Reşitim ve hala lisede okumama rağmen evden ayrılmak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar, bir konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Ben 18 yaşını çoktan doldurdum, neredeyse 19 yaşını dolduracağım. Lisede hazırlık okuduğum için son senem ve hazırlanıyorum, yani reşit olarak lisede okuyorum ancak ailemle yaşadığım bazı sıkıntılar neticesinde evden ayrılmak istiyorum. Sebepleri uzun, o yüzden değinmeyeceğim. Sadece emin olamadığım için sorma ihtiyacı hissediyorum. Evden ayrıldığım taktirde, ailemin yapabileceği hiçbirşey yok mu yoksa polise haber vererek beni aratmaları ve buldurarak eve geri getirmeleri mümkün mü? Reşit olmama rağmen hala lisede okuduğum için üzerimde bir vesayet var mı, yoksa lisede okuyor olmama rağmen reşit olduğum için kendi kararımı verme özgürlüğüne sahip olduğumdan istediğim gibi evden ayrılabilir miyim? Benim bildiğim kadarıyla ailemin yapabileceği hiçbirşey yok ancak bu konuda kanunda detaylı bir bilgiye ulaşamadığım için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Reşitim ve hala lisede okumama rağmen evden ayrılmak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?