sayet sorgularsin sorarsin00 YorumlaSen neden yemek yemek istersin kardesim? Aciktigin için vücudunun ihtiyacı olduğu için dimi ibadette bunun gibi yüce yaradan seni yaratmış ama boş yere yaratmamış bana kulluk et diye yaratmış şükür et diye yaratmış.
10 Yorumlavucuduna zararı olmayan herşey serbest haram degil.. namaz ise en iyi spordur.. ayrıca yaratanın bunların hiç birine ihtiyaçı yoktur. zaman degiştikce insanlar geliştikce dinlerde degişmiştir kurallarıda degişmiştir
00 YorumlaCennete girmek bu kadar kolay oslaydı zaten bizi yaratmasının bir anlamı kalmazdı, en iyisini yapacam demiş bizi yapmış bize güvenmiş ve izliyor.
10 Yorumlaburaya yapılan yorumları okumak istemem :) şimdi tek kitap okumayanlar sana akıl verince çok komik olcak. cevabını der isen mantığınla ara
00 Yorumlasen bir ınsana karsılıksın bırseyler versen ondan sanaa tesekkur etmesını beklemez mısın
00 Yorumla
+1 yılToplumları neyle kontrol edebilirdi egemenler? sen böyle şeylere inan bilimi boşver din sana yeter :)
03 Yorumla- +1 yıl
nerde okudun bilimi boşver yazan ayet ya da hadisi. bu dünyada en güçlü hüdümdarlık dönemi şeriatı en güzel yaşatan osmanlıya aitti unutma. e hani dindeki gericilik? :) bu arada osmanlı şeriat kurallarını son dönemlerde yerine getiremediği içn yozlaştı ve yıkıldı. ama merak etme öyle de böyle de kuranın yani Allahın huzurunda diz çökeceğiz. sen barında filozofluk yaparak bilimde ilerlemene bak
- +1 yıl
@exBodybuilder tabi gülüm meb. den aldığın kitapla kasıp kavuruyon. Ensestin oğulları sizi hadi yaylan
- +1 yıl
seninle tartışmak isterdim ama daha ilk dakikada ağzını bozdun hiç sabırlı değilsin barların filozofu. ben meb'in kitaplarını umursamadım ve umursamayacağım. orada çocuklara öğretmek istedikleri şeyler yazıyo. KURAN ı okudum ve anladım. o yetti bana. Şu an da olduğu gibi gafillerle tartışmamam gerektiğini de o öğretti. neyse hadi Allah hidayet versin :)
+1 yılŞimdi baak orrtak payda tanrıya inanıyo mesela putlara inanaanlar naabıyo secde ediyo müslümanlaarda önğnde ben acizim diye eğiliyo. Secdeye gidiyo böyle düşüneebilirissn
00 Yorumlaibadet insanların nefsini terbiye eder nefsine yenik düşmesini kötülüklerden uzak durmasını sağlar bu dediğini mantık yapar diyebilirsin ama insan nefsi o kadar güçlüdür ki mantık devre dışı kalır
00 Yorumla
+1 yılDin saçma çünkü hiç düşünmeye gerek yok bunlari o yüzden
00 Yorumla
+1 yılYorumları tek tek okudum hiç usanmadan. Okuduktan sonra tek düşündüğüm şey cahilliğinizde boğulucağınız.
Tanrı öldü arkadaşlar. Hadi arv.00 Yorumla
+1 yılİbadeti insan kendisi için yapar alahin kulun yaptığı ibadete ihtiyacı yoktur
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam işte neden yapar? Mesela neden namaz kılınır?
- +1 yıl
Günde beş defa abdest alan bir insan günde beş defa yıkanmış birisi gibi temiz olur günah siz yani namaz da allaha olan Şükrü bildirmektir
Tanrının bizim ibadetimize ihtiyacı yok o sadece inanç ve sadakat istiyor.
00 Yorumla
+1 yılTanrı bizi kendisine ibadet edelim diye yaratmadı bu batıl islam dininin batıl ögretisidir
00 Yorumla
+1 yılİnsanların Ona olan borcunu ödediğini düşünüp ruhunu doyurmak için uydurdukları bişey :)
00 Yorumla
+1 yılevlendiğin kişi neden senin sözünü dinelemesini istersin?
10 Yorumlatanrıyı bilmem bu dediklerinizi bizi yaradan ister şükür ALLAH tanrının belasını veriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim ihtiyacımız olduğu için bizim iyiligimiz icin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkurana göre insanların yaratılış amacı allaha kulluk etmek zaten, evet bir sürü din var ama en son indirilen din islam oldugu için ona inanmak durumundayız :)
00 Yorumla
+1 yıltanrıya bir zararı be karı olmaz ibadetin. Kula kulluk şuru için ibadet elzemdir.
00 YorumlaDiğer konusunda 612 cevap paylaştı. Namaz kotu islerden uzak durmak icindir.
10 YorumlaTövbe tövbe sen nasıl sorgularsın bunu
03 Yorumla- +1 yıl
Sorgulamayacak da ne yapacaktı?
- +1 yıl
@fruitylovewaffle Eei ne yapıyorsanız yapın
- +1 yıl
@fruitylovewaffle varsa beynini kullanıcak yoksa senin gibi sorgulayacak..
+1 yılBuradaki nasılım soruları gibi. Ego tatmini
10 Yorumla
+1 yılişine gelmiyor anam ondandir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOna sukranini sunman icin
00 YorumlaUzun hikaye...
00 Yorumla
+1 yılneden burdasın
00 Yorumla
+1 yılYanacaksın.
01 Yorumla- +1 yıl
Senmi karar veriyorsun buna kör cahil..