Yaşıtlarım çatır çatır ikinciyi üçüncüyü doğurdu :/ orta yaşta anne olmanın ne gibi avantaj/dezavantajını görürüm?
yaş 25
yaş 25
Tek dezavantajı torununu daha az seveceksin oda yaşayacağın garanti olmadığı için yarım dezavantaj oluyor (bana göre.) Bana göre 25-35 yaş aralığı en uygun zaman. Neden mi?
1-Yumurta ve sperm kalitesi demişler -- Tüp bebek diye birşey var çokda sağlıklı çocuğun olabilir bu sayede
2-Tam olarak olgunlaşmış neyin ne olduğunu bilen en önemlisi çocuk büyütmenin zorluğunu doğrusunu ve yanlışını bilmiş oluyorsun
3-Çevrendekiler çocuk sahibi olduğu için tecrübelerinden faydalanabilirsin. Her akıllı insan gibi
4-Erkenden çocuk sahibi olunca kadınlığı-eş olmayı öğrenecek vaktin olmuyor bir evi çekip çevirebilecek tecrüben olmuyor :( MEsela benim annem 21 de evlenmiş 22 de beni doğurmuş. Her zaman söyler ""Şimdiki aklım olsaydı bırak seni doğurmayı evlenmezdim bile.27mi girene kadar beklerdim" der
5-Ayrıca iş hayatındada sırf hamile kaldın diye işten çıkartamıyacakları bir konuma yükselmiş oluyorsun.
Tüm bu sebeplerle 30 undan sonra çocuk doğurmak kötü değildir :D
NOT: Etrafımda erken evlenen herkes ya boşandı ya da mutsuz :(
Bu dünyaya çocuk getirip napcaksın
Al iki tane suriyeli büyüt
onun icin gerekli durumum ortamim şu an yok. bir kac sene sonra onlar burada olmayacak. suriyeli cocuklardan once terkedilmis diger cocuklar var
Sen bilirsin :)
Değil. Kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman olmalısın..
Toplumsal baskıdan başka birşey değil bu şu sorduğun soru..
Hazırlıksız yakalansan, tecrübesiz olsan onu anlamasan daha mı iyi?
Veya çok beklesen, üzerine düşsen, buldumcuk gibi yetiştirsen çocuğu?
Asla böyle düşünme, hiçbir yaşa dair, hiçbir konuda.
35 yaş sonrası kromozom anomalilerinde artış olması, vvücut fizyolojisinin gebeliğe uygun olmasında sorunlar ve zorluklar ortaya çıkması nedeniyle planlı gebelikler için EN ÜST YAŞ SINIRININ 35 OLMASI İDEALDİR. Yaş sınırı 35 olsa bile tıp sayesinde sağlıklı gebelik sürdürülmesi mümkündür.
Cevap
67Cevap
şöyle bir durum var 25 yaşında vucut sıkı daha sağlam daha rahat doğum yapılabilir 35 den sonra her yer sarkmış vucudun kendine hayrı kalmamış oluyor çoğu kadının bundan kaynaklı çocuk yapmak daha sıkıntı oluyor + 22 yaşında anne olan bayanlar 45 yaşına geldimi en küçük çocuğu 17*18 en büyük çocuğu 23 felan oluyor düşün 60 yaşına geldin mi torun sevebilceksin
35 yaşında anne olursan çocuk sana teyze hala nine diyebilir o satten sonra çocuk gürültüsü kaldıramazsın
geceleri kalkmak zor geir
ondan sonra tv lerdeki öz anne çocuğunu dövüyor haberlerinde rastlarız sana erken den yap ki ilerde rahat et
ve ilerki yaşta doğumda zor oluyor normal doğum istemezsin acıdan sebep sezeryan olacaksın
ee sezeryanında getirdiği bazı şeyler var kadın vucuduna
hamile kalınca kilo alacaksın o yaşta kilo vermende daha zor olacak
çocuğu emzireceksin o zaman kadar gögüslerin deforme olmadıysa o zamandan deforme olacak
dirileşmesi zaman alacak sarkmada yapabilir. ç
çalışıyorsan yaşının en verimli zamanında işten kalacaksın buda kariyer planını alt üst edecek vs vs vs
o yaştan sonra çocukta olunca belki doğru dürüst sevişmöeyeceksinde
Aslında çok geç bir yaş değil ama ne kadar erken olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Fazla beklemenin bir mantığı yok. Tabi eşinizle ortak kararınız olmalı bu. Tek dezavantajı yaşın ilerlemesine bağlı belki bir tahammülsüzlük olur ama kesin olarak belirteceğim bir dezavantaj olacağını sanmıyorum :)
annem kardeşimi doğurduğunda 35 yaşındaydı. 2. olduğu için midir bilinmez çok rahat çok keyifli büyüdü kardeşim, çok rahat büyüdü. gençliğin verdiği o tezcanlılık gittiğinden daha keyifli olur sanırım. ama biraz da geç kalmışlık hissi olur. bir de okulda falan annem babam yaşlı kalıyor diğer velilerin yanında :/
meme kanseri riskini ciddi oranda artırır sadece.. hani kadınlarda en sık görülen kanserlerden olduğu için çok da risk değil ya.. günde yarım paket sigara içmek geç doğurmaktan daha az zararlıdır diyebilirim
35 yaşında anne olduğunu varsayarsak oğlun 20 yaşında delikanlı döneminde sen 55 yaşında menapozlu döneminde olacaksın.
Çok zıtlaşırsınız çok... 30 yaşı geçirme..
anne olmak var anne olmak var yaş önemli değil bence 30 35 yaş kadının olgunlugunun zirveye ulaştıgı andır ve çocugunu en iyi şekilde yetiştirebilir
Çocuğun genç iken ölürsün. Bence 25yaş annelik için ideal.
uff can yakan bir yorum :(
hiçte geç bir yaş değil gez dolaş hayatını yaşa 30 35 arası yaparsın çocuk hibçir dezavantajı yok tek avantajı erken yaşta torun sahibi olursun ;)
35 yaşında anne oldun var Sayalim çocuğun 20 yaşına geldi sen 55 yaşındasin bilmiyorum ama bence biraz gec sağlık açısından da sorun olabilir ama ayrıntılı bilgim yok
yani şimdi evlensen 27 yaşında cocuk yaparsın
35 ten sonra riskli.
o zamana kadar bir cocuk olsa bile yapıver evleniver:)
niye 35 yaş geç olsun, ayrıca günümüzde millet anca 30 da evleniyo zaten. eğitim iş kariyer gündelik dertlerden evliliğe ne sıra geliyo ne de para yetiyo
Yaş arttıkça sperm ve yumurtanın kaitesi düşüyor. Özellikle 35 yaştan sonra çocukta genetik mutasyonlar, anomaliler görülme ihtimali daha fazla oluyor.
O yaslarda anne olmanin bir sakincasi bir dezavantaji yok. belki fazla sevemeyecen torunlarini o kadar 😀
goremeyebilirim:(
Elini cabuk tutmalisin 😊
bende o yaşlarda evlenmeyi anne olmayı düşünüyorum :) sadece sorun olarak şu olur ilerleyen zamanlarda çocuğunun yanın da baya yaşlı kalabilirsin.. bence sorun olmaz ideal yaş bence..
Avantaj bence, daha iyi bir büyüme kaydeder çocugun.
Benim annem beni 38 yaşındayken doğurmuş.. hiç bir sıkıntı yaşamadı.. ben de yasamadim..
Orta yaş anne olmak yaşa pek dayalı olmuyor vücut hormon yapısı ilişkisi
Dunyanin sadece 30 senesi kaldi diyorlar. Ben cocuk falan yapmiycam. Sen bilirsin :)
Her ikisinin de avantajı, dezavantajı var. Ama bana sorarsan erken yaşta ebeveyn olmak her zaman daha avantajlıdır.
Erken yaşta anne olmak cok avantajli ya. Çocuğunla beraber buyursun. Erken yaşta anane olursun falan :D
30-35 bnce geç olur. En azından 26-27 de doğur ya
Bence uyduruyorlar. Sağlıklı isen 40 yaşında da doğurursun.
Bana gore gec ilk cocuk icin. Ama komsumuz 40 yasina yaklasti 3. Cocuguna hamile
60 küsür yaşında doğuran var.30-35 ten sonra en olgun dönemin başlangıcı idealdir.
Hayır gayet iyi ama şuanki yaşında çocuğun olsa daha iyi olur senin için. Genç yaşta çocukla uğraşman daha kolay olur. Yaşlandıkça herşey zorlaşır : )
Bir amca var 55 60 yaşlarında 8 9 yaşlarında çocuğu var e o adam ölünce çocuk ne olacak babasız mı büyüsün
genç üreme ile yaşlı ureme arasında sperm kalıte farkı var
kocayi citir aliriz :D
En ideali aslinda, kadinlar zaten hemen hamile kalamaz hap filan kullaniyorsa uzun surebilir.. En guzeli 25 30 arasi..
Çocuğunun yanında yaşlı durursun misal ;
Çok 15 yaşında sen 50
Anneanne gibi durursun :D
gulme ya :(
Yaş ilerledikçe gebelik zorlaşır
Ve o dönemde vücut bambaşka bir hal aldığı için sağlık sorunlarına sıkça rastlanır.
Yaşım 32 bekarım çocuk da seviyorum ama umutsuzum bekarım daha
ciddi iliski dusunmuyormusunuz
Ciddi ilişki duşunsemde hep hayal kırıklığı
Olmuyor
Olmuyor kısmet yok
Dogru kimseler değil demekki
Olmuyor Allah kısmet etmeyince olmuyor
Dua ediyorum doğru kişi en yakında beni bulsun diye
Kendi çocuğumu büyütmek ve büyüdüğünü görmek istiyorum olucak mı bilmiyorum kısmetim benim yoluma gelmiyor
Cocuklarina hem anne hem anneanne olursun daha ne istiyorsun
Evet anneyle cocuk arasinda o kadar cok yas olmasi iyi degil.
30 ve 35 evet gerçekten geç baba olmak için bile geç yani çocukların hızına nasıl yetişeceksin ki
düşünce şekline göre degişir kimisi erken evlenir erken cocuk yapar beraber büyümek için kimisi kendi olgunlasır sonra cocuk yapar
25 yaş evlenmek için normalde çocuk sahibi olmak için erken.
Çok geç kalma
En az 3 yap 40 a kadar
Biri hayırlı çıkar onların içinden :)
yenı evlenen için geç 2-3 çocuğu olan 20 li yaslarda evlenen ıcın normal
40 Yaşında bile yapan gördüm.
Sadece 30 dan sonra olmama riski artıyor
Daha olgun oldugun icin cocugunu daha iyi egitebilirsn bence iyi
doğur bişi olmaz kim ne diyebilecek ağızlarını yırtarım
Çocukla aranda yaş farkı olacagından anlamak veya yakınlıkta zorluk çekebilriisn belki..
Evde mi kaldın sen
Biraz gec bir yaş ama kişiye kalmış ne zaman isterse o zaman yapsın
ben en güzel yaştasın ve ideal yaş 35 veya fazlası biraz büyük gibi
bu sorunun cevabını saglık kuruluşlarından alsanız daha dogru olur testler yaptırmanız gerekir
Bence evet çocuğun 5 yaşındayken 40 yaşında olmak ister misin
bir şey olmaz ya biraz daha riskli olur hani düşük tehliken olabilir onun dışında bir şey olmaz
fazlada geç kalmayın yanında gezdirirken ninesimi annesimi olduğunu sorarlar.
30 olmadan yapmak lazim bence
Hayır aksine iyi denilebilir.
Aslında en iyisi o yaş aralığı
ideal.. Çok geç kalınmaması gerekir..
Ne kadar erken o kadar iyi aslinda.
ee seneye doğur.. niye 30 - 35 ?
once okul sonra is iyi bir is sonra bebek :/
es olacakyi
Geç değil bence ideal
Bence çok geç çocugun bişeyler yaşaması gerekiyor.
çocukta zeka geriliği falan olabilir Allah korusun
kim demiş o zaman 3 4 cocugunu yapmasın kımse
guzel bir yas 35 den fazlasi gec
yoo sende geç yaşlanırsın ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar