"Eğer yıldızlar birbirlerine biraz daha yakın olsalar, astrofizik çok da farklı olmazdı. Yıldızlarda, nebulalarda ve diğer gök cisimlerinde süregiden temel fiziksel işlemlerde hiçbir değişim gerçekleşmezdi. Uzak bir noktadan bakıldığında, galaksimizin görünüşü de şimdikiyle aynı olurdu. Tek fark, gece çimler üzerine uzanıp da izlediğim gökyüzünde çok daha fazla sayıda yıldız bulunması olurdu. Ama pardon, evet; bir fark daha olurdu: Bu manzarayı seyredecek olan "ben" olmazdım... Uzaydaki bu devasa boşluk, bizim varlığımızın bir ön şartıdır." (George Greenstein, The Symbiotic Universe, s. 21)
Güneş sahip olduğu büyük çekim gücü nedeniyle tüm gezegenleri kendine çeker ancak gezegenler de dönmeleri sonucunda oluşan merkez-kaç kuvveti sayesinde bu çekimden kurtulurlar. Bu denge şu anki değerlerinden farklı olsaydı neler olurdu?
"Güneş'ten, gezegenlerden ve kuyruklu yıldızlardan oluşan bu çok hassas sistem, sadece akıl ve güç sahibi bir Varlık'ın amacından ve hakimiyetinden kaynaklanabilir... O, bunların hepsini yönetmektedir ve bu egemenliği dolayısıyladır ki O'na, "Üstün Kuvvet Sahibi Rab" denir." (Michael A. Corey, God and the New Cosmology, The Anthropic Design Argument, Maryland, 1993, s. 259)
İlk insan kim? Adem Aleyhisselam. Ve Adem Aleyhisselam ilk Peygamberdir. Tek olan Allah inanci vardi Adem Aleyhisselamda. Yani sizin cok bilmis doktorunuz birazcik din bilgisi olsa tek tanri inancini 4000 yil oncesine degildi insanligin doğusundan beri geldiğini bilirdi. Bu birincisi. Hem din oldugunu anlamak icin ilk insanin olusmasi ve devaminda diger nesillerin gelmesi gerekir. Insanin olmadigi milyarlarca yil oncesinde dinden somut delillerin olmamasinin sebebi aktaracak insan olmadigi icindir. Dinazirlara din gelicek degil ya! Buda iki. Bu kadar sacma bir teori iki cumleyle curutulur
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen yukarıdaki yazılanları çürüttüğünümü iddaa ediyorsun şimdi :D ?
katılıyorum. birşeyleri sorgulamaya başlayınca zaten mantık bu yolu gösteriyor. çok sevdiğim bir film var P. K adı. orada bir söz var o çok hoşuma gitmişti ve tam benim inanışımı anlatmıştı. İki Çeşit TANRI VARDIR! Biri SİZİN YARATTIKLARINIZ: Biri De BİZİ YARATAN. sizin yarattıklarınız sizin gibi insani duyguları olan ve korku ve cezayla yöntem gösteren bir tanrı. bizi yaratansa sevgi ve affedicilik gösteren bir tanrı. gerçekten çok anlamlıydı ya oradaki konuşma. dinler sadece insanları korkuyla yönetme sistemidir bana göre.
şöyle anlatayım. annen ve baban var ve orta beraber yaptıkları bir çalışma olarak sen varsın. keza onların anneleri ve babaları vasıtasıyla annenle baban dünyaya gelmiş. böyle böyle geriye doğru gittiğin zaman bir ilk lazım illa ki ve bu ilki bazı (saçma) kitaplardaki gibi kendiliğinden oluştuğunu düşünmektense bir yaratıcıya bağlamak daha mantıklı değil mi sence de? e peki bir yaratıcının olduğunu kabul ettikten sonra onların elçilerine inanmak mantıklı değil mi sence? e o zaman 40 yapaaaar diyip cümlemi noktalıyorum ve okuduğun için de teşekkür ediyorum.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Din olayına girersek bir sürü kitap var ve cıktıkları döneme göre bircok celiskiler cıkabiliyor. Ve hepsi kendinden olmayanı yakacağını söylüyor o konular daha karısık :D
e kızım annen de yapma dediği bişeyi yaparsan kafana terlik atıyo. illa ki bir ceza olmalı sonuçta. çıktıkları dönemle çelişki yaşanma olayına gelince. biz insanoğlu okuyarak öğrenmek yerine başkalarından duyarak öğrenmeyi daha çok severiz ve başkalarına da bire bin katarak anlatmaya daha da çok severiz. o çelişkilerin kaynağı ordan başlıyor zaten.
Yahu insanoğlu daha evrenin %0.000001 ini kesfedebilmis bir atom parçasından bile neler olmuş uzayda ki bükey düzen bu kadar orantılı olması evrende ki hassas ayar bigbang insan vücudunun özellikleri dünyada ki yaşam herşey bu kadar şey tesadüfen oluşamaz Dinler insanların ürünü değildir Allahın evreni insanları nasıl yarattığını anlarız
4
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Buradaki konu Allahın varlığı yolugu değilki yalnız. Dinler üzerinden bir yazı yukarıdaki
Daha bigbang yok diyorlardı ortaya çıktı Kuranda bahsediliyordu 50 takla attılar geçin bu işleri artık nefsiniz koreltmesin sizi ölüm var kimse hiçlikten gelemez hiçliğe gidemez
Basit bir soru sorayım; İnançlı insana "senin dinin yalanmış ne düşünüyorsun?" diyerek mantıklı bir cevap alabileceğine inanıyor musun? Bu ülke ateist-teist tartışmalarının yapılabildiği bir ülke değildir. Adama çelişkili ayet gösterirsin önce büker büker baktı olmuyor "inanmadığın kitaptan niye ayet gösteriyon" diye kıvırır. Yani cevap arıyorsan önce doğru soruları sormayı öğren.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben burada herkese bir soru sordum başkalarının düşüncesi niye gerdiki seni bu kadar?
:/ Zeka yaşın baya yerlerde galiba. Üstteki soruda gergin bir kısım yok. Altta milletin gergin yorumlarına maruz kalma diye uyardım ama boşkoy sen bu kafayla bozmadan devam et.
yazan sen olmasaydın cevap vermezdim :D dinle ilgili gereksiz tartışmalara girmiyorum 6 yılım yatılı kuran kurslarında geçti eşit seviyede bilgisi olmayanla tartışmam -_-
Bir şarlatan bir şarlatanlık yapar binlerce akıllı (!) peşinden gider... Hak Dinlerin insan ürünü olmadığını anlayacak kapasite 3 yaşındaki çocukta bile vardır... İnsan nefsi sürekli ister... İnsan bir din uyduracaksa, bu dinlerde zina , içki, kumar haram ve günah olmamalı... O dinde nefsi zorlayacak namaz, oruç, zekat olmamalı... Kime ne anlatıyoruz ki...
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olsa zamanla insanlara saçma geleceğinden o din fazla yol katetmez zaten dediğin gibi bir din olsaydı :)
Bizim insalarımız genellikle ateistlere klavye delikanlılığı yapmaktan konu içeriğini tanrının varlığına doğru saptırmış. Evet bu evrenin bir yaratıcısı var. Hiç bir şey yoktan var olmaz. Atalarımız boşa dememiş. "Madem sonumuz yokluk, bu bolluk niye? " Evet dinleri insanların yarattığı fikrine bende katılıyorum. Bana kalırsa insan kendi dinini kafasında yaşamalı. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu zekası ile bulmalı. Şunu da unutmadan. İnsanlar kendilerini doğaya karşı güçsüz gördükleri için doğa üstü bir varlığa inanma ve iman etme içgüdüsüne sahiptir.
Tabikide durum aynen bu sekilde. Eski caglarda anayasa mahkeme hukuk kanun vb şeyler olmadigi icin donemin duzenini saglamak icin din diye bir yalan uyduruldu ve bu nesilden nesile aktariliyor. Gencecik beyinler zehirleniyor. Yapabilcegimiz bisey yok fakat insanlari bir nebze olsun aydinlatabilmek icin kanimin son damlasina kadar savasmayada hazirim ömrüm yettigince mücadeleye devam ✌
@-Angeliciouss- ben her zaman şunu düşünürüm Allaha inansanda inanmasanda tıkanan sorular vardır dediğin gibi tanrininda bir şekilde oluşmuş olması gerekiyor bu soru inançlı bir kişinin cevap veremeyeceği soru ama inançlı olmayanda bu kadar kusursuz bir canlının kendi kendine oluşmasına cevap veremez ne yani bakterimi bizim atalarımız diye sorarım yani. Malum bigbang sırasında canlılar türemeye başladı ki canlı diyoruz düşüne bilen kendi fikirleri olan her parmak izinin farklı olan yani hiç bir şekilde birbiri ile aynısı olmayan bir canlının kendi kendine oluştuğuna inanmıyorum ama dediğin gibi o zaman tanrı nasıl oldu bunlar hep soru işareti
ama
Ben tanrıya inanan tarafım bu benim problemim, başkası inanmaz o da onun problemi. O yüzden herkes saygı duymalı birbirine ama o bile olmuyor. Neyse
Ben kendi adıma TÜM RASTLANTILARI REDDEDIP, BİR MUCIZEYE INAMAYI tercih ediyorum.. Mucize diyorum peki neden? 571yilinda yazilmis kitap diyorki "Gokyuzu 7katlidir" "Insan anatomisi ile toprak es degerdir" "Suyun katisi sivisindan hafiftir dunyada sadece, oda diger maddeler gibi olsaydi sular dondugu zaman cozulemezlerdi" ... Inanmak icin yeterli bence bu sebepler? Oku arastir, lutfen kalbini körertme... Umarim fikirlerin degisir zamanla..
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O mucize kısmına girersek orada öyle birşey demiyor yalnız :D o bilgi 1930 yılları gibi kanıtlandı dünyanın 7 kat oldugu yani, aslında 5 kat ama 2 tanede alt katman var ana katman olarak 5 katman var, dinciler yinede o 2 katmanıda katarak 7 ddiyor ve kuranda geçtiğini idddaa ediyorlar bunun ama incelersen türk ve yabancı çevirilerini bilim o teoriyi kanıtlamadan önce o bahsettiğin ayette öyle birşey yazmadıgını görürsün ama bu bilgi kanıtlandıktan sonra birden ayetler değişiyor ve gökyüzü 7 katmandır onu biz genişlettik diye çevrilmeye başlanıyor :D
Ben arastirdimda konusuyorum burada aciklamayi yapan ABD UZAY MERKEZIetnik olarak verdikleri karar 7kat.. Dusunun ABDnin kurucu aslinda Yahudiler olmasina ragmen bu aciklamayi yapiyorlar... İllüminatinin temel hedefi yeni bir dünya olmasina rağmen bu aciklamayi yapıyorlar :) Ve ayetlerin degistigini sen nerden biliyorsun? 1930'dami yasadin sen? Cevremde ateist olan cok arkadasim var sevgilimdr ateist onlar o kadar zekilerki onlarla cok guzel munazara yapiyorum ama sizin verdiginiz ornekler o kadar sacmaki anlatamam :) Tek bir bakis aciniz var, tabulariniz var bariz belli. Bir kere yahudi kökenli insanlarin ideolojilerini bilmiyorsunuz, "Masonluk ve Yahudilik" kitabını okumanizi... Ve sermaya sahibi yahudilerin müslümanligi öldürmek icin tarih boyunca neler yaptigini okuyunuz.. Kuresellesme doneminde "petrol savaslari" basligi altinda muslumanlara acilan savaslari gorun, ve insanlik sucu yapmalarina ragmen hic bir ulkenin mudahale etmedgini gorun.. Muslumanligi kotu gostrmrue calstilar
Ateistler canlıları doğanın ve bir dizi rastgele olayların yarattığına inanır (bu kadar sistemli ve kompleks canlıları) büyük bir patlama (big bang) ve bu patlamadan rastgelelikler sonucu tüm canlılar oluştu. hemde hiçbir şey yokken bu patlama oluşmuş. Atom bile yokken. Gerçekten siz aklınızı kullanamıyorsunuz
İnananlar ise bir akıl sahibinin yarattığına inanır.
Bence ateistlerin düşüncesi kadar salakça bir düşünce yok
Bak altta yazıyor kendisi Mehmet Oz Amerikada en iyi kalp damar hastalıkları Profösörü. Sen ağzında sigara selfie çekerken o adam daha kaç hayat daha kurtarırım hesabı yapıyor beyin varken kullanın.
Senin inancına göre insanlara inanç özgürlüğünü Allah veriyor ve farklı bir dine sahip ya da dinsiz bir aile de doğan bir insanı dinden sorumlu tutmuyor ama sen tutup bunu yazabiliyorsun?
Kim neyi sorumlu tutmuyor? Tabiki sorumlu tutuyor. Tutmasa kafirler niye cehennemde? @kafeinsiz bu konuyu tartılmayalım knk lütfen yoruldum artık din konusunu tartışmaktan. Laik düzeni destekliyorum bunu bil yeter.
Offf vallaha bunaldım !!! Yav arkadaş bir bitmediniz * . k 😄😄😄 Kuran da diyor Canım cayır cayır oh mis yanacaklar. Deli gibi ateşlerin içinde. Odunlarınızı da ben taşıyacam sen dur 😄😄 @-Angeliciouss- şu isminle uğraşacağına dinle uğraş azcık. Yazana kadar... 😄😄
Asıl siz bitmediniz mık. Bizim elimizde onlarca gözlem ve kanıt varken, dindarların elinde sadece yüzyıllar önce yazılmış bir kitap var. Harry potter a da inanalım o zaman.
Senin gibi küfür eden terbiyesizlerden değilim. Evrim geçirip bu gidişle tanrı da olursun sen. Sana öyle küfürler ederim ki yorumlarım kalkar. Karşılaşabileceğin en sinirli, agresif kadınlardan biriyim kendimi zor tutuyorum. Dur sen engelleme ben seni engelliyorum.
Allah' ın evi olarak bilinen kabe' den her yıl milyarlarca dolar gelir elde ediliyor. Ve bu gelirleri oradaki üst düzey yöneticiler Dubaide el habibi diyerek çatır çatır kadınlarla yiyor. Sence de din insan icadı değilmidir? Bizim insalarımız genellikle ateistlere klavye delikanlılığı yapmaktan konu içeriğini tanrının varlığına doğru saptırmış. Evet bu evrenin bir yaratıcısı var. Hiç bir şey yoktan var olmaz. Atalarımız boşa dememiş. "Madem sonumuz yokluk, bu bolluk niye? " Evet dinleri insanların yarattığı fikrine bende katılıyorum. Bana kalırsa insan kendi dinini kafasında yaşamalı. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu zekası ile bulmalı. Şunu da unutmadan. İnsanlar kendilerini doğaya karşı güçsüz gördükleri için doğa üstü bir varlığa inanma ve iman etme içgüdüsüne sahiptir.
2000 yıl önce devlet nerde? 2000 yıl önce adalet hukuk anayasa nerde? 2000 yıl önce tek korku tanrı yani yaratan. O yüzden 2000 yıl önce tek hukuk tek anayasa kutsal sayılan kitaplar farkındaysanız günah denilen her şey günümüzde ya adli suç ya da kültürel saygısızlık..
Peki bunu neye dayanarak söylüyorsunuz Evrenin 13.700.000.000 yıldır varolduğuna dair veya insanların 200.000 yıldır varolduğuna dair elinizde somut bir kanıt var mı? Eğer varsa sunar mısınız. Her kulaktan dolma bilgiye inanmayın
Bu saçmalığın inanılacak bir tarafı yok. Basit matematik dediği de kendi kafasına göre çıkarımlar yapmaktan ibaret daha inandırıcı şeylerle gelirlerse sevinirim. evrenin içindeki bu müthiş uyumu da ben yarattım zaten (tövbe tövbe).
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
dinler insan ürünüdür , doğrudur... Her dinin bir tanrısı var ve sizin gibi etten kemikten bir insan peygamber , önderi var.. Sizler saf mısınız kudret sahibi ilah kainatı herşeyi yaratmış ve size ulaşmak için insan görevlendirmiş olur mu böyle saçmalık.. Sonsöz: Din uydurmadır, yaratıcı peygamber hepsi zihninizde milyonlarca yıldan beri oluşan algıdır...
Ben dogaya inanan birisi olarak dinlerin hepsinin neredeyse ayni kokten ve mitten geldigini dusunuyorum. Butun kutsal kitaplari okudum. Bir cok hikaye dinledim... Mitolojik hikayelerle benzesen dinleri gordukce dogayi daha cok sevdim. Yer, su, gok...
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yer su gök derken doğaya nasıl inanıyorsun anlamadım orayı tam :D
Sonra lan ya bizimkiler yanli bir dine inaniyorsa diye gittim butun kutsal kitaplari okudum. Dunyada bir cok ulke gezdim bir cok insanla tanistim bir cok kultur hakkinda gozlem yaptim ve en mutlu ve huzurlu insanlarin dogayla birlikte yasayan insanlar oldugunu gordum kendi inancima devam ettim :)
Oldukten sonra ruhlar dunyada iyi seyler yapmislarsa Ulgen Han tarafindan 7 katli cennete goturulurler eger kotuler Erlik Han tarafindan 7 katli cehenneme indirilirler.
O kadar net tarihleri nasıl bilebiliyorsun Gel de bunlara inan işte İyiki düşünce özgürlüğü var yoksa siz nasıl eğlenir insanları saptirmaya calisirdiniz
Allah akıldan yoksun eylemesin gerisi mühim değil hallolur
ahaha şu yorumlara bak. bilime varsayım diyenler, bir gün anlayacaksnz ya bigün tanrı bir anda ortaya çıkacak,,, cart curt. yazık o tükettiğinz oksijene
bunu yazan hala yeni bir sabaha gözünü açıyorsa, bu o tanrının merhametidir diyecek bişeyim yok tanrı gerektiği zaman kendisini hatırlatacaktır herşeyin bir zamanı var :)
Çok mantıksız cevaplar veriyorsun ben sana bir soru soruyorum sen ise direk mantıksız diye çevirip atarak konuyu değiştiriyorsunuz. unutma kuran sadece müslümanlara göre doğrudur, incilde hristiyanlara göre bu böyle uzar gider. Biz ortak bir noktada konusmaya calısıyoruz ama sen kacıp olayı kurana cekiyorsun.
Bunlar varsayım. Minnacık bir toprak parçasından dünyanın yaşını bulabilen ırk nasıl oluyorda hala başka gezegenlere gidemiyor. D inanmayın oğlum bunlara
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Senin dediğinle kuranı okumadan bunlar yalan inanmayın bu masallara diyen ateist arasında bir fark yok ama :D
Bekle ve gör. Ruhunun teslimini yaptigin zaman ahirette sorguya cekildigin zaman varilacak tek yer orasi... Sana burada dinimi anlatmaya kalksam aylar gecer.. Cünkü gözleriniz görmüyor kulakllariniz duymuyor.. Hadi ciao
@-Angeliciouss- hah geldi bir tanesi çok merak ediyordum nerede diye dindar Allaha şükür müslümanım bu bir yillar önce yazilan kitabımda herseyin bir zamani var ve siz bulmadan o bunlari söylüyor bu iki benim kanitlarimi destekleyen ingiliz amcalarnizinda yaptığı denizin ikiye ayrilmasi nuhun gemisi gibi filimlerim var uc ve en son olarak cok mantıklı arkadaş müslümanlığı secen onca profesor hrsityan varken senin olup olmaman pek umurumda degil hadi selametle
@-Angeliciouss- sende laftan anlamaz yobazsin bak canim benim bilimide sacma bulmuyorum din kavramlarini da çünkü hepsinin sonucu tek bir yaradana çıkıyor hristiyanlar bile isa peygamberi allahin oglu olarak görüyor ama sana bunu anlatmak zor çünkü siyirmya kurtulmaya yer arıyorsunuz hadi git kendi çapında oyna benim çapim söyleyeceklerim sana büyük gelir
@-Angeliciouss- senin ustalarınla kafa patlatiyoruz biz sen beni yobaz olduğumu düşün sıkıntı yok laf analayn insan severim karşımda dansöz gibi kivirani değil yetismez senin söylediklerin bana hadi selametle
Yaratıcı ilk insan dan itibaren Dinî de yaratmıştır , fakat farklı isimli dinlerle , bildiğimiz veya bilmediğimiz. son din ise Hz. Muhammed ile getirilen İslâm.
Çok saçma bu kadar sistemli çalışan evreni yaratan Allah var hiç, bişey yoktan var edilmemiş tüm kainat bir amaç uğruna yaratılmıştır bu yazılanlar doğru sadece sonu yanlış
Sende bilmiyorsan işi kolaya atmamalısın bence. Çünkü ben sana görünmeyen bir varlığın bizi taklit ettiğini iddaa etsem sende bunu kanıtlayamazsın bana :)
İnandığın şeyi doğru varsayarsın. İnanmıyorsan bildiğini zannettiğin şeyin doğruluğu hakkında yorum yapıyosan bile bile yanlışa gidiyorsun demektir. İnsan bile bile bu denli büyük yanlışı (bunu kendin doğruluyorsun) kendisine neden yapsın
@gurugürültü Bu benim görüşüm ne yapacağıma ben karar veriyorum ilkokul ve lise de din kültürü geçmek zorunlu ayrıca yakında ilkokul 2. sınıfta arapça dersi de başlıyor.
Ne yazikki bu memleket boyle ben de tasvlp etmiyorum insanlarin istemedigi ya da inanmadigi seyi dayatma sistemine. Ama ulke bu. Ilerlemenin sartlari bunlar. O zaman bilim ogrenir gibi ilmi de arastiracaksin sin cos ogrnir gibi sinavlari gecip hic kullanmayacaksin
En İyi Cevaplar