Kekemelik denen illet?

4 yaşından beri kekemeyim Şu an 18 yaşındayım. Ama çok sıkıldım herşeyden. Okul hayatım boyunca hep ezik kaldım. Okulun ilk günü hep öğretmenler tanışmasın diye dua ettim..Çünkü adımı soyadımı soyleyemicek kadar acizim. Hiç liseye geçmek istemezdim. Her gece dua ederdim Allah'ım ne olur liseye geçtiğim zaman iyileşiyim diye. Ama olmadı iyileşemedim. Ortaokulda az çok arkadasım vardı liseye geçince hiç arkadasım olmadı. Şimdi lise 4'üm. Ama üniversite okumicam.Çünkü hiç bir zaman meslek sahibi olamicam. Kekeme birinden ne olabilirki? bir kere 11-12 yaşındaydım komsumuz ne olucaksın dediğinde öğretmen demiştim. O da hıı senden öğretmen olmazki konusamıyosun demişti. O günden beri hiçbişey olmak istemiyorum. Ailem beni anlamıyor sanki normal biriymişim gibi davranıyolar. Bakkala bile gitmek istemiyorum. Nedeni üşengeçlik değil kekemelik. Artık gerçekten dayanıcak gücüm yok. Küçükken gitmediğim tedavi merkezi kalmadı. Kitap okumak, tekerleme soylemek nefes egzersizleri falan hiç bir işe yaramıyo.Çok sıkıldım artık böyle ömür geçmez. Şimdi herkez o kadarda kötü bişey değil kekemelik dicek ama öyle değil işte. Keşke kanser olsaydım diyorum bazen. Konusamamak duygularını düşüncelerini ifade edememek çok zor. Ne yapıcam ben? ne olur bişeyler soyleyin motive edin beni.
Kekemelik denen illet?