1 yılAnne olmak için 36 yaş geç değil. Çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanın kalitesi, yaşınızdan çok daha önemli. Siz güçlü, sevgi dolu ve ilgili bir anne olduğunuz sürece, yaşınızın bir önemi yok. Hem bugün birçok insan daha geç yaşlarda çocuk sahibi oluyor ve sağlıklı, mutlu çocuklar yetiştiriyor. Bu durumu olumsuz düşünmek yerine, anne olmanın keyfini çıkarın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Rabb'im ömrüne ömür katsın dâhi sıhhât ile.
Benim arabam var senden daha genç anne oldu ve tek bir kızları oldu.
Rabb'im onlara ikiz bebek nasip etti. Hayatı sen planlı yaşayamazsın. Hesap kitap işi bizi aşar. Rızkı veren Allah'tır. Sana bu bir evlat vermiş ise bir bildiği vardır. Mesele onu güzel bir ahlâk ile, bir bir terbiye ile anne şefkati ile büyütmek
Rabb'im nazarlardan saklasın inşallah
00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
1 yılçok güzel bir yaş. hiç geç değil. küçük çocuk bir kadını genç gösteriyor :))))) diri tutuyor. ohooo ben bile yakın zamana kadar bi çocuk daha mı yapsam git - gelleri ile boğuşuyordum. hala yapsam yaparım acaba yapsam mı :)))) hahah yok yok Allah hayırlı sağlıklı güzel torun göstersin zamanı gelince.
00 Yorumla
Hayat hesapla kitapla yaşanmaz.. Kaderinde 36 yaşında anne olmak varmış olmuşsun.. 28 yaşında anne olmuş olup yarın ölebilirsin ve evladın bir başına da kalabilir hiçbir şeyin garantisi yok.. Allah seninle evladına hayırlı, uzun ve güzel bir ömür nasip etsin inş..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Asla ve asla geç kalmış değilsin! Her anne ve çocuk ilişkisi kendine özgüdür ve anne olmanın yaşı yoktur. Umarım kendini bu konuda rahatlatabilirim; çünkü önemli olan senin ne kadar sevgi, ilgi ve enerjiyle anne olduğun. Kızın büyürken senin yaşına değil, ona kattığın değerlere bakacak.💞
Ayrıca, yaş sadece bir sayı ve sevgi dolu bir aile ortamı her şeyden daha önemli. Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, bazen genç anneler de yaşlı anneler de zorlanabiliyor. Yani, önemli olan dışsal faktörler değil, içsel bağ. 🌸
Unutma ki annelik, yaşından bağımsız olarak başlı başına bir macera ve kızınla bu harika yolculuğun tadını çıkar. Sonuçta, annelik yaşla sınırlı bir meslek değildir, kalple yapılan bir sanattır. 🥰👶 “Çocuk büyütmek, günlerin yavaş, yılların hızlı geçtiği bir süreçtir.” Bu sözü de benden unutma!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır neden geç olsun ki gayet güzel yaş
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılGeç bence, annem beni 19 yaşında doğurmuş her gören abla kardeş zannediyor annem ile her zaman arkadaş gibiydik. 37 yaşında tekrar anne oldu, bu arada benim çocuğum var yani torunu var annemin yıllar sonra bir kardeşim oldu benimle yaşadığı birçok şeyi kardeşimle maalesef yaşayamıyor gidip kucağında salıncağa binip sallanmak vs gibi. Çünkü enerjisi kaldırmıyor artık belli bir yaştan sonra şimdi ki aklı olsa belki bu kadar yaş farkı olsun istemezdi eminim. Ayrıca kardeşim 30 yaşına geldiğinde o yaşlanmış olacak, enerjisi iyice bitecek. Herkesin kendi hayatı, kendi tercihi anne mutluysa yaşın bir önemi yoktur.
10 Yorumla
1 yılKeşke bu yaşında 3 yavrun olmuş olsaydı ama zaman - mekan - hayat vs bu şekilde bir hayatın var! Yarına çıkacağımızın garantisi olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Erken çocuk sahibi olup 45 inde ölen var :) Sen mutlu ol ve iyi ki kızım var de :) Hatta 1 tane daha yap fazla beklemeden ;)
23 Yorumla- 1 yıl
3 çocuk mu?
Vah vah ki vah vah...
Hala bu zihniyetin sürmesi çok acı. - 1 yıl
@düşünmektükenmektir , Kız sen RTE'den alıntı mı yaptığımı zannettin? Lafın gelişiydi o... Hadi 2 olsun 4 olsun, seni mi kıracağım :P
- 1 yıl
RTE kim? Tanımıyorum.
O reşit olduğunda artık çocukluktan çıkmış oluyor ne olacaktı sanki? 55 yaşına gelince bir elinde bastonla dolaşmazsın merak etme peh. Günümüzde 50'li yaşlar orta yaş oluyor. Tabii senin o yaşa kadar nasıl koşullarda yaşam sürdürdüğüne göre değişebilir. Panik olmanıza gerek yok, 40 yaşından sonra da çocuk doğuran kadınlar çoğaldı. Sizinki 4 aylık olmuş, sağlıkla büyüsün.
10 Yorumla
1 yılOlduğuna şükretmen gerekmez mi? 40 yaşına gelipte hiç evlenememişte olabilirdin. Allah sana bu yaşta anne olmayı nasip etmiş sen neyi sorguluyorsun. İnsanin ne zaman öleceği bile belli değil. Doğumda annesi ölen evlatlar ne yapsın intihar mı etsin?35-40 yaşında insanlar ahirete gidip küçük evlatlarını bu dünyada birakabiliyorlar. Hayata yanlış tarafından bakıyorsun. Bunlar şeytanin vesveseleri
00 Yorumla
1 yılMerhaba
Bu düşüncelerin birşeyi değiştirmez ayrıca 35 yaşında evlenmemiş insanlar var hiçbir şey için geç değil. Öyle düşünme anı yaşa çok güzel değerli yaşanması güzel zamanlar tadını çıkar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAnnem beni 39 yaşında doğurmuş, keşke hiç doğurmasaymış, aramızda uçurum var her anlamda, zaten beni hiç sevmedi onu kendime yakın hissetmiyorum içimden anne demek bile gelmiyor, ben şu an 23 üm onlar 60 ı geçti annem babam, herkes torununuz mu diyor, bence anne olunacaksa 35 e kadar olunmalı, ya da ben çocuğumu çok iyi anlarım yanında olurum ona ayak uydururum kendi hâline bırakmam diyenler anne baba olmalı
00 Yorumla
1 yılBen olsam anı yaşamaya odaklanırdım. gelecekte olabilecekleri düşünerek bu günün tadını kaçırmaya ya da belki de hiç olmayacak şeyleri düşünüp stres yüklenmeye gerek yok. Bebeğinizle keyifli zamanlar dilerim🙏🏻
10 Yorumla
1 yılAbartma yahu yaşında ne var hemen bir tane daha doğur ikinciyi düşünüyorsan. Ya da bu konuyu kapat. Geç falan değil gayet güzel bir yaşta doğurmuşsun. Güle güle büyüt çocuğunu.
21 Yorumla- 1 yıl
Senon var mı cocik
1 yılKötümser düşünmeyin nasip kısmet bu yaşınız için uygunmuş.
e bence Annelik her yaşta güzeldir.
Sizki evladınıza hangi yaşınızda olursanız olun en şirin en tatlı en güvenilir kişi olcaksınız 🌼🙏00 YorumlaYoo hiç öyle düşünme. Benim anne ve babamla aramda 30 yaş var. Onlar ben reşit olduğumda 58 di :)
Sen kendine iyi bakmaya odaklan. 55 gibi değil 45 gibi görünmek için yediğine içtiğine ve yaşam şekline dikkat et.00 Yorumla
1 yılAraştırmalara göre 40 tan sonra anne olanların yaşama süreleri 90 kusure ulaşıyor çocuk yapın istiyorsanız anneanem 40 yaşında son çocuğunu doğurdu ve 96 yaşında vefat etti
10 Yorumla
1 yılBenec bi tık geç kalmışsın mesela benim kardeşimi de annem 38 yaşında doğurdu zaten o konuda anneme çok sinirliyim. Ama yinede üzme kendini çooookda geç değil zaten ama geç olmaya geç.
00 Yorumlaneden geç olsun önemli olan iyi bir anne olmak genç anne olup annelik yapamayan çok kişi var merak etme çoçuğun yaş farkınız için üzülmez asıl kötü bir anne olduğun için üzülür
01 Yorumla
1 yılBenimde annem 36 yaşındayken beni doğurmuş şu an 60 yaşında bence yaşlı olarak bakmayın elin ayağınız tuttuğu sürece yanında olursunuz zaten erken evlilik kötü erkekler haketmiyor
02 Yorumla- 1 yıl
Neden ya.😢😢😢
- 1 yıl
Konuyu erkeklere getirmeyi nasıl başardın? Bu kadar canınızı kim yaktı çok merak ediyorum.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Hic'te bile daha cok olgun bi Anne olacağindan emin ola bilirsin. Tecrübe edinmiş bi Annede güzel ve ic cocuğunu daima yasat evladinla hep eğlenmesini bilirsin...
00 Yorumla
1 yılLütfen böyle düşünme, yaş ve rakamlara takılma. Her şeyi planlı yapamazsın hayat mucizelerle doludur. Komşum 46 yaşında kızıyla aynı ayda doğum yaptı mesela, hiç bir sey. için geç değildir
04 Yorumla- 1 yıl
Haklsn
- 1 yıl
Komşumuz 46 yaşında ve kızı evli aynı anda hamile kaldılar kızıyla aynı ay doğum yaptı
- 1 yıl
Kizinin cocugu teyzesiyle/dayisiyla bir mi dogdu yani?
1 yılYani çocuğa travma olur çocuk 27 yaşındayken tam düğün yapacak ama senin cenazen çıkacak bizimde bı kadın senin yaşlarında çocuk yaptı zaten çocuk 4 yaşında Felan babası 55 yaşında kalp krizi geçirip öldü şimdi o çocuğa ne diyecekler babam nerde dediğinde?
00 Yorumla
1 yılEvlat sahibi olmak için o kadar can atan insan var bence şükür et evladınızı güzel büyütmeye odaklanın
20 Yorumla
1 yılAsla geç değil, bir bakıma normal bence çünkü ben kırklı yaşların sonuna doğru çocuk doğuranları bile gördüm böyle şeyleri düşünme sadece bebeğini düşün. 💗
00 Yorumla
1 yılToplumda git gide yaş sınırı yükseliyor geç annelik veya erken annelik değilde nasıl bir ebeyn olduğun mühim değil mi 🤷🏻♀️
10 Yorumla
1 yılkatılıyorum benm 44 yaşında hatun da bir ara istiyordu ben engel oldum 65yaşında olucaksın çocuk daha 20 anne değil anneanne gibi olur olmaz diye.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu soruyu sormak için artık geç.
Çocuğun oldu ve pişmanlık sırası değil.
En iyi şekilde ona annelik etmeye çalış yeter.
Olduğu kadar, olmadığı kader.20 YorumlaBenim annem benden 29 yaş büyük. Biraz daha genç olsun isterdim.
20 Yorumla
1 yılTabii ki ideali 20li yaşlar ama bu da olumsuz kabul edilecek bir durum değil. 40 yaşında 45 yaşında anne olanlar var.
00 Yorumla
1 yılHayır değil, 55 yaş yaşlı sayılmaz ayrıca ne önemi var genç veya yaşlı önemli olan iyi ve anlayışlı bir anne olmak
00 Yorumla
1 yılBende evlenirsem Allah nasip ederse evladım olsun istiyorum ben evlenene kadar yaşım 36.37 olur dert değil bu
00 YorumlaEvet. İlk çocuksa 36 yaş büyük bir yaş. Ancak yinede şükret. Keza hiç çocuğu olmayanlarda var.
00 Yorumla
1 yılBence ilk çocuğun yaslisi genci olmaz bu kimsenin elinde degil benim annemlede 32 babamlada 37 yas var aramda hem o 36 genç
00 Yorumla
1 yılçocuğum reşit olunca 38 yaşında olcam nasipse , geçkalmışsınız ama yapcak bişeyyok kader kısmet bu işler
014 Yorumla- 1 yıl
Kac yasinda evlendin sennn
- 1 yıl
19 yaşında evlenmiştim 25te ayrıldım
- 1 yıl
@ilk1nur 25 geç değil çabuk evlenen sanki çokmu iyi oluyor sadece oğlumla kardeş gibiyiz bu yanı güzel
- 1 yıl
Aminn her şey gönlünce olsun
- 1 yıl
annesi değilde ablasıyım öyle sanıyolar
- 1 yıl
amin çok teşekkürediyorum ilknur
- 1 yıl
işte tek iyi yanı bu erken evliliğin aslında rötar oldu ev yaptırıldı 3sene daha erken evlenmiş olcaktım oğlum şimdi 11değilde 14yaşında olcaktı
- 1 yıl
evet büyüdü canı sağolsun ömrü bahtı güzel olsun bütün çocukların
1 yılÇocuğuna sağlıklı bakabilecek zihniyetteysen hiç sorun yok. Keza erken yaşta evlenip, çocukları travmalara sahip olan çok insan var. Sorun etme fazla.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 328 cevap paylaştı. şimdi millet hep geç evleniyor ve o yaşlarda çocuk doğuruyor bir de ayrıca başka büyük çocukları olup yapan da var
00 YorumlaGec kalmissin Şu an senin en kktu 3 . Cocugu doguruyor olman lazimda kim bilir bu yasa kadar nasil hizli zamanlarin oldu
06 Yorumla
Soran1 yılHızlının aksine zor zamanlarım oldu hayatım o kadar kolay geçmedi evlenecek zamanım olmadı
Soran1 yılBu zamana kadar yalan yok hayatıma sadece birini aldım ciddiydi evlenme aşamasında falandık ama nasip olmadı diyelim ondan sonrada bir ilişki yapmadım
Soran1 yılöyle ama yapacak bir şey yok kaderimiz böyleymiş
Geç bence evlilik ve çocuk düşünülüyorsa 25 26 daha uygun
09 Yorumla
Soran1 yılEvlenecek zamanım olmadı diyebilirim güven, sinir problemleri yaşadım hayatım biraz sıkıntılı geçti açıkçası
Soran1 yılHaklısın o yaşlarda daha uygun eskiden genç yaşta evlenmeye kalkıştım ama nasip olmadı çok uzun yıllarda buna ayıracak vaktim yoktu yine dediğim gibi, bugünlere kısmetmiş..
- 1 yıl
Evliliğin kararı önceden verilmeli diye düşünüyorum evlenmek istiyor muyum istemiyor muyum diye eğer cevap evetse ona göre adım atılmalı çünkü hemen evlenildikten sonra çocuk yapmak doğru olmuyor haliyle de çocuk yapmak için de bi zamanın geçmesi gerekiyor, umarım bundan sonra her şey dilediğin gibi olur
- 1 yıl
25 26 ne ya o yaşta evlenen mi kaldi
- 1 yıl
Eyvah 😂 güneydoğu da yaşıyorsun sanırik
- 1 yıl
Sanırım
1 yılGençken çekilmez, yaşlılıkta kafa kaldırmaz
10 Yorumla
1 yılHayır değil aksine daha anne olmak için en iyi zaman
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe alakası var saçmalama istersen, erken yaşta anne olsanız asıl ozman komik olur çocuk gelin olmuş oluyorsunuz ve çocugun asıl reşit oldugu zaman bunu ögrense komik olur ve rezil olursun
00 Yorumla
1 yılRuhunuzu taze tuttukdan sonra 55 yaşta geç değildir 36 da
00 Yorumla
1 yıl45 yaş civarı çocuk yapanı bile gördüm 😅 bu tamamen senin bünyene bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu bir sorun değil. Hatta olgun birisi olarak tecrübenle daha iyi çocuk bakabilirsin. Ve sağlığına dikkat edersen de arkadaki yaş farkı hiç sorun olmaz.
00 Yorumla
1 yılGeç falan değil daha doğurganlık zamaninin en güzel çağı geç kalmada yao
00 Yorumla
1 yılDeğil, bence bunu unutup onu buyutmenin keyfini yaşayın
00 Yorumla
1 yılDeğil yo daha iyi olgunlaşmış olup onu daha iyi anlayabileceksin.
00 Yorumla
1 yıl45 yaştan öncesi kesinlikle geç sayılmaz. Günümüzde orta yaş sayılan insan bile değişti.
00 YorumlaBu soruyu sormak için geç kalmışsın asıl
Ayrıca geç de değil gayet yerinde bi zaman hatta00 Yorumlaolan olmuş artık buna ne yapılabilir ki, anın tadını çıkar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNasip oyle ymis benimde Şu an 3 yillik evliyim 25 yasindaym nasip olmuyor bazej belki benimde o yaslarda olir bilememki bence anne olmanin yasi yok
03 Yorumla- 1 yıl
24 yaşındayım 1 senelik evliyim 8 aylik hamileyim hamilesin duası kabul olur derler bilinmez Allah kucağınızı boş bırakmasın
Cevap sahibi1 yılcok tesekkur ederim rabbim hayirla saglikla dunyaya getirmenizi nasip etsin nasip etmiyorsa bizede vardir bir bildigi kurban oldugumun :)
- 1 yıl
Amin teşekkür ederim Allah sizi de böyle güzel nimetlendirsin
1 yılAynen ya neden 36 yi bekledin hiç yapmasaydin daha iyiydi
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 782 cevap paylaştı. Antinatalist olmak var doğurmak nedir ya Allahım yarabbim
00 YorumlaHayır değil. Güzel bir yaş 💕 sağlıkla kucağınıza alın ınsallah
01 YorumlaHalâ evlenmediğime göre … 😂😂
04 Yorumla- 1 yıl
Yas kacki
- 1 yıl
34 guzel yaş ❤️
1 yılBiraz geç saylr tibben sonuçta kadın yumurtaliklari yaşlandı mı çocuk olma şansı düşüyor
01 Yorumla- 1 yıl
Senin yumurtalar gencmi
Erken olmadığı kesin benim de annemle aramda 36 yaş var ve kuşak olarak çok uyumsuzuz
00 Yorumla
1 yılHayır canım hiç değil. O söylemler eski dönemden kalma. Dünya değişiyor çok gençsiniz. :)
00 Yorumla
1 yılHayır hiç değil Halam 44 46 yaş arasında 2 tane doğurdu 88 yaşında Var sen hesap et 😎
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYok ya sağlıklı olsun yaparsın zaten annelik duygusu güçlüdür
00 Yorumla Yaşlısın tabii neyya. Nine olacak yaşta reşit annesi olacaksın
00 Yorumla
1 yılMerhaba öyle düşünme lütfen 40 yaşında anneliğe adım atan kadınlar olduğunu unutmamak gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl55 yaş artık orta yaş sonlarına geliyor. Kendine iyi bakarsan genç kalır daha iyi vakit geçirirsin minikle 🙂
02 Yorumla
Soran1 yılKendime de ona da iyi bakıyorum ama çok ansızın geldi psikolojik olarak biraz kötü oldum
Cevap sahibi1 yılKötüyü düşünme
1 yılAnneliğini en güzel şekilde yap, kötü olacak bir durum yok bunları düşünme bile
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar