Anlamıyorum bir kadın neden şeriat ister? Neden kendini bu denli aşağılık görür?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılcanim ben de muslumanim ve kurani bastan asagiya okudum. ne yazik ki ister musluman olsun ister olmasin herkes cok farkli yorumluyor. mesela "savas varsa ve ya kadinlar dul kaldiysa onlara sahip cikin" deniliyor ama cok eslilik yapilabilir denmiyor. tabii ki de seriatci kadinlari anlamak cok zor. gerci şu an kapali kadinlar basi acik olanlara fark atiyor.1 kilo makyaj topuklu ayakkabi rengarenk esarplar falan. kapali olmak dikkat cekmemek, erkeklerin dikkatinden korunmak demek degil mi? acik kadinlar ve ya kizlar kapalilardan daha az dikkat cekiyor su an. tabii istisnalar var onlara bir sey diyemem. ama kadinin kendini bu kadar dusurerek seriat istemesi bana da anlamsiz ve sacma geliyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılçünkü kendileri fikir üretmeden, düşünceleri olmadan yaşarlar, araştırmazlar, okumazlar. kendi düşünceleri sandıkları şeylerse onlara dayatılmış şeylerdir. ama herkesten daha bilgililerdir (!)
30 Yorumla
biriyle tartışmıştım bu siteden ataerkil toplumun kalıplarından çıkıp istediği şeyi yapmasını söylemiştim. tartışma sırasında beni son derece haklı bulmasına rağmen "ben böyle yetişmedim yapamam" gibi şeyler söylüyordu. ülkemizde kadınların yetiştirilme tarzı bu olduğu için şeriatı savunuyorlar, 19. yüzyılda köleliği savunan siyahiler gibi. mini etekli kadın gördükleri zaman "sana tecavüz edilirse laf etmeye hakkın yok" diyen köpekler şeriat ister tabi çok şaşırmamak gerek
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. O yine söylediklerini mantıklı bulabilmiş, bazıları düşünmeyi bırak okumaya bile tenezzül etmiyor. Tek açıklama beyin yıkanması...
+1 yılSen boğazına kadar şirke ve küfre giriyorsun ve girmişsin kuranda sen gibilerin hükmü belli ama ben genede senin için dua ettim şu an tevbe etmem gerekiyor çünkü sana dua ederek bende bir nevi küfre girmiş gibi bir şey oldum.
Şeytan azapta gerek, cehalet be bilgisizlik şeytanın taa kendisidir.32 Yorumla- +1 yıl
Şeriatın ne olduğunu bilmeyen eksi veren düşüncesiz beyinsizler ordusu
Soran+1 yılSenin için kötü oldu zaman
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
31Cevap
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hay ağzını öpeyim ya.
Bazı kadınlar kendilerini cisimleştirmeye tabular içinde nasıl da izin verebiliyorlar. İnsanlıklarını yaşamaktan, özgür iradeden ne kadar yoksunlar ve bunu anlayabilecek kapasiteden ne kadar uzaklar, anlamak cidden güç. Fakat bu hep, burundan, saçtan, tahrik olan Taksim tacizcisi adamların ürünü.10 YorumlaKadını yücelten şeriattır. Küffar kadını diri diri gömerken Peygamber'imiz kızını omuzunda gezdiriyordu. Cennet anaların ayakları altındadır dendi. Sen şeriatı Nasıl anlıyorsun önemli olan o. Şeriat ne arabistan ne İran. Şeriat demek Kuran demek. şu an hiç bir ülke de şeriat uygulanmıyor. Kimse arabistan a İran'a bakarak şeriatı kötülemesin. Önce bir karşı çıktığın şeyi araştıracaksın öğreneceksin ondan sonra yorum yapacaksın.
24 Yorumla
Soran+1 yılTürklerde kadınlar diri diri gömülmüyordu. ta o dönemde DEVLET YÖNETİYORDU. Siz Türk değil misiniz neden arap örneği veriyorsunuz?
- +1 yıl
Ooo ablacım sen olayı farklı yere getirdin. Neden Arap'tan örnek veriyorum İslamın doğdu yer millet Arap'lar ve arapların yaptıklarına karşılık İslam dininin getirilerini söylüyorum. burada olayın ırkla alakası. Bana Türkçü takılma ben senden daha Türküm. Türkçülük te moda oldu. Kimse de dava yok moda var.
Soran+1 yılTürkler için kadın yöneticiden cariye konumuna düştü ne değerinden bahsediyorsun hala?
- +1 yıl
Bana Türklüğü anlatma neyin ne olduğunu biliyorum benim adım Oğuzhan Soyadım Başbuğu kullandığım nick Alpargu her yanım Türklük. Ben Türklüğü biliyorum da sen İslamiyeti bilmiyorsun sıkıntı orda. Sana daha fazla birşey anlatmayacağım- alimle tartıştım kazandım cahille tartıştım kaybettim.- cevap bile yazmana gerek yok. Çünkü sen burada bir şeyleri anlamak için değil kötülemek için gelmişsin. At gözlüklü feminist Tengrici.
+1 yılŞeriat hakkında, yüzeysel bilgi sahibiyim, derinlemesine bilgi sahibi değilim.
İnternette, her konuda olduğu gibi, bu konuda da bilgi kirliliği var.
Rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi; "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz."
İyice araştırıp, öğrenmeden, bu konuda yorum yapmak, yanlış olur bence.30 YorumlaYemin ederim ki en güzel duzen Allahin duzenidir.
Ve siz hakikati gormeseniz de Allaha donduruleceksiniz.
Veyl olsun beşer sistemine.
Veyl olsun Allahin egemenlige karsi gelenlere.
Hududullahi seviyesizce indirgeyenlere ve haddi asanlara veyl olsun.
Kuran hayatin her alanini kusatan basli basina bir hayat kitabidir.20 Yorumlaya aynı fikirdeyim ya kendi beyniyle hareket edemeyen kadınlar bunlar
34 Yorumla
Soran+1 yılBeyinleri küçük yaşta yıkayınca böyle oluyorlar
Soran+1 yıl13 yaşından önce insan beyni dinleri algılayamaz ve kendine söyleneni sorgulayamaz. Ülkemizde ise din eğitimi çok küçük yaşta başlıyor, yani kelimenin tam anlamıyla beyin yıkama bu. O yaşta çocuğa doğru olan bu diye dayatırsan, yanında da biraz cehennem korkusu kullanırsan hayatı boyunca doğru olanı bulmaya çalışmaz.
+1 yılŞeriat ALLAH'ın kanunudur sözlük anlamı canım kardeşim. Aslında onlar Kur-andaki şeriatı bilmiyorlar hadislerden , icmadan uydurulan şeriatı istiyorlar bir bilseler Kur-andakinin ne kadar muhteşem olduğunu..
32 Yorumla
Soran+1 yılKurandaki de bana insancıl gelmiyor ama diyelim ki demokrasiden daha iyi. Kim uygulayacak?
- +1 yıl
Kardeşim saygı duyuyorum , bilinmeyen şey insanlara mantıklı ve inandırıcı gelmez. Şimdi kardeşim öncelikle bunu uygulamak için bu kitabın ALLAH'tan geldiğini ve emrettiği herşeyin aslında insanın yararına olduğunu , yasakladığı şeylerin insana ve insanlık sistemine zarar verdiğini , emrettiği şeylerin ise insanlığın sistemini düzenlediğini ve bizlere yarar sağladığını anlamamız gerekiyor. Tabiki bunun uygulanması için bir toplumun Kur-anı tek kaynak ve Tanrıdan gelen bir mesaj olduğunu insanlık için en iyisi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Peygamber öldüğünden beri hiçbir millet ve devlet Adaleti Kur-an ile sağlamadı ve asla da sağlanabileceğe benzemiyor ben inanmıyorum.
+1 yılCunku seriatta kimsenin kendisini taciz edemeyecegini tecavuze ugrayamayacagini bilirde ondan
107 Yorumla
Soran+1 yılHe. Çocuk yaşta yaşlı adamlarla evlensin, üstüne kuma getirilsin de aman dikkat taciz olmasın.
- +1 yıl
@Gerçeklik asfalt olmak istiyolar bunlar. evlenmeden once butun pisligi yasamak ondan sonra birine kapat atmak amaclari. sonrada sıkılinca bosanirlar. malum biriyle bir omur gecirmek imkansizdir bunlar icin.
Soran+1 yılBiriyle ömür geçirmek istediğim için böyle düşünüyorum belki :) Hani kuma falan :) Görende islam tekeşliliği savunan ahlak abidesi bir din sanacak.
- +1 yıl
@Gerçeklik olayı bitirmişsin kardeşim helal olsun
Site bile sizin cinseyetinizi kullanıyo onu farkedemiyorsunda cenneti ayaklarınızın altına seren dini mi farkedemiyorsun
718 Yorumla
Soran+1 yılCennet islama göre annelerin ayakları altındadır. Kadınların değil. Bu da kadınları bebek fabrikası yapar.
Soran+1 yılAnne olmayanlar ne islam için? Her kadın anne olmak zorunda mı?
Soran+1 yılİnsan dışında her şey. Kadınların iş hayatına katılması bile mümkün değil şeriatta.
Soran+1 yılŞeriat ülkelerinde de genel ev var.
Soran+1 yılYav sözde şeriat diyip duruyorsunuz da hangi kafayla Türkiye'de gerçek şeriat uygulanacak sanıyorsunuz?
- +1 yıl
Senin verdiğin cevaplara göre cevap vercem, türkiye bu haldeyken şeriat zor evet, ama sen şeriatı sadece yönetim biçimi sanma, şeriat islamın kendisi, tuvalete sol ayakla bile girmek şeriat, sen islamı şeriati biliyo olsan kadını aşşağışadığını değil tem tersi kadına değer verdiğini görürsün, sen şeriat sandığın ülkelere bakıpta şeriat bu deme yanılırsın, ordan burdan duyduğunla gördüğünle değil iyice araştır öğren, sonra gel kadına değer vermiyosa istediğini de bana
Soran+1 yılŞeriata göre ben erkeklerin de çalıştığı bir şirkette ceo olabilir miyim?
Soran+1 yılMüslüman olsaydım erkeklerin de çalıştığı bir şirkette bir kadın olarak ceo olabilir miydim? (Bilale anlatır gibi yazmayınca neden anlamıyorsunuz bilmiyorum cidden)
Soran+1 yılŞeriatta yasak işte kardeşim anlama kıtlığın mı var?
Fıkıhtan habersiz, aptal aptal konuşuyorlar. Aşağılık görmekle alakası yok bence, bilgisizlikten, cahillikten.
20 Yorumla
+1 yılbelki müslümandır ne dersin?
ya da müslüman olduğu için
"Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma." (casiye-18)
ayetine iman emiştir... ;)22 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olmadan önce kadındı ve her kadın kendine saygı duymalı
- +1 yıl
kadın olmadan önce insandın insan görüşlere saygı duymalı ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan bir televizyonlara, reklamlara, kliplere çevresine bakar çoğu erkek kadınları et parçası olarak görüyor. Reklamlar ilgi çeksin erkekler baksın diye kadınlar meta olarak kullanıyorlar. Kliplerde bir erkeğin yanında 10-15 kız var. Spor programları ilgi çeksin diye kadın sunucular erkeklerin şehvi zaaflarından yararlanırlar. Yani kadınlar şu an kapitalizm tarafından erkeklerin şehvi zaaflarınından yararlanılması için kullanılan bir et parçası olmuş durumda.
10 YorumlaBence güzel bir soru ama buradaki herkesle tartışılmayacak bir konu. Tepkiler fazlaca olmuş ama şeriat isteyenler varsa yolu açık Suudi Arabistan'a gitsinler diledikleri gibi yaşasınlar özgürlüğün tadını
20 Yorumla
+1 yılÇünkü tecavüz, işkence ve, foursome çok cazip geliyor da ondan :)
Bakınız şeriatın en iyi uygulayıcıları ISID'in yaptıkları.20 Yorumla
+1 yılSana dinden bahsetmieyecegim bile dinsizin tekisin bu kafayla devam et git kumsalda orani burani güneşlendir falan sen bunlara kada yorma zeka kapasiten kaldiramaz bunu
86 Yorumla
Soran+1 yılAhah. İşine geliyor değil mi şeriat? Sübyancılık, çokeşlilik serbest ne de olsa.
- +1 yıl
Ne cahil biseysin egitim durumun ilkokul heralde ogren ilk once ondan sonra gel tartisiriz cahilleri karsima alan birisi degilim
Soran+1 yılValla bunlar bizzat kuranda yazıyor, okumadın mı yoksa :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Cehalet mutluluktur demişler dostum sonu dipsiz bir kuyu ve karanlıktır...
Soranda bu fazlasıyla mevcuttur kardeşim..
+1 yılAptal doğdu aptal ölecek çünkü.
52 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi söylüyorum bir kaç saat içinde bir sürü erkek eksileyecek bunu. Kadınların hayvan muamelesi gördüğü şeriat onların işine geliyor çünkü.
- +1 yıl
E haklılarda. Allahın erkeklerin uçkurunu düşündüğü tek siyasal ve dini sistemdir şeriat.
Şeriatçı kadınlar Kocaları 4 karı istediği zaman aldattığı zaman mızlanmasın :) Şeriatta 4 karı alabiiliyorsun. Halbuki Türk örf adet gelenek göreneklerinde yok böyle bişe. Türk gibi yaşamak lazım.
20 YorumlaDiğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. şeriatın nedemek olduğunu bildiğinizi sanmıyorum bilseniz sizde isterdiniz
510 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat ülkelerindeki uygulamaları görüyoruz merak etme.
Soran+1 yılHa Türkiye'de uygulanırsa gerçek şeriat olacak yani, bu kadar eminsin?
- +1 yıl
Uygulanırsa gerçek şeriat uygulanacak dedim mi? nereden uyduruyorsun gerçek şeriatı istiyoruz diyorum sanki insalar kendi koydukları yasaları gerçekten uyguluyor şaaraım senin aklına önce gerçketen biz kendi yazdığımız kurallara uyuyoruz de ondan sonra gerçek şeriatın uygulanıp uygulanamaycağını tartış bizimle gerçek şeriatı bilseydin gerçketen gelmesini sende isterdin
Soran+1 yılGerçek şeriat diye bir şey olmayacak ve Arabistan'a benzediğimizle kalacağız. Hayır, ileri görüşlü olmak o kadar zor değil?
- +1 yıl
ileri görüşüne başlicam senin ileri görüşlüyüm işte senin benim bizden önceki ahmakların yazdıkları kurallara uymuyoruz kurallarda hep bir delik arıyoruz bu bak benim ileri görüşüm bile kısıtlandı gördün mü gerçek şeriat gelsin isterim ki ileri görüşün alasını görün o zaman insanların şeriat istediklerinde o iranda arabistanda ya da başka bir şeiat ile yönetilen bir ülkedeki şeriat ile bakmayın konuya önce araştırın sonra şeriat istiyor insanlar diye yargılayın senin göremediklerini gördüğümüz kesin ileri görüş bu anladın mı?
- +1 yıl
Kesinlikle ne anlama geldiği ve hükmü hakkında en ufak bilgileri yok dostum
- +1 yıl
@NesliTükenmişErkek bir bence yazayım diyorum şimdi islamda çok eşliliğin nasıl olması gerektiği ile alakalı bunlar takmış bizim 4 eş alabilmemize ya yani hani çok aşırı bilgim yoksada yazacağım dan bakalım ne anlaycaklar nereye çekecekler islamda kadını kenidilerinin aşşağıladığını öğrensinler Şeriatın Kadına verdiği yetkiyi görsünler bir erkek hangi hükümlerde çok eş alabilir ve nasıl davranmalıdır bunları bir öğrensinler bilgilensinler madem benceler var değerlendireyim bu soru üstüne dimi yorumlarınızı beklerim artık
şeriatı isteyen kadın aptaldır ya ! osmanlıda hiç bir kadına tecavüz edilip yakılıp atılmadı cumhuriyetin bu kahpeligin getirdigi budur işte sokakda orda burada tecavüze ugradıgınızda görürümm ben size sisteminiz bozuk cünkü !
22 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlı'da padişahın onlarca karısı vardı, savaş esiri kadınlara tecavüz ediliyordu ve aralarında güzel olanlar seçilip eşya gibi padişaha sunuluyordu. Küçük çocuklar babaları yaşında adamlarla kendi rızaları dışında evlendiriliyordu. Kadınlara kuma getiriliyordu. Kadınların iş hayatına dahil olmasına izin veriliyordu. Osmanlı'da kadının tek yaptığı çocuk bakıcılığı ve hizmetçilikti. Bu yüzden Osmanlı tarihi boyunca Türklerin çıkardı deha sayısı yarıya düşmüştür çünkü kadınlar toplumdan dışlanarak harcanmıştır
- +1 yıl
bugün bir erkek 20 yasına kadar yakısıklıysa en az 30 tane sevgili olmus oluyor genellkle ve büyük ihtimal coguylada sevişiyor ama böyle bir erkek gördünüzmü sadece capkın diyorsunu osmanlıda şeriat vardı ve cariye mevzusu dini birşeydir bilmeeden konusma bana star tv de muhtesem yzyılı izleyip gelip anlatma kardeşim onlar adamlarsa atatürkün yedigi bokları anlatsınlar filimlerini yapsınlar osmanlıyı kötülemek için sahtekarlık yapmaya gerek yok.
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen Allahın emırlerıne haşa asagılık mı dıyorsun? Allah ıslah etsın. sen Allahtan daha ıyı bılecek degilsin ademoglu halinle. ates senı cagırıyorrr
1143 Yorumla
Soran+1 yılArap özentisi kadınlara aşağılık diyorum zira kadınlar bir evcil hayvandan daha değersiz şeriat ülkelerinde. Önce doğru tarafınla okumayı öğren.
Cevap sahibi+1 yılembesıl embesıl laf etme. Islam arabıstana mı ındı. ıkı gram beynınle ahkam kesıyon burada. Allah sızler ıcın hayvandan daha asagılıktır dıyor. senın yerin malum. ben dogru tarafımla okuyup dusunuyorum sende ıcraat tersıne donmus.
- +1 yıl
Bak işte al sana bir adet g. z.
Cevap sahibi+1 yıl@GündüzBekcisi ne bu? g. z. ne?
- +1 yıl
KS kendi kapatıyor yazınca.
Cevap sahibi+1 yıl@GündüzBekcisi gorusunuzu anlayamadım ona gore yorumumu yapayım bende.
- +1 yıl
Olumsuz düşünüyorum fikirlerin hakkında. Bunun üzerinden yorumlayabilirsin. Yazdıkların pek akılbali görünmüyor. Ayrıca soru sahibine hakaret etmende yazdıklarına bakınca kendi fikirlerin ile çelişiyor.
Cevap sahibi+1 yıl@GündüzBekcisi soru sahibi Allaha hakaret edıyor, ayete ters dusuyor sızın katılıp katılmamanız zerre umrumda degil. goruslerınız de.. sızın gorusunuzle oyle olacak degiliz.. kimin akılbali yazdıgını Allah bılıyor, sız degil.. ortada ayet var. ayete ters dusen durumlar var.. Muslüman, Allah ıcın sever, Allah ıcın bugz eder. olay budur.
- +1 yıl
Madem önemsiz cevap verme dostum. Bak şimdi seninde dediğin aytelerde geçen örneğin Casiye suresi 18. ayet, Allah'ın Kur'an yoluyla peygamber (a. s.) vasıtasıyla verdiği emirlerin uygulanmasıdır. Bu zaten İslamın gereğidir. "Karşıdaki kişiye hakaret etmemek, hakaret edip onun hakkına girmemek" bir şeri hükümdür. Ama arkadaşın bahsettiği siyasal islam temelli yönetim şekli olarak kullanılan şeriattir. "Hırsızlık yapanın elinin kesilmesi" gibi saçma kurallardan oluşan şeri hükümlerle ilgisi olmayan adına şeriat denilen yönetim biçimi. Hem arkadaş hiçte Allah (c. c.)'a hakaret etmemiş. Yüce Yaratan herşeyi bilir zaten dostum o konuda seninle hemfikiriz.
Soran+1 yılYa Allah'a mı hakaret etmişim ben, doğru yerinle oku dedik!
Cevap sahibi+1 yılbir kadın neden şeriat ister? Neden kendini bu denli aşağılık görür? soz budur. bu soz ne demektir? kişinin diger yorumlarına da bakınız.
Cevap sahibi+1 yılAhah. İşine geliyor değil mi şeriat? Sübyancılık, çokeşlilik serbest ne de olsa.
Şimdi söylüyorum bir kaç saat içinde bir sürü erkek eksileyecek bunu. Kadınların hayvan muamelesi gördüğü şeriat onların işine geliyor çünkü. vs vs..
ayetlere gelelim:
Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân) ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.
Cevap sahibi+1 yıl42:13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
42:21 - Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer azabın ertelenmesine dair kesin yargı sözü olmasaydı, aralarında hemen hüküm verilir, işleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azab vardır.
45:18 - Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
Cevap sahibi+1 yılortada apaçık Allaha, ayete, ve sunnete aykırılık vardır. bu eylemlerı yapan kişiye rıza gosteren de, onu yapmıs gibi olur. bılgınıze. bazı seylerın sınırları cok keskındır. ortada acık küfür var ıse, zaten bu ınsanı tekfir etmemek yanlıs olur. wesselam.
Cevap sahibi+1 yılbana kesın delıllerle, muslümanlık dını için şeriat karsıtı Kuran sonra sunnet sonra sahabeler, ve sahabe-i tabiinden delil getirin. getiremessınız. seriat ayetle kesınlesmıstır. Allahın emri, sozu budur. Kuran en buyuk kanıttır mevzubahis bukadar acık. buna muhalafet eden de ne olur bu da bukadar acık.
Cevap sahibi+1 yıl@cankall vatandas kafirlıgını ılan edıyor. fazla bıle yazdım aslında yazmamam lazımdı bıle. vaktimi caldı :) Allah hıdayet alana hidayet versın, almayanı zelil kılsın.
- +1 yıl
@illalazımmıki hakılsın belli ediyorlar kendilerini
- +1 yıl
Şeriat'ın belirleyicisi Allahü Teâlâ'dır eğer şeriata tabi olan birine aşağılık tabirinde bulunuyor isen Allahı da aşağılamış olursun.
Çünkü sorun şeriata onu yalnış bir şekilde uygulayanlardadır asıl amacından uzaklaştırandadır, burada senin söylemen gereken şeriata tabii olan kişi aşağılıktır demek yerine şeriatı şeri hükümleri yozlaştıranları aşağılamılısın kendini aşağılık gören şeriata tabi olan kadınlar değil şeriatı yalnış yorumlayan yalnış bir şekilde öğretenlerdir bilgilendirenlerdir.
Önce buna açıklık getirmek gerekir.
Arap özentisi demişsin şeriat ve İslam sadece araplara tüm insanlık için gönderilmiştir.
Şeriatın hükmünü sağlam kaynaklardan okursanız aşağılık bir durum olmadığını okur iseniz öğrenmiş olursunuz eğer yalnış belgeler ile şeriat hakkında mesnetsiz düşünceler içinde olursanız küfre gitmiş olursunuz...
Şeriat Allahın koyduğu kanunlardır, aşağılık olmayı gerektiren koşullar şeriata tabi olmak şeriatı istemekle ilişkili bir durum değildir.. - +1 yıl
Şeriat Allahın yeryüzünde ki kanunlarıdır aşağılık olan onu isteyenler değil onu yozlaştıranlardır.
- +1 yıl
Şeriat isteyen bir kadına aşağılık demek bizzat allaha da söylemiş olmaktır, doğrudan değil ama dolaylı yoldan Allahı aşağılamaktır..
Allahın emirlerine karşı gelmektir...
Ateş seni çağırıyor deyince aklıma Burger King geldi sonra at eti geldi sonrada cehennem ateşi geldi nedense :)
Cevap sahibi+1 yıl@NesliTükenmişErkek ortada buyuk kufur vardır buyuk kufur ısleyen ve bunda dıreten bır ınsan, Islam dairesıne gore dınden cıkmıstır. küfre rıza gosteren de. artı verılen cevaplara ragmen kufre ınat vardır. fazla soze gerek yok. hidayet alan alır almayan ne dersenız deyin almaz. Asrı saadet donemınde kafirler mucizelerı gozlerıyle gorduklerı halde ınkar etmıslerdı.
- +1 yıl
Kesinlikle Allah herseyi gören ve bilendir bilgi dahilinde olunmadan yapılan ithamlardan yakıştırmalardan her fani hesaba çekilecektir.
Allah günahlarını affetsin bu kişininde dicek bişi yok sen anlatmışsın düzgün bir şekilde kıssadan hisse anlayan dağı aşar anlamayan bin kere danışsada şaşar @ilalazımmıki
Soran+1 yılCidden neslin tükense keşke
Cevap sahibi+1 yılonun degil, senın neslının tukenmesı daha ısabet olurdu. sana ınsanlar dogruyu anlatırken, dınlemeyıp ınkara ve küfrunde ısrara gidiyorsun.
Soran+1 yılAynen aynen. Oysaki kendime olan saygımı kaybedip bir erkeğin kölesi ve bebek fabrikası olmak için sıraya girmeliydim.
Cevap sahibi+1 yıl:) lekum dınıkum velıyedın :)
- +1 yıl
Benim neslim tükendi zaten senin gibiler bunun en basit örneği senin gibileri yola getirmek için yaşıyoruz bu dünyada şu an önünde azaptan kurtulmak için bir yol var ama sen inatla şirke küfre ve ateşe yürüyorsun. Yazık sana çünkü cehennem azabı zordur çekilmez
İşte bir konuda daha küfre giriyorsun tanrı kadını erkeğe etmiştir ama köle olarak değil koruyup kollaması için yaratılmıştır ve bebek makinesi kuranda katının ne için yaratıldığı açıkca belirtilmiştir bunun bilincinde olmaman ne kadar hazin bir durum bir şeyleri sorgulayabilmiş olsaydın ne demek istediğimi anlardın şeytan o kadar memnun ki senin bu halinden cehennemde daha yüksek ateş için odun lazım ona şu an senide kazanmış durumda unutma cehennemin odunu insandır, Allah seni tez zamanda şeytanın tuzağından ve şirkten korusun aksi takdirde ömür boyu korkunç bir azap seni bekliyor olacak allah son nefesinde doğrudan ayırmayanlardn eylesin şüphesiz ki onun mağfireti boldur tanrı seni korusn en kısa zamnda doğru olana yöneltsin - +1 yıl
Kadının yaradılış gayesinden bile haberin yok senin yazık sana gerçekten yazık
Soran+1 yılKadının yaratılış gayesi size kölelik yapmak değil!
- +1 yıl
Cahilsin ve sığsın kimse kimseye kölelik yapmıyor zaten kadına kölelik yaptıranlar senin gibi mevzuyu neticesinden anlayan canım kafirler münafıklar ve mauncular yapıyor şeriatın hükmünü bilen kadına kölelik yapmaz Hz Muhammed S. A. V karısına sonsuz hürmet duyardı ama senin gibiler ne yazıkki bunu bilmiyor Allahın Resulu şeriatın hükmünü yerine getirirdi siz bunu anlayamazsınız hiç bir zamanda Anlayamayacaksınız çünkü sorgulamıyorsunuz körü körüne duyduklarınız ile yetiniyorsunuz...
- +1 yıl
Nesli tükenmesi gereken varsa o da sensin senin gibi insanları şirke ve küfre çekenler hemde tez Zamanda
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@NesliTükenmişErkek. bırak Allah hesabını keser onun. Allah ustunde kanun koyucu hukum koyucu yoktur farklı tenezzullere gırısenler de belasını gorur zaten. olecek bırgun, kurtulus yok.
- +1 yıl
@NesliTükenmişErkek
www.kizlarsoruyor.com/.../a48449-islam-da-cok-eslilik-nasil-olurmus-ogrenelim-derim-dimi
arkadaşlar yorumunuzu bekerim arkadaşda kadına ne değer veriliyormuş öğrensin - +1 yıl
- +1 yıl
Aynen her fani gibi ölümü tadacak hesaptan kaçış yok er geç hesaba çekilecektir her fani gibi
- +1 yıl
Aynen @illalazımmıki her fani gibi ölümü tadacak hesaptan kaçış yok er geç hesaba çekilecektir her fani gibi
- +1 yıl
+1 yılaşağılık hitabını şiddetle kınıyorum. haddini bil bildirirler haddini sana...
36 Yorumla
Soran+1 yılYalan mı? Kadının erkeklerle aynı ortamda çalışması yasak, yanında erkek olmadan dışarı çıkması yasak, dans ve sporda kariyer yapması yasak, 3 kadın bir erkeğe denk ve erkeklerden üstün olmanın TEK yolu çocuk doğurmak. Onun dışında her türlü köle, eşyasın.
- +1 yıl
hmmmm ne yapmalı şeriatı da Allah buyuruyor adın nedir?
Soran+1 yılAdım Tomris ve Allah buyuyor diye kendimi 2. Sınıf vatandaş konumuna düşürmem, bu aptal mazoşistlerin düşürtmesine de müsaade etmem.
- +1 yıl
Allah buyurdu diye yapmaz mısın o zaman söyleyecek bir şey yok sana. sorunun cevabını alamazsın Müslümanlara hesap soramazsın sen kimsin.
Soran+1 yılKendime saygım var. Benim dünyamda eğitim üstündür. Ben yıllarca çalışıp didindikten sonra hiçbir güç bana bütün erkekler senden üstün diyemez. Özsaygı işte.
- +1 yıl
eğitimli olabilirsin yaşın daha çok genç ama kariyerinin zirvesinde olamazsın. senden daha başarılı erkeklerde var eşit şartlar da konuşuyorsak mesele kadın erkek eşitliği değil.. ben şahsen kendi dinime ait bütün değerlere saygım var.. ama ülkemizin çağdaş ve demokratik yapısını beğeniyorum en başından beri... ayet de der ki ; hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ne güzel söylemiş değil mi Tomris. o dediği öküzlerle sen bir olma zaten.. seni üzmek ya da dinimizden soğutmak istemem..
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlara seçme seçilme hakkını layık göreni, sevmezler... Erkek 2 kadın 1 alacak mirastan diyen şeyleri seveler... bu kafayı sarhoşken bile yaşayamam şahsen..
10 YorumlaKardeşim bu begenmedigin din seni çok yuceltiyo bilgi sahibi olman lazm çok karistrion Doğu kulturuyle dini. Çoğu insan zaten dini kendine yontarak anlatiyo ama okuyarak gercekleri ogrenirsin
00 YorumlaŞeriat : Allah (c. c) kanunları ve hükümleridir. Kuran-ı Kerimdir.
75 Yorumla
Soran+1 yılHadi canım. s
- +1 yıl
Celaleddın Rumı yı tasvıp etmem ama burada dogruyu soylemıs.
- +1 yıl
@illalazımmıki Sebebi nedir?
- +1 yıl
anlatırım kardesın InsaAllah su anda konu sebebıyle burası yeri degil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü kafalarını kapattıklarında beyinlerine oksijen gitmiyo ve ne istediklerini bilmiyorlar
20 YorumlaDiğer konusunda 5,3b cevap paylaştı. He şeriat gelince kafamıza silah dayayıp zorla 4 eşle evlendirecekler bizi sende haklısın.
17 Yorumla
Soran+1 yılYav öyle bir yetkin var mı? Evet. Konuşmayacaksın o zaman.
Soran+1 yılİşinize gelmeyince öyle oluyor nedense
Soran+1 yılZorla değil ama öyle bir hakkınız var diyorum NEDEN VAR BU HAK?
Soran+1 yılErkeklerin bazılarının erkeklerle ilgilenmediğini ve kadınların bazılarının kadınlarla ilgilendiğini düşünürsek dengeli herşey
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılAt gözlüğü, yıkanmış gıcır beyinler falan işte..
20 Yorumla Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. 4 tanesi gelsin dibine kadar yaşayalım
10 YorumlaKöle gibi yaşamaya çok hevesliler
10 Yorumla
+1 yılşeriat kadınları eziyor mu ki öyle diyorsun?
56 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat ülkelerindeki kadın haklarına göz at, bunu da mı ben söyleyeyim?
- +1 yıl
Ben şeriatın kurallarını biliyorum. Bizde İslami fobi oluşturan yapıların suçu çok!
Bu zamanda dahi kadınları içeri hapseden beyinlerde mevcut
Bunun şeriatla bir ilgisi yok
Soran+1 yılŞeriat işlerini kolaylaştıracak daha ne olsun? Araplar gibi kadınların tek başına çıkmasını, erkeklerle aynı ortamda çalışmasını yahut araba kullanmasını yasaklamayacaklarının garantisini verebilir misin bana?
- +1 yıl
İslamofobi o islami fobi değil :) neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapıp çok güldürüyorsunuz beni :)
- +1 yıl
@GündüzBekcisi insanlarda bir hata bulmak için bekçilik yapıyorsun :) neyin ne olduğunu senden iyi biliyorum
- +1 yıl
Benden iyi bildiğini sanmıyorum ama haklısın hata bulmaktan zevk alıyorum :)
bence sen şeriatı bilmiyosun
15 Yorumla
Soran+1 yılŞeriatı uygulayabilen bir ülkeden örnek gösterirsen yardımcı olursun belki?
Soran+1 yılAma Türkiye mucizevi bir şekilde uygulayabilecek yani?
Soran+1 yılNasıl gelmiyor ya? Hukukun uygulandığı yok, okullarda temel birimlerden önce din dersi görülüyor, geçen türbanlı kadınlara kelepçe takıldı diye kıyameti kopardılar, adamlar dinle siyaset yapıyor? Şeriatın gelmekte olduğunu anlamanız için bilale anlatır gibi söylemeleri mi gerekiyor?
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. bdsm seviyorlar demekki
10 Yorumla
+1 yılKadınlara sormak lazım.
00 Yorumla
+1 yılŞeriatçı kadın hard core party diyosun :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü beyni yok.
53 Yorumla- +1 yıl
sende o beyin var mı
Cevap sahibi+1 yıl@yilmazselcuk85 sendekinden çok fazlaca var..
+1 yılBen degil
00 YorumlaErgenliğe giren adam olduğunu sanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeriatın kestiği parmak acımaz
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir şey yok
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi