• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diğer

Dinler İnsan Ürünüdür Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizce bu durum nasıl olmuştur?

Dinler İnsan Ürünüdür Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Dinler İnsan Ürünüdür Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Ürün Soruları Nasıl Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• _-Nobody-_
    _-Nobody-_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl

"Eğer yıldızlar birbirlerine biraz daha yakın olsalar, astrofizik çok da farklı olmazdı. Yıldızlarda, nebulalarda ve diğer gök cisimlerinde süregiden temel fiziksel işlemlerde hiçbir değişim gerçekleşmezdi. Uzak bir noktadan bakıldığında, galaksimizin görünüşü de şimdikiyle aynı olurdu. Tek fark, gece çimler üzerine uzanıp da izlediğim gökyüzünde çok daha fazla sayıda yıldız bulunması olurdu. Ama pardon, evet; bir fark daha olurdu: Bu manzarayı seyredecek olan "ben" olmazdım... Uzaydaki bu devasa boşluk, bizim varlığımızın bir ön şartıdır." (George Greenstein, The Symbiotic Universe, s. 21)

Güneş sahip olduğu büyük çekim gücü nedeniyle tüm gezegenleri kendine çeker ancak gezegenler de dönmeleri sonucunda oluşan merkez-kaç kuvveti sayesinde bu çekimden kurtulurlar. Bu denge şu anki değerlerinden farklı olsaydı neler olurdu?

"Güneş'ten, gezegenlerden ve kuyruklu yıldızlardan oluşan bu çok hassas sistem, sadece akıl ve güç sahibi bir Varlık'ın amacından ve hakimiyetinden kaynaklanabilir... O, bunların hepsini yönetmektedir ve bu egemenliği dolayısıyladır ki O'na, "Üstün Kuvvet Sahibi Rab" denir." (Michael A. Corey, God and the New Cosmology, The Anthropic Design Argument, Maryland, 1993, s. 259)

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• balıkkızımağduru
    balıkkızımağduru Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

İlk insan kim? Adem Aleyhisselam. Ve Adem Aleyhisselam ilk Peygamberdir. Tek olan Allah inanci vardi Adem Aleyhisselamda. Yani sizin cok bilmis doktorunuz birazcik din bilgisi olsa tek tanri inancini 4000 yil oncesine degildi insanligin doğusundan beri geldiğini bilirdi. Bu birincisi.
    Hem din oldugunu anlamak icin ilk insanin olusmasi ve devaminda diger nesillerin gelmesi gerekir. Insanin olmadigi milyarlarca yil oncesinde dinden somut delillerin olmamasinin sebebi aktaracak insan olmadigi icindir. Dinazirlara din gelicek degil ya! Buda iki.
    Bu kadar sacma bir teori iki cumleyle curutulur

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen yukarıdaki yazılanları çürüttüğünümü iddaa ediyorsun şimdi :D ?

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Adem e dair kanıtın var mı? Nasıl bu kadar eminsin?

Yorumla
  • gırlayankedi
    gırlayankedi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 59%
    +1 yıl

katılıyorum. birşeyleri sorgulamaya başlayınca zaten mantık bu yolu gösteriyor. çok sevdiğim bir film var P. K adı. orada bir söz var o çok hoşuma gitmişti ve tam benim inanışımı anlatmıştı. İki Çeşit TANRI VARDIR! Biri SİZİN YARATTIKLARINIZ: Biri De BİZİ YARATAN. sizin yarattıklarınız sizin gibi insani duyguları olan ve korku ve cezayla yöntem gösteren bir tanrı. bizi yaratansa sevgi ve affedicilik gösteren bir tanrı. gerçekten çok anlamlıydı ya oradaki konuşma. dinler sadece insanları korkuyla yönetme sistemidir bana göre.

0
    0 Yorumla
  • KirmiiziOjemm
    KirmiiziOjemm Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Allah'ın ve dinlerin gerçekten var olduklarını anlayacaklar fakat çok geç olacak.

10
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bu yazılar hakkında ne diyorsun peki?

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

21

Cevap

40

Cevap

• Ryuji
    Ryuji Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

şöyle anlatayım. annen ve baban var ve orta beraber yaptıkları bir çalışma olarak sen varsın. keza onların anneleri ve babaları vasıtasıyla annenle baban dünyaya gelmiş. böyle böyle geriye doğru gittiğin zaman bir ilk lazım illa ki ve bu ilki bazı (saçma) kitaplardaki gibi kendiliğinden oluştuğunu düşünmektense bir yaratıcıya bağlamak daha mantıklı değil mi sence de? e peki bir yaratıcının olduğunu kabul ettikten sonra onların elçilerine inanmak mantıklı değil mi sence? e o zaman 40 yapaaaar diyip cümlemi noktalıyorum ve okuduğun için de teşekkür ediyorum.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Din olayına girersek bir sürü kitap var ve cıktıkları döneme göre bircok celiskiler cıkabiliyor. Ve hepsi kendinden olmayanı yakacağını söylüyor o konular daha karısık :D

Yorumla
    • Ryuji
      Ryuji
      +1 yıl

e kızım annen de yapma dediği bişeyi yaparsan kafana terlik atıyo. illa ki bir ceza olmalı sonuçta. çıktıkları dönemle çelişki yaşanma olayına gelince. biz insanoğlu okuyarak öğrenmek yerine başkalarından duyarak öğrenmeyi daha çok severiz ve başkalarına da bire bin katarak anlatmaya daha da çok severiz. o çelişkilerin kaynağı ordan başlıyor zaten.

Yorumla
  • RigwarL
    RigwarL Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Yahu insanoğlu daha evrenin %0.000001 ini kesfedebilmis bir atom parçasından bile neler olmuş uzayda ki bükey düzen bu kadar orantılı olması evrende ki hassas ayar bigbang insan vücudunun özellikleri dünyada ki yaşam herşey bu kadar şey tesadüfen oluşamaz Dinler insanların ürünü değildir Allahın evreni insanları nasıl yarattığını anlarız

4
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Buradaki konu Allahın varlığı yolugu değilki yalnız. Dinler üzerinden bir yazı yukarıdaki

Yorumla
    • RigwarL
      RigwarL
      +1 yıl

Tam ma bende diyorum bak ne güzel Allahın sonsuz kudretini görüyorsun :)

Yorumla
    • RigwarL
      RigwarL
      +1 yıl

Daha bigbang yok diyorlardı ortaya çıktı Kuranda bahsediliyordu 50 takla attılar geçin bu işleri artık nefsiniz koreltmesin sizi ölüm var kimse hiçlikten gelemez hiçliğe gidemez

Yorumla
  • -adme-
    -adme- Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 35%
    +1 yıl

Basit bir soru sorayım;
    İnançlı insana "senin dinin yalanmış ne düşünüyorsun?" diyerek mantıklı bir cevap alabileceğine inanıyor musun?
    Bu ülke ateist-teist tartışmalarının yapılabildiği bir ülke değildir. Adama çelişkili ayet gösterirsin önce büker büker baktı olmuyor "inanmadığın kitaptan niye ayet gösteriyon" diye kıvırır.
    Yani cevap arıyorsan önce doğru soruları sormayı öğren.

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben burada herkese bir soru sordum başkalarının düşüncesi niye gerdiki seni bu kadar?

Yorumla
    • -adme-
      -adme-
      +1 yıl

:/ Zeka yaşın baya yerlerde galiba. Üstteki soruda gergin bir kısım yok. Altta milletin gergin yorumlarına maruz kalma diye uyardım ama boşkoy sen bu kafayla bozmadan devam et.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anladım merak etme sağol. ama snde bu tip yorumlar atarak gerginlik çıkarma bnce atlayanlar olur şimdi yorumuna :D

Yorumla
    • -adme-
      -adme-
      +1 yıl

yazan sen olmasaydın cevap vermezdim :D dinle ilgili gereksiz tartışmalara girmiyorum 6 yılım yatılı kuran kurslarında geçti eşit seviyede bilgisi olmayanla tartışmam -_-

Yorumla
  • Mücennebe
    Mücennebe Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Bir şarlatan bir şarlatanlık yapar binlerce akıllı (!) peşinden gider... Hak Dinlerin insan ürünü olmadığını anlayacak kapasite 3 yaşındaki çocukta bile vardır... İnsan nefsi sürekli ister... İnsan bir din uyduracaksa, bu dinlerde zina , içki, kumar haram ve günah olmamalı... O dinde nefsi zorlayacak namaz, oruç, zekat olmamalı... Kime ne anlatıyoruz ki...

3
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Olsa zamanla insanlara saçma geleceğinden o din fazla yol katetmez zaten dediğin gibi bir din olsaydı :)

Yorumla
    • Mücennebe
      Mücennebe
      +1 yıl

İnsanlar hala ineklere tapıyorlar... bilmem anlatabildim mi...

Yorumla
  • brkpasa
    brkpasa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Bizim insalarımız genellikle ateistlere klavye delikanlılığı yapmaktan konu içeriğini tanrının varlığına doğru saptırmış. Evet bu evrenin bir yaratıcısı var. Hiç bir şey yoktan var olmaz. Atalarımız boşa dememiş. "Madem sonumuz yokluk, bu bolluk niye? " Evet dinleri insanların yarattığı fikrine bende katılıyorum. Bana kalırsa insan kendi dinini kafasında yaşamalı. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu zekası ile bulmalı. Şunu da unutmadan. İnsanlar kendilerini doğaya karşı güçsüz gördükleri için doğa üstü bir varlığa inanma ve iman etme içgüdüsüne sahiptir.

0
    0 Yorumla
  • şizofrenikinsan
    şizofrenikinsan Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl
    Diğer konusunda 687 cevap paylaştı.

Tabikide durum aynen bu sekilde. Eski caglarda anayasa mahkeme hukuk kanun vb şeyler olmadigi icin donemin duzenini saglamak icin din diye bir yalan uyduruldu ve bu nesilden nesile aktariliyor. Gencecik beyinler zehirleniyor. Yapabilcegimiz bisey yok fakat insanlari bir nebze olsun aydinlatabilmek icin kanimin son damlasina kadar savasmayada hazirim ömrüm yettigince mücadeleye devam ✌

0
    0 Yorumla
  • Untouc
    Untouc Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 36%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 6,6b cevap paylaştı.

Benim mantığım kendi kendimize bu hale gelebileceğimize inanmamaktır. Düşünsene yoktan bu hale gelebilecek bir canlı sencede enteresan değil mi?

4
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet olabilir fakat konu bu değilki. Dinler hakkında bir yazı yazmışlar yukarıda o yazı hakkında ne düşünüyorsun peki?

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Tanrı yaratılmaz diyorsun. O da yoktan var olmuş. Demek ki yoktan var olunabiliyormuş ve de yaratılmaya ihtiyaç kalmıyormuş.

Yorumla
    • Untouc
      Untouc
      +1 yıl

@-Angeliciouss- ben her zaman şunu düşünürüm Allaha inansanda inanmasanda tıkanan sorular vardır dediğin gibi tanrininda bir şekilde oluşmuş olması gerekiyor bu soru inançlı bir kişinin cevap veremeyeceği soru ama inançlı olmayanda bu kadar kusursuz bir canlının kendi kendine oluşmasına cevap veremez ne yani bakterimi bizim atalarımız diye sorarım yani. Malum bigbang sırasında canlılar türemeye başladı ki canlı diyoruz düşüne bilen kendi fikirleri olan her parmak izinin farklı olan yani hiç bir şekilde birbiri ile aynısı olmayan bir canlının kendi kendine oluştuğuna inanmıyorum ama dediğin gibi o zaman tanrı nasıl oldu bunlar hep soru işareti

ama

Ben tanrıya inanan tarafım bu benim problemim, başkası inanmaz o da onun problemi. O yüzden herkes saygı duymalı birbirine ama o bile olmuyor. Neyse

Yorumla
  • Sadistsever
    Sadistsever Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Ben kendi adıma TÜM RASTLANTILARI REDDEDIP, BİR MUCIZEYE INAMAYI tercih ediyorum.. Mucize diyorum peki neden? 571yilinda yazilmis kitap diyorki "Gokyuzu 7katlidir" "Insan anatomisi ile toprak es degerdir" "Suyun katisi sivisindan hafiftir dunyada sadece, oda diger maddeler gibi olsaydi sular dondugu zaman cozulemezlerdi" ... Inanmak icin yeterli bence bu sebepler? Oku arastir, lutfen kalbini körertme... Umarim fikirlerin degisir zamanla..

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O mucize kısmına girersek orada öyle birşey demiyor yalnız :D o bilgi 1930 yılları gibi kanıtlandı dünyanın 7 kat oldugu yani, aslında 5 kat ama 2 tanede alt katman var ana katman olarak 5 katman var, dinciler yinede o 2 katmanıda katarak 7 ddiyor ve kuranda geçtiğini idddaa ediyorlar bunun ama incelersen türk ve yabancı çevirilerini bilim o teoriyi kanıtlamadan önce o bahsettiğin ayette öyle birşey yazmadıgını görürsün ama bu bilgi kanıtlandıktan sonra birden ayetler değişiyor ve gökyüzü 7 katmandır onu biz genişlettik diye çevrilmeye başlanıyor :D

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Yalnız gökyüzü aslında bilim adamlarına göre 5 katlıdır. Araştırın biraz.

Yorumla
    • Sadistsever
      Sadistsever
      +1 yıl

Ben arastirdimda konusuyorum burada aciklamayi yapan ABD UZAY MERKEZIetnik olarak verdikleri karar 7kat.. Dusunun ABDnin kurucu aslinda Yahudiler olmasina ragmen bu aciklamayi yapiyorlar... İllüminatinin temel hedefi yeni bir dünya olmasina rağmen bu aciklamayi yapıyorlar :) Ve ayetlerin degistigini sen nerden biliyorsun? 1930'dami yasadin sen? Cevremde ateist olan cok arkadasim var sevgilimdr ateist onlar o kadar zekilerki onlarla cok guzel munazara yapiyorum ama sizin verdiginiz ornekler o kadar sacmaki anlatamam :) Tek bir bakis aciniz var, tabulariniz var bariz belli. Bir kere yahudi kökenli insanlarin ideolojilerini bilmiyorsunuz, "Masonluk ve Yahudilik" kitabını okumanizi... Ve sermaya sahibi yahudilerin müslümanligi öldürmek icin tarih boyunca neler yaptigini okuyunuz.. Kuresellesme doneminde "petrol savaslari" basligi altinda muslumanlara acilan savaslari gorun, ve insanlik sucu yapmalarina ragmen hic bir ulkenin mudahale etmedgini gorun.. Muslumanligi kotu gostrmrue calstilar

Yorumla
  • bilmiyorumneolsun
    bilmiyorumneolsun Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Ateistler canlıları doğanın ve bir dizi rastgele olayların yarattığına inanır (bu kadar sistemli ve kompleks canlıları) büyük bir patlama (big bang) ve bu patlamadan rastgelelikler sonucu tüm canlılar oluştu. hemde hiçbir şey yokken bu patlama oluşmuş. Atom bile yokken. Gerçekten siz aklınızı kullanamıyorsunuz

İnananlar ise bir akıl sahibinin yarattığına inanır.

Bence ateistlerin düşüncesi kadar salakça bir düşünce yok

0
    0 Yorumla
  • SafTürk
    SafTürk Takip Et
    +1 yıl

Bu saçma düşünce hakkında görüşümü belirtiyo olmam bile fazla. Bunu diyen Ada'mı karşıma getirin. Onu toprağa dikine gömecem.

6
    18 Yorumla
    • GiftFromGod
      GiftFromGod
      +1 yıl

Bak altta yazıyor kendisi Mehmet Oz Amerikada en iyi kalp damar hastalıkları Profösörü. Sen ağzında sigara selfie çekerken o adam daha kaç hayat daha kurtarırım hesabı yapıyor beyin varken kullanın.

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Doğruyu söyledik ya basın eksiyi dinsiz donsuzlar. ya ... Ne ise konuşmayacağım artık anlamıyorsunuz laftan, sözden...

Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

Senin inancına göre insanlara inanç özgürlüğünü Allah veriyor ve farklı bir dine sahip ya da dinsiz bir aile de doğan bir insanı dinden sorumlu tutmuyor ama sen tutup bunu yazabiliyorsun?

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Kim neyi sorumlu tutmuyor? Tabiki sorumlu tutuyor. Tutmasa kafirler niye cehennemde? @kafeinsiz bu konuyu tartılmayalım knk lütfen yoruldum artık din konusunu tartışmaktan. Laik düzeni destekliyorum bunu bil yeter.

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Kafirler niye cehennemde mi? Cehenneme gidip gördün mü?

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Offf vallaha bunaldım !!! Yav arkadaş bir bitmediniz * . k 😄😄😄 Kuran da diyor Canım cayır cayır oh mis yanacaklar. Deli gibi ateşlerin içinde. Odunlarınızı da ben taşıyacam sen dur 😄😄 @-Angeliciouss- şu isminle uğraşacağına dinle uğraş azcık. Yazana kadar... 😄😄

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Adnan oktar gibi tiplerle cennette olacağıma Stephen Hawking gibi fizikçilerle cehennemde yanarım daha iyi.

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Asıl siz bitmediniz mık. Bizim elimizde onlarca gözlem ve kanıt varken, dindarların elinde sadece yüzyıllar önce yazılmış bir kitap var. Harry potter a da inanalım o zaman.

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Asıl biz kitap okuyoruz, bizim birçok kitabımız var ama sizin tek kitabınız var. muhahahah

Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

Dostum az düşünürsen bir yaratıcının varlığını anlayabilirsin. Az daha sorgularsan dinin insan icadı olduğunu anlarsın.

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

İşte o denli güçlü o kitap ki siz onun karşısına binlerce kitapla geliyorsunuz. (Öyle değil böyle hava alınır. Tısssssssssh hop yandan yavrum) 😄😄😄😄

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

@-Angeliciouss-

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

@brkpasa kendi içinde çelişmeyi bitirince ara, batağa 4. Lazım.

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

@-Angeliciouss- tamam mı?

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Senin gibi küfür eden terbiyesizlerden değilim. Evrim geçirip bu gidişle tanrı da olursun sen. Sana öyle küfürler ederim ki yorumlarım kalkar. Karşılaşabileceğin en sinirli, agresif kadınlardan biriyim kendimi zor tutuyorum. Dur sen engelleme ben seni engelliyorum.

Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

Allah' ın evi olarak bilinen kabe' den her yıl milyarlarca dolar gelir elde ediliyor. Ve bu gelirleri oradaki üst düzey yöneticiler Dubaide el habibi diyerek çatır çatır kadınlarla yiyor. Sence de din insan icadı değilmidir? Bizim insalarımız genellikle ateistlere klavye delikanlılığı yapmaktan konu içeriğini tanrının varlığına doğru saptırmış. Evet bu evrenin bir yaratıcısı var. Hiç bir şey yoktan var olmaz. Atalarımız boşa dememiş. "Madem sonumuz yokluk, bu bolluk niye? " Evet dinleri insanların yarattığı fikrine bende katılıyorum. Bana kalırsa insan kendi dinini kafasında yaşamalı. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu zekası ile bulmalı. Şunu da unutmadan. İnsanlar kendilerini doğaya karşı güçsüz gördükleri için doğa üstü bir varlığa inanma ve iman etme içgüdüsüne sahiptir.

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Düşüncene saygı duyuyorum @brkpasa en azından insansın gibi davranıyorsun. Teşekkürler.

Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

Tek yapmamız gereken zekamızı kullanmak ;) Bende saygı duyuyorum. Teşekkür ederim.

Yorumla
  • GiftFromGod
    GiftFromGod Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.

2000 yıl önce devlet nerde? 2000 yıl önce adalet hukuk anayasa nerde? 2000 yıl önce tek korku tanrı yani yaratan. O yüzden 2000 yıl önce tek hukuk tek anayasa kutsal sayılan kitaplar farkındaysanız günah denilen her şey günümüzde ya adli suç ya da kültürel saygısızlık..

0
    0 Yorumla
  • yarenyaren1
    yarenyaren1 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 59%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.

Peki bunu neye dayanarak söylüyorsunuz Evrenin 13.700.000.000 yıldır varolduğuna dair veya insanların 200.000 yıldır varolduğuna dair elinizde somut bir kanıt var mı? Eğer varsa sunar mısınız. Her kulaktan dolma bilgiye inanmayın

0
    0 Yorumla
  • alala1905
    alala1905 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl

Bu saçmalığın inanılacak bir tarafı yok. Basit matematik dediği de kendi kafasına göre çıkarımlar yapmaktan ibaret daha inandırıcı şeylerle gelirlerse sevinirim. evrenin içindeki bu müthiş uyumu da ben yarattım zaten (tövbe tövbe).

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

dinler insan ürünüdür , doğrudur... Her dinin bir tanrısı var ve sizin gibi etten kemikten bir insan peygamber , önderi var.. Sizler saf mısınız kudret sahibi ilah kainatı herşeyi yaratmış ve size ulaşmak için insan görevlendirmiş olur mu böyle saçmalık..
    Sonsöz: Din uydurmadır, yaratıcı peygamber hepsi zihninizde milyonlarca yıldan beri oluşan algıdır...

0
    0 Yorumla
  • DeLiKiDeLi
    DeLiKiDeLi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

Ben dogaya inanan birisi olarak dinlerin hepsinin neredeyse ayni kokten ve mitten geldigini dusunuyorum. Butun kutsal kitaplari okudum. Bir cok hikaye dinledim... Mitolojik hikayelerle benzesen dinleri gordukce dogayi daha cok sevdim. Yer, su, gok...

2
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yer su gök derken doğaya nasıl inanıyorsun anlamadım orayı tam :D

Yorumla
    • DeLiKiDeLi
      DeLiKiDeLi
      +1 yıl

Senin bildigin ismi ile Samanizm ya da Tengricilik, diger adi ile Gok Tanri dini.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Biliyorum biliyorum türklerin eski dini :D Sen nesinden etkilendin peki bu dinin? amacları kuralları falan ne öldükten sonra ne olacak

Yorumla
    • DeLiKiDeLi
      DeLiKiDeLi
      +1 yıl

Ailemden ogrendim :)

Sonra lan ya bizimkiler yanli bir dine inaniyorsa diye gittim butun kutsal kitaplari okudum. Dunyada bir cok ulke gezdim bir cok insanla tanistim bir cok kultur hakkinda gozlem yaptim ve en mutlu ve huzurlu insanlarin dogayla birlikte yasayan insanlar oldugunu gordum kendi inancima devam ettim :)

Oldukten sonra ruhlar dunyada iyi seyler yapmislarsa Ulgen Han tarafindan 7 katli cennete goturulurler eger kotuler Erlik Han tarafindan 7 katli cehenneme indirilirler.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

oha islama benzer tarafları var o 7 kat ve cennet cehennemi duyunca benzerlik sezdim :D

Yorumla
    • DeLiKiDeLi
      DeLiKiDeLi
      +1 yıl

Islamda cennet ve cehennem katlari kuranda yazmaz...

Yorumla
  • İlkyazU
    İlkyazU Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 50%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 511 cevap paylaştı.

şu olaya zaten herkes uyansa o gün dünyadaki tüm sorunlar yok olacak.

5
    0 Yorumla
  • esprissolukız
    esprissolukız Takip Et
    Xper 5 Yaş: 105
    +1 yıl

Adamların beğenmediği şarlatan akılsız bilgisiz insan dedikleri de Doktor Oz. Bkz. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Öz

1
    0 Yorumla
  • NeOlsun55insonu
    NeOlsun55insonu Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

O kadar net tarihleri nasıl bilebiliyorsun
    Gel de bunlara inan işte
    İyiki düşünce özgürlüğü var yoksa siz nasıl eğlenir insanları saptirmaya calisirdiniz

Allah akıldan yoksun eylemesin gerisi mühim değil hallolur

0
    0 Yorumla
  • dinsizimansızbayan
    dinsizimansızbayan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

ahaha şu yorumlara bak. bilime varsayım diyenler, bir gün anlayacaksnz ya bigün tanrı bir anda ortaya çıkacak,,, cart curt. yazık o tükettiğinz oksijene

2
    0 Yorumla
  • eglenceliböcü
    eglenceliböcü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 47%
    +1 yıl

Evren nasıl var oldu?
    peki ya dünya? ya da yasanabilir dünya.
    peki var olan dünyada ve evrende insanı kim yarattı?
    Seni ete kemiğe kim bürüdü?

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bir Tanrının yarattığını düşünüyoruz ama tamamen gerçeği kimse bilmiyor tabiki.

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Biz ve bizim gibi bilimi sevenler bu sorulara cevap arıyoruz en azından, dindarlar gibi tanrı yaptı diyip kesip atmıyoruz. Aradaki fark da işte bu.

Yorumla
    • eglenceliböcü
      eglenceliböcü
      +1 yıl

Cevap okuyarak öğrenilir. Ks de değil.

Yorumla
  • NadiaLB
    NadiaLB Takip Et
    +1 yıl

bunu yazan hala yeni bir sabaha gözünü açıyorsa, bu o tanrının merhametidir diyecek bişeyim yok tanrı gerektiği zaman kendisini hatırlatacaktır herşeyin bir zamanı var :)

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu yazanlarda sana yanlış gelen yer neresi peki?

Yorumla
    • NadiaLB
      NadiaLB
      +1 yıl

Yazanlarin hepsi aptalca kuran'ı oku anlarsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok mantıksız cevaplar veriyorsun ben sana bir soru soruyorum sen ise direk mantıksız diye çevirip atarak konuyu değiştiriyorsunuz. unutma kuran sadece müslümanlara göre doğrudur, incilde hristiyanlara göre bu böyle uzar gider. Biz ortak bir noktada konusmaya calısıyoruz ama sen kacıp olayı kurana cekiyorsun.

Yorumla
    • NadiaLB
      NadiaLB
      +1 yıl

Haklisin kardesim

Yorumla
  • Hustla
    Hustla Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl

Bunlar varsayım. Minnacık bir toprak parçasından dünyanın yaşını bulabilen ırk nasıl oluyorda hala başka gezegenlere gidemiyor. D inanmayın oğlum bunlara

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Senin dediğinle kuranı okumadan bunlar yalan inanmayın bu masallara diyen ateist arasında bir fark yok ama :D

Yorumla
    • Hustla
      Hustla
      +1 yıl

Herkes istediğine inanıyor finalde :D ölüm olduğu için biz şanslıyız bu konuda. D

Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

500 Yıl önce kim inanırdı senin klavyeden tüm dünyaya görüş sunabileceğini. Görüşünü sunuyorsun bari mantıklı bir şey söyle.

Yorumla
    • Hustla
      Hustla
      +1 yıl

@brkpasa bana görede dünyanın kendi kendine olması mantıksız ;)

Yorumla
  • melisaozge
    melisaozge Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 32%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 842 cevap paylaştı.

yani doğru :D çok eskide kalmış olaylar hepimiz iyi birer insan olmaya bakalım

2
    0 Yorumla
  • Gurbanolduguum
    Gurbanolduguum Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Bekle ve gör. Ruhunun teslimini yaptigin zaman ahirette sorguya cekildigin zaman varilacak tek yer orasi... Sana burada dinimi anlatmaya kalksam aylar gecer.. Cünkü gözleriniz görmüyor kulakllariniz duymuyor.. Hadi ciao

1
    2 Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Cehenneme gidip gördün mü? Nasıl bu kadar eminsin?

Yorumla
    • Gurbanolduguum
      Gurbanolduguum
      +1 yıl

Kuran benim kullanim kilavuzum

Yorumla
  • hazara66
    hazara66 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Kuran-ı Kerim'i de ben yaratıp gökten jet ile indirdim. Tövbe tövbe. Ne tür bir beyin fakirliğidir bu?

0
    0 Yorumla
  • Ryuzakj
    Ryuzakj Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl

benim anlamadığım şey, 2-3 taşa bakarak mı evrenin yaşını hesaplıyorlar? öyleyse bu bilim adamları gerçekten tam bir malmış

4
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı.

Kesinlikle katılıyorum. Ama insanlar masallara inanmayı seviyorlar o başka..

1
    0 Yorumla
  • keyifdelisi
    keyifdelisi Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Gece gece şov yapmış cok bilmisin biride lan aklima geldi bunlari arastiranlarin elinde somut bir kanıt var mi ya hani söyle delil olarak sunacagi 😂

0
    8 Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Senin gibi dindarların elindeki delilin de yüzyıllar önce yazılmış tek bir kitap olması çok komik.

Yorumla
    • keyifdelisi
      keyifdelisi
      +1 yıl

@-Angeliciouss- hah geldi bir tanesi çok merak ediyordum nerede diye dindar Allaha şükür müslümanım bu bir yillar önce yazilan kitabımda herseyin bir zamani var ve siz bulmadan o bunlari söylüyor bu iki benim kanitlarimi destekleyen ingiliz amcalarnizinda yaptığı denizin ikiye ayrilmasi nuhun gemisi gibi filimlerim var uc ve en son olarak cok mantıklı arkadaş müslümanlığı secen onca profesor hrsityan varken senin olup olmaman pek umurumda degil hadi selametle

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Musa nın denizi yarmasına inanan adam bilimi saçma buluyor. Çok komiksin.

Yorumla
    • keyifdelisi
      keyifdelisi
      +1 yıl

@-Angeliciouss- sende laftan anlamaz yobazsin bak canim benim bilimide sacma bulmuyorum din kavramlarini da çünkü hepsinin sonucu tek bir yaradana çıkıyor hristiyanlar bile isa peygamberi allahin oglu olarak görüyor ama sana bunu anlatmak zor çünkü siyirmya kurtulmaya yer arıyorsunuz hadi git kendi çapında oyna benim çapim söyleyeceklerim sana büyük gelir

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Yalnız o ilk dediğinin aynısı aslında sensin.

Yorumla
    • keyifdelisi
      keyifdelisi
      +1 yıl

@-Angeliciouss- senin ustalarınla kafa patlatiyoruz biz sen beni yobaz olduğumu düşün sıkıntı yok laf analayn insan severim karşımda dansöz gibi kivirani değil yetismez senin söylediklerin bana hadi selametle

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Senin gibilerle tartışılmaz zaten. hadi bye.

Yorumla
    • keyifdelisi
      keyifdelisi
      +1 yıl

@-Angeliciouss- by by canim by by

Yorumla
  • KaldırBaşınıCiğerim
    KaldırBaşınıCiğerim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Peki insanlar neyden Üredi , kendi kendine mi yaratıldı? İnsanların tesadüfen yaratılması mantıklı geliyor mu sana?

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hayır ama konu bu değilki. Dinleri eleştiriyor yukarıda yaratıcıyı değil

Yorumla
    • KaldırBaşınıCiğerim
      KaldırBaşınıCiğerim
      +1 yıl

Yaratıcı ilk insan dan itibaren Dinî de yaratmıştır , fakat farklı isimli dinlerle , bildiğimiz veya bilmediğimiz. son din ise Hz. Muhammed ile getirilen İslâm.

Yorumla
  • SavcıBey
    SavcıBey Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Her şeyin bir zamanı vardır. Allah dinleri belli bir zamandan sonra göndermek istemiştir. Ateistler anlamaz zaten benimde anlatmaya sabrım yok.

0
    3 Yorumla
    • SavcıBey
      SavcıBey
      +1 yıl

Paylaşımı atan bir devrimciymiş heralde şaşırmadım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Benmi devrimciyim?

Yorumla
    • SavcıBey
      SavcıBey
      +1 yıl

Hayır Mehmet Oz.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

İslam'Da verilen bilgiler günümüz teknolojisiyle bile yeni bulunuyor açıklamaları bunlarıda insanalar atarak bulmuş olamazlar. Ben inanıyorum.

2
    3 Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Evet kuran da gökyüzü 7 kat diyor, gerçekte bilim adamları aslında gökyüzünün 5 kat olduğunu söylüyorlar. Çok bilimsel gerçekten (!)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Gökyüzünü sadece yukarıya doğru bakınca atmosfet tabakasındaki gökyüzünden mi ibaret sandın kıyamam ya :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

çok güzel araştırmışsın seni tebrik ediyorum :)

Yorumla
  • An-küm
    An-küm Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl
    Diğer konusunda 7,9b cevap paylaştı.

Yani insan ürünü demek absürt ama din insanı yobazlaştırdığı kesin.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tanrının varlığı apaçık ama dinlere inanmıyorum okudukça sorguladıkça mantıksız gelibor bazıeyler basit hikayeler gibi

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Atesiniz bol olsun. Cehennem de cayır cayır yandiginizda bir odun da ben atıcam asdf

4
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yazı hakkında ne düşünüyorsunuz mantıksız gelen tarafı ne?

Yorumla
    • -Angeliciouss-
      -Angeliciouss-
      +1 yıl

Cehenneme gidip gördün mü? Çok emin konuşuyorsun.

Yorumla
  • KadikoyMODA
    KadikoyMODA Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Bizi spagetti canavarı yarattı ben bunu bilir bunu söylerim.
    Allah yok din yalan
    yaşasın Spagetti Canavarı !

2
    0 Yorumla
  • impPower
    impPower Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl

sen milletin görüşüne saygı duymayı öğren tartşırız bu konularım abim benim

3
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Banamı dedin bunu?

Yorumla
    • impPower
      impPower
      +1 yıl

evet sana dedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ne saygısızlığımı gördün sadece basitçe bir soru sordum ben yorum katmadan?

Yorumla
    • impPower
      impPower
      +1 yıl

mahşerde görüşek canım ^

Yorumla
  • mrtbjk
    mrtbjk Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Çok saçma bu kadar sistemli çalışan evreni yaratan Allah var hiç, bişey yoktan var edilmemiş tüm kainat bir amaç uğruna yaratılmıştır bu yazılanlar doğru sadece sonu yanlış

0
    0 Yorumla
  • Nükleerteori
    Nükleerteori Takip Et
    Mentor Yaş: 32
    +1 yıl
    Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.

Bana sadece fırtına buludunu kim yaratıyor. Onu bul, ölene kadar sana inanayım

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben nasıl bulayım, bunu sen dahil hiçbir insan bulamaz :)

Yorumla
    • Nükleerteori
      Nükleerteori
      +1 yıl

Bilmiyorsan mantıklı sebebe inanmalısın. İnanmıyorsan sebebini bul

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sende bilmiyorsan işi kolaya atmamalısın bence. Çünkü ben sana görünmeyen bir varlığın bizi taklit ettiğini iddaa etsem sende bunu kanıtlayamazsın bana :)

Yorumla
    • Nükleerteori
      Nükleerteori
      +1 yıl

İnsanoğlunun başaramadığı şeyleri kim yapıyor peki söyler misin? Kanıtla bana

Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

İçerikte fırtına buludunu kimin yarattığı hakkında bir görüşe yer verilmemiş. Dinlerden bahsedilmiş. Konuyu ateistlere verilen cevaplara çarptırmayın.

Yorumla
    • Nükleerteori
      Nükleerteori
      +1 yıl

@brkpasa ben de merak ettim işte, madem dini insan yarattı, bunca şeyi kim yarattı?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Evrenin bir sahibi var elbet. Sen şimdi dinazorlarda var dersin.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sende yok dersin büyük ihtimalle. :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Eh yani :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kuran da dünyanın nasıl oldugu vs örnekler var peki o zamanda bunları nasıl bilp kuranı kerime yazılmış hiç düşündnmü

0
    0 Yorumla
  • GeldeBanaSor
    GeldeBanaSor Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

bu verdigin bilgiler yanlış dünyanın 4.5 milyar yaşında oldugunu nerden biliyosn saydın mı?

0
    2 Yorumla
    • brkpasa
      brkpasa
      +1 yıl

Amerikada bulunan Kolorado nehri çevresindeki BÜYÜK KANYON' u bilirsin. İşte o kanyon sana dünyanın yaşını söylüyor.

Yorumla
    • GeldeBanaSor
      GeldeBanaSor
      +1 yıl

@brkpasa siz ateistler Allah tan başka görmediginiz her şeye inanıyorsunuz ve çogu da yanlış bilgi :)

Yorumla
  • yırtık-konvers
    yırtık-konvers Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Zamanında bu duruma çok kafa yordum ve deizmin ne kadar mantıklı olduğunu gördüm.

0
    0 Yorumla
  • kafeinsiz
    kafeinsiz Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 45%
    +1 yıl

Çok haklı bir düşünce.

3
    8 Yorumla
    • gurugürültü
      gurugürültü
      +1 yıl

Olum sen az once dövme sorusunda ömür boyu cünupsun diyen değil misin :Dgsghfshjds

Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

@gurugürültü Dini bilmek inanmak anlamına mı gelir?

Yorumla
    • gurugürültü
      gurugürültü
      +1 yıl

İnandığın şeyi doğru varsayarsın. İnanmıyorsan bildiğini zannettiğin şeyin doğruluğu hakkında yorum yapıyosan bile bile yanlışa gidiyorsun demektir. İnsan bile bile bu denli büyük yanlışı (bunu kendin doğruluyorsun) kendisine neden yapsın

Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

@gurugürültü Bu ülke de okul bitirmek için dini bilgilere ihtiyacın var.

Yorumla
    • gurugürültü
      gurugürültü
      +1 yıl

Ilahiyat okumuyosan kasma bu kadar. Cok da dinle ilgili ders yok he lisede imamhatip felan okuyosan ogren tabi ama insanlara fetva verme

Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

@gurugürültü Bu benim görüşüm ne yapacağıma ben karar veriyorum ilkokul ve lise de din kültürü geçmek zorunlu ayrıca yakında ilkokul 2. sınıfta arapça dersi de başlıyor.

Yorumla
    • gurugürültü
      gurugürültü
      +1 yıl

Ne yazikki bu memleket boyle ben de tasvlp etmiyorum insanlarin istemedigi ya da inanmadigi seyi dayatma sistemine. Ama ulke bu. Ilerlemenin sartlari bunlar. O zaman bilim ogrenir gibi ilmi de arastiracaksin sin cos ogrnir gibi sinavlari gecip hic kullanmayacaksin

Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

@gurugürültü Yüksek notla verip geçiyorum benim için sorun yok :)

Yorumla
  • TaşaklıKadın
    TaşaklıKadın Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Gelin çikolata şelalesine inanın

4
    1 Yorumla
    • kafeinsiz
      kafeinsiz
      +1 yıl

Bak bu uçan spagetti canavarından daha tatlı geldi bana olabilir.

Yorumla
  • -Angeliciouss-
    -Angeliciouss- Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.

Evet insanlar yarattı.

4
    0 Yorumla
  • Wospy_fellow
    Wospy_fellow Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36 , eic 32%
    +1 yıl

Bunlar derin konular ; en iyisi hiç girmemek.

1
    0 Yorumla
  • PianistKadın
    PianistKadın Takip Et
    +1 yıl

O halde ne diyoruz ' YAV HE HE '

2
    0 Yorumla
  • Pirsho
    Pirsho Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39
    +1 yıl

Din değilde o saydıkları kendi ürünü

2
    0 Yorumla
  • Aranel12
    Aranel12 Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Diğer konusunda 850 cevap paylaştı.

Kısmen doğru diyelim.

0
    0 Yorumla
  • HBravo
    HBravo Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl
    Diğer konusunda 502 cevap paylaştı.

Neden gizledin kendini? Haklisin kesinliklw

1
    0 Yorumla
  • JessPinkman
    JessPinkman Takip Et
    +1 yıl
    Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.

hmmmmmm demek öyle :D

1
    0 Yorumla
  • Komutan_alemdar
    Komutan_alemdar Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

bu chp lilerin uydurdugu bir şeydir

1
    0 Yorumla
  • blagos
    blagos Takip Et
    Yoda Yaş: 44
    +1 yıl
    Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.

Turan dursun,, söylesin

1
    0 Yorumla
  • Zehr-i_Aşk
    Zehr-i_Aşk Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

Net bir sey söylemek mümkün değil.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

yazdığına inanmak isteyen zaat

0
    0 Yorumla
  • papitter
    papitter Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 42%
    +1 yıl

Asla.

1
    0 Yorumla
  • Ayşegül4554
    Ayşegül4554 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Evren tesadüfen mi olmuş oluyor

0
    0 Yorumla
  • kilombolukardeş
    kilombolukardeş Takip Et
    Guru Yaş: 45
    +1 yıl
    Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı.

doğru tespit

2
    0 Yorumla
  • SchottkyKontak
    SchottkyKontak Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

saçmalık

1
    0 Yorumla
  • Nediyonsenyaaa
    Nediyonsenyaaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Bu neyin kafası

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Dinler İnsan Ürünüdür Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Dinler gerçekten insan ürünü mü? 38 cevap verildi
Din ve insanlar hakkında? 4 cevap verildi
Dinler insan ürünümüdür sizce 😲? 6 cevap verildi
Her şeyi dine bağlayanlar hakkındaki görüşünüz? 8 cevap verildi
Dinler insan icadı olabilir mi? 12 cevap verildi
Dinler insan icadı olabilir mi? 19 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sizi en iyi kim anlar?
  • Dost musun, düşman mı?
  • Sevmeyi biliyor musunuz?
  • İç organlarınız sağlam mı?
  • Kadınlar sohbet edebilme yeteneğine erkekler ise güzelliğe mi bakıyor?
  • Seni En Çok Kim Sever?
  • Uzaylı gelip alsa gider misin?
  • Ben yeni birini nereden bulacağım?
  • Manuel vitesli araba alınır mı sizce manuel vites zor mu?
  • Dudaklarımda estetik olduğu çok belli olmuyor dimi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨