Kızlar mı erkekler mi daha zeki? Şahsi değil genele yayarak çevrenizden gözlemleyerek cevap verirseniz daha iyi olur..
Cevabın nedir?
+1 yılKadının fendi erkeği yendi mi? Araştırmacılar kadınların IQ değerlerinin erkeklerden daha yüksek olduğu sonucuna ulaştılar. Son yüzyıl içerisinde kadınlar önce rakipleri olan erkeklerin seviyesine yetiştiler daha sonra ise onları geride bıraktılar.
Zeka testleri yüzyıllardır yapılmaya devam ediyor. Elde edilen sonuçlarda cinsiyetler arası zeka seviyesi farkı onlarca yıldır pek değişmiyordu : Genellikle kadınlar erkeklerden yaklaşık 5 puan gerideydi. Zeka araştırmaları alanında önde gelen bilim adamlarına göre bu farklılık genetik faktörlerin bir sonucu olmalıydı.
İngiliz gazetesi "Sunday Times" ın yayınladığı bir haber durumun değiştiğini gösterdi : Tarihte ilk defa bu sene kadınların IQ seviyesi ortalaması erkeklerin ortalamasından daha yüksek. Son yıllardaki oranlar bu değişikliğin sinyallerini veriyordu. Cinsiyetler arası IQ değerleri farklılığı git gide azalmaya başlamıştı.
Gazete yayınlamış olduğu raporda Yeni Zelanda uyruklu James Flynn'i tanık gösterdi. James Flynn onlarca yıldır zeka testleriyle meşgul olan bir bilim adamı. Flynn Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı: "Geçtiğimiz yüzyıllarda kadınların ve erkeklerin IQ seviyeleri arttı fakat kadınlarda bu artış daha hızlı gerçekleşiyordu. Bu durum modern zamanın bir sonucudur. Modern zamanın karmaşıklığı beyinlerimizin sürekli bir uyum sağlama süreci içerisinde olmasını sağlıyor ve bu da IQ seviyelerinin yükselmesini beraberinde getiriyor." Kadınların IQ seviyelerindeki bu artışın en mantıklı açıklaması ise, sahip oldukları zor yaşam tarzı. Günümüzde kadınlar birçok görev üstleniyor ve bununla birlikte birçok farklı yeteneğe sahip olmak zorundalar. Birçok kadın bir yandan meslek sahibi olup bir yandan aile işleriyle uğraşıyor.
ALINTI08 Yorumla- 6 ay
Hayır.. kadınlar ve erkekler arasında ortalama aşağı yukarı aynıdır ama yüksek zeka ve düşük zeka alanlarında erkekler çok daha fazlalar... kadınlar ortalamaya daha fazla yığılmış görünüyor...
Yani hale daha dahiler genelde erkeklerden çıkıyor. Kadınların satranç gibi zeka sporlarında erkeklerle mücadele etmesine izin verilir ama örneğin bugğn ilk 100'de tek bir kadın satranççı yok. - 6 ay
@noperva1975 Londra’daki University College’ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu, aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.
İngiliz bilimadamı Rushton da aynı görüşte
İngiliz bilim adamı John Philippe Rushton’dan tartışma yaratacak bir araştırma daha: “Erkekler kadınlardan daha zeki.” Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken bilim adamı bu kez de erkeklerin IQ’sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek olduğunu söyledi. Kanada’daki Western Ontario Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti. Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak “Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor” demesi tartışmaları alevlendirdi. Bu da dediğini destekliyor - 6 ay
- 6 ay
- 6 ay
En İyi Cevaplar
İki tür de zekidir fakat;
Erkekler FM ise (fen, matematik)
Kadınlar TM (türkçe, matematikdir)
ve böylelikle birbirlerini tamamlarlar..117 Yorumla- +1 yıl
Leary Bende tmyim bu arada daha doğrusu kisedeyken tmydim:)
- +1 yıl
@leary cancağızım kardeşim :) aslında orada şöyle ince bir espiri var gerçisen de haklısın anlaşılır diye düşünerek açıklamamıştım. Bak, ikisine de matematik yazdım bunu zeka kabulet. ikimizde de mevcut fen ve türkçe yi aramızdaki ince fark olarak düşün. işte bu noktada zeka değerlendirmeye başlanıyor ama değerlendirilmesi gereken zeka değil mecaz olarak yazdığım fen ve türkçe idi.. kadınlar erkeklerde ki fen i anlayamaz (yaradılışa sebep, keza kadınlard türkçeyi) o yüden asırlık soruya cevap verdim daha benden imza istemeyin.. eig imi alıp gideyim :D :D
- +1 yıl
Zekana hayran kaldım şaka yapmıyorum:)
- +1 yıl
ya kız yazdı sandım seni ne güzel işi pişiriken yakalandîk zekana hayran kalmadîm:)
- +1 yıl
Hay allahım ya komedi ya:)
Annem ortaokul mezunu kiz meslek lisesine gitmis sonra. Tamamen el sanatlari filan yani. Babam yuksek lisans mezunu bir muhendis. Hayatim boyunca hep babamin dunyada tanidigim en zeki erkek oldugunu dusundum. Annemi okutmamislardi. Asiri tutucu bir annesi vardi ne yazik ki. Annemin icinde uhte kalmis. Ben de 2 master bir doktora yaptim artik annecigim yerine de okumus oldum. Annemle babami kulturel olarak asla karsilastiramam babam her seyi bilir inanilmaz kulturludur. Surekli okur izler arastirir. Annem yemekler el isleri felan disinda nerdeyse hic bir sey bilmez. Ilgilenmez de. Ben erkek kardeslerimden daha zekiyim. Ikisi de muhendis. Ama hep en zeki basarli burslarla yurt disinda okuyan sulalenin en zeki tipi ben olmusumdur. Dikkat ediyorum benim icten ice cahil gordugum annem o kadar pratik zeka sahibi bir kadin ki. Her seye kestirmeden cozumler uretebiliyor. Sanirim okumakla zekanin alakasi yokmus. Ya babam aptallasti. Ya da benim annem daha zeki. Kadinlar daha zeki bence. Kadinlar bir anda binlerce sey dusunup yapabiliyor. Erkekler cok sinirli seyler dusunuyor. seks para araba spor. Iki seyi bir arada yapmiyorlar daha basit yasamayi seviyorlar. Kadinlarsa cok komplike. Zaten o erkegi de kadin doguruyor. Her seyin basi kadin ya. Annelerinizi dusunun ya anne kadar zekisi yucesi olamaz bence. Ya caliskan olmakla zeka pek orantili degil. Zeka daha hizli dusunme daha cabuk ogrenme ve adaptasyon saglamadir. Kadinlar istese dunyayi yonetir. Oysa biz isteriz ki arka planda kalalim erkekler bizim icin yonetsin.
00 Yorumla
+1 yılErkekler daha zeki ama tembeller kızlar ise çalışkan oldukları için bir denge söz konusu genel olarak yoksa zeki kızlarda var çalışkan erkeklerde
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
263
Cevap
228Cevap
+1 yıl"Sen dünyayı yöneteceksin, ben de seni..."
Daha haremdeyken koyduğu bu hedefi hayata geçirerek tarihe damgasını vurmuş bir kadın, #Hürrem #Sultan... İlla tarihten büyük örneklere de gerek yok, hepimizin yakından tanıdığı hayatın içinden kanıtlar da bulabiliriz ‘kadın isterse...' tezini doğrulayan... Kariyeri, konumu ne olursa olsun, zeki bir kadının istediği gibi yönlendirebileceği erkekler hep vardır... Son yüzyıla kadar sosyal hayatta geri planda kalan kadınlar, belki de kendi kariyerleri için kullanma imkanı bulamadıkları zekalarıyla muhteşem adamlar yarattılar... Kadının toplumdaki rolü değiştikçe, erkeklerin tahtı da sallanmaya başladı. Dünyaya damgasını vuran siyasetten bilime her alanın ‘en'ler listesi yüzyıllardır erkeklerle doluyken, kadınlar en zorlu alanlarda bile adından söz ettirmeye başladı. Kadınların erkeklerden çok daha zeki olduğunu ve bu yüzyılın kadınların yüzyılı olacağını söyleyen bilim adamları da var. Peki bu tez doğru mu? Cinsiyet zekayı etkileyen faktörlerden biri midir? Kadınların erkekler karşısındaki avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Bu cevap bulunmadı.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılwww.internethaber.com/...-mi-daha-zeki-606859h.htm
Güncelleme: 28/10/2015 17:58
Prof. Dr. Bünyamin şahin, kadın ve erkek beyninin farkları hakkında bilgiler verdi.
Prof. Dr. Bünyamin şahin, 'Beyin erkeklerde 1 kilo 200 gram civarında, kadınlarda ise 900 gram ağırlığa sahip. yalnız yapılan çalışmalar kadınların beyninin daha iyi çalıştığını gösteriyor'Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Beyin erkeklerde 1 kilo 200 gram civarında, kadınlarda ise 900 gram ağırlığa sahip. Yalnız yapılan çalışmalar kadınların beyninin daha iyi çalıştığını gösteriyor” dedi.
OMÜ İlahiyat Fakültesi’nde, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Bilinci Açık Beyinler” başlıklı konferans verdi. Konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında, “Beynimizi tanıyalım”, “Çalışma mekanizması”, “Beyin gelişir mi?”, “Gündelik hayatta ne yapabilirim?” gibi konu başlıklarına yer verdi.
Beynin önemi ve işlevine dikkat çeken Şahin, “Biz aslında görseller üzerinde konuşuruz. Ama bunu güzel bir şekilde yorumlamaya çalışırız. Önce beynimizi göstereceğiz ve çalışma mekanizması ile ilgili bir slayt sunumu yapacağız. Gün içerisinde bu beyni nasıl kullanabiliriz? Daha aktif hale nasıl getiririz? bunu konuşacağız. Beyin erkeklerde 1 kilo 200 gram civarında, kadınlarda ise 900 gram ağırlığa sahip. Yalnız yapılan çalışmalar kadınların beyninin daha iyi çalıştığını gösteriyor” diye konuştu.00 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek beyni birbirlerinden farklı mıdır?
Kadınlar bir şey söylediklerinde; erkeklerin başka bir şey algıladığından ya da daha da kötüsü hiçbir şey algılayamadığından şikayet ederler. Aslında bu konuda erkekleri fazla suçlamamak lazım çünkü bu durum onların zihninin farklı işlemesinden kaynaklanıyor. Erkek ve kadın beyninin; hem boyutları, hem de özellikleri farklıdır. Bu nedenle eşiniz veya sevgiliniz farklı şeyler algıladığında; onlara kızmayın, beyninin nasıl işlediğini anlamaya çalışın.
Ne gibi farklar var iki beyin arasında?
Erkek beyni, kadın beynine göre matematikte daha iyi ama bir probleme ya da objeye kadından farklı bakabiliyor. Korku, aşık olma, aşırı acıkma ve arzu etme gibi birçok duygunun merkezi olan limbik sistemdeki hipotalamusun erkeklerde daha büyük olması; onların sekse ve şiddete daha duyarlı olmalarına neden oluyor.
Kadınlar mı daha zeki yoksa erkekler mi?
İki beyin arasında sadece ağırlık farkı var. Kadın beyni, erkeğinkine göre daha hafif. Zeka olarak herhangi bir fark yok. Zekayı belirleyen genetik ve çevresel faktörlerdir.00 Yorumla
+1 yılHer iki cinsten de zeki olanlar var bunun ayrımını yapmak pek mümkün değil. Birde zeka göreceli bir şey hani bir çok şekilde sınıflandırmaya açık. Sözel zeka var, müziksel zeka var, sosyal, görsel, sayısal.. böyle uzar gider liste.
Örneğin benim sayısal yönüm sıfır ama sözel veya sanat yönüm iyi. Karşı cinsten birinde durum tam tersi olabilir. Bu durum bizi birbirimizden üstün veya yeteneksiz yapmaz. Nasıl ki kuşlar yüzemezse, balıklar da uçamaz.
Tarihe veya günümüze baktığım zaman, yapılan icatlar/buluşlar olsun devlet yöntemi olsun erkeklerin adı sanı daha öne çıkmış görünüyor. Sırf buna bakarak erkekler daha zeki demek haksızlık olur zira kadınların da geçmişte ve hala günümüzde bir çok konuda baskı altında olduğunu ve kendilerini yeterince ifade edemediklerini göz önünde tutmamız lazım.
Bana göre kadın-erkek aklı arasında ki en belirgin ve genel fark.. bizlerin çok fazla detaycı olması sizlerin ise olaylara nispeten daha düz mantık yaklaşmanız.148 Yorumla- +1 yıl
Edebiyat yapmaya lüzum yok erkekler daha zeki deyip kapatmak istiyorum assdffg
- +1 yıl
@fussemaniaq Hadi oradan asdg
- +1 yıl
@pnraltan ahah teşekkürler.
- +1 yıl
Erkeklerin beyni daha büyük nispeten daha çok nöron var diyorlar, kanıt olarak erkekler avcılığa alışkın olduğundan taktik vb. Daha kurucu daha plancı oluyorlar kadınlar detaycıdır ve erkekler anı yaşar, geleceğe ayak uydurur; kadınlar geçmişle bağlantı kurar anı yaşar ama hep geçmişle bağını koparmadan yaşadığı için bağlı yaşar.
Yine de zeka tipleri konusunda haklısınız. - +1 yıl
Son cümlen hariç çok doğru bir tespit olmuş. Bizler-sizler ayrımı yapılması aslında bu konuda mümkün değil ama biraz eskilerden gelen, geçmişten kalan bir o erkek-kadın ayrımından kalan fikirler zihinlerde kalmış olabilir. :)
Ha, neden dersen, istisnalık rakamlardan fazla olarak konulara düz yaklaşan kadın fazla fazla mevcut ve bunun tam tersi olarak erkeklerde de oldukça detaycı olan insanlar istisna diyecek kadar az değil, bu bir gerçek. Ama bana da sorsalar ilk aklıma böyle yazmak gelebilirdi ve günümüzün gençlerini (20-30) hafife almamak lazım.
Kendimi de genç yaptım, güzel bir hismiş. :P
Erkekler bence daha zeki çünkü kadınların başarılı olma sebepleri çok çalışmaları ugrasacaklari şeyler yok ve hep çalışıyorlar ama erkeklerin uğraşı çok mesela erkekler pc oyunlarini sever oynarlar çoğunluğu ders çalışmak yerine ama bir kız bunu sevmediği için oynamaz ve onun yerine ders çalışır ama gel gör ki sınav günü geldiğinde kız o kadar çalışıp 1. olsa bile başını oyundan kaldırmayan erkek 2. olur hiç çalışmadan
Sonra mesela iş hayatında erkekler boş vakitlerin de geceleri dışarı çıkar halı sahaya giderler ama kadinlarin sadece alış veriş aktivitesi olduğu için onun haricinde hep kariyerle ilgilernirler ama gel gör ki erkekler ayni anda aynı terfiyi alırlar
Ev hayatına bakarsakta çoğu zaman erkeğin sözü geçer hem kadının hem erkeğin yüksek lisans yaptığı evlerde bile çünkü erkek zekidir ancak zeki insanlar başkaları üzerinde otorite kurarlar. Bence Erkekler daha zekidir ama ya calisamazlar ya da beyinlerini. kullanmazlar.😊20 YorumlaZekanı çeşitleri vardır. Görsel, sosyal, sözel zeka kadınlarda, Matematiksel/Mantıksal Zeka erkeklerde daha fazla gelişmiştir.
Sebebi de kadınların detaycı, erkeklerin pratik olmasından. Ama bu demek değil ki Matematiksel zekası gelişmiş kadın yoktur. Şu an dünya üzerindeki en zeki insan 228 IQ seviyesiyle bir kadın mesela. (Marilyn vos Savant)
Dünyanın en zeki adam olarak kabul ettiği Albert Einstein'in zeka seviyesiyle 160.
Tabii sahip olmak mı daha önemli yoksa sahip olduğunu bir ürün vererek ortaya çıkarmak mı tartışılır.00 YorumlaCinsiyetin zekayı etkileyen bir unsur olduğunu düşünmüyorum. Yalnız bazı arkadaşlar kadın sanatçıların, biliminsanlarının, düşünürlerin erkeklere göre sayılarının az olmasına dayanarak erkeklerin daha zeki olduğunu iddia etmiş, muhtemelen kendileri vasatın altı bir zekaya sahip olduğu için hemcinslerinin başarılarını sahiplenmeye çalışmışlar. Oysa dünyada 19. yüzyıla kadar kadın insan muamelesi görmezdi, eğitimi gereksiz görülürdü, eve kapatılır ve çocuklarıyla eşine hizmet etmesi gerektiği söylenirdi. Türkiye'de ise üniversitelerde kadın sayısı son 30 yıldır falan artmaya başladı. Yani cinsiyet ayrımcılığı olmasaydı maria anna mozart, marie curie, simone de beauvoir gibi binlerce kadının adını sayabilirdik.
00 Yorumla(Akıllı şudur ki, Allah’a ve Peygambere inanır ve ibadetlerini yapar.) [İbni Muhber]
(En akıllı, Allahü teâlâdan en çok korkan, Onun emir ve yasaklarına en güzel uyandır.) [İbni Muhber]
(Akıllı, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için amel edendir.) [Tirmizi]
(İnsanlar, tarağın dişleri gibi eşittir. Üstünlükleri, ibadet farkından ileri gelir.) [İbni Lal]
(İnsanların yaptıkları hayırların mükafatı, akılları nispetinde verilir.) [Ebuşşeyh]
(Her şeyin bir direği vardır. Müminin direği ise akıldır. Kişi aklı nispetinde ibadet eder.) [İ. Gazali]
(Allah indinde en kıymetliniz, akılca en üstün olanınızdır.) [İ. Gazali]00 YorumlaKabullenmek zor ama erkekler daha zeki aslında ama akılları başka yerlerinde olduğu için çoğu sınıfın en başarılı öğrencileri kızlardır :) bu biraz fıtrat meselesi heralde bir erkek ders çalışırken ne kdr yoğunlaşırsa yoğunlaşsın yanından geçen bir kadının parfüm kokusu onun bütün dikkatini dağıtıp bir daha aklını toparlayamamasjna neden olurken kızlarda bu çok kısa süreli bir dikkat dağınıklığına ya da hiç umursamamaya neden olur
33 Yorumla- +1 yıl
@kelebek4 mucitler? Erkek? =? Ok.
- +1 yıl
kadınlar da zeki :D
+1 yılZaman'ında fen lisesinde okudum çok az kız vardı sonra Anadolu'ya sonra da düz liseye geçiş yaptım kız sayısı gittikçe arttı
Şimdi itüdeyim yine kız yok yüksek puanlı makina elektrik endüstri gibi bölümlerde kız sayısı genele göre azken matematik fizik kimya gibi puan düştükçe kız sayısının arttığını görebiliriz
Sosyal zekaya gelirsek dünyadaki en ünlü yaşam Koç'ları erkek
Hatta kadınların yapmakla övündüğü yemekte bile erkekler kadınlrdan iyi en iyi aşçılar erkek
Bizim ülkede cinsellik gibi bir problem olduğu için kadınlar erkekleri bir nevi yakalayabilir hemcinslerimin gerçekten aptal olduğunu düşünüyorum o kadar önemli bir organ değil kafanı kullanıp paranı kazansan her istediğin senin
Şartlar eşitlendiğinde ezici üstünlüğümüz devam ediyor ama göğüsler ve bacaklar hala onlarda 😅00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler daha zekidir. Bunu tüm tarih boyunca var olan bilim adamlarından dahi anlayabilirsiniz. Erkekler bilimde kızlara oranla kat ve kat daha fazla.
Ve ayrıca kızlar , sayısal vb. konularından çok çabuk sıkılıp bırakıyorlar, mimari vb. hesaplamalarından uzaklaşıyorlar. Çok detaycı ve duygusal oldukları için geri kalıyorlar.
Ama 2 kişiyi yan yana getirdiğinde kızlar daha akıllıymış gibi gözüküyor , bunun nedenide kızların erkeklerin duygularını kullanmasından dolayı kaynaklanıyor.
Erkeklere oranla kızlar çok daha duygusal olduğu için ve aynı zamanda, cinsel çekim açısından kızlar daha etkili ve erkeklerse bu konuda çok mağdur olduğu için , zeka tam olarak gösterilemiyor. Derler ya hani "beynini şeyin mi kontrol ediyor" diye aynen o mantık.00 Yorumlabilim insanlarının çoğunluğu dünyada üst seviyelerde yer edinmiş insanların çoğunluğu dünyada yönetimde söz sahibi olmuş insanların çoğunluğu erkek. bence zeka bakımından erkekler bir tık önde fakat bu kadınların da aptal olduğunu göstermiyor. kadınlar da zeki ancak kadınlar genelde rahatçı ve özgüvensiz onları geride bırakan da bu. hatta zekaları eşit derece de denilebilir.
20 Yorumla- Diğer konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler bir çok konuda daha zeki. Biz kadınlar , duygularımızı bazen tutamayıp duygularımız ile hareket ederiz.
Bu durum kimi zaman saçma hareketler yapmamızı sağlar.
Masela bir arkadaşımıza kızsak direk kavga ederiz laf çarptırırız. Çoğu erkek bunu yapmak yerine kullanmayı seçer. Kendi çıkarlarına göre iyiye çekebilecek yetenektedir bir erkek.
Bu yüzden kadınlar daha çok sever, daha duygusaldır.
Erkeklerde daha çok zekidir diyorum :)10 Yorumla
+1 yılünlü düşünürler, sanatçılar, klasik müzik duayenleri. genelde erkek. velhasıl bu doğru bir tespit olmaz yine de. Çünkü dünya her daim kadın baskıcılığının üzerine, onlara fırsat verilmeden dönmeye devam etti.
İyi düşünen bir kadın melektir elbette, kötü düşünen bir kadın da melektir. Çünkü kötü düşünen kadının kötü düşündüğünü bilmez, iyi düşündüğünü zannedersiniz.00 Yorumla
+1 yılBence akademik başarı olarak erkekler daha önde bknz bilim insanları ama bunu kadınların önlerinin kapatılmasına vurabiliriz. Ama kültürel olayları baz alırsak kadınlar daha kültürlü bir kere bir olayı bütün boyutlarıyla düşünüyoruz kuruyoruz vs ve kadınlar yalan söylediğinde daha az yakalanıyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılBence erkekler daha zeki ( mühendis, doktor, pilot ) bu meslekler en çok onlara yakışıyor ve oluyorlar da. Sınavlarda ülke genelinde kızlar başarılı çıkabilir fakat arada derece yapanların çoğunun erkek olduğunu unutmamak gerekiyor. Kız erkek boşver de Türk zekası diye bir şey var başka canlıda olmayan başı sıkışan herkes zekasıyla bir şekilde kurtuluyor. :D
00 Yorumla Diğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. çevredemde ki gacılar genelde aşk istiyoruz diyorlar
amma kendileri ile çelişip cinsel birliktellik yaşıyorlar
buna pararale olarak gacıların zeki oldugunu düşünmüyorumm
erkekler istediklerini aldıklarını için
onları zeki olarak görüyorum71 YorumlaElbette ki erkekler ne derece kullanıldıkları bilinmez fakar kadınlar daha akıllı yani daha az zekaya sahip olup daha çok çalıştırıyolar akıllarını...
Tekrar söylüyorum elbetteki erkeklerdir... çevrenizi geçin şöyle bir tarihe bakın bilim adamlarına falan filan :) ki benim çevremdeki erkeklerde daha zeki00 Yorumla
+1 yılerkekler daha zeki ama kızlar daha dikkatli. erkekler çoğu konuda o kadar dikkatli bakıp düşünmedikleri için aslında zeki değil gibi geliyorlar da :D zekalarından kaynaklanmıyor. erkekelr daha zeki. ayrıca tabii ki yüksek zeka gerektiren tek iş doktorluk değil ama dünyadaki en iyi doktorlar cerrahlar da erkek cinsiyetçilik yapmıyorum gerçek bu
00 Yorumla
+1 yılgenetikte sikinti yasamamis tüm insan bebekleri zeki dogar cevre etkenleri ya onu daha iyiye götürür ya da daha kötüye kizlarin baski altındaki büyümelerinden dolayı genel olarak herhangi bir iste uzman olarak erkek görürsünüz bunun nedeni kadınları cesitli etkenlerden kaynaklı fırsat verilmemis olmasındandır
00 Yorumla
+1 yılcumhur başkanı erkek, devlet başkanı erkek, başbakan erkek, vali erkek, kaymakam erkek, apartman yöneticisi erkek, mühendislik erkek mesleği, generaller erkek, dünyayı yönetenler erkek, einstein erkek, tesla erkek, newton erkek, o erkek bu erkek şu erkek. daha fazla tartışmayalım bu konuyu. bayanlar çiçektir, bayanlar uygarlıktır. allah başımızdan eksik etmesin. ama zekilik tartışşmasına girmeyelim
00 YorumlaErkeğin yalan kurgu hızlı pratik zekası var :)
Ama kadının da mantıkla paralel zekası var sorun çözmesi için progranmis sanki yani aslında her insanda zeka var kimde daha çok değilde kim neye kullanıyor gibi bu :)11 YorumlaTabiki erkekler ya da kızlar diyemem istisnalar ikisindede var ama her kizda seytanlik vardir bir kiz istesin ustesinden gelemeyecegi sey yoktur en ince ayrintisina kadar dusunur oyle hareket eder ve seni canevinden vurur kizlari seytanligi zeki yapiyor bence
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılMuhatap olmayı seçmediğim insanlar var.
O yüzden Gerizekalılık iki cinste de eşit yayılmış gibi.130 Yorumla
+1 yılbu bir kibir değil ama çevremi değil direk kendimi gözlemledim zekilik ve kurnazlık arasında ki ince çizgiyi de yok saymadan olayı incelemek mantıklı olanı olur. kızların daha zeki olduğunu söylemek isterdim e hemcins haliyle ama sanırım bunda bir ayrım yapamam. ben ve benim gibi vaktinin onda dokuzunu düşünmeye ayıranlar kız ya da erkek farketmeden zekada açık ara farkla öne atlar diyorum. cünkü zekayıda düşünme uygulamasıyla desteklemeyince köreliyor...
00 Yorumla
+1 yıldunyanin en buyuk mucitleri, edebiyatcilari, microsoftun, ibm in, facebookun ve ya herhangi buyuk dunya markasi bir sirketin teknolojinin kurucu hangi cinsiyet acaba? diyecegim bu kadar.
52 Yorumla- +1 yıl
böyle akılı insanlar lazım bu ülkeyi sırf yalakalık için kızlar diyorlar bilim adamlarının bile 100 de 90 ı erkek
- +1 yıl
Bir Harezmi, Ibni sina, Ali bin ridvan, Aksemseddin, Ve ya bir oktay sinanoglu lazim bu dunyaya...
insanın beyni eşittir cinsiyette bir keram yok boşa tartışıyosunuz fakat genel olarak bakarsak erkeklerin aklı bazen duruyo aşa kattaki kafası hükmediyo kızlarda böyle bir sorun yok sürekli ev işi yemek vs alışkın olduğu için biraz daha çalışmaya eğilimli sonuç olarak kimse annesin karnında birşey öğrenmez çalışıp aklını kullanan zekidir. net
00 Yorumla
+1 yılFırıldaklık konusunda kızlar daha zeki olmazı olur yapar bu kızlar üste çıkmakta onlardan zekisi olamaz ama böyle bilimsel şeylerde olsun teorik de olsun erkekler daha iyidir. Uygulamamız kötü bizim :(
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. ben sana soruyorum sağ kolun mu uzun sol kolun mu sağ gözün mü küçük sol mu :) yani o kadar gereksiz ve saçma bir soru. zeki olanı merak ediyorsan aklını kullanabilendir cinsiyet ile alakalı değil bu ;)
10 Yorumlatarihe damga vurmuş bilim insanlarına baktığımızda karşımıza hep erkekler çıktığı için, fazla tartışılmaması gereken olaydır. hatta ''bilimadamı'' sözü ''bilim insanı'' sözünden önce gelmektedir, kadınlar da fevkalede zekidir, buna lafım yok. ama şeytanlıkta.
01 YorumlaGenel olarak erkekler daha zeki ama fazlasıyla salaklar.
Genel olarak kızlar daha akıllı ve ortalama bir zeka ile birlikte erkeklerin arasında parlıyorlar bence.
Anlamayan olursa diye : zeka ve akıl farklı şeylerdir.00 YorumlaZekilikden kastın elle tutulur bişey yapmaksa erkekler zeki. Nerde bir yalancı kadın erkekte soyluyoda yutturamıyo kadın kurnaz ama aklı gucu farklı yerlerde. Kurnazlığı arkadan iş çevirmeyi laf sokmayı zekadan sayıyorsa kadın master yapmış olur :D
00 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Erkekler tek bir şeyi düşünmekte çok daha başarılı , kadınlar aynı anda birden çok şeyi düşünmek konusunda daha basarili.. ve erkeklerin analitik zekası daha gelişmiştir.. genel zekiligi ise cinsiyete dayandirmiyorum.
00 Yorumlakızlar zeki ama şöyle bir durum gözlemledim erkeklerin zeki olanları aşırı zeki oluyor gerisi tam he sulak oluyor arası yok ama kızlar daha normal zekilik derecesinde genele vurursak bu yüzden kızlar daha fazla çıkar fikrimce
00 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Şeytanlik konusunda kızlar bilim genel kültür vs erkek
31 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=6NQfS8hOT1k
Bu konu beyazda biter..:))12 Yorumla- +1 yıl
Sen aşağıya bir bak;)) kadın erkek çekişmeler i böyle uzar gider;))
Diğer konusunda 534 cevap paylaştı. Kızlar. tabiki. Kendi üzerimden cevap veriyim. Çok saf ayağına yatarım, zehir gibi bildiğim şeyleri bilmemezlikten gelirim. Karşımdaki kendini zeki sansın. Oyuna getirmeye çalışırlarken oyuna getirdiğim çokk oldu :)
00 Yorumla
+1 yılErkekler. Bunu tarihteki en zeki ve buluş yapmış kişilerinin oranına bakarak ta çok rahat anlayabiliriz. Albert Einstein, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Guglielmo Marconi, George Bednorz, Claude Chappe, Gerbert, Henry Seely, Karl Linde... gibi :)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Zekilik konusunda bir sıkıntı yok kadınlar da zekidir. Kafada kırk tilki dolaşıyor kuyrukları birbirne deymiyor modunda olduğu için kızlar biraz değişik geliyor bize.
10 Yorumla
+1 yılBak biz erkekler en azindan kendi adima butun kadinlardan daha zeki oldugumu biliyorum ama bak bu kisim onemli hayatimi kadinlarin bizler den daha zeki oldugunu dusunerek yasiyorum nuansi yakaladin umarim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabikide kızlar erkek çok basit intikam planları kadınlar çok daha kötü yapar tarihdeki kadın katileri'de var isterse kadınlar erkeğe kendini baģladımı olay orada biter ona iateğini verirsen eģer sana köle olurlar yani ben öyle düşüyorum şirin ve savunmasız bir imaj çizmekte başlamak gerek
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin zeka puanı genel anlamda daha yüksek ;fakat kızlar daha çalışkan ve azimli, bu yüzden erkeklerden daha başarılılar.
40 Yorumla
+1 yılKızlar daha akıllı uzun vadede daha mantıklı hareket ediyorlar, erkeklerin pratik zekaları gelişmiş anlık çözümler üretme becerileri daha yüksek.
20 Yorumla
+1 yılHoşlandığı çocuğa karşı FBI olan biz kızlar.. Çocuğun haberi bile olmuyor..
Hatta sevmediğimiz insana karşı düşman kesilip karda yürüyüp izimizi belli etmeyen biz kızlar..00 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkegin zekisi zeki oluyor aslinda. Pek cok alanda erkekler buyuk basarilara imza atiyor. Ama kadınların ataerkil düzende önü kesildigi icin kendilerini gosterememisler. Kadınlad zeki, erkegin de zekisi hakikaten zeki.
00 Yorumla
+1 yılgenellemede kizlar daha duzgun dusuncelidir amma bazie rkekler istisna olarak kizlardan daha zeki ask hayatinda ghep kizlar cunku kizlar ne istediklerini bilen bir tip
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Erkekler zeki ama pratik zeka deliller duz mantik olduklari için sonuç odaklilar.
Kadim beyni ayri bir dünya daha zeki diyemem ama ayrintici. Arastirmaaci. Bu sayede erkek beynini yakaliyor diye düşünüyorum. Bilemedim ya da öyle bisey00 YorumlaKadinlar bazen saf oluyorlar ama erkeklerde böyle saflik olmasina rağmen yinede zekasini çaliştirir. Örneğin aşk ilişkilerinde kadin duygulariyla erkek mantiğiyla haraket eder. O yuzden erkekler kadinlardan zekidir. Benim duşuncem bu belkide hataliyim onu bilmem...
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılHerkeste var bir şeyler. Ayrımcılık yapmamak lazım.
40 Yorumla
+1 yılErkekler mantık dahilinde hareket eder hep. Kadınlar duygularıyla hisleriyle. Ama kadın hem duygusunu hemde mantığını kullanırsa daha zeki bir varlık olur erkeğe göre diye düşünüyorum. Tabi sadece duygusal olarak düşünürse erkekler daha zeki
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin aklı farklı yere çalışır kızların daha farklı.
Genelleme yapılabilmesi için tüm milletin aynı fabrikadan çıkması gerekir ki böyle bir şey mümkün değil.00 Yorumla
+1 yılGenel olarak İnsanlar Zeki diyelim :) ORTAK olarak zekidir her insan bana göre herkese eşit zeka dağıtıldı ama onu kullanmayı bilen var bilmeyen var
20 YorumlaDiğer konusunda 934 cevap paylaştı. Kızlar şüphesiz bizlerden daha zekidirler , teknik alanlarda erkekler daha zeki gibi görünse de , genel anlamda , doğurganlık kadınlara verildiği için tanrı onları bazı yönlerden üstün kıymıştır
00 YorumlaTum ilim sahiplerinin cogunlukla erkekler oldugunu dushunursek erkekler daha zeki. Tabi kizlarda var zeki nadir cok. Neyse sorunun cevabi genel olarak erkekler zeki kizlar sinsi.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi soru öyle yerlere çekilirki :) . Bazı erkekler var inanki bazı karılardan daha üçkağıtçı daha işgüzar ve çakal. Ama bazı kadınlar var , ocak yakar ocak. Bence erkekler.
00 Yorumla
+1 yılbu soruya her zaman kızlar derim.. çünki zeki insan kızlar der.. :D kavga çıkartmaz.. zeki olmayanlara gaz verip kendine bulaşmalarına mani olur.. :D tekrar ediyorum tabii ki de kızlar daha zeki.. :D
00 Yorumla
+1 yılKızlar daha zekidir, yalan söylemekte usta olan bir cinsi nasıl yalan söylemeyi bir türlü beceremeyip sürekli yakalanan ve bu nedenle yalancı damgası yiyen cinsle bir tutarsın?
00 YorumlaYaa bilmiyorum ki ben kızlar derim erkekler çıkar erkekler derim kızlar çıkar ama ne biliyim çevremede bakınca zekiliği bilmemde en kurnaz cinsiyet kızlardır bence🙄🙄
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. kızlar daha zekidir çünkü küçüklüğünden beri yasaklarla büyümüştür ve zekasını geliştirerek çözümler bulmuştur :D erkeğin önüne engel koymamışlar ki kendini geliştirmek istesin
00 YorumlaKizlar daha olgun
erkekler daha zeki
kizlar daha mantikli
Erkekler daha ozgur11 Yorumla- Devamını Gör (431)
Devamını Gör(476)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası