Kur'an okumak istiyorum, okuyacağımda. Ancak adetim ve söylenenlere göre peygamber efendimiz böyle dönemlerde Kur'an okumak yasaktır/okunamaz demiş. Allah'ın kitabında böyle bir ayet bulamadım. Cinsellk yapmamamızı söylemiş ama oda yine insan sağlığı için. Ama öyle zamanlarda okumayın, benden uzaklaşın dememiş. Bence bu kadını aşağılamaktır. Ozaman biz adetken Allah pis olduğumuz içinde yanımızda olmuyordur, sonuçta Allah temiz olanları sevmez mi? Zaten buna geliyor bu söylenen. Adet olabilirim ama banyomu yapıyorum, temizleniyorum ediyorum yani. Bir tek bu ayet var. Allah'ın kitabında olmayan birşeyi peygamber efendimiz nasıl söylemiş olabilir? Bana bir kere adetliyim diye kuranı elime aldığımda sen pissin şu an alma dendiğini biliyorum ve üstüne ağladığımı. Allahla iletişimime duvar örmeye çalışılıyormuş gibi hissetmiştim. Neyse siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Lütfen Allah'ın kitabından yola çıkarak konuşun hadislerden değil. Dediğim gibi kuranla örtüşmeyen birşey hadis olamaz.
Özel Günler & Hijyen konusunda 995 cevap paylaştı.
Cem beyin islami bilgisi zayıftır. Benden uyarması ister uy ister uyma. Cem bey hadisleri inkar ediyor. Ancak hadisler de Kuran da nakil ile gelmiştir. Kitap olarak inmemiştir. Hadis gibi ayetler de peygamberin ağzından çıkan ve sahabelerin ezberleyip kendilerinden sonrakilere aktarmasıyla gelmiştir. Kuran'ı Kerim peygamber efendimiz zamanında kitap şeklinde değildi, sonradan kitap haline getirildi. Yani hadise şüpheyle bakıyorsanız Kuran da şüphelidir bu mantıkla. İkincisi ise Kuran'da her şeyi bulamazsınız. Örneğin öğlen namazının farzı kaç rekat Kuran'da yazmaz. Bunları Allah peygamberi aracılığı ile bizlere öğretmiştir. Hadis inkar etmek cahilliktir.
Her şeyin kuranda olduğunu iddia edenler önce öğlen namazının, ikindi namazının, akşam namazının farzının kaç rekat olduğunu getirsinler Kuran'dan.
Hayızlı kadın Kuran okuyamaz. Dua niyetiyle dua şeklindeki sureler okunabilir. Örnek: fatiha suresi Kuran okunursa dinleyebilir.
(Dini olarak tartışmak için yeterli görmediğim hiç kimseye cevap yazmıyorum. İsteyen istediği gibi yaşasın.)
" Siz Kuran'ı anlayamazsınız , bize gelin ki biz size anlatalım " diyen papaz tiplilerin, grupları kontrol altında tutmak , kendine biat ettirmek için uydurduğu ve adına da hadis diyerek peygambere iftira bile attığı veciz laflardan biri bu. Ancak Kuran'da böyle bir şey denmiyor , ayet açık ; erkeklere bu dönemde kadınlarınızdan uzak durun diyor. Beni okuma demiyor.
Hayız bir zor durumdur, bunu erkekler anlayamaz. Kimi kadın hafif kimi kadın sancılar içinde atlatır ve her ay dönemi de bu tekrar eder. Mantıken bu dönemlerde Kuran'ı eline almazsa yılda 3 ay zorla uzak tutulmuş olması gerekirdi.
Acı sancı dönemi içinde zaten herhangi bir şey okumak dahi zor , şüphesiz temizlenenleri sever derken kendini rahat hissettiği durumu kafasını aklını verebildiği zamanı kasdediyor.
Efenim abdest tutmaz öyle olmaz böyle olmaz diye konuyu ıncık cıncık edip şeyhlik etmenin anlamı yok. Her kadın kendi durumunu bilir ama olmaz efenim diyen hiç bir erkek o durumu zerre anlayamaz sadece tahmin eder.
Kardeşim, öncelikle duyduklarımızla hareket etmememiz araştırmamız gerekiyor. Müslüman okur ve araştırır. Ayette adet halinde Kuran okunması yasaklanmamıştır. Bununla ilgili herhangi bir hadis de yoktur. Kuran da kadınlarjn hayız hallerinde ilişki yasaklanmıştır. Hadiste de adetli iken kadının oruç tutmamasına ve namaz kılmamasına izin verilmiştir. Bunun dışındaki Kuran okunmaz yorumları hocalarımızın kendi yorumlarıdır. Gönül rahatlığıyla besmeleni çekip Kuranı okuyup Allah ile bağını kuvvetlendirebilirsin inşaAllah.
Özel Günler & Hijyen konusunda 7,6b cevap paylaştı.
Okumak okumamak sizin seçiminiz ama şuaaçıdan bakmak gerek bazı insanlar bu zamanlarda kendilerini rahat hissetmezler adet sancısı olsun psikolojik olarak hassas oldugumuz dönem olsun bu yüzden yaklaşmamakta olabilir ama sen pissin yaklaşma demek yanlış bir tutumdur temiz bir şekilde yaklaşıyor iseniz kimsenin size dini nasıl yaşayacağını söyleme Hakkı yoktur bu yüzden din herkesin kendine isteyen adeti iken okur isteyen okumaz bu sadece sizi ilgilendirir
kimsenin görüşünü değiştirek istemem ama kuran okurken kanama olursa ne yapacaksın? neden o dönemde oruç tutulmuyor? normalde okuyan iri için sorun olmaz diye düşünüyoru 1 hafta okumaz sonra tamamlar ama normalde okumayan biri için o gün okumak geliyorsa şahsen bilemiyorum ya bilen bilir bilmeyen de kendi bilir.
Okumak okumamak kişiye kalmıştır hesabı da yalnızca Allah aittir benim fikrim bu kendim ne zaman okuyor isem okurum Hesabi da bana ait olur veya kişiye ait olur dikkat edersen kesinlik bildiren cümleler kurmadim kişiye göre değişir hesabı sormak sizlere değil Allah düşer dedim @ROMANTIK44
Bence burada asıl mesela Hayız değil, asıl mesela Hadis karşıtlığı. Lütfen okuyup bilgilenelim. Eğer kur'an-ı kerim genel hükümler dışında bütün fıkıh bilgilerini içinde bulunduran bir kitap olsaydı onlarca cilt olurdu. Oysa Allah teala -Nahl 16/44 "Sana, kendilerine gönderileni insanlara AÇIKLAMAN, onların da üzerinde düşünmeleri için bu Kur'an'ı indirdik."-Nisa 4/113 " Allah sana kitâbı indirdi, hikmeti verdi ve bilmediklerini öğretti." Buyuruyor ve Peygamber Efendimiz Aleyhisselama itaat etmeyi, kendine itaat etmek olarak görüyor. Çünkü Necm 53/3-4 "Allah'ın Resulü kendi heva-hevesine göre konuşmaz. Onun söyledikleri kendisine vahyolunandan başka bir şey değildir."Yine Peygamber Efendimiz zamanında yaşanam bir olay üzerine inan ayetlerden biride En'am 6/57 "Bakın, ben Rabbimden gelen açık bir belgeye dayanıyorum, siz onu yalanlamaya kalıyorsunuz. Bir an önce gelmesini istediğiniz azab benim elimde değildir. HÜKMÜ ANCAK ALLAH VERİR."E âyeti kerimede açıkça görüyoruz Efendimiz Aleyhisselam'ın Hükmü yalnız Allah teala tarafından alabileceği hususunu. Kur'an-ı Kerîm'i ezberleyip gelecek nesillere aktaran sahabiler, aynı titizlikle hem ezberleyip hem de kuran gibi YAZMIŞLARDIR. Peygamber Efendimiz bilinenin aksine hadislerin genele yazılmasına izin vermemişse de Abdullah b. Amr gibi belli sahabilere özel izin vermiştir. Yani Hadislerde hata aramak isteyenler Kur'an için de aynısını yapacaklardır. Ki Haşr 59/7 "Peygamber size ne verdiyse alın, neyi yasakladıysa ondan sakının."Burada denmiyor ki Peygamber'in kuran ile örtüşen emirlerini alın diğerlerini almayın diye. Allah teala Efendimizin mübarek ağzından çıkan her şeyi kontrol altına aldığından onun ağzından hiç bir yanlış söz çıkmamıştır. Öyle ki bizler ibadetlerimizin günümüze kadar gelişi çerçevesinde yapılan işlere bakınca anlamalıyız. Lütfen Hadisleri tahkir etmeden önce onların günümüze kadar nasıl geldiğini araştırın. Hadis seçiminde Muhaddislerin skalalarını, yaptığı yolculukları en ince ayrıntısı ile bilinse ne kadar titiz oldukları görülecektir. Hatta sahih bir hadis kitabı okunduğunda dahi görülecektir. Bir ravi (rivayet eden) değiştiğinde ve içinde bir kelime değiştiğinde farklı hadis haline getirilen metinler görüldüğünde yapılan işin inceliği sizi ürkütecektir. Allah Kur'an-ı Kerim'i nasıl korumuşsa Müslümanlarada Hadisi korumayı nasip etmiştir. Nur 24/62 "Mü'minler, Allah'a ve peygamberine iman etmiş kimselerdir. Onlar Peygamberle beraber toplumu ilgilendiren önemli bir iş için bir araya gelmişken, ONDAN İZİN ALMADAN AYRILIP GİTMEYİN."Biz bu ayetle günümüzde ne yapacağız. Bu ayetten bizim yani Peygamber Efendimiz döneminde yaşamayan müslümanların bundan çıkarması gerek hüküm ne olacak. Sonuçta Kuran ın zaman ve mekana bağlayıcılığı yoktur. Öyleyse bizim bu ayetten çıkaracağımız Sağlığında kendisine başvurulduğu gibi vefatından sonra da hafis ve sünnetine başvurulacaktır. Bu usül kıyamete kadar böyle devam edip gidecektir.
Öncelikle hadisleri inkâr etme çünkü onların görevlerinden biride bize islamı açıklamaktır. Kur-an'da her şey en ince ayrıntıya kadar yazmaz yazsaydı karşına 2-3 bin sayfalık bir kitap çıkardı o yüzden detaylarıda peygamberler açıklamıştır. Ayrıca ben sana bildiklerimi söyleyeyim. Adetliyken namaz kılınmaz. Ancak kılmadığın namazların kazasını yapmana gerek yok. Kur-an ele alınmaz , okunmaz. Ancak Kur-an dinleyebilirsin. Sureleri ezberden dua niyetiyle okuyabirsin. Mescid'e girmemelisin. Oruç tutmamalısın ama tutmadığın oruçların kazasını tutman gerek.
he he konuşma her şey ayetlerde yazmıyor bu işin içinde olan benim... Ayetlerde yoksa sünnet vardır mezhep vardır illa ayet de yazacak diye bir şey yok canımı sıkma çok cahilsin yazma cevap tamam uzatma
Kuran ayetleri dışında hiçbir şeyi saymıyorum. Hadislere inanmıyorum. Orada yazanlarla ilgilenmiyorum. Bu da benim görüşüm. Cahil olan sensin. Bir hakaret etmeden tartışmayı bile beceremiyorsun. Yazma yorumuma daha fazla.
Kardeşim boşver sen cahil yobaz insanları. Laf anlatamazsın. Bende senin gibi düşünüyorum ve yanlış düşüncemiz yok merak etme. Sanki peygamberimizi reddediyormuşuz gibi tepkiler veriliyor. Bukadar sığ düşünce yapısını değiştiremezsin. Sıkma canını boşver.
Yok canım ne sıkacam canımı? Böyle cahilleri gördükçe islamdan soğuyorum. Müslümanlarsa nasıl müslümanlar? İnsanlıktan nasiplerini alamamışlar. Ben sadece Kuran'da yazanlara uymaya çalışıyorum. Hadislerde yazanlar neye dayanılarak yazılmış? Her şeyi kafalarına göre oluşturuyorlar. Milletin koyduğu kurallara ben uymak zorunda değilim. Bunu anlatamıyorsun.😊
@göktuğ1 daha bunlardan kendini arındırmamışsın bocalıyorsun. Bir yanın bunlara " haydi ama " derken diğer yanın nasıl alim ulemayı da geçip bir de baskı ile dinletmeye çalışıyor , bu ne yaman çelişki?
müslüman pis değildir sizin seçiminiz falan diye de bişi yok ayrıca peygamber efendimiz demişse neden kabul etmiyosun namaz farz kuranda geçiyo fakat nasıl kılacağımız geçmiyo dindeki ayrıntıları peygamberimiz açıklamış saçmalamışsın peygamber efendimizin bir sözünü inkar etmek rabbimize yapılan yanlışlıktır
Okunmaz nasılki namaz kılınmazsa kuran da okunmaz sen hadislere laf edemezsin namazın nasıl kılınacağıda kuran da yoktur peygamber efendimiz göstermiştir bu ne aşağılık cümle hadis usülü dediğimiz bir kavram var git öğrende gel sen hadisleri inkar edersen zaten dinden çıkarsın hadislerin doğruluğu için yapılanları da bir oku. Yazık.
5
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Televizyona biri çıkıp bu peygamberin sözü dese onada inanırsınız. Hz Muhammed benimde peygamberim lakin Allah'a şirk koşarak asla Allahla bir tutmam. Hadislerden önce daima Kur'an gelir benim için bu böyle. Namaz olaylarına hiç girme bence. Sanki geçen sene vefat eden birinden bahsediyorsun gibi. Nerden biliyorsun peygamber efendimizin sözlerinin değiştirilmediğiği? Ona bunu yaptı diyerek iftira atılmadığını? Allah'ın kitapları değiştirilmiş zamanında, İncil gibi... nasıl kuranda olmayan şeyleri peygamber efendimiz söyleyebilir? Bu ona iftiradır iftira. Öyle olsa Kur'an yazılı olarak inmezdi. direk peygamber aracılığı ile bize iletilir bu nesilden nesline devam ederdi. Kur'an var çünkü ondan başka kalıcı birşey yok. Değiştirilmeyen tek şey o.
Nisa 80 de Peygambere itaat eden Allaha itaat etmiş buyrulur ayrıca peygamber efendimizin hadislerinin nasıl toplandığı belliki bilmiyosun isnad ve sened tenkini dediğimiz bir uygulama var burada hadisi veren ravinin güvenirliğinden tut hadisi alan kişiye kadar hepsinde belli başlı kurallar vardı sen bu konuyu biraz araştır öyle konuş sen peygamber efendimizin cenneti müjdelediği insanlara böyle bir hakaret edemezsin biri tv ye çıkp bu hadis diymez yani Hadis Usülü kavramını bir ogren tekrar söylüyorum. Ayrıca kuran ı kerim ilk başta sözlüyde uhud savaşında hafızları şehid ettikten sonra yazılı hale gelmiştir hicr süresi 9. Ayette kuranı biz indirdik biz koruyacağız ayetinede dikkatıni çekerim Allah insanların en şereflisi dediği Hz Muhammedi iftiradan yalan dan koruyamaz mı çok yanlış düşünüyosun.
Arkadaşım kuran-i okumadigin duyma sozlerle buraya geldigin çok aşikar. Kuran da bizim size gösterdiğimiz gibi namazınıza devam edin der. Haberin var mı bilmiyorum ama hz musa hz ibrahim dönemlerinde de namaz kiliniyordu. Hatta tevrattan bir çok ayet kuran-i kerim de vardır allah bazı ayetleri değiştirmiştir ama çoğu ayet tevrata aynıdır. Rabbim bunu da ﴿ Biz bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturursak, mutlaka daha iyisini veya benzerini getiririz. Bilmez misin ki Allah her şeye kādirdir. Diye açıklamıştır. Üstelik peygamber efendimiz haďis yazmayı yasaklamistir bu şu an senin itaat ettiğin buharı olsun muslim olsun bu hadis kitaplarında da kabul edilen bir gerçektir. Senin şu an adetli kadınların ibadet etmesini yasakladığını belirten hadis kitapları allahın baldırı olduğunu savunan kocanin vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karisi onu yalayarak temizlese yinede hakkını ödeyemez diye hadis olduğunu savunan sapikca kitaplardır. Son sözüm yunus süresi Allah pisliği akıllarını kullanmayanlarin üstüne yağdırır. Akil insani her seyden ayiran tek sey kullanın. Adetli kadın her türlü ibadet yapar. Allah abdesti sadece diskinin bozduğunu cunup olanlarında yıkanarak namaza durmasını yazmıştır. Her şeyi detaylıca ayet olarak bize anlatan kuran allah gerekli gorseydi adetli kadınlar cinsel ilişkide bulunamaz derken namazda kılamaz derdi. Demediyse gerek duymamıştır. Biz size apaçık kuran-i indirdik siz başka ne kaynak arıyorsunuz diyen rabbim gerekli duyduğu şeyi ayet olarak bize indirirdi
Regli kadının pis olma hali değildir önce bunda anlaşalım. Bu durum isteğimiz dışında olan bir şey. Allah kadının fizyolojisine bunu vermiş. Cunup hali ile aynı kefeye koyulamaz bana gore. O zaman 1 hafta boyunca yemeklerinizi de kadınlar yapmasın. Kuranı kerimde regli döneminde namaz kilmayabilirler ve oruç tutmayabilirler diye iradeye bırakılmış bir durumu neden kuranda haram kılsın. Bu durumda böyle bir ayette kurana yaklaşma da derdi. Dini neden zorlastiriyorsunuz
Özel Günler & Hijyen konusunda 993 cevap paylaştı.
Kuran-ı Kerim'de tüm hükümler sarahaten (açık olarak) belirtilmemiştir. Adeta sıkıştırılmış bir pamuk balyası gibidir o. Bazı hükümleri açığa çıkarabilmek için belli bir ilme sahip olmak iktiza eder. Misal; ölü hayvan eti yemek haram kılınmıştır fakat balık, bu hükme dahil değildir. Peygamber efendimiz, Kuran-ı Kerim'de bizim için "usvetün hasene" (en güzel örnek) olarak gösterilmiştir. Peki bu örneği nasıl alacağız? Tabi ki hadislerden. "Kuran'da bundan bahsedilmiyor." diye hadisleri yok saymak, Allah korusun, insanı felâkete sürükler. Peygambersiz din olmaz.
Özel Günler & Hijyen konusunda 371 cevap paylaştı.
Bak güzel kardeşim. kuran bir anayasa gibidir. hadis te anayasanın bilmem kaçıncı bendi kaçıncı fıkrası gereği gibi düşün. sen şimdi diyorsun ki. adetliyken kuran okunamaz ayeti yok diyorsun. ona kalırsa kuranda kaç rekat namaz kilacaginda yazmiyor. sahih hadisler. buharı İbni mace tirmizi gibi hadisler peygamber efendimizin. uyguladığı ve yasakladığı seylerdir. efendimiz diyorki kadınlar adetliyken kuran okumasinlar.. bunun kadını aşağılamak la ne alakası var. mesela adetli günlerinde namaz kilamassin. adet bitince kilamadigin namazlarida kaza etmen gerekmez. yanı sana zor olacak şeyleri İslam kolaylaştırmış. anladığınızı umuyorum.
4
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle bir mantık olabilir mi ya lütfen susun nasıl bir mantığınız var anlamıyorum. kuranı Kerim'i tamamen okuyup bitirmemişsin sen. Eğer bunu yapmış olsaydın böyle bir saçmalığı yazmazdın. Rabbim sizin gibi sığ düşünenlerle yolumu kesiştirmesin.
düşüncesiz olan sensin. tamam tamam kuranda namaz emrediliyor Ama nasıl kilinacagini söylemiyor. hadi ozaman kafana gore namaz kil. böyle bisey olabilirmi. ozaman senin kildiginkildigin 5 vakit namaz da kuranda yok. Niyekiliyorsun peki.
Size gösterdiğimiz gibi namaza devam edin der. Hz musa ve hz ibrahim dönemlerinde namaz var olan ibadettir onlar gibi devam edin der bunu diyen niye namazı tek tek aciklasin. Cahilce yorum yapmayın
Okunmaz diye biliyorum adetliyken ibadet ve kuran okunmuyor
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet öyle biliniyor lakin kuranı Kerim de olmayan birşeye inancım yok. Hadislerle hareket edecek değilim. Benim anlattığım şeyi 1 saat sonra değiştirmiş biçimde anlatıyorlar ya da anlattı diye uyduruyorlar. Hadisler ne kadar doğru olabilir? Binlerce yıl geçmiş. Kuranı Kerim ile çelişmiyorsa ya da orda da geçiyorsa lafım yok
açıkçası öyle biliyorum erkekler cünüpken bir ibadet edemiyor kadında aynı diye düşündün bir an diyanetten araştır diyeceğim ama gram güvenim yok diyanette eskiden güveniyordum da peygamber efendimizin hadisleri doğrudur diğerlerine bir şey diyemem yani
En azından bilmediğini söylüyorsun. Millet okunmaz felan demiş çok merak ediyorum kaç kere Kur'an okudular:D biride Haram'da olduğumuzu söylemiş. Kadınlar harammış yani. Ben bişey demiyorum gerçekten. Sonra neden Müslüman ülkeler savaşta
Elini süremezsin içinden okuyabilirsin Başkaayette var ona ancak temizler dokunanilir diye O dönemler aslında sisin için aşağılama değil işinizi kokaylaşyırma ağrı sızı içindeyken okumayın o zamanlarda yorgunsunuz okumayın hatta namazda kılmayın bundan dolayı size günahta yok diyor mesela Bide böyle düşün ;)) hemen aşağılama yok mu demişşin yahu ;)) İçinden oku ona mani yok zaten
Şöyle söyliyeyim adetliyken vücut temizligi yapilmaz haramda olduğun için adetin bitiği gün gusül abdesti alman gerek haramda iken abdest alirsan kabul olmaz ve kur'an okuyamazsin harami bitirmediğin sürece kur'an okunmaz baska sorun varsa sor elimden geldiği kadar yardimci olurum...
Haramı bitirmediğim mi? Sen gerçekten Allah'ın yolundan gittiğini sanarak yanlış yolda yürümeye devam eden bir insansın. Sizin gibilerin kalpleriniz gerçekten mühürlü. https://i.hizliresim.com/PPrvE6.jpg bu ayeti senin gibilere işte. Evet adet olmak haram evet!
Lan sen luhusalık ta haram oluyorsun anlaminda dedim sen niye böyle atarlaniyorsun gusül alip temizlenmen ğetek nasil bir erkek rüyalanip haramda oluyor ve güsül alip temizlenip ariniyorsa bayanda öyledir sen kelimeleri nasil anliyorsun hemen böyle yargisiz infaz yapip ordan ayey paylaşiyorsun hanim efendi senin yaptiğin ayiptir çevremde emin ol senden daha iyi fıkıh okuyan bayan arkadaşlarim var ben bunu onlarin söylediklwrine karşi söyluyorum ama sen hemen orda en ufak yanliş diye tabir etiğini herkesin yüzüne vur asil senin yaptigin yanliş
Zaten Allah peygamver efendimizi kurandaki farz ve yasaklari aciklasin diye ve bize örnek olsun diye hönderdi kendisi bu durumu açikladi ama illa dana her bir sorun için ayey gerekiyorsa defol git inanma asil senin gibilerin kalbi mühürlü bir insani yarhilabak bu kadarmi basit cahil cahil konuşma
Elhamdulilah şükür 9 senedir medrese ilmi aliyorum kimse bana böyle bir ayipta bulunmadi ben sadece ilim degil fen ile araştirip söylüyorum
"Lan" ile başlayıp başka kovma sözleri ile devam edince , insan İslam'da dinden aforoz mevkii var ve birilerinin de bunu yapmaya yetkisi var gibi hissediyor. Çok iyi şeyler bildiğine de emin olsam da , sırf şu aforozculuk içeren kelimelerin yüzünden 9 senelik medrese eğitiminde çakıl taşları kalmış demek istiyorum.
@soran 'dan belki bu tarz için özür dileyerek çok önemli olan maksadının aslında Kuran'dan hayız sebebi ile bile uzaklaşmamaya çalıştığını anladığını söylersin.
Ama insanlarin emeklerini çakil tasina benzetim hiçe sayman çok ayip ve yanliş bir söylem ve davraniştir yaptiğin bu benzetmenden dolayi seni kiniyorum kusura bakma
Yanlış konan taştır ki , kalenin burcunu bile yerinden oynatır... Ama çökertmez. Eğer sur uflendiğinde hepimiz aynı nur'dan kefenle birbirimize eşit kaldırılacaksak, bu durumda az iman ya da çok iman terazisinin dünyada ve kimsede olmadığını kabul etmek , hele aforozun islam'da hiç bulunmadığını da idrak etmek gerek. Böyle bir mistisizm veren eğer medrese ise bir şeyler yanlış, yok eğer bu asabiyetten şahsi ileri gelirse o zaman da yunus gibi sakin düşünmeyi ateşi kor değil söndürmeyi de bilmeli.
" Çiğ idik piştük elhamdulillah ".. Kınaman için de teşekkür ederim eğer içini rahatlatırsa kabul ederim.
@cems34 asil sorun benim yaptiğim yanliş var ama en büyük sorun şu durki bir açiklamada yanliş anlaşilan kelimeden dolayi ayet paylaşip insanlari bir anda yargilamasidir bayana yardim etmek istedim yaptiğim ilk yorumda beni yanliş anladi ve paylaştigi ayetle suçladi benim sinirlenmem budur ve din üzerinden altaki yorumlara bakilacak olursa insanlari dini bilgilerine göre karşilaştirip bilmeyenleri ya da kendine uygun düsmeyen uorumlarla hor görüyor sence bunun yaptiği doğrumudur.
Ben @soran ın çoğu cümlesinde kızgınlık ve saldırıdan çok elinde olmayacak ve yine allahın hikmeti olarak kendisine isabet eden kadın özellikleri yüzünden , açıkça bir hüküm bulunmasa da o Kuran'ı elinden , yine allahın hikmeti ile erkek olarak doğanların ; yılda 3 ay alınmasının yarattığı üzüntüyü gördüm. Bunun kızgınlığa dönük tarafını da " sus edepsiz biz böyle diyorsak böyledir " diyerek kendi sözlerini ayetleştirenlerde hissettim. Verdiği ayet ile seni suçlamaktan çok , hakikaten safi duyumlarla ama okumadan kontrol bile etmeden hareket eden çok geniş bir kitlenin karşısına onu kalkan olarak koydu, o da sana isabet etti maalesef. Amacının seni yer'lemek olduğunu hiç düşünmüyorum ama , senin kolun kazadan dolayı kırık 3 ay Kuran okuyamazsın dense sen de sebep sorardın ve sebeplere de kanıt isterdin sanıyorum.
Haddim olmayarak , girişinde hata olduğunu söyleyebilirim : adetliyken vücut temizligi yapilmaz : yapılabilir , yapılmalıdır haramda olduğun için : kadın harama girip çıkmaz , yok böyle mavi ve beyaz dönemler adetin bitiği gün gusül abdesti alman gerek : doğru , ancak önce de gusül niyetsiz temizlenebilir. haramda iken abdest alirsan kabul olmaz : alabilir dönemine göre ve kur'an okuyamazsin : bismillahirrahmanirrahim diye her sabah deriz , neden diyemesin? harami bitirmediğin sürece kur'an okunmaz : abdestsiz okunmaz , haram dönem yoktur.
O da belki bunlara patladı, çünki ulvi mantığa taban tabana zıt bir durum.
Ha senin niyetin kötü müydü , kesinlikle hayır , senin ifadendeki tonun da şekilcilikten çok bilgi verme amaçlı olduğunun farkındayım , ama Kuran yasaklanan birinin çektiği ruhi acıyı da düşünürsek onun bu tonu yakalamasında zafiyet de oluşabilirdi , hatan sanırım bu acı duyma hali içinden bakarak hitap etmemen ama üstten söylemen sonra da baskıya almaya kalkmaktı
@cems34 bu dönemde tirnak kesme veya vücudun bazi bölgelerindeki özel temizlik yapilmaz temizlikten kastim budur bu durumu ayrintili bir şekilde açmak istemedim ve bu dönemde olduğu sürece veya gördügü sürece abdesti olmaz abdest olmadiği sürece kuran okumaz ama bunun disinde okur bak demekki ordaki konu açilirsa yanlişlarin aslinda doğru oldugu anlaşilir.
Zaten @soran ın derdi " eza'ya razıyım ama Kuran'ın elimden alınmasına değilim " çığlığı , bu yüzden konuyu sorulaştırmış görünüyor. Yani onun da zerre kötü niyeti yok ama abartı ve çoğu aslında okunup düşünüp de bilindiğinden değil kaynağı dışında bir yer ya da kişiya da şeyden ezberlendiğinden gelen rituellerden de bunalmış.
Durum budur... Umarım soran da sana karşı kırılan gönül kırıklığını da affeder , özür gönderdin zira
Peygamber hadis yazmayı yasaklamış bunu en unlu buharı ve muslim hadis kitapları bile kabul eder buna rağmen ne cüretle hadis kitabı yazarlar anlam verilmez. Gerçi bunlar allahım baldırı olduğunu savunan kitaplar bu kadar ciddiyetsiz kitaplar. Neyse peygamberle hiç konuşmayan uzaktan görenlere de sahabe deniliyor onların aktardığı ne kadar güvenilir olabilir orası meçhul. Allah kuranda her şeyi açıklamış başka kaynak arayanları allah ıslah etsin. Dedigin gibi peygamberi kuran ayetlerini iletsin diye göndermiş kendi yeni kurallar koysun diye değil. Kuranda yazmayan bişiyi peygamber söyleyemez. Temizlemeyi de allah açıklamış. Pis arap kültürü gibi hayizli kadınları iğrenç gören zihniyetin onları ibadetten uzaklaştırması normal ama allah kadınların bu hastalığını eziyet olarak görmüş ve onlardan sadece cinsel anlamda uzak durun demiştir.
Kuranda kuran ile ilgili bir ayet bulamazsın ki. Mantıksız da zaten. Ayetleri kitaba çeviren insan. Ayet Allah'tan gelen. Son âyet geldiğinde dahi kitap yokndaha ortada...
Hakaretamiz kelimeler yakışmamış. Bu arada ayette emir kipi yok , dokunAmaz değil dokunmaz yazar. Yani ;
Şüphesiz bu, gizli ( korunmuş) bir kitapta bulunan değerli bir Kur'an'dır. Ona, arındırılmışlardan başkası dokunmaz. ( 56/ Vakıa 77-79
Korunmuş olan Kuran Levh'i mahfuzdadır. Ona melekler dışında cin ve şeytanlar dokunmaz. Burada kasdedilen abdest değildir , kanıtı da Hz Muhammed nüzul yolu ile ayetler indirildiğinde abdestli olduğuna dair hiç bir bilgi yoktur. Buradan baktığında , verdiğin hadisler de Kuran hükmünde olamaz , Kuran okuma davranışını kadınlar için eza hali olan hayız durumunda sırf analık özelliği yüzünden ceza haline çeviremez.
Bu saldırıların sebebi, konuya cevap veren kendi yaşında bir karşı cinse cevap verdiğini düşünüyor. Ancak her insanın annesi ve kızkardeşleri de aynı durumu kaçınılmaz olarak yaşıyor ama aklında bu paralel durum , koruma refleksi ile silinip saklanarak biraz da el kızına güç kullanarak dediğini kabul ettirme hissi.
Senle daha önce de bir çok tartışma yapmıştık. Ve ne ayet ne de hadis bilmiyorsun zerre kadarda ilmin yok. Ayetleri kafana göre yorumlayıp hiç çıkarılmayacak anlamlar çıkarıyorsun. “Kırk alimi bir delille yendim ama bir cahili kırk delille yenemedim.” demiş İmam Şafi.
En İyi Cevaplar