Yazılım şirketi kurmak ve başarılı olmak için programlama dilleri ve bilgisayarın iç yapısını bilmelimiyim?
Evet gerekli
Hayır değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben yazılım mühendisiyim. Bende şirket kurarım ama ticaret kolay iş değil. Salt bilgi ile olmuyor. Birazda ticaret yapacaksın. Piyasada onca meslektaş var. Onların hepsi kursa piyasa yazılım şirketinden geçilmez. Bu ticarette şu var alt yapın olacak. Misal ben şunu yazdım dersen onu tanıtman vs rekabet koşulları gibi şeylerle uğraşman yıllarını alır. Ama sen ya ilki yazacak büyüyeceksin. Misal hastane bilişim sistemlerini yazanlar 2000 li yıllarda köşe oldular. Ama şimdi sen yazsan referansın olmadan zor satarsın. Veya piyasa fiyatının altında vermen lazım bayağı altında o zamanda zarar edersin. Ayrıca bir sene boyunca o programdan maddi beklentin olmadan destek vereceksin zaman harcayacaksın. Sonrasında yıl sonu bakım sözleşmesini yenilerken esas para o zaman dile getirilir e tabi programın beğenilip vazgeçilmez olursa ve yeni sistem kurmayı göze alamazlarsa. En iyisi çalıştığın şirkete ortak olman. Hisse alman.
Ya birileri bana dedi ki sadece adam bulacaksın paran olacaksın çalıştıracaksın yazılımı piyasaya çıkaracaksın sende olması gereken tek şey para dediler bu doğru mu? Yani benimde kod yazıp programlamam gerekmez mi?
Cevaplarsan sevinirim
Paran olsa projen olmazsa büyük şirketler seni ezer. Adam çalıştırdın o adam seni aldatır batırırsa ne yapacaksın. Anlaman şart. Adam programı yazdı program tuttu. Büyüdün talep oldu adam el altında başka yere pazarladı. Senin zararına çalıştı kendine yer etti. Olan parana olur.
Yani şirketi kurduğumda benim yapmam gereken tek şey adamları kontrol etmek ve ticareti düşünmek mi olacak? Ben şirketi kurduğumda kıçımı kırıp oturup ticari olayları kontrol etmek yerine hem bunları yapıp ek olarak kod yazma konusunda, sadece mühendislere bırakmak yerine kendimde yazmayı ve herşeyin istediğim gibi olup, sadece kafamdan uydurduğum projeye göre yaptırtmak istiyorum yani bu işin çoğunu ben yapmak istiyorum eğer şirket ortamı böyle değilse şirket kurmak benim için uygun değil. Eğer şirket kurarsam dediğim gibi yapma imkanım olur mu? Cevap ver lütfen bu tür şeyler kafamı çok karıştırıyor.
cevaplıcan mı
Şöyle bahsedeyim. Bu arada işim vardı çıkmıştım ks den. Şimdi bir Sabancı Ahmet Nazif Zorlu gibi büyük işadamı olursun. Kurarsan bir yazılım şirketi başına koyarsın bir mühendis genel müdür sensin dersin. O şekilde olur. Ama sen kod yazmayı bilmiyorsan bu konuda teknik bilgin yok ise bu işin zorluğunu sen çekersin ama kaymağını kod yazan yer. Evet programın ana kontrolü ve yönetimi sende olacak. Bunu çok basit kb lık program yaparakta yapabilirsin. Yani mühendis kodları alsada program çalışmaz. Birde neden yazılım şirketi. Yani kod yazmayı iyi biliyorsan yapta. Şayet bilmiyorsan paranı başla şekilde değerlendir. Ve bu işe meraklıysan önce öğren iyicene.
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar