Bir insan neden kafasını kapatır ki, cinsel obje misiniz siz de erkeğin arzularının kontrolsüzlüğünü, bir nevi de sapkınlığını hatta birtakım erkeklerin sapkınlığını kendinize misyon edinerek kapanıyorsunuz. Anlamış değilim, dine inanmak mı istiyorsun, iyi bir insan ol, güzel bir insan ol, sev, iyiliğe yönelt, sevgi edebiyatı yapma gerçekten sev, haram yeme, insan ol, insan gibi insan ol yeterli, yok içki içme imiş, yok kafanı açmayacak mışsın, insanın ruhunun bekareti önemli olan. İçinizden geldiği gibi yaşayın ve kendi varoluşunuzun, kendi tabiyatınızın dışına çıkıp kendinize yalan söyleyip, duygularınızı ve düşüncelerinizi bastırmayın. Sonra bunları bastırdıkça birikiyor ve patlamalar yaşanıyor, çünkü yaradışılınıza aykırı durumlar bunlar, tanrıya inanıyorsanız da ilk önce kendi varoluşunuzu kabul etmekle başlayın. Kafanızı açın, inanmak istiyorsanız da inancın dünyevi bir peçe, bir şarşaf parçası ile ölçülmemesi gerektiğini idrak edin.
-Benim düşüncelerim bunlar, saygılar.71 Yorumla
Soran+1 yılBunu bez parçası değil de dinin neden emrettiğini arastirarak tekrar cevaplarsanz sevinirim
En İyi Cevaplar
+1 yılkendine hakaret et iyi gelebilir, ciddiyim yanlış anlama sakın..
05 Yorumla
Soran+1 yılKendime gelmem lazım sende haklısın
- +1 yıl
yanlış bir şey mi dedim kırmak istemezdim initmedim inş neyse iyi geceler.
Soran+1 yılAnlamadım anlamadım haklısın o hale gelmişim
- +1 yıl
ya arkadaş gece gece iyi değilim bende ksura bakma tamm yazmıyorum artık, haşladı ya iki dakka da ya.
Soran+1 yılSana yemin ederim kızmadm ve haklısın ben ne dedigmn farkinda değilim galiba
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranda örtünme yoktur kuranda iki tane ayet vardır kadının giyimiyle alakalı biri ahzap 59 diğer nur 31 kuranda sadece çarşaf vardır o da kadının eza göreceği yerde giyinmesi en uygundur der. Nur 31de türkçe çeviride başörtüsü olarak geçer ama orjinalinde örtü der hımar örtü res eki gelse başörtüsü olur. Birçok müslüman geleneği kuran sanıyor şimdi bana hadis falan diyeceksin o hadislerde köpeğin s. diğini içmeyede helal diyor. Hadis ancak kurana uygun olursa doğrudur yine de sen bilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBöyle doğru bulmuyorum ben değil de
- Aile & Toplum konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılDoğrusunu yapmayı dene mesela. Yanlışı bulup kanul etmişsin zaten. Daha büyük bir yanlış yapınca daha mı mutlu olacaksın?
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçma düşüncelere girdigmn farkindayim nasıl engel olucam?
- +1 yıl
Belli ki dinde ilerlemiyor geriliyorsun. Şeytanı kov, bol bol tesbih çek, ALLAHa sığın, sohbet dinle. Çok dalma bu dünya zevklerine.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılAblacım kimsenin ne dediği cidden önemli değil. Sen otur kendin düşün" eskiden benim kapanmak istememin nedeni neydi? Ben mutlu muydum? Neden soğudum? Acaba tesettüre tekrar girebilir miyim?"şeklinde buna benzer düşün hafızlık yaptım bir ara senin gibi bu düşüncelere kapıldım açıldım 1 yıl falan sonra oturdum düşündüm dedim ben mutlu değilim kapalıyken tesetturluyken kendimi daha rahat hissediyorum daha mutlu hissediyorum. Sonra tekrar kapandım şu an 5 sene geçti üzerinden. Gayette mutluyum çevremde benim inandığım dine inanan insanlarda var inanmayan insanlarda var ama ben biliyorum ki Rabbım beni şeytanın vesvelesinden koruyacak.
40 YorumlaDini yaşantında bir sorun var. Giderek dinden uzaklaşıyorsun. Arkadaş çevren senin dini yaşantıları iyi değil. Onlardan etkilendin açılıyorsun. Ya da kapalıların durumunu gördükçe tiksindin onlardan. Kapalıların durumunu derken, kapalı oldukları halde köşe başlarında seks yapan, kalçalarını okşattıran, öpüşen, koklaşan tipleri kastediyorum. Namuslularına sözüm yok yani.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen kapalı ile açık arasında fark görülmüyor. Kapalılar her naneyi yiyor. Kapalıya bakış açısı falan. Artik bazi kapalilar sogutuyor. Açık ol iyi insan ol daha uyi iyi gibi yanlış biliyorum. Ben o kapalilardan da değilim
Kapalı biri değilim belki çok yardım da bulunamam hani nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama 7 senedir kapalı isen ve hakkını veriyorsan açılma derim bence sonuçta senin kararın saygı duyuyorum :)
21 Yorumla
Soran+1 yılSizi de soğutmak istemem yeni farkına vardım :( benle alakalı tamamen sadece düşüncelerden kurtulamiyorum inşallah acilmayacagm
Kurana gore ortunmek emri var kapanmak değil örtünmek bildiğin bir şeyin ustunu kkapamak gizlemektir yanı kısacası avret ve ziynet yerlerini sağlamaktır buda gunumuzdeki bildiğin kıyafettir ve ayrıca sevap günah konusu değil allahın evli kadınları cariyelerden ayrı tutulmasını sağlanmasına bir çözüm tavsiye gibidir.. söz konusu ayette cilbab diye geçer cilbab boyuna kadar olan bir arap kıyafeti dır..
020 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşünmüyorum
Soran+1 yılBu emrolundugu zaman sadece sıcak yerdeki kişiler tesettürlü olsun diye bişey gelmedi tüm müslüman kadınlara.
Soran+1 yılHayır kadın ortunmedigi zamanlar neler oluyor onun için. Hz. Aişe bile iftiraya uğradı. Islamiyet ilk geldiği zamanlar bu âyet yoktu bişeyler yaşandı ve geldi
- +1 yıl
O olayların alayı yalandır meşruluk kazandırmaya çalışıyorlar allahi bir kara çarşafa sokmanın ferdidir o allah kuranda hiçbir ateiste sovmzken neden dini kullananlari lanetler? İşte işine geldiği gibi konuşan alım imam mustevettelwri yüzünden yıllarca tefsir okudum çok meali inceledim kimisi kuranda recm var diyi kimisi yok dio kimisi miraç var diyo kimisi yok diyor işine gelen nasılsa öyle yazmış sen turban takiosun diye başı açıklardan allah gözünde hiç bir farkın yok sadece ahlak yönünden ve eylem yönünden farkın var bunu anlamanın istedim
Soran+1 yılAteistin fikri belli ama insanları dini kullanarak fitneye sürüklemek farklı. Alim din adamı dediklerimiz zaten hepsi doğru düşüncede değil kafasına göre yorum yapıyor. Yanlış çok. Tek doğru var iyi araştır bence yanlış şeyler söylüyorsun inkar durumuna düşebilirsn. Iyi insan olmak ahlak kul hakkı bunlar insanlara karşı baş örtüsü namaz Allaha karşı görevler. Bilmek lazım. Iyi insanım diyip hiç bir ibadeti yapma o zaman madem
- +1 yıl
Ona bakarsan yahudi hristiyan keşişler mecusiler ve budistler de namaz kılıyor onlarda tek tanrıya inanıyor ne farkın kaldı? İnanmazsan YouTube ya gir videolarını izle namaz kalmadan musluman olabilirsin ama ahlaksız olamazsın çünkü rituel her dinde var ibadet her dinde var ama ahlak eksik..
Soran+1 yılBu düşünce kesinlikle yanlış Yahudiler benzememek için bile tırnaklarını karışık sıra ile kesen peygberimiz var. Ve ahlaktan kastin ne? Sana göre ahlakszlk farklı bisidir.
- +1 yıl
Oho sende hep sekilcisin bakıyorum 200 sene önceki tarihlerle kesin birşey bilinmezken nedense peygamberle ilgili herşeyi gormuş gibi bildiklerini söylüyorlar tek inanılması gereken şey kuramdır ve ondan hesaba cekilcez peygamberin tırnak kesme şeklinden değil kuranda nasıl ahlaklı olunacağı yazıyor eğer su ibadeti yap kurtulcaksin denecek olsaydı 600 sayfa kitap inmezfi İslam kuran ozetiyle değil tamamıyla yaşanır..
Soran+1 yılSen o zaman peygamberi inkar ediyorsun. Peygamber ne için gönderildi? Yol gösterici. Kuran tamamen açıklayıcı olsa bu kadar yoruma açık olmazdı. Kelimei tevhdi biliyorsun umarım
- +1 yıl
Peygamber değil allah yol göstericidir din allahindir hüküm o koyar o çıkarır mahsr içinde din günü der fatiha suresinde iste o gün dini kullananlar kafasına gore yaşayanlar akletmeyenler için konu bir gundur peygamberden bunları mujdelemek yanı allahtan aldığı gibi iletmek için seçilmiştir biz ona elçilik resulluk diyoruz peygamber allahın sözünün ustune söz koyup çıkaramaz yanı eğer öyle olursa halis din yerine Muhammedî yanı insanı bir din olur işte bugünkü sünnet denen mesele budur İslam yerine değiştirilmiş bir din yaşatılıyor her şey çıkar ustune kurulmuş kadınların kafasını kapa cahil kalsın okutma sonra nesiller cahil dogsun sende şeriatı getir kral ol oh ne alâ
Soran+1 yılHayır örnek almamız gereken insan o. O sebepten insanlardan seçildi melekten daha üstün değil mi yoksa?
Soran+1 yılPutlastirma değil. Örnek alınacak en iyi insan. Kuran ve peygamber bize en iyi yol gösterici. Saçma sapan hoca musvettelerine bakmamak lazım
Soran+1 yılinanıyorum yaşamak istiyorum. Benim için en iyi yol gösterici. Öğrendiklerim bana uygun ve mantıklı. Esas kaynaklardan öğrenilmis bilgiler. yol gösterici olmadan ben kafama göre yorumlayamam yanlışa düşerim. Namaz mesela kıl diyor ama nasıl kilinacagi kuran da yok bunu peygamber öğtmis. Bunu kabul ediyor bu şekilde kiliyoruz değil mi?
- +1 yıl
O kitapların hepsi peygamberin ölümünden 150 sene sonra onu gormeyen kişilerce yazıldı ve nasıl eminsin yaptıklarından? Ayrıca namaz şekle baglanmasada alcala alçalan allaha yalvarır diye tasvir edilmiş ister ellerini beline bağla ister bağlama bu çokta önemli değil çünkü dediğim gibi allah şekile bakmaz allah huşu ister zihniyete bakar
Soran+1 yılSen sadece kitaba bakıyorsun bu da doğru değil arastiriyosun belli ama yanlış yonlendirmissn kendini
+1 yılNefsine ve şeytana uyma derim ! bu da senin vermen gereken bir sınav devayı bizde değil Rabbin de ara ;)
34 Yorumla
Soran+1 yılHaklsnz bu sitedeki insanları da düşününce
- +1 yıl
zaten insanın kendisi artık şeytan ;) dinleme sen onları bak ben de senin içindeki iyi ses olarak uyarıyorum Açılma, hem elmas mı daha kıymetlidir? kömür mü? bir düşün :)
Soran+1 yılDüşünüyorum haklısın çok ta teşekkür ederim
- +1 yıl
estağfurullah bacım sen yeter ki doğru yoldan ayrılma :)
+1 yılKardeş, şeytan işte oyununa gelme ne güzel kapanmışsın hakkıyla kaç kişi cesaret edebilir ki buna. Namaz kıl dua et.
21 Yorumla
Soran+1 yılNamazları bosladım. Kafamda bir sürü saçmalık. Açıldığm zaman çok güzel olacağım düşüncesi filan zorluyor nefsin kimseye diyemiyorum da.
kapanmak nedir? niçin kapanmalı? nasıl kapanmalı? vb dış görünüş uygulamalarının yanında
ruhunu doyuruyor musun? maneviyatını yapıyor musun?
neden açılma isteği doğuyor?
açık olma ile kapalı olmak sende ne ifade ediyor? ne gibi zorlukları/kolaylıkları var? ne gibi etki ediyor edecek?
kapalı veya açık olman sende ne gibi değişiklikler meydana getirecek?
bu soruları kendi iç dünyana inancına vicdanına sor ve cevapla.
vesselam01 Yorumla
Soran+1 yılSorayım teşekkür ederim size de
- Aile & Toplum konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşılan sen Tesettürün önemini bilmeden tesettüre bürünmüşsün
Tesettürün gerekliliği ve faydaları hakkında kitaplar oku
O zaman belki Tesettüre karşı isteğin artar01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuktum severek ve isteyerek oldu. Önemini de biliyordum hala biliyorum son 6 aydır filan böyle çok kötü hissediyorum.
Niyet önemli. Niyetin şu an açılmayı kapsadığı için, kapalı sayılmazsın açılman daha makbül olur. Zira, Allah niyete önem verir. Yani zorla kapananı, tesettürlü kabul etmeyebilir. Senin ise şu an zorla kapananladan farkında yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah rızası için kapaliym ama zaten
+1 yılcanım hiç sorun olarak görme sende iş olmasaydı şeytan seninle uğraşmazdı öyle düşün. ve bunlar sadece vesvese sakın o şeytana uyma :)
56 Yorumla
Soran+1 yılAşırı bu aralar gerçekten 6 aydır filan. Zorluyo. Saçımı başımı yapıyorum herkes çok güzel dedikçe içimden tuhaf duygular geçiyor. Fiziğimi yüzümü herkes beğenir zorluyor yani. Önemli olan bunları kapatmak biliyorum.
- +1 yıl
eminim öyledir canım öyle olmasaydı Allah seni altından kıymetli görüp örtün diye emretmezdi :) Bu aralar biraz ibadetten uzak kalmış olabilirsin Allah'ı (c. c) hatırlatacak bir şeylere yönelmelisin. En dindarının bile başına gelir bu durum bir keresinde bir arkadaş demişti diğer kızlar falan herkes patır patır ''evt yaa aynen bana da geliyo bazen '' diye dökülmüştü :)
Soran+1 yılHadi yaa :/ dikkat etsem artık iyi olacak sanırım. Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim :) Namazda veya diğer ibadetlerinde de bu düşüncelerin aslında senin değil şeytanın vesveseleri olduğunu unutma. Allah hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın :)
Soran+1 yılAmin inşallah kuzum benim çok sağol
- +1 yıl
sen de sağ ol :)
+1 yılAynı dusuncedeyim gerçekten çok karmakarışık hissediyordum. Bu yorumu okur musun bilmiyorum ama açıldın mi merak ediyorum...
20 Yorumla
+1 yılNe zaman aklına açılmak gelirse, kur'an da yazan, kapanıp sonradan açılanların başına neler geleceğini, nasıl lanetlenlendiği bir oku.
26 Yorumla
Soran+1 yılEvet benimde kınadğım bir durum demek ki kinamamak gerek. Bunun biliyorum acılmam ama gerçekten hem açılmayi düşündüğüm için bile kötü hissediyorum hem de nefsim aşırı zorluyor beni
- +1 yıl
Açılıp ne yapmak istiyorsun? Dar mı giyeceksin ya da tayt mı giyeceksin, askılı mı giyeceksin eğilince dekoltenin açılmasını mı istiyorsun?
Soran+1 yılSaçım filan neyse ya yeminli çok utandım
- +1 yıl
Bir saç için, kendine yazık etme. Hani diyorsun ya renkli giymiyorum cart yapmıyorum curt yapmıyorum diye. Uzuvi yerlerin belli olmadıktan sonra kendine bakım yapabilirsin. İnan bana o tayt giyen, dar giyen, askısı düşen kızlara güzelliğiyle taş çıkartan kapalı kadınlar var. Cidden eğer kapalı olup hem dinin gerektirdiği ölçüde vazifeni yerine getirip bakım yaparsan çokta hoş olur.
Soran+1 yılHer türlü beğeniyo herkes biliyorum bunu da neyse yaa ben daha fazla rezil etmiym kendimi. Anlayisn ilgin yardimin için çok teşekkürler
- +1 yıl
Ne rezilliği, estağfurullah. İyi geceler.
+1 yılaçılırsanda garip karşılana bilirsin benim için sorun yok ama bazı insanlar herşeye laf ettikleri için
02 Yorumla
Soran+1 yılYa o da var ama milleti taktığım için değil istesem umrumda değil yanlışa düşmek istemiyorum
- +1 yıl
kendi kararları canım nasıl mutlu olacaksan öyle
+1 yılDünya, Ahiret, Nefis ve Şeytan. Belli ki bunların hepsinin ne olduğunu biliyorsun. O halde konu kapandı.
13 Yorumla
Soran+1 yılSağol biliyorum kimseye anlatamam o yüzden yazdım
- +1 yıl
Sana birşey demedim, madem teşekkür ettin o halde bir tavsiye vereyim. Bir tane karalama defteri al kendine ve içini, dışını, hayallerini ya da günah olmasa yapacağın herşeyi yaz içine bazen kenarlarına resimler çiz. Ruhunu yansıt yani o deftere ve 1M$ değerinde ki bir hazineymiş gibi sakla. Her yıl başında da aç ve oku özgür olsaydık ne kadar çirkin insan olurduk diye bir bak. Saygılar
Soran+1 yılBu iyi fikirmis deneyeceğim
açıl bence. Kapalı saç havasızlıktan kokar. Her gün yıkamıyorsan saçını açıl. Bir de yazın sıcakta bana göre o kadar terlemeye gerek yok turban içinde. Ben daha saçtan tahrik olan erkek de görmedim. Gene kapalı giyinirsin ama saçın açık olur.
10 Yorumla
+1 yılDur bu kadar ümitsiz olma ve illa açılma gereği duyma konuşarak yardım ederek üstesinden gelinir bu konunun
015 Yorumla
Soran+1 yılAçılmam zaten ama zorluyor nefsim
- +1 yıl
Başa çıkabilirsiniz gerçekten de ben bir yarım saate tekrar yorum yapacam şimdi biraz işim var ama mutlaka yardimci olmaya çalışacam insAllah
Soran+1 yılSağ olun
- +1 yıl
7 yıl önce neden kapandiniz
Soran+1 yılKendim istedim severek liseye başlamadan önceki yaz
- +1 yıl
Benim demek istediğim size kapanmayi sevdiren neydi bu işi özüne dönerek yapabilirsiniz
- +1 yıl
Neden açılmak istiyosun var mı bir düşüncen açılınca hayatıma şu farklılıklar gelecek diye düşünüyo musun
Soran+1 yılKüçükken yazları filan kuran kursuna çok giderdim baya eğlenceli olurdu arkadaşlarım olurdu severek giderdim, halam en çok örnek aldigim kişiydi. Büyüdükçe hepsinden uzaklasiyosun
- +1 yıl
Hayatını doğru biriyle birlestirmeyi düşündün mü yani evlilik olarak bu senin için iyi olur diye düşünüyorum ve çokça salavat ve zikir ile huzurlu hissede bilirsin kendini
- +1 yıl
Unutma Allah c. c sabredenlerle beraberdir
Soran+1 yılÇok düzgün biri çıktı karşıma hatta bu sebepten yani tesettür açısından çok beğendiğini evlenmek istediğini filan da söyledi ana ben hem okuyorum hem evlenmek gibi bir düşüncem yok.
- +1 yıl
Çevreni örnek alma kendine
Soran+1 yılEvet son zamanlarda cevrem baya değişti etkisi sanırım
- +1 yıl
Göz ne görürse gönül onu ister uzak dur derim Besmele ile başla her işe arkadaş ortamini iyi seç
Soran+1 yılHaklsnz teşekkür ederim. .
+1 yılşeytan boş eve gelmezmiş. sende birşeyler buluyor ki geliyor. siz ayrıcalıklısınız gerçekten hakkıyla yerine getiyorsanız. farz ile tarzı ayırabiliyorsan.
06 Yorumla
Soran+1 yılAyiriyorum da ibadetlere dikkat etsem boş ev dolacak sanırım
- +1 yıl
evi tam doldurursan şeytanda sürekli dışarda kalcaktır.
Soran+1 yılInşallah
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılAmin sizinde
- +1 yıl
amin cümlemizin.
Açıl zorunda değilsin önemli olan inanman namazjnı kıl iyi ol ama özgür olabilirsin derim..
11 Yorumla
Soran+1 yılAçılmam
Aile & Toplum konusunda 587 cevap paylaştı. Tesettüre devam bende sakalı kesicek oluyorum ama kesmiyorum pek alakalı olmadı ama😀
03 Yorumla
Soran+1 yılBenzer bişey değil ki bu
Soran+1 yılSağol
+1 yılNeden kapandigini bir daha detaylı olarak düşün istersen. sonra bu şeytan versvesesi sacmaligin gerçekten saçma olduğunu anlayacaksin
02 Yorumla
Soran+1 yılYa uzun zaman kapalı olup da şimdi niye geldi bunlar anlamıyorum
- +1 yıl
asrı saadette değil. ahir zamanda yaşıyoruz. şeytan fitne verecek vesvese verecek hepsi imtihan yani
Dusunme boyle seyler. Bu kadar zaman hakkıyla kapalı kaldıysan bundan sonrada acılma bence. Vesvese bunlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok geliyor o vesvese daha fazla gelmesin yaa ne yapmam gerek bir fikrin var mı? Bu düşüncelerden kurtulmak için
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Amin umarım hakkinzda hayırlısı olur
kapanıpta açılırsan büyük günahı var o günahın altına girebilecek misin
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle girmem
İçinden geleni yapıp kapanmışsın, içinden geleni yapmaya devam edebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılInşallah teşekkür ederim
Şeytan dürtüyo Allah-u Teala yar ve yardımcın olsun çiçem
12 Yorumla
Soran+1 yılSağol
+1 yılAllah sanada akıl vermiş kuzum boşver milleti nasıl rahat hissediyorsan öyle takıl bu devirde pek farkı kalmadı tesettür veya açık, herşey sende bitiyor.
00 Yorumlatesettürlü kal saçma işler yapma bence karar yine senin ama türban senin gerçek kişiliğini güzel gösteriyor bence bu tüm türbanlıklar için geçerli
05 Yorumla
Soran+1 yılAçılmam da zorlanıyorum sıkıldım yani nasıl geçecek?
Soran+1 yılKafam karışıyor da Sağol haklısın
Soran+1 yılSağol
Önemli olan için. Bez parçasıyla cennetlik olmuyorsun. Açılmak istiyorsan açıl bu kadar kfana takma dinden olmazsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılSeytanin vesvesesinde geliyor sakin uyma cunku kapanmak Allah emri ve seytan basini actirmak iste
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklsnz. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Diyorsun ki acilirsam guzel olurum diye burada nefsine hosuna gider ve sende nefsine uymys olursun.
Nefsi agrina giden isler yap nefsini hosuna giden yapma
Soran+1 yılNerde yanlış varsa onu seçiyor bu Nefs
- +1 yıl
Aynen. Basortusu insana agir gelir
Seytan durtuyo ya. Baska seylerle mesgul ol bir süre unutmaya çalış
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir meşgul olabilecegm bişey bulaym artık boşlukta da olabilir. Teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 19,2b cevap paylaştı. kendi isteğinle de açıl..7 yıl sevap point kastın buna şükür
09 Yorumla- +1 yıl
Dalga geçin bakalım yarın dünya senin olsa feda edeceksin o sevap point için ama senin değil işte
- +1 yıl
Din kişiye gore degildir. senin benim sözüm bisey ifade etmez. Bana gore şöyle sana gore şöyle dedik mi o zaman kendi dinimizi uydurmuş oluruz. Bir emir varsa ortada uyan sevabini alır uymayan cezasını.
Soran+1 yılKuran yorumlanmasa zaten çoğu şeyde sıkıntıya düşerdik. Tarikatlar filan neden oluştu yorumlamaktan
- +1 yıl
Bak bakalım ben hiç yorum yapmış miyim saçı acarsan şöyle şöyle diye. senin iftiran bu. dileyen iman etsin dileyen inkar herkes serbest diyor Allah Kuranda. Ama obur tarafta dileyen cennete gitsin dileyen cehenneme olmayacak
- +1 yıl
Asıl kuranda bu yok :) ama kul hakkı önemli özellikle kamu hakkı
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılkendi isteğinle kapandıysan kendi isteğinlede açılabilrsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılne güzel. sonsuz hayat için bir 50 yıl kapalı kalcan cokmu geldi
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın arkadaşım :(
+1 yılbosuna kapalı gezme o zaman rahat ol madem ıstemıyon
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kapalı kız istiyorum ya, evlensek mi:) açılma:)
03 Yorumla
Soran+1 yılHayirlisi olur umarım hakkında :)
Cevap sahibi+1 yılkaç yaşındasın sen?:)
Cevap sahibi+1 yılTanışalım mı?:)
Açıldınız mı? Bende 3 ay önce kapandım ama banada açılma isteği geliyor :((
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 834 cevap paylaştı. kadın dediğin seksi olacak ya ne o nenem gibi
00 Yorumlaiki tane saç teli kapatınca ne geçiyor eline
12 Yorumla
Soran+1 yılAnlayamazsn işte
Kuran oku iyi gelecektir
14 Yorumla
Soran+1 yılYa bir de boşladım psikolojik de sorun yaşıyorum ibadetler çok aksiyor filan okumam iyi gelecek
Soran+1 yılTeşekkür ederim size de
içinden kapanmak gelmiyorsa açılmalısın
11 Yorumla
Soran+1 yılIcimdeki duyguları yok edebilsem sorun kalmayacak. Açılmam
+1 yılCanın açılmak istiyorsa açıl, hür iraden
00 Yorumla
+1 yılŞeytan ufluyor kulağına. Soldan soldan
03 Yorumla
Soran+1 yılValla ya nefsim daha çok Zorluyo
- +1 yıl
Şeytanla birlikte olmasına izin verme. Yoksa seni yenerler Allah korusun
Soran+1 yılHaklısın sagol
+1 yılhursız fakir eve girmez
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın :(
+1 yılşeytanın işi yolunda demek
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen aynen :/
- +1 yıl
iş verme şerefsize :D
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
bişey degil
+1 yılŞeytan gözünü boyamaya çalışıyor, Allaha sığın.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet :( daha iyi hissedeceğim düşüncesi geliyor aklima
- +1 yıl
Bu düşünceler vesvesedir , böyle şeyleri düşündüğün zaman tövbe et.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
birazda açık takıl bakalım hangisi hoşuna gidicek
00 Yorumlaiçinden geldiği gibi yaşa bence
10 Yorumla
+1 yılsacmalama ya ya adam gibi kapan ya da acıl
014 Yorumla
Soran+1 yılAdam gibi kapalıym bir sıkıntım var onu anlatıyorum
- +1 yıl
kapalısın acılıcam diyorsun bu ne demek ya deli etme la beni bir s. g
Soran+1 yılAnlamak zorunda değilsin anlayabilecek insanlara soruyorum
- +1 yıl
işim var
Soran+1 yılO halde işine bak
- +1 yıl
bakarım işime sana ne ya
Soran+1 yıl1 gün geçmiş hala ne işin var?
- +1 yıl
işim bitti :D
Soran+1 yılDefolabilrsin o halde
- +1 yıl
la bir git ne ayaksın neyin kafasi bu :D
Soran+1 yılSenle mi ugrascam ben ya yazmıyorum artık
- +1 yıl
aman yaz ya ne olur lütfen birakma beni terketme beni :D
- 11 ay
Merhaba bende başımı açmak istiyorum kendimi tesettürlü beğenmiyorum markete giderken bile saçımı kapatırken sıkılıyorum
- 11 ay
@Tuğbaayazz takip atar mısın lütfen
Şimdiden teşekkürler 😎
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnızlıktan mı böyle oluyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılYalnız değilim bir sürü kapalı arkadaşım var.
Cevap sahibi+1 yılO tür yalnızlık değil. Erkek arkadaş olarak.
Soran+1 yılYa umrumda değil zaten ilgileniyorum şimdi de var isteyen
Cevap sahibi+1 yılÇözümünü bulduysan tamam.
+1 yılŞeytana uyma derim...
00 YorumlaAcil istersen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılaçıl bence istiyosan
00 Yorumla Ahh yapma sakin :(
11 Yorumla
Soran+1 yılYapmicam
Bunlar hep vsvese
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok geliyo kardeşim ya öyle böyle değil
- +1 yıl
vesvese evet. gelme vesveseye sakın.
+1 yılKomple mi :)
00 Yorumla
+1 yılAcıl