Yeni doğum yaptım bebeğim sürekli uyuyor. Gözlerini çok nadir açıyor emzirdiğim zaman hemen uyuyor 2 saat falan uyuyup tekrar uyanıyor emiyor ama gözlerini sadece geceleri nadiren açıyor. Bebeğim sürekli uyuyor bu normal mi çok endişelendim.yeni doğum yaptım bebek sürekli uyuyorYeni doğan bebeğim sürekli uyuyor, bu bir sorun mudur?
Yeni doğum yaptım bebeğim 3 günlük ama sürekli uyuyor?
Merhaba. ☺️ Yenidoğan uyku rutinleri yeni ebeveynler için kafa karıştırıcı olabilir. Bebeğiniz rahim dışındaki hayata alıştıkça, günlük rutine alışmakta zorluk çekebilir. Çok mu yoksa az mı uyuduklarını merak edebilirsiniz. İşte yeni doğmuş bebeğinizin yaşamlarının ilk birkaç haftasındaki uyku düzeninden ne bekleyebileceğinize bir göz atın.
Yeni doğan bebeğinizin ne kadar uykuya ihtiyacı var?
👼
Bebeğiniz rahmin rahatlığında uyuyarak çok zaman geçirdi. Etrafları sıcaklıkla çevrilmişlerdi ve senin sesinle uyuşmuşlardı. Bebeğiniz doğduktan sonra günün çoğunda uyuyabilir. Yenidoğanların mideleri küçük olduğundan çabuk doyarlar. İster emziriyor olun, ister formül mama ile besleniyor olun, yakın ve rahat bir şekilde tutulmak uykululuk halini artırır. Bu, dolmadan önce uykuya dalmalarına neden olabilir. Sonuç olarak, yemek yemek için sık sık uyanabilirler.
Ama bebeğiniz uzun süre uyuyorsa ve öyle görünüyor ki bunu yemek için kalkma pahasına yapıyor, o zaman ne olacak? Yenidoğan bebeğinizin sürekli uyuyor olması gayet normal. Bebeğim sürekli uyuyor diyorsanız, bu gayet doğal bir durum. Yenidoğan bebekler gün içerisinde yaklaşık 20 saat kadar uyuyabilirler, 2-3 saat aralıklarla uyandırıp beslemeniz gerekmektedir.
Yeni Doğum Yaptım, Bebeğim Sürekli Uyuyor, Normal mi?
Bebeğiniz büyüdükçe uyanık kalacağı sürelerde artacaktır. Yeni doğum yaptığınızda bebeğinizin sürekli uyuyor olması zaten olması gereken bir durumdur. Yenidoğan bebeğinizin sürekli uyumasının sebebi henüz gece ve gündüz ayrımını yapamıyor olmasından kaynaklanır. Bebekler ilk aylarda renkleri göremedikleri için hiçbir şeyi tam olarak seçemezler, doğumdan itibaren ilk 6 ay gece ve gündüzü ayıramayabilir bu yüzden uyuması gayet normaldir.
Yenidoğan bebeğiniz sürekli uyuyorsa 2-3 saatte bir uyandırıp emzirin veya mama kullanıyorsanız bebeğinizi besleyin, yenidoğan bebeklerde uzun süreli aç kalma sarılık riskini oldukça artıracaktır. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız gözlerinin içinde ve ten renginde sararma, sık sık uykuya meyilli olma durumu fark ediyorsanız geç kalmadan bir hekime başvurmanızda fayda olacaktır.
Yeni doğanlar çok fazla uyuyabilir mi?
Yeni doğanlar çok fazla uyuyabilir mi?
Yeni doğum yaptım bebek sürekli uyuyor! Evet, bir bebek ister yeni doğmuş, ister daha büyük bir bebek olsun çok fazla uyuyabilir. Ancak genel olarak, bütün gün uyuyan bir yenidoğan, çok fazla uyuyan daha büyük bir bebekten daha fazla potansiyel bir endişe kaynağıdır, bu genellikle yalnızca hasta olduğunda veya fazladan yoğun bir gün geçirdiğinde olur.
Bebeğimin çok uyuduğunu nasıl anlarım?
Bebeğimin çok uyuduğunu nasıl anlarım?
Yeni doğan bebeğim sürekli uyuyor ya da bebeğim sürekli uyuyor diye endişeleniyorsanız öncelikle bunun bir sorun olup olmadığını anlamanız gerekir. Bebeğiniz iyi besleniyorsa ve bezini dolduruyorsa (günde en az 6 veya daha fazla), 2 bebeğinizin çok fazla uyuyup uymadığı konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Öte yandan, bebeğinizin genellikle yorgun, aşırı uyarılmış veya huysuz göründüğünü fark ediyorsanız, yeterince uyumadığının bir göstergesi olabilir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Emdiğinden eminmisiniz? Zira arkadaşımın bebeği öyleydi ve bilemediler, bebeğin sarılığı yükselmişti, açlıktanda üresi yükseldi, neredeyse böbreklerini yitiroyordu. Doktor ateşlenmemesi için dua adein aksi taktirde beyninde ödem oluşur veömür boyu zihinsel engelli olarak yaşar demişti. Arkadaşım çok ağır bir imtihan vermişti, neyse ki bebek iyileşti. moralinizi bozmak için demiyor lütfen yanlış anlamayın , hiç bir şeyide olmayabilir, bazı bebekler öyledir. Acilen hastaneye gidin, kaybedecek bir şeyiniz olmaz. Sonradan pişman olmayın... İnşallah bir şeyi yoktur ve uyukucudur bebeğiniz, sizde rahat edersiniz :)
2 cocugum var :) deneyimli bir anne olarak zaten cocuk ilk aylar gormedigi icin gozlerini acmaz asiri uyur uyumamasi sıkıntısı oldugunu isaret eder zaten en az iki saatte bir uyuyoda olsa kaldirrip emzirman lazim sarilik vs riskini onleyecektir yyani korkulacak bisey yok tum bebekler oyle
Bebek bir aylık oluncaya kadar hiçbir şeyi net görmez , içgüdüsel hareket eder. Dudak kenarına parmağınla dokun , dudaklarını o yöne çevirir , bu gördüğünden değil içgüdüsel olarak yaptığı bir reflekstir. Acıkınca uyanır ağlar , sütünü emer yine uyur. Uyuması onun en sağlıklı gelişme şekillerinden biridir. Önceleri 2 saatte 1 ve günler geçtikçe 4 saatte bir emzirmen gerekecek. Bunun kilosuna göre en doğrusunu doğumu yaptıran doktor söyleyecektir.
Endişelenmenize gerek yok. Bu çok normal. Anne rahminde ki dünyadan dış dünyaya alışma süresidir. Unutmayın ki o her nihayetinde çok yeni. Tüm yaşam faaliyetleri anlık olduğu gibi bu tepkisi de çok normaldir. Ama kendinizi iyi hissetmeniz adına yine de bir hekime başvurmanızı önerebilirim.
Çok normal tabiki. O şimdi etrafa uyum sağlayamadığı için anne karnında hissetmek istiyor oyy kıyamam ne güzel kokar şimdi mis gibi.. Benim için kokla boynunu lütfen. Birde her iki saate bir emzir muhakkak gerekirse zorla uyandır, sarılık olmaması için.
Bu süreçte dikkat etmeniz gereken babehin yeterli şekilde emdiği ve karnının yok olması gerektigidir. Eğer aldığı süt az geliyorsa ve uyku ile sorun var ise surekkinuyuyor vede uyandirmakta güçlük. cekiyorsaniz bir doktora götürün kontrole yeni doğan sariligina baksınlar.
şu an çok uyur ama sen uyandırıp emzirmelisin çok çok emzir ki sarılık olmasın.. ayrıca bir doktora götürüp muayene ettirmenizde fayda var.. 2 saate bir emzirmelisin.
Bebek kirk gune kadar lausayi atlatamaz gozler kapali olur b normaldir sen bamya bamya emzir ve hafif hareketlerle gazini cikar ve aglat biraz ki cigerleri gelissin tam olarak yaaa yerim ben onu foto atsana bir tane
Uyuması normal 1 veya 2 haftaya en geç normale döner gerci normal derken sizin bence şu an bebek uyurken kwyfini çıkarın gunduz uyur gece uyumaz cogu bebek gunu dolmadıgı için uyuyor şu an sıksık emzirin