Her geçen gün daha çok korkuyorum. Buna çözüm bulmalıyım. Ama sorunun ne olduğunu anlamadım.
Cevabın nedir?
Vesvese veriyorlar. Bunlar banyo da bulunup izlerler eger girerken euzu besmele cekmedi isen.(hatta banyo ve tuvalete girerken okunacak kucuk bir sey vardi netten bulup okuyabilirsin) Bu son dedigimi bir cin kendi soyledi. Bu arada korkmana gerek yok ablacigim nas felak ayetel oku Allah a sigin bir sey yapamazlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanki birileri izliyor gibi geliyor çok korkuyorum
Soran+1 yılBu kadar korkmuyordum Son zamanlarda çoğaldı umarım geçer
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılSabah ezan okunduğu an tüm kötülükler etrafı terketmiş olur, tam aksine bu yüzden Sabah ezanı okununca rahatlamalısın...
115 Yorumla
Soran+1 yılSabah ezanında korkudan gözümü açamadım yorganın altına girdim 😞
- +1 yıl
Sabah ezanı tam aksine rahatlatıcı bir hafif makamla okunur, okunuş tarzı değişiktir, sizin hocanın sesinden kaynaklanıyor olabilir korkman, belki sesi korkutucudur :D
Soran+1 yılSen soruyu bir daha oku istersen anlamış görünüyorsun
- +1 yıl
Tamam da zaten bir sebep yazmamışsın.. duşa girmekten korktuğunu ezan okunurken korktuğnu yazmışsın o kadar.. ne anlayabilirim bundan ancaba?
Soran+1 yılValla senin haricinde herkes düzgün anladı arkadaşım
- +1 yıl
"Cin" olayı mı? İyi de bunu neden direkt yazmıyorsun? İsimlerini yazmanda korkulacak birşey yoktur, öyle olsa onların ismi Kuran'da yazmaz ve Kuran'da "CİN SURESİ" olmaz idi... Öncelikle şunu unutma: Tam teslimiyet ile Allah'a bağlıysan o zaman sana Allah'ın izniyle zarar veremezler. Ayrıca onlar yaratılış itibariyle insanlardan üstün varlıklar değildirler, Allah yaratılış olarak insanı cinlerden de hatta meleklerden de üstün yaratmıştır. Melekleri dahi Adem A. S.'a secde ettirmiştir. Ayrıca Allah'ın gücü ve kudreti karşısında hiçbir kudret yoktur. Güç Allah'ındır.
“Bütün güç ve kuvvet, yalnızca en Yüce ve en Büyük olan Allah’ın (c. c.) yardımıyla elde edilir.”
Yani: "La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim."
Cinlerin insanlara musallat olmasının iki sebebi vardır:
1- Ya onlarla bilerek uğraşmış ve rahatsız etmişsindir
2- ya da farkında olmadan onlara bir zarar vermişsindir
Devamı altta yazıyorum >>> - +1 yıl
Bilerek onlarla uğraştıysan o zaman musallat olmuş olabilirler, genel olarak seni rahatsız etme ve korkutma şeklinde rahatsızlık verirler,
Farkında olmadan ise onların bulunduğu bir kuytu bir mekana farkında olmadan girmiş ve rahatsız etmiş olabilirsin, bu yüzden eskiler bunu bildiği için hep nasihatlerinde "gece saçak altlarından yürümeyin, özellikle erkeklere gece kuytu yerlere işemeyin" gibi uyarılar yaparlardı. Çünkü onları gözle göremediğimiz için yanlışlıkla onların üzerine doğru bunu yapabilir insan, ya da gece kuytu yerlere taş atmak vs. gibi.
Kuran'ı Kerim'de (namazda da okuduğumuz) Felâk ve Nâs sureleri koruyucudur, onları oku. Ayet'el Kürsi duasını da bul ve oku ve tüm kötü insan ve cinlerden Allah'a sığın samimiyetle, Allah dualara cevap verendir ve duaları işitendir, görendir. Güç ve kudret Allah'ındır. Bu duaları arapça okumanın yanında Türkçe meallerini de oku ki, ettiğin duanın ne anlama geldiğini de bilmen daha güzel. Abdest alarak uyu, Kuran okuyarak uyu.. - +1 yıl
Duşa girerken dahi besmele ile gir, her işe besmele ile başla, bir dua okurken ya da ibadet ederken dahi aklında saçma sapan düşünceler oluşabilir, çoğu insana olur bu, namaz kılarken dahi insanın aklına vesvese getirir şeytanlar, bundan dolayı suçluluk hissetme, bu saçma sapan düşünceler senden kaynaklı değil, hatta şundan emin ol: demekki Allah'a ettiğin duadan dolayı Allah seni seviyor ki, o yüzden o dualara saçma düşünceler karıştırmaya çalışıyor olur o varlıklar. Bunu bilip sevinmelisin de o anda. Allah seni bundan sorumlu tutmaz merak etme.
Soran+1 yılYazdıkların doğru. Nas felak anlamlarını biliyorum. Eskiden çok okurdum eskisi kadar okumuyorum. Namazlarımıda aksatmaya başladım😳 Eskiden musallat olmuşlardı ama biri musallat etmişti tekrar aynısı olcak diye çok korkuyorum.
- +1 yıl
Dedimya Allah seni koruduğu takdirde hiçbir kötülük sana zarar veremez, Peygamberimiz Hz. Muhammed S. A. V'e dahi büyü yapıldı ve onlar musallat edilmeye çalışıldı. Ama tuttu mu? Hayır. Allah seni sevsin yeterki, Allah'ın sevip koruduğuna kim zarar verebilir? Değil mi?
Soran+1 yılEvet bana musallat olduklarında Rabbim beni korudu çok şükür. Rabbim bizleri sevdiği kıllarından olmayı nasip etsin.
- +1 yıl
Amin, sen dualarını et, Allah'a sığın, Felâk ve Nâs dediğim gibi oku unutma, duş alırken bir varlığın seni izlediğini düşünsen, hissetsen hatta onlardan biri seni izleyip korkutmaya dahi çalışsa bile "GÜÇ VE KUDRET YALNIZ TEK OLAN ALLAH'INDIR" diye söyle ve sonra duşunu almaya devam et, "oralı bile olma yani".. Allah'ın koruması ve desteği senin yanında iken seni korkutmaya çalışsalar kaç yazar!
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun tabi bunun için namazlarımı ihmal etmemem dualarımı bırakmamam gerekli teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim umarım fayda dokunmuştur..
Keyfine bak bee hatta duş alırken koy telefonu yanına aç müzik dinle :D
Soran+1 yılYok o kadar değil yaa duşta oyalanmamak lazım hemen duşumu alır çıkarım 😀
Kovulmus seytanin serrinden Allaha siginirim de euzu besmele cekerek bildigin dualari felak nas ayetel kursi oku Allahi 99 ismiyle de sık sık zikret her iste onun adini an banyoya sol ayaginla gir yataga yattin uyumadan once ayetel kursi oku imanini bunlarla saglamlastir dahasi icin ozelden yazabilirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Psikolojikx biseydir son zamanlarda seni etkileyen bir durum sonucu olmustur
04 Yorumla
Soran+1 yılIki kere duşta bayılma tehlikesi geçirdim sebebini bilmiyorum
Soran+1 yılGerçekten psikolojik mi 😐
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
Vesvese. Seni namazdan alikoymak icin. Onemsemeyeceksin ki gitsin. Geçmesini bekle
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım geçer
Gizli Üye(36-45)+1 yılBismillah de yataktan öyle kalk. Allah'a sığın. Euzü.. çek. Banyo yapsrken de bunlari söyle. Biraz evham yapiyorsun şeytan da vesvese veriyor. Ehemmiyet vermezsen hiç bir korkun olmaz
148 Yorumla
Soran+1 yılYa bana yaklaşık 2-3 sene Evvel musallat oldular. O zaman bile böyle bir korku yoktu. Ezan sesini duyuyorum ama korkudan gözlerimi bile açamadım.
Soran+1 yılYakın zamanda banyoda bayılacak gibi olmuştum
Cevap sahibi+1 yılKorkma. Kısa bir zamanda korkularin geçer. Her zaman için Allah'a sığınacağız. Küçükken ben de banyoda gözlerimi kapamaktan korkardim. Ama düşündüğün zaman çok gereksiz bir korku olduģunu anliyorsun. Kendini şeytana maskara yapma. Bunlar gereksiz korkular. Güçlü ol. Hepimiz duş aliyoruz. Bir şey mi oluyor. Euzü çrk yataktan kalk. Euzü çek duş al..
Soran+1 yılKaranlıktan hep korkmuşumdur. Ama bu Son zamanlardaki korku bambaşka. Hatta iki kere bayılma raddesine geldim apar topar çıktım duştan 😐
Cevap sahibi+1 yılAma yaşına göre gereksiz bir korku. Artik bu korkunu yenmen lazım.
Soran+1 yılEskiden sadece karanlıktan korkardım şimdi duşa girmeye bile korkuyorum. Eskisi gibi bir korku değil.
Cevap sahibi+1 yılDoktorluk bir mevzun yok. Sadece ne kadar gereksiz bir korkun olduğunu düşün. Zamanla geçecektir. Gerekurse küçük bir gece lambası al. Led lamba senin işini görür. Ama bir müddet sonra da onu kullanma. Yavaş yavaş bırak
Cevap sahibi+1 yılÖnce duşa girme meselesini düşün. Neden duşa girmekten korkuyorsun? Duş yaparken Seni korkutan ne?
Soran+1 yılYalnız değilmişim gibi geliyor. Sanki birileri beni izliyor. Iki defa da bayılma raddesine geldim. Eğer hemen çıkmasam bayılcaktım.
Cevap sahibi+1 yılElbette Allah görüyor. Banyoya girerken bazı kurallar var.
Banyoya, Allah’ın huzuruna temiz çıkmak gibi, güzel düşüncelerle girmelidir.
Sol ayağımızla banyoya girmelidir.
Girerken “Bismillahirrahmanirrahim, pisliklerin her cinsinden ve kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım.” demeliyiz.
Banyoyu kimsenin göremeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Hamamda setr-i avrete riayet etmeli ve peştamal giymelidir.
Soran+1 yılSanırım bundan sonra giyicem gibi gözüküyor teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılŞimdi nasılsın? Biraz rahatladın mı? Artık Korkuların gitmiş olmalı..
Soran+1 yılŞimdi derken?
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarimi uygularsan biraz rahatlarsin. Gereksiz korkulardan kurtulursun. Erkek olsun bayan olsun banyo yaparken dikkat etmesi gereken kurallar var. Dua okuyacak ve Peştemal giyecek. Allah izin vermeden sana zarar veremezler. Simdiye kadar hep korktun. Hem karankiktan hem de banyo yapmaktan..
Peki bir sey oldu mu?
Elbette olmadi. Çünki evham yapiyorsun. Şeytan da sana vesvese veriyor.
Korkmana gerek. Sen yine duanı yap. Banyoya girerken pestemal kullan.
Soran+1 yılVar zaten ama alışkanlık edinmemişiz ondan kullanmıyorum. Yapıcam bunları sağol.
Cevap sahibi+1 yıl:)) biraz rahatladigina sevindim. Zamanla korkularin geçecek. Biraz alışkanlık olmuş. Müslüman böyle seylerden çok korkmaz. Az cesur ol. 5 vakit namaz kıliyorsun
Soran+1 yılEskiden hiç aksatmazdım şimdi namazlarımı aksatmaya başladım 😳
Cevap sahibi+1 yıl:(( tövbe de. Namazlarini neden biraktin? Sonra hesabini nasıl vereceksin?
Soran+1 yılBırakmadım aksatmaya başladım ve bundan çok huzursuz oluyorum. Nedenini bilmiyorum :(
Cevap sahibi+1 yılHuzursuz olursun elbet. Ezan okununca hemen namazlarini kıl. Zaten kaç rekat kılıyoruz. Her namaz ortslama 10-15 dakika. Bir sürü dünya işi yapılıyor. Araya namazı da bir zahmet koyuver
Soran+1 yılEskiden hiç aksatmazdım ne olursa olsun önceliğim namazımdı abdestsiz dışarı çıkmazdım Son bir kaç ayda ne oldu anlamadım bende
Cevap sahibi+1 yılBu geceden itibaren namazlarina biraz daha hassasiyet göster. Şimdi yatsi namazini kıldın mı? Kılmadıysan hadi kıllalım. Ben de kıllacağım. Vakti Geciktirince zor oluyor
Soran+1 yılEvet özellikle kılmayınca uyku erkenden bastırıyor
Soran+1 yılEvet ya özellikle namazı kılmadığımda uyku daha çok bastırıyor
Cevap sahibi+1 yılYatsı namazını kıldın mı?
Soran+1 yılHenüz değil ama kılıcam kılınca yazarım buraya sen kıldın mı
Cevap sahibi+1 yılOo. Ne yaptın ya.. sana hadi kılalım demiştim. Neden beni yalniz bıraktın. Gitti cemaat sevabı.. :) Ben yatsî namazını kıldım.
Soran+1 yılAllah kabul etsin ama kılınca yazarım 😊
Cevap sahibi+1 yılTamam. O müjdeyi geciktirme. Erken yatabilirim. Üzerimde bir yorgunluk var
Soran+1 yılKıldım kıldım..
Cevap sahibi+1 yılAllah kabul etsin. O saatlerde yatiyordum.
Soran+1 yılAmin sağol
Cevap sahibi+1 yılBu gün hayatinda bir değişik oldu mu? Sabah namazına kalkarken kendini nasıl hissettin?
Soran+1 yılNamaza kalkamadım 😞
Cevap sahibi+1 yılsaat kurmadın mı? şeytan gece uyutmaz sabah kaldırmaz.
Soran+1 yılSaatim her güne kurulu ama duymadım sabah 8:30 da uyandım yok benim şeytan gece de uyutuyo sabahta 😐
Cevap sahibi+1 yılkazasını kıldın mı?
Soran+1 yılHayır evden kılmadan çıktım
Soran+1 yılYa ben sabah namazlarımın kazalarını kılmıyorum
Cevap sahibi+1 yıl:( 5 dakikanı almazdı. Namazlara biraz daha dikkat etmek lazım
Cevap sahibi+1 yılsabah namazlarının kazalarını mutlaka kılman gerekiyor. öğle vakti girmeden kılman lazım
Soran+1 yılSabah namazlarımın kazalarını kılmıyorum. Tamam bundan sonra öyle yapayım öyleyse.
Soran+1 yılAbdestim var abdestsiz dışarı çıkmamaya çalışıyorum zaten.
Cevap sahibi+1 yılabdestli gezmen takva ama sabah namazını kazasını öğle vaktinden önce kılman vacib kadar önemli
Soran+1 yılBu kadar önemli olduğunu bilmiyordum
Cevap sahibi+1 yılBir vakit namazı kasdi olarak kılmayıp kazaya bırakmak büyük bir günahtır. Böyle bir hareketten uzak durmalıdır. Bu çeşit bir hatanın işlenmesi durumunda bir an önce kaza edilmeli, borçtan kurtulmalıdır. Çünkü ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmaz. Ölüm gelip de hazırlıksız yakalarsa ahirete borçlu olarak gidilmiş olur.
Soran+1 yılKısıtlı bırakmadım ki uyuya kalmışım
Cevap sahibi+1 yıltamam dikkat et ama
Evde kimse yok mu? Neden korkuyorsun? Işıkları açarak git lavaboya falan.. Ben evde kimse yokken korkarım. Demekki benden daha korkakları da var
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılPanik atak falan mı var bir doktora görün bence
07 Yorumla
Soran+1 yılPamık atak falan yok Allaha şükür başka bişey bu ya çözemedim
- +1 yıl
Kesinlikle var...
- +1 yıl
Garip ama bir rahatsızlık olduğu kesin benim bir arkadaş bu yüzden tedavi gördü tek başına mutfağa dahi gidemiyodu
Soran+1 yılPanik atak teşisimi kondu?
- +1 yıl
Yok o değişik bişey söylemişti ama panik atağın ileri boyutunda yani artık olmayan şeyleri görmeye başlamış misal annesini babasını bile yanına yaklaştırmıyomuş bir dönem korkudan Şu an ileri boyuta geçmemişken bir hekime görün Allah şifa versin
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Ricaederim
+1 yılüç harfliler musallat olmuş olabilir bilginize
06 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce olmuştu
- +1 yıl
iyi bir hocaya gitmenizi muska v. s. yazdırmanızı tavsiye ederim.. nas ve falak sürelerini besmeleyi çok okumalısın
Soran+1 yılTekrar olmasından çok korkuyorum boynumda sürekli cevşen var zaten
- +1 yıl
özele yaz anlatayım istiyosan.
Soran+1 yılNeyi anlatacaksınız?
- +1 yıl
ne yapman gerektiğini hanfendi...
+1 yılNeyden korkuyorsun 3 harfliden mi
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanki birileri izliyor gibi
- +1 yıl
önceden banda olurdu o evde tek kalmazdim korkardim ışıkları her yerden açardim sağ sola dikkatli bakardim 16 yaşında falandm ozaman ama acaip tirsardim nasıl kurtuldum Biliyormusun Besmele çekerek zamanlada unuttum
+1 yılDusta cok kalma cinler gelebilir
00 Yorumla
+1 yılNeden korkuyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılSanki tek başıma değilmişim gibi geliyor.
- +1 yıl
Korkacak bir şey yok ALLAH her zaman seni görüyor
Soran+1 yılBanyoda özellikle daha çok tedirgin oluyorum
- +1 yıl
Seni koruyan melekler var korkacak bir şey yok inan bana
+1 yılPanic attack...
02 Yorumla
Soran+1 yılYoo öyle bişeyim yok Allaha şükür bu başka bişey
- +1 yıl
Avuntu bu...
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldaha acık anlatmaısın sorunu
04 Yorumla
Soran+1 yılSanki duşta birisi beni izliyor gibi geliyor ve Nefes alamıyorum
Cevap sahibi+1 yılyaşadığın buna benzer bununla iniltili bir şeylerden dolayı olabilir
Soran+1 yılBilmiyorum daha önce bana musallat olmuşlardı
Cevap sahibi+1 yılnas felak sürelerini oku ALLAHa sığın
+1 yılSeni korkutan nedir
012 Yorumla
Soran+1 yılSanki duşta birisi beni izliyor gibi geliyor ve Nefes alamıyorum
- +1 yıl
İmsak tan sonra o mahluklar zarar veremezler. en azindan biismillahil hakim diyerek gir. zaten bir şey olacak olsa yataktada olur
Soran+1 yılDaha önce bana musallat olduklarında duşta değildim. Geceydi. İmsaktan önce duşa wc ye giremicem mi?
- +1 yıl
Gir canım ama okuyarak gir. Duş a girmeyi eski alimler pek uygun görmemiş ler.
- +1 yıl
Nasıl oldu peki nasıl kurtuldun
Soran+1 yılBeni Neyin koruduğunu bilmiyorum. Ama Allaha şükür olsun kurtuldum rabbim böyle bişeyden korusun beni. Neyin koruduğunu bilmiyoruz artık. Kıldığım namazlarmı okunan cevşenler mi kuranlarmı ya da birinin duasını aldım bilmiyoruz artık. Çok şükür. Ama bir daha başıma gelecek diye çok korkuyorum.
- +1 yıl
Şüphesiz ki allah koruyor , bir çok ayet ve ismi azam duaları mevcut. geçmiş olsun
Soran+1 yılEsmalarda çekmiştim o dönem sürekli tebbet i de çok okudum çok Allah korudu
- +1 yıl
Ne güzel 😊
Zikir i bırakma o halde
Soran+1 yılBırakmamaya çalışıyorum
- +1 yıl
Rabbim görünen ve görünmeyen varlıkların şerrinden korusun.
Soran+1 yılAminn
+1 yıltek mi yaşıyorsun
010 Yorumla
Soran+1 yılAilemle yaşıyorum tek yaşasam kafayı yerim
- +1 yıl
haha bak bide bu yönden düşün. evde yalnız değilsin
Soran+1 yılÖyle de her geçen gün daha çok korkuyorum inan pislenmesem duşa girmicem korkudan
- +1 yıl
aklına ne geliyo duşa girince
Soran+1 yılSanki birileri izliyor gibi hissediyorum yalnız değilmişim gibi geliyor
- +1 yıl
ruhani varlık olarak mı
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
inançlı biri misin
Soran+1 yılKendimce inançlı biriyim
- +1 yıl
islamda ruhani varlıklar yok
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılpsikoloğa git.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçşne cin girmiş