Haklılar bildiğin işid tarzı bir parti kurmuşlar. Küçücük çocukların eline silah değil, kalem vereceksin. İslamı savaşıp, kafa kesmekten ibaret gören cahil insanlar bunlar hep vardı tarihte hepte olacaktır.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunlar orta asyalı türkleri temsil ediyor birde işin garibi.
Çini savunmuyorum yaptığı şerefsizlikler ortada ama tek pisliği sanki çin, suriye, rusya yani Türkiye ve Türklere yanlış yapan devletler yapmış gibi algılanmasına kıl oluyorum tarihte en büyük vahşetleri hep Türkler yaptı. Onu geçtim en büyük şereffsizliklerin arkasında Abd var ve Türkiye malesef şuanki iktidar yüzünden işbirliği yapıyor abd ile adnan mendres politkasının daha sapkın daha geri kafalı şeriatın sapkınlaştırılmış halini uygulamaya koymaya çalışıyorlar umarım sonları da adnan mendres gibi olur.
aynen öyle bak burada sana katılıyorum :D mesela başkaları işgal eder bir yeri sömürgeciler işgalciler der küfür ederler ama türklerde tarihleri boyunca çok büyük devletler kurmus ve işgal etmişlerdir. Aynı şekilde bunları övünerek anlatırlar ama. başkası yapınca kötü ben yapınca iyi kafası bunlarınki :D
Aynen Ben çok tarih kitabı okuyorum ama Türk yazarlardan değil sadece her milletten yazardan okurum. O bizim tarih kitaplarımızda anlı şanlı adil, hoşgörülü olarak anlatılan liderler, devletlerin bir çok vahşetini entrikalarını felan anlatıyorlar ki hayret edersin. Tabi abartanda vardır mutlaka ama Türkiyenin Türk devletlerin asıl ve temiz gösterilmesi yanlış dünyaya gelmiş bir çok devletin geçmişi kanlı sayfallarla dolu.
Öyle eskiden tüm insanlar öylemiş boş yere bir sürü kanlar akıtıp savaşlar yapmışlar ama herşey geliştiği için insanlar artık bilinçlendi ve boş savaşları bıraktılar yaşamlarına baktılar milliyetçilik dincilik vs ayrıştırmalar bitti dünyanın çok yerinde herkes hayatını güzelleştirmenin tadını çıkarmanın peşinde artık
ismine bakmayacaksın canım benim o bir olusumdan bahsediyor sen mecliste bir parti falanmı sandın yoksa bfsdbufsdf onların partiside yok pkklılar gibi daha o kadar gelişemediler :D
Dünyada ilkiz galiba terör örgütünü meclise alan ülke olarak... düşündürttü bu şimdi beni... Yok öyle sanmamam için bir sebep de,,, askerin Çinli olması vuranın da Müslüman olması onları haklı çıkarmıyor yalnız? Yazdığım belli canısı, diyorum ki masuma silah doğrultan, -askermiş, insanmış fark etmiyor.- Bu gibi örgütlerin gelişimi bellidir. Boko Haramdan tut İŞİD e kadar. İlk başta insanların milliyetçilik duygularını kabartıp sonra en büyük zararı kendi içlerine verirler. Boko Haramın gayri müslimlere baş kaldırarak kapıyı açıp yüzlerce müslüman kız öğrenciyi öldürmelerine vardı bu iş. Videoda da gördük. Gayet meymenetsizler.
Burda bir bilgi karmaşası var. Soran kişi sürekli Bu örgütü PKK'ya benzetiyor. Türkiye'de ki Kürtler ile Çinde ki Türkleri kıyaslayamazsın. Çin'de yapılan zulümden haberin yok mu? Çin işgalinden beri toplamda 60 milyon Uygur Türkü öldü. Suçsuz yere nazi tipi toplama kamplarına alınıp işkence ediyorlar. Tutuklanan adamın evindeki karısı ve kızının yanında da bir çinli memur koyuyorlar. Binlerce Alim öldürüldü. Camiler yıkıldı. Size kalsa 40 çerisiyle çin sarayını basan Kürşat'da teröristtir.
Bilemiyoruz bana CIA parmağı olduğu imajını veriyor.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
yok onların ne işi olur orada :D ama bunlar çinlilerle savaşınca türkler haksız duruma düşüyor. Çinliler islamcı teröristler devletimize saldırıyo diyorlar ve o yüzden türkleri sevmiyorlar nasıl bugün pkk türkiyeye saldırıyo türkler kürtleri sevmiyo onun gibi. çinlilerin sevip sevmemesi çokta umrumda değil ama bu tip terör örgütleri sayesinde haklıyken haksız duruma düşüyosun
avrupa insan hakları mahkemesini kendi saflarına kattıklarında yapmayacaklarını mı sanıyorsun? çık bu hayal dünyasından küçüğüm... senin 1000 mermin onların 1 füzesi etmiyor.
amerikayı? tek kelimesiyle tüm dünya ülkelerinin ekonomisini alt üst eden amerika? her taşın altından çıkan ve hiç bir pisliğe elini sürmeden işini halleden amerikayı? Güldüm... neyse boşver.
olmustur bile işidin füzesi antepteki bir okulun bahcesine düşmüş bugün. işid gibi popi bir örgütlede bu kadar yakın oldugumuz için çok şanslıyız bence :D
Sana tek soru; şu memlekette kürt gençleri batıda sokakta güven içinde geziyor, kimse onlara tek laf etmiyor, yer yurt ediniyorlar. Acaba doğuda bir Türk genci aynı haklara sahip mi?
Değil. Ama bu olaydan rahatsız oluyorsan aynı şekilde iki yüzlülük yapmayacaksın bugün çindede benzer bir durum var ama oradakiler sırf senin milletinden diye onlara ayımrcılık yapmayacak onlarıda aynı kefeye koyacaksın benim şikayet ettiğim nokta bu yoksa dediklerine katılıyorum.
Terbiyesizlik etme iki yüzlü sensin, verdiğin iki örnek çok farklı. Biri terör örgütü kuyruğunda Dünya tarihinde hiç devlet bile kurmamış hep uşaklık etmiş, diğeri Onlarca devlet kurmuş bir millet ki, asla mazluma el kaldırmamış asil bir millettir.
Devlet kurmasımı gerekir? ona bakarsan önceden burada bizans vardı o zaman bizde işgalciyiz doğuda ermeniler vardı bizde işgalciyiz o zaman. çok sığsın çooook. kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma ;)
Türkmen kardeşlerime çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden türlü işkenceler yaptıkları, canlı canlı derilerini soydukları, dini ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenlerin canına kastettikleri, berbat çin işkenceleri uyguladıkları için olabilir mi acaba?
Sen bunlara nerden duyuyorsun? uygurda yaşayan arakdaşım var hiç öyle birşey yok çok eskiden vardı baze işkenceler son yıllarda hiç kimse birşey yapmıyor dedi ve o internetteki görüntülerin hepsinin başka bir olaydan sahte foto videolar oldugu ortaya çıktı. şu an orada çin ile savaşan bu örgüt türkiye ile savaşan pkk gibidir.
Sosyal medya bu kadar çalkalandı hadi onu da geçtim ülkemize bir sürü ırkdaşım sığındı. Dediğin gibi şimdi yapmamış olsunlar diyelim geçmişte yaptılar ve bunu unutmayız unutturmayız. Ayrıca pkk ile bu bir tutulamaz. Zira pkk yeni bir oluşum sağlayıp vatanımızı bölmeye çalışıyor. Ama bu parti kendi milletinin bulunduğu toplumu ve toprakları korumaya çalışıyor.
Alakası yok eskiden kürtlerde burada yaşıyordu ona bakarsan. pkk çokta yeni değil 30 senedir var ve amaçları toprak almak. Eskiden kürtlerde zulüm gördü o zaman bunlarıda göz ardı etmeyeceksin bunlara terörist değilde haklı buluyorsan 2 yüzlülük yapmanın anlamı yok pkk ya da terörist demeyeceksin o zaman.
Ben yaşamıyordu demiyorum zaten. Ama aradaki fark pkk ülkemi bölmeye çalışıyor ama bu oluşum kendi varlığını korumaya onlara zulmedenlere karşı çıkmaya çalışıyor anladın? Bu arada bu konuyu tartışıyor olabiliriz farklı görüşlerde de olabiliriz ama ben senin karakterine laf etmiyorsam sen de benimkine etme lütfen.
En İyi Cevaplar