Arkadaşlar atkı örmek istiyorum çok özel bişi olmalı.İlk defa yapıcam çok heveslendim hiç birşey bilmiyorum. Atkı için hangi ip kullanılır? Yüncüde deneyimsiz görünmek istemiyorum nedense :D Atkı kaç numara şişle örülür?atkı örmek
Kadınların özellikle kışın erkek arkadaşlarına yegane hediyesidir örgü işleri. En kolaylarına gelen örgü işi ise atkı oluyor. Ne bir kazar gibi büyük ne de bir eldiven kadar çetrefilli. Hele ilk defa yapılıyorsa atkı bile zor ve çetrefilli gelebilir. Ben sana atkı için hangi ip kullanılır ve atkı kaç numara şişle örülür bilgilerini vereyim de bir an önce örmeye başla.
Atkı için Hangi İp Kullanılır, Hangi İple Örülür?
örgü ipi14 Şubat 'ın da kışa denk geldiğini düşünürsek en iyi sevgililer günü hediyesidir erkekler için atkı. Hem el emeği olması hem de emek verilmesi erkeklerin çok hoşuna gider. Ancak hiç örgü yapmamış insanların atkı hangi iple örülür, atkı ipi nasıl olmalı soruları havada uçuşur. Atkı için kullanılan örgü ipi aslında özel bir örgü ipi değildir. İp satan yere gidip atkı öreceğim, eldiven öreceğim, bere öreceğim, kazak öreceğim derseniz aynı ipi gösterecektir.
Atkı Kaç Numara Şiş ile Örülür?
atkı şişiÖrgü ipi konusunu çözdüğümüze göre atkı örmek için kaç numara şiş gerekir bakalım. Şiş numarası biraz senle, biraz da öreceğin modelle alakalı bir durum. Hangisi ile daha rahat örersen o numara ile örebilirsin. Modeller yazılırken genelde kaç numara şişle örülmesi gerektiği yazılır. 4 mm yazar ama sen 6 mm ile daha rahat örüyorsan onu tercih edebilirsin.
Numarası dışında şiş çeşitleri de arttı. Klasik metal şişler yanında, plastik şiş, ahşap şiş, bambu şiş, hatta cam şişler bulunuyor. Bu da senin zevkine ve örme rahatına kalmış bir seçim. Bunlara bakarken güzel bir erkek atkısı modeli gördüm, buradan bakabilirsin: https://www.youtube.com/embed/OwGCkLJ75CsÖrgü ipi ve örgü şişi hakkında bilgilerimi aktardım. Eğer örgü örmekten sıkılırsan burada erkeklere alınabilecek hediye önerileri yer alıyor. Göz atmanı öneririm, birbirinden güzel hediye önerileri yer alıyor. :)
4-5 numara şişle örebileceğin kalınlıkta bir ip tercih et.. Kartopunun ak-soft serisinden bakabilirsin :) birde yeni başlayacaksan eğer pirinç örgü modeliyle ör derim ben internetten pirinç örgü diye aratırsan eğer videoları çıkacaktır mükemmel basit ve hızlı bir modeldir :) hatta sevgiliye özel atkı diye arama yap google uzerınde gorsellerde iki düğmeli bır model cıkacaktır üst sırada pirinç ile görülmüş sade ama şık duran bir modeldir.. kendimde yaptım aynısından gayet güzel oluyor :) kolay gelsin şimdiden..
En İyi Erkek Görüşü