Büyük aşklar bile ihanetle bitiyor. Peki aşkı en güzel haliyle yasamak varken aşka, aşığa ihanet niye?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Nazım Hikmet mesela her aşk acısı sonunda kavuştuktan sonra vazgeçti, Cemal Sürey (y) a aşkı için fedakarlık yaptı ama olmadı, Edip Cansever uzaktan bakmakla yetindi, Franz Kafka Milena'nın uğrunda hasta oldu, gece nöbetleri geçirdi imkansız ve mektuplarda bulduğu aşkı oldu Milena. Her aşk filmi gibi mutlu bitmiyor gerçek hayat aşkları. Mutlu başlıyoruz bir yerde evet ama neden böyle sürmüyor diye soruyor musunuz hiç kendinize? Bir zamandan sonra her şey kötü oluyor, insan sevilmediğini anlıyor ve sonrası hüsran. Ama bunlar yanlış mı? Bence değil. Sevgi verip sevgi almanın neresi yanlış olabilir. Bu dünya sevgiyle dönüyor.
Yok bu şehr içre senin vasf ettiğin dilber Nedîm
Bir perî-sûret görünmüş bir hayâl olmuş sana
(Ey Nedim! Senin anlattığın gibi böyle güzel bir kadın bu şehirde yok. Bu güzelliklere sahip olan varlık, bir kadın veya bir insan olamaz. Olsa olsa sana bir perinin yüzü görünmüştür. Bu kadar güzellik bir gerçekte değil, ancak bir hayalde sana görünmüş ve sen de var sanmışsındır.)
Belki de sadece hayalden ibaret istediğimiz gibi görüp biz öyle seviyoruz. yanlış olan da sevgi alıp vermek değil aslında olmayan bir aşkı yaşamış olmak
Onun aşık olduğu acı çekmekti. Asla kavuşamamaktı aşık olduğu. Her gece hayallerinin başrolündeydi... Ki n büyük aşklar ulaşılamayan aşklar değil midir? Mecnunun Leylasına bakın anlarsınız o zaman saf aşkın anlamını..
Ulaşamamak başka birşey dır ona ulaşıp da aldatmak bambaşka...
Allah a her zman yanımizda
Nazim'in aşkına bakmamak lazım, aylarca pirayeye mektup. yazıp, sonra veraya gitmek, sağlam bir yuregin işi değildir. Biraz Asaf'in lavinia'sina, biraz Süreya'nin Tomris'ine, biraz Kafka'nin Milena'sina, Aşık Veysel'in Esma'sina bakmali...
Bize bir tek Nazım Piraye hikâyesi nasip olmuş 😕
@Ehlivukuf bilirim ben😊 nazim'in galya'si... Biliyorsun😊
@Ehlivukuf isminin hakkını sandigimdan daha çok veriyorsun😊
@Ehlivukuf oluyor işte😊 yalnız ben melisa'nin nazim'ini bilmiyorum😊 belki aydınlatmak istersin😊
@Ehlivukuf bulursan ben senin gibi her şeyi bilemiyorum maalesef, sağlıkçılarida hiç sevmem😊sen anlat bence, melisa eminim sorun etmez bunu😊
@Ehlivukuf sağlıkçılar işte, çok uyuzlar, belki. sırf narkoz dediğinden vermemiştir ha?😊
çünkü eğer iki kişi birşey yaşarsa onun adı aşk değil ilişki olur ve aşkın hiçbir önemi kalmaz, aşk tek başınayken aşktır
Cevap
11Cevap
evet piraye
https://www.youtube.com/watch?v=BXL145F46jA Bulutlar geçiyor: haberlerle yüklü, ağır.
Buruşuyor hala gelmeyen mektup avucumda.
Yürek kirpiklerin ucunda uzayıp giden toprak uğurlanır.
Benim bağırasım gelir: -“Pîrâye, Pîrâye!..” diye veee aldatıldı
Bestelenmiş halini ilk kez dinledim
Bu Munevver Hanim degil mi? :)
Bunu en iyi Nazan Bekiroglu cümle kapısı eseri anlatır
Hmm aklımda olsun okurum
cünkü aşkın sonu yok
aşk bir yerde sevgiye dönüşmeli
sevgiye dönüşemeyen aşka düşen
ihanettir
Nazım' ın aşk hayatı mide bulandırıcı bence. Nerde evli kadın var, nerde akraba var hep onlara aşık olmuş.
Zaten ben hayatını ve şiirlerini bagdaştıramiyorum. Siirlerini okuduğum da vayy be ne askmıs diyorum ama gerçek bambaşka... Günümüz aşkları gibi...
çünkü herkesin kendı başına yarattığı ve yaşadığı bır aşk vardır !!!
hüzünevinedöndü!!!
Ask var asik var. ama asiklar yok. ask terazisinin iki kefesi hicbir zaman esit durmaz. biri mutlaka digerinden yuksektir
Peki ihanet olmak zorunda mı? Az sevdim çok sevdim işi değil bu...
Sensin ondan baskasini gozu gormeyen. senin kalbin onunla agzina kadar doludur belki yer yoktur kimseye. ama ondaki kalp seninle dolu degilse o bos yerleri dolduran bulunur
İnsanoğlu tatminsiz, daha fazlasını ister.. ne aşık olmaktan ne de sevmekten vazgecer.. hep bir yeni heyecan arar..
Peki aşk bunun neresinde? Aşk basit bir heyecan mı?
Evet.. maalesef ask heyecandan oteye gitmez..
Bazıları o kadar acı çekiyor ki ulaşınca aşkının gizemi büyüsü bozuluyor.
Telefon almaya benziyor, uğraş araştır çabala, alınca hevesin bitiyor.
Evet kaçan kovalanıyor her zaman
Ohaaa gari 😂😂😂 sende mi nazim? Sende mi?
Biz şimdi kime güvenelim dimi ama 😉
Aynen oyle.
İhanete uğramayan insan-duygu ve ilişki yoktur
Büyük aşk olsa bitmezdi.
Erkek olmasi yeterli :D
Dimi ama aynen 😄
Piraye öldü aşkından. Yine de dönmedi Nazım'a...
Tahta bir bavula sakladı tüm mektupları ve aşkını
Ben oldum... İhanetin affı yok
erkekler şair ruhlu olduğu için aldatır
Biz hep şairlere onların şiirlerine kandık. Şiir gibi sevdiğimiz için mi ihanete ugradık
Sanat... Ve bir kadının kalbi tahta bir bavula saklandı sanatla birlikte
Aşkı öldükten sonra. Böyle bir yaşamak ne ifade eder ki?
karakter meselesi
Çok güzel bir söz 😐
Bu gerçek mi?
Nazım Ve Piraye aşkını duymadın mi
?
Sadece duydum bu yalanı bilmiyordum😔😔
bittiği içindir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar