AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
230Cevap
bence erkekler daha zeki , kızlardanda zekiler var ama erkekler daha saglam oluyo kararlarından dönmüyor..
çogu bilim insanıda erkektir zaten..
Zeka eşit, kızlar daha sorumluluk sahibi ve çalışkan genelde
oyuzden ev hanımı dıye bısey var ;)
Erkekler çalışmak zorunda kalıyorlar genelde farkında misin furkanblc ülkemizde doktor mühendis olduğu kadar araba tamircisi çöpçü de var vede erkekler daha kolay iş bulabilir
Erkekler tabiki Kadınlar Her yerde Birbirlerini savunduğu için Kadınlar bizden üstün. Farkındaytsanız Doktorların Cerrahların Çoğu Erkek
Kadinlar kadinlar 3-5 isi bir anda goturebiliyor erkekler sadece 1 tek seyle meskul olabiliyorlar yoksa kafalari karisiyo :P
Kızlar daha zeki ne zaman nasıl elde edebileceklerini biliyorlar erkekleri (kendi adıma saf olduğumu düşündüğüm için bu yargıya vardım )
Genel olarak erkekler daha zekidir ama buyuk cogunlugu bunu kullanmamayi seciyo yani calismiyolar ama kizlar erklere nazaran daha caliskan
:D genel olarak bakarsan bilemeyiz kardesim ama :) ortada yarıstırma olacaksa zekamla ezerim karşı cinsi
Çevremde zeki kızlarda var erkeklerde he demiyimde saf kızlarda var erkeklerde. Bence doğru bir oran çıkmaz bir sorudan ya. s
Bu dünya da kızlar kadar zeka fışkıran bir canlı türü var mı yaa akıllarında bin tane şey tutarken :D
bu şöyle bir soru değil canım.. erkek mi güçlüdür yoksa kadın mı? yani zekanın genellemesi olmuyor ama kadınlar daha uyanıktır bu net.
Genel olarak Kızlar daha zeki. Yalnız, Erkekler de enleri yaşıyor yani "en zekiler" de, "en aptallar" da Erkek.
Sarışın kızları sayarsak, erkekler bin kat zeki.
Normal kızları sayarsak, erkekler bin kat gerizekâlı
Kızlar erkeklerden dah kurnaz ve zekidir erkekler ise çocuk gibi onları cok çabuk Kandıra biliriz genel olarak tabiki :)
Zekadan ne kastettiğine bağlı. Sayısal zeka olarak erkeklerin, sosyal zeka olarak kadınların üstün olduğunu söyleyebiliriz.
çevremden gözlemledigim kadar erkekler daha zekidir ama tembeldir kızlar ise pek zeki oldugu söylenemez ama bizden daha çok çalışıp eşit düzeye hatta bizi geçebiliyorlar
Zeki olupta kullanamayan erkekler var mesela ben onlara zeki demek istemiyorum zeki olmayıp hırslı olanları da. Genelleme yapmak istemiyorum. Çok saçma.
bence aynılar erkeklerin zekası açıkken toplumsal baskıdan dolayı kadın zekasını dolaylı kullanır erkeğin pratik zekayken kadının kurgucu zeka
Eskiden eğitim de erkeklere ağırlık verildiği için erkek alimler vs sıkça görüyoruz ama aynı haklar kadınlara da verilse onlardan da çok saglam şahsiyetler çıkabilir di. Bence cevap doğru tarafsız esit eğitim
bılımsel arastırmalara gore cok az bı farkla kadınlar erkeklerden daha dıkkatlı ve zekı cıkmıs ama gel gorelımkı ulkemızde ya da cevremı baz alırsam butun kadınların beynı sokulmus yokmus gıbı davranıyolar :D
Ben erkeklerin de, kadınların da eşit derecede zeki olduğunu düşünüyorum. Sadece erkekler zeki olduklarını belli edecek davranışları sürekli yaparlarken kadınlar yerine göre belli etmeyi tercih ediyor.
Buna hiç bir zaman net bir cevap veremezsin. Kızlar dereden susuz getirir. Erkek dereyi kurutur kız su bile alamaz. O misal..
Ben erkeklerin daha zeki olduğu görüşündeyim ama kızlar daha cok calıştığı icin genelde erkeklerden daha iyi görünürler
Kizlar zekasini soyle kyllaniyor daha detaycilar ama erkeklerin zekasi daha pratik islerde ise yariyor
erkekler... genelde tüm büyük icatları onlar yaptığına göre? :D
Kızlar daha karmaşık düşünüyor, erkekler daha düz ve pratik. Zeka türleri farklı.
erkekler tarih boyu en zeki insanlar olmuslar zaten tum ilm ve sanat insanlrin hemen hemen hepsi erkek...
ama unutmayalim ki her bir basarili erkeyin arkasin da bir bayan vardir bayanar bizim basimizin tacidirlar...
Erkeeklerin akli vardir ama fikri yoktur kadinlar daha zekidir ve genis dusunur ama intislar vardir her iki cins icinde
Dünya geneli olarak erkekler daha zeki ve başarılıdır... Kızlar evde temizlik ve arkadaşları arasında dedikodu yapsın :)
Erkekler daha zekidir,
Ama kadınlar daha akıllıdır. Yani kadınlar var olan kısıtlı kaynakları daha iyi kullanır
erkekler zeki desek ne olacak kendini zeki mi zannediceksin? üzgünüm ama öyle bir kıyas söz konusu değil , azıcık özgüvenli olun.
Kadınlar daha zeki.
Erkekleri her şekilde ayaklarına getirirler ;)
Ama zavallı sal*k erkekler, tarih boyunca kadınlardan etkilenerek çok şeyler kaybetmişler.
Kaybediyorlar da.
https://i.hizliresim.com/YrMLR2.jpg
Bana göre erkekler yani :) .
Her türlü kadınlar daha zeki genel olarak. Zira bebekler zekasını annelerinden alır.
Tüm zeki erkeklerden zekasını annelerinden almış oluyor bu durumda. Sonuç olarak biz zekiyiz.
Bence kadin daha zeki. kurgular yoktan var eder tym olasiliklari dusunur hepsine bir cozum bir durum bulur karsilastirir rakiplerino cok iyi takip eder analiz eder detaycidir suphecidir hisleri daha kuvvettlidir fikirler bitmez.
Bizim vücut malum deli ile birlikteyiz kadınlar daha zeki tabi ki.
Bu konuyi bence tartismaya gerek yok ne yazikki kizlar hic zeki degil. Bir cogu vasatin altinda...
ailenin en gerizekalısı ben olduğuma göre erkek kardeşlerim daha zeki :D
Erkek oldukları için mi dahs zeki
şöyle düşün ortak bilim adamlarının 100/90 erkek beyin cerahlarının 100/95 erkek yargıçların 100/90 erkek mimarların 100/90 erkek peki şimdi sen cevapla kadınlar hangi işte iyiler sala popoyu al maşı genelde hep sekreter oluyorlar?
Erkekler daha zekidir ama erkeklerin zekiliğini kızların cilvesi halt eder.
kızlar daha detaycı olur... ama erkeklerin hakkını da yememek lazım
kızların aklı fesatlığa çalışır o yönden çok zekiler
Kadınlar daha zekidir unutmamak lazim ki herbasarili erkeğin arkasında mutlaka bir zeki kadın vardır. Osmanlı padişahlarının bile...
beyinsel oolarak bayanlar fiziksel olarak erkek güçlüdür
Valla erkekler yalanci kadinlar duygusal bu durumda erkekler daha cok sallar kadınlarda inanir erkekler bir tık daha zeki
Zeka geni X kromozomu üzerinden taşındığından kızlar erkeklerden daha zekidir...
Kizlar zeka yoksunu ama kurnaz erkeklerde zeki ama saf benim genel yargim bu...
Herkes cinsini yazacaktır, yazmayani samimi bulmuyorum ve de eksilemeye başlıyorum :D
Kızlar zeki olmasalar da çok şeyi başarabiliyorlar. Ama bence erkekler daha zeki kızlarda zeki. Erkekler biraz daha iyi.
Erkeklerin sol beyni kadınların sağ beyni daha gelişmiştir erkekler mantık yerine ve teknik konularda uzmanken kadınlar duygusal sanatsal ve sosyal ilişkiler yerine uzmandır ayrıca kadınların beyin amigdalasi erkeklere gore gelişmiş ve multifunction ozelligi kazanmıştır erkekler ise analitik dusunme yeteneğinin gelişkin olmasından dolayı bilimsel konularda daha öndedir işte bu yüzden bilim insanı yerine hep bilim adamı terimini kullanırız kadinlar a has multifunction ozelligini atalarımız, eli hamur ovalar tozu dana kovalar diziyle çok güzel açıklamıştır
Sanirim biraz uzun bir açıklama oldu :)
Erkekler daha zeki okur. Kızların da zekileri var tabi ama erkeklerde rastlama olasılığı daha yüksek
yorumları okuyana kadar erkeklerin daha zeki olduğunu düşünüyordum
Bence kızlar daha zeki kıvırma yalan söyleme gibi konularda erkekler yanlarında halt etmiş resmen master yaparak dogmuşlar diyebilirim hatta :)
hangisi daha çok acı çekip olgunlaşmışsa o daha zekidir
sosyal bilimlerde kadınlar
fen bilimlerinde erkekler bence
Guzel yorum
Öss başarılarını baz alırsak kızlar. Ama ben kızlar ya da erkekler daha zekidir inancına inanmıyorum her iki cinsiyettende zeki ve aptal insanlar var.
Bence zeka bakımından erkekler daha üstün ancak zekayı bilinçli bir şekilde kullanmıyoruz bu yüzden bayanlar bizden daha zeki gibi görünüyor diye düşünüyorum
Biz duygusalız bu bir gerçek, duygusallığı kontrol edebilirsek bu bizi daha mantıklı ve zeki yapar. Erkekler ise hormonlarını kontrol edebildiği sürece zekidir.
, bak şimdi söyleyeyim herkes kendine göre değerlendirir ben kızım mesela kızlar diyecem tabiki de erkekler erkek diyecek ama değilmi
yinede cvbım kızlar
tabikide kesinlikle erkekler, en çok bu konudan yakınıyorum zaten :(
Bilim adamı oranı ile bilim kadını oranını karşılaştırırsak sonuç ortada erkekler daha zekidir.
Cinsiyetle alakası yok, kişiden kişiye göre değişir zekilik.