AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
224Cevap
Evet o çok merak ettiğiniz paralel evren benim arkadaşlar asfshlsjns
var seni diğerinden tanıyorum ben :) orda da aynı soruyu sormuştun :)
Mistik bir teori. olayların bu kadar kolay işlediğini sanmıyorum.
Paralel evreni bilmem ama bir ara kenan evren vardi.
İnanmıyorum bu teoriyi ortaya atanlar sağlam kişiler olsalarda sadece güzel bir hayal ürününden ibaret
Paralel evrendeki "ben"in bu evrendeki "ben"im yerimde olmak istemesi ihtimalinden korkuyorum. Onun yerine geçme umudumu korumak istiyorum :))
Bana kalırsa var ve her boyut ayrı bir alem. Kafamı kurcalayansa bu evrenlerin birbirlerine olan yakınlık ve uzaklıkları
Bence var olabilir. Eğer paralel evrene inanacaksan islamiyete inanamazsın. Çelişen iki kavram çünkü.
böyle teorilerin hepsini severim üstünde düşünürüm olabilitesini kafamda tartarım..
sanırım en saçma geleni paralel evren.
Paralel evren sadece bir yorum, bilim kurgu, vs... Gerçeklikle ilgisi yok karadeliklerin ne oldugunu hiç kimse bilmiyor...
Paralel evreni ölüm ile bağlantılı buluyorum
Ölüm hakkında ne biliyoruz? ↗
uçsuz bucaksız evren bir tek nankör insanoğluna yaratılmadı ya
Her seçenek için farklı bir evren çıkıyorsa sonsuz evren vardır?
olup veya olmadığını kanıtlayamazsın ama bence kesin var.
paralel örgüt varsa paralel devlette varsa paralel evrende vardır wtf
kütlesi olan herhangibir şeyi ışık hızına ulaştırdığımızda sana yardımcı olucam
paralel evrende zenci olduğum düşüncesi bile beni mutlu ediyo
daha ilk cümlede beynimde sempatik ünlemler oluşuverdi.
bence cok kurcalama bilim insanları içinden çıkamıyor bu işin yak bir sigara koy demli çayını devam et :)
sadece sorunu okudum paralel evren diğerini şeçmek ile ala kalıdır yani olası gelecek seçimini yaptıktan sonra değişir yani yoktur
Bence kesinlikle var hadis ve ayetlerde 'Ebu cehilin iki eli kurusun! Kurudu da' diye bir ayet var burada aslında zamandan bağımsız onun çoktan cehennemde yaptığından dokayı cezasını çektiği anlamı var ilk aklıma gelen örnek
Bu konu hakkinda Jet Li'nin "The One (Tek)" adli bir filmi vardi. Jet Li paralel evrenlerdeki diger Jet Li'leri öldürürerek gücleniyordu.
Bu bir teoridir. Kanıtlanmadigi sürece "gercek" ya da "var" diyemeyiz
paralel devlet var ise evren kesinlikle olabilir :D bunlar marsa da marslı çocuklarlarla sızmış olabilirler :D
Mars imamı benim :) seni de mars ablası yapicam :)
bu görevi seve sev kabul edebilirim :D
varsa bile onlar beni düşünsün bana ne.
ben burada kndi hayatımı yaşarım
bir kar yağıyor hayat felç oluyor onlar paralel evrenden bahsediyor :D hiç inandırıcı geliyor mu?
Bence vardır bide iletişim kurarmısın benümle bişeyler dcem
Bu soruyu sormak için beynin duman çıkarmadıysa paralel evren varlıgına inanmak şart oldu artık 😀
valla varsa da bu dünyada bize giren girdi paraleli bilemiycem
Varsa da yokmuş gibi davranalım bu evren boktan ya ora daha boktansa
Paralel evrenleri bilmem de paralel mihraklar var 😨
Hiç böyle düşünmemiştim. 😅 neyse ben zaten paralel evren falan olduğuna inanmıyordum.
bence yok paralel evren :) zaten varsada ispat edemezsin :) varsa diger paralele evrende ki senle karşılaşmadıgın sürece sorun yok :D bence tek dünya ve tek hayat var, ölümde bizi o hayattan koparan yegane şey
ama bende bu konuya ilgi duyuyorum bişey bulursan paylaşırsan sevinirim :)
Bu tür soruları daha fazlagörmekisterdim ksde
Bu konulara çok ilgiliyimdir. Aslında bencede yazmak isterdim ama tutan şeyler belli aşk ilişkileri, kadın erkek vs. O yüzden yazmadım ama yazan, soran birileri çıkarsa hevesle okur cevaplarım :)
Arkadaşım sen soru sormuyorsun ki. Metafiziğe ilgin varsa git kitaplarını al oku kendi yönünü geliştir. Bu ne saçma bir yazı 💃🏽💃🏽
Var gittim gördüm tecrübe ettim. Kendimle takıldım bir süre.
Paralel evrenlerin olduğunu söyleyenler var bana sorarsan bilemeyiz derim
Bunları benim gbi araştırıp merak eden biriyle uzun uzun konuşup tartışmak ne zevkli olur be :)
Varsa bile asla öğrenemeyeceğiz , insanlığın sonu, teknoloji o seviyeye ulaşmadan son bulacak.
edit : insan yaşamı , teknoloji o seviyeye ulaşmadan son bulacak.
evet var bende inanıyorum. zaman boyutu farklı akan sistematik boşlukların varlığı bilinir.
Sen bu konularla mesgul etme canım kendini bosver. Bunlar aşar seni
Varsa Nolcak? Orasıda Fani. Burayı Halletmiştik Ora Mı Kalmıstı :)
Var Olmayan Bir Dunyadan Bahsedıyorsun Daha Kanıtlanmamış Paralel Devlet var :D
Telepati serisini mi okudun?
Hayır ama okuyabilirim yazdim bunu da.
Bu yazdıkların anlatılıyor orda yani konu bu aşkla karışık birşey neyse anlatmiyim
Paralel evren var mı yok mu bilmiyom da paralel yapı var.
ben zaten paralel evrende takılıyorum tavsiye ederim
Pararel evrenin isladlmda yeri yokki.
Ispatla?
Aç kuranı kerimi oku en buyuk ispat işte sana.☺
Ahiret var paralel evren falan yok
Neye dayanarak bunu söyledin biraz açıklar mısın?
Kuran a dayanarak söyledim
Kuranda paralel evrenler yoktur deniliyor mu? Deniliyorsa orayı gösterebilir misin?
Ve onlar ki hem sana indirilene iman ederler, hem senden önce indirilene. Ahirete de bunlar kesinlikle iman ederler.
Tamam da paralel evren yoktur dememiş ki
Var da dememiş öyle bir şey olsa söylemezmiydi ALLAH soylemedigine göre yoktur
Olmasa söylenirdi net bir şey yok olabilir yani araştırmak lazım ama bizde nerde o kafa...
AraştırSan da bulamazsın ki yani ne yapılabilir başkalarına inanman gerekecek yabancı bilim adamlarına onlarda seni ALLAHTAN uzaklaştiracagi açık
Bulamayacağımı nereden biliyorsun? Dini tam olan dinden çıkmaz. Ha ben kanarım diyorsan sen araştırma zaten ama bende allaha şükür öyle bir durum yok.
Sen bilirsin ne diyeyim
Bunlara göre bilim haramdır. Allaha şükür bende araştırıyorum fizikle kimyayla uğraşıyorum kuantumla. Bilim saçmadır allaha şirk koşuyor olarak görüyolar yazık
18 bin aleme rahmet olarak gönderilmiş peygambere inanıyorsun ama diğer evrenlere inanmıyorsun ne iş?
@cem_61 kim böyle birşey dedi be sacmalama kendin araştırdıktan sonra neden haram olsun ama senin bunu araştırma kapasiten ekipmanın var mı okuyacaksin bilim dergilerini inanacaksin yalansa yalan de varsa araştırmaların kendi yaptığın Paylaş bizimle
@Ercan_57 ben inanmıyorum dedim mi bunu bilemezsin dedim işiniz gücünüz suçlamak varsa bulduğunuz birsey koyun ortaya yoksa susun
Kakul kısmen haklisin fakat Kuran herşeyden bahsetmez. herşeyi ayrıntılı yazmış olsaydı milyonlarca cilt kitap olurdu. Ama herşeyi çift yarattık diyor Kuran da Allah. Madde anti madde vb. Ama aynı Kuran da biz insanın içinde iki kalp yaratmadik deniyor. Bu da bir insanın hem sağı hem solu aynı anda tercih edemeyeceğini gösterir.
Neden araştıramayayım. Sen öğrenmek araştırmak istersen kaynaklar çok yeterki araştır gör. Tabiki kuran bizim kaynağımız ama araştırmadan da olmaz. Mesela bu paralel evren hakkında ne biliyorsun ne düşünüyorsun? hiç. Çünkü belli kalıplar içindesin çıkamıyorsun haram günah olarak görüyosun
@cem_61 diyelim ki araştırdım ömrümü buna harcadım birsey bulamadan öldüm ve ahirete gittim ve olmadığını öğrendim hayatımı boşa harcamış olmazmiyim ALLAH sormayacak mi ben sana bunu araştır dedim mi neden benim sana soylediklerimi yapmadın boş şeylerle ugrastin derse ben ne derim sonuçta böyle bir farz yok araştırmak günah değil ama arastirmamak da değil
E bende bundan bahsediyorum. Araştırmaktan sana zarar gelmez illaki bir şeyler bulursun tahminler üretirsin teorilere bakarsın. Bilimi incelemek zevklidir bunları araştırırken ne kadar geliştiğini görürsün. Bak sürekli bir şeyler deneniyor evren uzay vs her şey sorgulanıyor inceleniyor. Allah sana bunu araştır demedim sen araştırdın diye cehennemliksin demeyecek sonuçta
@cem_61 benim için 70 yıllık hayatı buna harcamaya değmez diye düşünüyorum bu dünya için icat yapanlara saygı duyuyorum ama uzaydan bize ne dünya ya benzer gezegen bulmuşlar 1000 ışık yılı uzakta ee neye yaradı yani aya çıktılar ne işe yaradı bu dünyayı kurtarmak için küresel ısınma için kullanilsa bu imkanlar daha iyi olmazmi
Araştırıyosun bilgileniyosun işte. Düşünsene bu dünyanın gezegenlerin nasıl oluştuğunu merak etmek istemezmisin? Bigbang in nasıl başladığını? Veya dediğin gibi acaba diğer gezegenlerde de hayat varmıdır diye düşünmezmisin? Belki bizim dünyaya benzer gezegen var ve ordada yaşam var. ya da düşünmezmisin yani aklından geçmezmi bilimsel şeyler? Araştırmadan bilemezsin.1000 ışık yılı diye aşılamaz değilki bak her şey gelişiyor zamanla. Sen yeni fikirlere kendini kapatırsan kendini sadece ortama göre soyutlaştırırsan hiç bir şeyi merak etmezsen nasıl bilgi sahibi olursun ki bazı şeylerin.
@cem_61 vakit yok vakit anlatamıyorum sana her saniyemizin hesabını vereceğiz araştırmayı sen yapmiyorsun ki başkaları yapıyor söylüyorlar bir şeyler doğru mu yanlışmı belli değil Rusya diyor şimdi ay a gitmedi amerika diye kime inanacagiz şimdi
@Kakül allah ve peygamber efendimiz diyor ki araştırın bilime yönelin. Bunu git kuranı incele hadislere bak bulursun. Araştırmazsan uzayla ilgili bilgi edinmezsen makinede yapamazsın, dine de inanmazsın, gelişemezsin de. Bak diyorsun ki başka devletler yapıyor e bak başka devletlere bak rusyaya amerikaya nasıl bütün dünyaya hükmediyorlar neden? bilimsel yönden güçlüler çünkü. Her şey bu işte bilim. 2016 yılındayız bilimsel yönden güçlü olan kazanır. Eger biz müslüman bir ülke olarak kendimizi bilimsel yönden geliştirsek kimse bizim karşımızda duramaz ama nerde bizde o potansiyel heheyyy. Bak sen mesela vakit kaybı diyorsun. Arkadaşım nesi vakit kaybı bunun? Okumak, araştırmak bunlardan daha güzel ne olabilir ki. Sen sanıyor musun ki uzayı araştırmazsak tıp gelişecek. Hayır egendim gelinmez bugün birçok ışın kaynağı bile uzaydan alınarak geliştiriliyor. Onun için bunları vakit kaybı olarak görme. Çıkar gözlüklerini, yık duvarlarınıda bilim insanı ol. Ülkene yararın olsun.
Bende yorumlarına şaştım kaldım vakit kaybı olarak görüyor bunları ilginç gerçekten
@cem_61 sadece @Kakül olsa iyi daha birçok kişi boş iş demiş cidden ilginç. Türkiye'nin neden gelişmediğini gördüm şu anda.
Bu konuda sana katılıyorum amerikaya rusyaya veya avrupa ülkelerine baktığımızda adamlar bilim üzerinden büyüyorlar sürekli araştırma sorgulama. Ama bizim türk milletimize gereksiz ve saçma geliyor bu tür düşünceler. İslama ters görüyolar allaha karşı gelmek olarak görüyorum anlamıyorum cidden neyin davasıdır bu
Sigarada geçmiyor Kuranda o zaman sigara yok. Biz ne içiyoruz ya şu an
Bu yüzden Türkiye geri kalmış bir ülke. Birisi derse neden gerideyiz diye bu yorumları göstereceğim
Arkadaşım hadis diye bişey var Tütün, XV. asırdan sonra, İslâm ülkelerine girmiştir. Kim Allah-a, ve ahiret gününe inanıyorsa çevresine eziyet vermesin. Buhari hadisi bu Sigara içen kişinin sigara dumanı ile eşine, çocuklarına ve etrafında bulunanlara, namaz kılarken yanında duran cemaate eziyet vereceği açıktır. Kul, kıyamet gününde dört şeyden; yani ömrünü neye harcadığından, ilmini ne işte kullandığından, malını nereye harcadığından ve bedenini ne ile yıprattığından hesap vermeden onun iki ayağı yerinden kıpırdamaz Bu da Tirmizi
1 Öncelikle sigara bedene zararlıdır.
2. Sigara mala zararlıdır. 3. Sigara topluma zararlıdır. Daha birçok hadis var tabi anlayabilene Zaman ve mekan elbette değişiyor hergün yeni birşeyler çıkıyor Peygamberimiz zamanında sarap varmıs yasaklamıs sımdı bız sarap ı yasaklamıs vodka ıcelım vodka serbest dıyebılırmıyız ki
Bir gün tan anlamıyla insanlığın ölümü engellendiği bir çağa ulaşıldığında inananların yüzlerini görmek isterdim.
masal bunlar kardes. insan bilmedigine dusmandir ve korkar. dogmadan once neysek , oldukten sonra da o olacagiz.
Bir çok teori boşuna ortaya çıkmamıştır gibime geliyo.
Ben olduğuna inanlardanım ama bilim bunu tam ispat edemedi.
Sanirim the flash izliyosun :)
Yok izlemiyorum. Konusu nedir dizi mi?
Evet dizi :) konus en hizli insan olayini ve fiziksel olaylar super kahramanlar vs ama ikinci sezonunda paralel evrek olarlarini isliyolar
paralel evren varmıdır yokmudur bilmem ama son 1 senedir paralel yapının oldugunu biliyorum :D
ooo Fringe ölürüm bu diziye.. ben olma ihtimalini düşünüyorum
Olabilir. Yazın çok uzun. İlk cümle ve son cümlesini okudum sadece :)
sicim teorisine bir göz atmanı tavsiye ederim
paralel evrende seni bulup
evlenecem:DDDDDDDDDDD
Benden zeki olman lazim benimle evlenebilmen için amca sjsjsvsh
puhahahaaaaaaaaaaaaa
iyi paint calismasi olmus nerden uyduruyonuz böyle seyleri xD
Filimlere fazla takılma bnce 😀😀
Film izlemedim fizik dersinde hocayla konuştuk bu konuları ordan aklıma geldi
Bu soruyu görüp duruyorum yazayım dedim, noluyo la burada :D