Bazen gördüyorum 'özlüycem' , 'söylüyüm' ,
yaziyorlar. Yanlis degil mi yoksa öyle de mi yazilir. Dogrusu özleyecegim ve söyleyecegim degil mi?
yaziyorlar. Yanlis degil mi yoksa öyle de mi yazilir. Dogrusu özleyecegim ve söyleyecegim degil mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğru yazım ve telaffuzu öyle evet. Ama günlük konuşmada ne yazıkki bozuyor çoğu kişi. Dikkat bile etmiyor. Biraz bulunduğu ve yetiştiği çevreyle ve mesleğiyle de alakalı. Apaçilerde ve kezolarda had safhada zaten..
www.tdk.gov.tr/index.php
Ölçütün burası olsun minik.
Seslendirme de var üstelik.
Aradığın kelimenin nasıl telaffuz edildiğini de dinlersin hem...
Evet doğru ama o yazı dili. Diğeri ise yazı dili. Çoğunlukla konuşurken konuşma dili kullanılır :)
Az önce bir arkadasin durum yazisinda 'sizi cok özlüycem' yaziyordu. Kendisi türkiyeden o yüzden belki dogrudur dedim:/
Doğrusu dediğin gibi. Ama günlük kullanımda "özlüycem" denildiği için öyle yazanlar var.
Cevap
17Cevap
Diycem etcem gitcem yapcam tarzı türkçeye uygun değil tabi. Diyeceğim yapacağım gideceğim gibi söylenmesi gerek.
Valla çok zor soru. Türkçe yazıldığı gibi okunur derler ama öyle olmuyor işte. Çok uzun bunun tartışmaları ama bana göre 'söyleyeceğim' ve 'söyliycem' gibi iki türlü de yazılması doğru olmalı
evet doğrusu onlar ama onu yazmakta çok yorucu oluyor bazen bende direk özlicem söylicem falan yazıyorum direk okunuşu gibi
evet dogrusu sizin yazdiginiz gibi ama kelimeleri yiyoruz biz ;).
Yazılı doğru olan şekilde ama konuşurken kimse söyleyeceğim, özleyeceğim demez.
İcinden nasil geliyor resmi konusurum beyfendi derler arkadasca konusurum keko derler milletin ne dedigini takma ,
Yok taktigimdan degil fakat yurt disinda dogup büyüdüm. Elimden geldigince türkceyi dogru telafuz etmeye calisiyorum. O yüzden emin olmak istedim😄
Dogrusu ozleyecegim, soyleyecegim diger yukaridaki katledilmis dilimizdir.
Yanlışta yani her dilde olur böyle diye düşünüyorum. Sen doğrusunu biliyosun zaten.
konuşma diliyle yazım dili arasında fark var konuşma diliyle yazıyor çoğu doğrusu sizin söylediğiniz gibidir
konuşma dilinde öyle değildir. haberlerde bile yazı diliyle yazarsn ama konuşulduğu gbi söylersn
Yazı dilinde dediğin gibi, konuşurken ise ilk dediğine yakın telaffuz edilir.
Senin yazdığın da yanlış , doğrusu ;
Özleyeceğim , söyleyeceğim.
Evet ama türkce klavye yok, o yüzden😄
Tamam😄 Tesekkür ederim☺️❤️
Senin dogru, digeri yanlis.
aynen doğrusu özleyeceğim ve söyleyeceğim
Sen haklısın, o arkadaşlar Türkçe'yi katlediyor...
Doğru yazılışlar: "özleyeceğim" ve söyleyeyim"dir.
'' söylüyüm '' diyenle olmaz
Bısver sen napcan bunları :/
Merak ettim😄
Hayır. Özleyeceğim ve söyleyeceğim.
Sen doğrusun onlar yanlış
Evet oyle
Evet öyle
Olcak değil olacak
Hangi ulkedensiniz?
değil
Şive oyledir
Senin dedigin dogru