Kötülüğe kötülükle karşılık vermek, her kişinin, iyilikle karşılık vermek, er kişinin harcıdır. "Merhamet etmeyen, merhamet bulamaz." der peygamber efendimiz. Affetmek, erdemden öte yiğitliktir. Zira işin içinde nefisle mücadele vardır. Hz. Ali efendimiz, bir savaş esnasında düşman askerlerinden birini öldürecekken adam, Hz. Ali'nin yüzüne tükürür. Bunun üzerine Hz. Ali, adamı öldürmekten vazgeçip serbest bırakır. Adam şaşkınlıkla sorar:
-Biz Allah'ın dini için savaşıyoruz. Sen yüzüme tükürmeden önce öldürseydim, bunun için öldürmüş olacaktım. Fakat sen tükürünce araya nefsim girdi. Şu durumda seni öldürmem, nefsim için olur ve dinimce caiz değildir.
O adam, bu yiğitlik karşısında hayranlığını gizleyemez ve orada Müslüman olur.
Affetmek bir erdem olsa gerek.. ya da aslında affetmek.. insanın kendisi için bir şey affedersen unutursun ve hayatına devam edersin ardında kalır ama affetmezsen.. en başta kendini işte o zaman.. yerinde sayarsın
Affetmek, büyüklüğün şanındandır... Ve Allah, en büyüktür. En büyük olan Allah, kullarını affetmek için geceler yarattı... Yüreğimizdeki Vahşinin tövbe vakti gelmedi mi? Ellerimizi sema’ya kaldırmak ve af dilemek için bir bahanemiz yok mu?
inat yapmanın bir alemi olmadığını düşünüyorum... konuşarak herşey çözülür bir yanlış anlamadan veya ufacık bir tartışmayı büyütmenın alemi yok... hayat kısa kuşlar uçuyor.. @asiikız sana diyorum duy yani ;)
Affetmek tabiki buyukluktur erdemdir ama affettikten sonra önemli olan aradaki mesafeyi korumaktir yani eskisi gibi yine yiliskanlik yapmayacan ve asla yuzune vurmuyacan
En İyi Cevaplar