O olay öyle değil aslında.. İlk başta, Piraye Nazımı, Nazımın kuzeni Cafer Ağayla aldatır.. Bunu duyan Nazım yıkılır. Ve hadise buradan cereyan eder.. Lakin, o dönemin siyaset ideolojisini sarsmaya en yakın isimlerden biridir Nazım.. Bu yüzden de, asıl hikaye bu kadar çarpıtılmıştır..
Tam bir bilgim yok lakin nazim hikmetin hayatina pek cok kadin girmistir. Pirae en taninan askidir. Verayla ayni zamanda sevmemistir onu. Nüzhet hanim, vera, lena yurçenko, münevver.. Hayatina bircok kadin girmis, ne yazikki piraye ilk ve tek aski olamamistir. vera ise en sonki eşidir.. 😊
Benimde. Şairleri bilinmeyen yönleriyle incelersen aslinda bircogu ya sevdigini aldatmis, ya da sevgilisini terkettikten sonra akli basina gelip siirler yazmaya baslayip aci cekmistir. Bu boyledir.. Geriye kalan kisim ise nadiren platonik seven sairlerdir. Onlarin sonuda zaten ya yillar sonra evlilik ya da intihar olmustur ☺
Hemen anlatayim. Turgut uyarin en buyuk aski tomris uyardir. Ama ne kadinmjs be.. diyorum her defasinda icimden. Uc tane sair ugruna siirler yazmis. Neyse konuya doneyim. Turgut uyari kendime yakin bulmam cunku o sansliydi. Ne sezai karakoc gibi reddedildi, nede cemal sureyya gibi istenmedi, cunku tomris turgut uyari secti onunla evlendi. mesela edip cansever de tomrise aşikti ama turgut uyar tomrisle evli olmasina ragmen tomris ve edip cansever ile gorusmesine musaade etmistir. Anlayacagin turgut uyar rahat adamdi, diger sairler kadar mucadele etmedi sevdigine kavusmak icin.. Ha a unutmadan, madem konu ihanet soylemeden geçemeyecegim. Cemal sureyya baska bir kadinla, tomris uyar ise o zamanlar evli oldugu ülkü tamerle evliyken, sirf birbirleri icin eşlerine ihanet edip bosandilar. Bak buda bir ihanet. İlginc dimi 😊
Tomris Uyarin 3 şairi kendine asik ettigini okumustum.. Turgut Uyari seviyorum ben bilmiyorum 😊 ama şairlerin hayatlarinda bu derece ihanete yer vermis olmalari ne sasirtici..
@kookie kadın şair çıkmamasinin temel sebebi, o zamanlar turkiyede birakin siir yazip ilani aşk etmeyi, sokaga bile erkegin izni olmadan cikamamalari bence 😊
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu adamın durmadan önüne gelen kadına aşık olduğunu söyleyip onların adına ayrı ayrı aşk siirleri yazdığını gördükten sonra gelecekteki eşimden pekte bişey bekleyemiyorum açıkçası yani. Erkektir yapar diyip geçicem sanırım şu adamdan sonra yahu.
Kimsenin birini severken bir baskasini sevmeye hakki yok. Bu yanlistir. Ben yapsamda yanlistir, sen yapsanda yanlistir, nazim. yapsada yanlistir. Bu kadar !😊
Adamlar her halde gercekte var olmayan seyi koyacak degil sergiye ki bu hikayeyindaha öncede duydum adam yapmis yani Nazim bile yapmis. Şiir yazmis adam.. Koskoca şair 😊
Bir insani sevmek ona deger vermek onun yanlislarini ortmekten ziyade yanlislari ile kabullenmektir sevgili vatandas. 😊 Nazim özel bir şair, yüregimize dokunmus bir sair fakat gel gor ki pirayeyi aldattigi gercegini degistirmiyor. bir insani aldatmanin icine ona yalan soylemekte gecer.. Ve Nazim tarafindan aldatilmis bir Piraye yi de bende kimseye ezdiremem. Sinirlerim bozuldu su an 😄
Ya topuna beddua edicem. simdi tovbe tovbe 😄 bizde severek okuyoruz halbuki o satirlar bir kadini mutlu ederken bir digerinin cehennemi oluyormus resmen..
En İyi Cevaplar